Şimdi Ara

Tanklı Yazıcılarda Mürekkep Kuruması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
2.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Epson'un tanklı yazıcısını aldım.

Öğrendim ki; tanklı yazıcıların mürekkebi kuruyormuş. Kurumasın diye belli aralıklarla mürekkebi bitirmek? çıktı almak? gerekiyormuş.

Merak ettiğim şu ki: Ayda 3-5 çıktı almak mürekkebin kurumasını engelliyor mu yoksa tamamen mürekkebi bitirmek mi gerekiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tanklı Yazıcılarda Mürekkep Kuruması: Nedenleri ve Önlemleri

Tanklı yazıcılar, mürekkep kartuşları yerine yeniden doldurulabilir mürekkep tanklarına sahip yazıcılardır. Bu yazıcılar, mürekkep maliyetlerini önemli ölçüde azaltmak için oldukça popüler hale gelmiştir. Ancak tanklı yazıcılarda mürekkep kuruması, kullanıcılar için yaygın bir sorundur.

Mürekkep Kurumasının Nedenleri

• Kullanılmama: Tanklı yazıcılar uzun süre kullanılmadığında, mürekkep hava ile temas ederek kuruyabilir ve katılaşabilir.
    • Düşük Mürekkep Seviyesi: Mürekkep tankı neredeyse boşaldığında, mürekkep besleme sistemine mürekkep giremeyebilir ve bu da kurumaya neden olabilir.
    • Yanlış Depolama: Tanklı yazıcılar, sıcaklık ve nemdeki ani değişikliklere maruz kalmamalıdır, çünkü bu mürekkebin kurumasını hızlandırabilir.
    • Hava Sızıntısı: Yazıcının mürekkep besleme sisteminde bir sızıntı varsa, hava mürekkepe girebilir ve kurumasına neden olabilir.

Önlemler

• Düzenli Kullanım: Tanklı yazıcılarını düzenli olarak kullanarak mürekkebin kurumasını önleyebilirsin.
    • Mürekkep Seviyelerini İzleme: Mürekkep tanklarının seviyelerini düzenli olarak kontrol et ve gerektiğinde yeniden doldur.
    • Uygun Depolama: Tanklı yazıcılarını serin, kuru ve havadar bir yerde sakla. Ani sıcaklık veya nem değişikliklerinden kaçın.
    • Hava Sızıntısı Kontrolü: Yazıcının mürekkep besleme sisteminde hava sızıntısı olup olmadığını kontrol et ve gerekirse onar.
    • Otomatik Temizleme: Bazı tanklı yazıcılar, mürekkep kurumasını önlemek için otomatik temizleme özellikleri sunar. Bu özelliği kullanmayı unutma.

Mürekkep kurumasını önleyerek tanklı yazıcının sorunsuz çalışmasını ve yüksek kaliteli baskılar almasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuruduğu zaman çıktı alamadığında anlamış olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt

bu ne saçma cevap..

özelden yardım istediğim arkadaşlar saolsun bilgilendirdi

murekkep tankının bitmesi şart değil, arada çıktı almak yetiyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt
    Ne saçma soruydu öyle, cevaba takılmış. Tankı bitirmelimiymiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt

Hocam hangi modelini aldın aceba?

10-15 güne bir tüm renklerin olduğu 2-3 sayfa baskı alman yeterli olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.