Şimdi Ara

TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.371
Cevap
24
Favori
46.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya saçma bi şekilde herşeye açıkla açıkla açıkla demişsin, ya bu bişeyi kantılama yada bişeyleri illa birilerine kabullendirme zorunluluğunuz nerden geliyor. Bizde senin gibi konuşuruz. Sende inandığın tanrının nasıl oluştuğunu onu kimin yarattığını açıkla? Bunu açıklaman imkansız ama senin açıkla dediğin şeyler şimdi olmasa dahi elbette ilerde bir gün bilim bunuda açıklayacaktır. Beyninizin yetmediği şeyleri masalla kapatıyorsunuz üstüne herkesi bu masala inandırmaya çalışıyprsunuz. Hiç bi zaman bilimin önüne geçemezsiniz ve yalanlayamazsınız belki bu dinler yüzünden insanoğlunun sonu gelir ama bilim yine işler doğa yine yolunu bulur, bize ihtiyacı yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDDH

Ya saçma bi şekilde herşeye açıkla açıkla açıkla demişsin, ya bu bişeyi kantılama yada bişeyleri illa birilerine kabullendirme zorunluluğunuz nerden geliyor. Bizde senin gibi konuşuruz. Sende inandığın tanrının nasıl oluştuğunu onu kimin yarattığını açıkla? Bunu açıklaman imkansız ama senin açıkla dediğin şeyler şimdi olmasa dahi elbette ilerde bir gün bilim bunuda açıklayacaktır. Beyninizin yetmediği şeyleri masalla kapatıyorsunuz üstüne herkesi bu masala inandırmaya çalışıyprsunuz. Hiç bi zaman bilimin önüne geçemezsiniz ve yalanlayamazsınız belki bu dinler yüzünden insanoğlunun sonu gelir ama bilim yine işler doğa yine yolunu bulur, bize ihtiyacı yoktur.

Ben soru sormam soruları cevaplarım.(bilimin erişebildiği sorulara)

Neden canlılık Tanrı olmadan oluşamaz. Neden ??

İstatistik bilimi bunu kolayca açıklıyor

Hücre oluşması için ne gerekir ?(tek hücreli canlı veya çok hücreli) hücre çeperi gerekir yani hücrenin çeperi olmadan hücrenin iç bölümü oluşamaz (tek hücre)

TANRI 20 SORUDA KANITLANIR

şimdi çok hücreliye geçelim(bunun oluşması tamamen imkansızdır ) peki neden imkansız ?
    çok hücreli canlılar
    Molleküllerden oluşur
    molleküller nelerden oluşur?
    Atomlardan oluşur
    Atomlar nelerden oluşur?
    Atom altı maddelerden oluşur
    proteinlerden oluşur
    protein nelerden oluşur?
    500 amino asit mollekülünden oluşur
    milyonlarca hücreden oluşur
    tek bir hücre nelerden oluşur?
    Organellerden oluşur
    canlı dokulardan oluşur
    Dokular nelerden oluşur ?
    Milyonlarca hücrelerden oluşur
    Tüm hücreler nelerden oluşur ?
    Milyonlarca proteinden oluşur
    Organizma çok hücreli canlılar nelerden oluşur ?
    1-Atomlar
    2-Molleküler
    3-Subcellular organeller
    4-Hücreler
    5-dokular
    6-organlar
    7-Organ sistemleri
    8-Organizma(1,2,3,4,5,6,7. maddelerin ortak mimaride sistematik çalışması için atom,mollekül ve hücreliler ortak bir planda çalışması)

1,2,3,4,5,6,7,8. maddeleri yazdık sadece 2.maddeye bakıyoruz (molleküller)

500 amino asit mollekülü birleşip proteinin oluşturma ihtimaline

Eğer 2.madde oluşamıyorsa(moleküller)
    3.madde nasıl oluşabilir(oluşamaz)(organeller)
    4.madde nasıl oluşabilir(oluşamaz)(hücreler)
    5.madde nasıl oluşabilir(oluşamaz)(dokular)
    6.madde nasıl oluşabilir(oluşamaz)(organlar)
    7.madde nasıl oluşabilir(oluşamaz)(iskelet ve tüm organizmanın molekül ve milyonlar hücre bazında ortak planlı çalışması)

Çok hücreli memeli canlıların iskelet sistemi vardır.Organeller,hücre,doku ve organlar ve en dış kısmında deri ve iskelet vardır 1,2,3,4,5,6 . maddelerin korunması ve dik durması için

İmkansızlar dünyasına hoşgeldiniz.

• https://sunnetinzararlari.wordpress.com/
    Şimdi bu kişi,sünnetin yararlı olduğunu düşünüyor ve aynı zamanda,inandığım Allahım insanı en güzel bir biçimde yaratmıştır diyor.Eğer sünnetin yararlı olduğunu düşünüyorsan,bunu savunuyorsan,inandığın Allahın insanı en güzel bir biçimde yaratmadığını,hastalığa,sağlıksızlığa neden olan bir gereksizlikle yarattığını da onaylamış oluyorsun.İşte senin gibilerin en büyük sorunu da bu,kendi inancınızla bile ters düşmeniz,tutarsızlığınız.
    Bu arada tüm kadınlar da memelerini keserlerse,meme kanseri hiç olmazlar.Kökten çözüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

https://sunnetinzararlari.wordpress.com/
    Şimdi bu kişi,sünnetin yararlı olduğunu düşünüyor ve aynı zamanda,inandığım Allahım insanı en güzel bir biçimde yaratmıştır diyor.Eğer sünnetin yararlı olduğunu düşünüyorsan,bunu savunuyorsan,inandığın Allahın insanı en güzel bir biçimde yaratmadığını,hastalığa,sağlıksızlığa neden olan bir gereksizlikle yarattığını da onaylamış oluyorsun.İşte senin gibilerin en büyük sorunu da bu,kendi inancınızla bile ters düşmeniz,tutarsızlığınız.
    Bu arada tüm kadınlar da memelerini keserlerse,meme kanseri hiç olmazlar.Kökten çözüm.

meme ile sünnet derisini bir tutana ne anlatabilirim ?
    molekül ,amino asit ,hücre, organeller,organ, doku ve isklete sistemini yaratan evrenin tümünü yaratan tanrı sünnet derisini gerekli görmese eklemezdi.Çok gülünç bir konu olmaya gidiyor bu konu demekki ekliyor ve kesilmesini istiyor. evreni, organizmayı,boyutları yaratıcak kudretteki Tanrı sünnet derisini göremeyecek (blue screen) insanların gerektiği zamanlarda oruç tutmasını gerekli zamanda sünnnet olmasını,haram besin ve hayvanlardan uzak durmamazı istiyor ki bağışlanmak adına bir sebep ve irade olsun .Tanrı bizi affet .

temizlik dinden gelir sünnet olmak %60 oranında aids olmayı hijyeni korur.Birkaç sinir hücrem öldü seksten zevk alamıyorum diyen gitsin köşede orada üzülerek isyanını yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 10 Mayıs 2017; 0:20:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

quote:

Orijinalden alıntı: ertewas

Yukarıda Buharide geçen hadis seni dediğin gibi algılansa bu konuda tereddüt olmaz. Herkes derki peygamber 6 yaşında nikahlandı, hangi İslam tarihinde bu ifadeyi görüyorsun! Toplumun o dönemde bir yapısı var ve evlilik kız adet görmeye başladığı 9-15 yaşları arasında gerçekleşiyor. Evlilik denilen olay da bizdeki gibi ağır şartlarda değildir. evlenme ve boşanma şartları kolaydır, Evlilik aile olmakta ilk unsur cinsi ihtiyaçlar ve toplumda bunun meşru olarak sağlanması olarak ortaya çıkıyor. Bugün de Allah korkusu olmayan her genç 15 yaşından önce cinsel tercübeyi zaten yaşıyor. Bu fiziki realite dünya gerçekleri ortadayken 12 yaşları civarı evlenmeyi neden garip karşılarız, anlaması güç. Evlenmeden gençler birbirlerile sevgili olarak takılıp düşüp kalkınca normal, işin adını koyunca tepki veriyoruz. Bu yaşta insan mı evlenir, bu daha çocuk! Senin çocuk dediğine bir bak bakalım, bunlar ortaokullarda liselerde ne haltlar işliyorlar, görmüyor mu gözünüz!

1) Bu hadis "Sahih" tir. benim açımdan asla bir tereddüt yoktur.

2) Şu anda kızlar kaç yaşında ne yapıyorlar beni ilgilendirmiyor 52 yaşındaki birinin 9 yaşında bir kızla gerdeğe girmesidir konu.

3)sizin inkarınız da gerçeği değiştiremez

bu çok arzulardığınız gibi benim bir iftiram değil İmam Buhari ve Müslim'in kitaplarında yazar.
    Tabi siz onlardan daha iyi bildiğinizi iddia edebilirsiniz.
    ben sadece aktardım o kadar.

Bkz.
    Buhari, e’s-Sahih, Kitabu Menakıbi’l-Ensar/44; Tecrid, hadis no. 1553;
    Müslim, e’s-Sahih,Kitabu’n-Nikah/69, hadis no. 1422

DİNİMİZ İSLAM sitesinde İmam Buhari hakkında ne yazılmış bir okuyun

İmam-ı Buhari

Kur’an-ı kerimden sonra en kıymetli kitab olan Sahih-i Buhari adıyla meşhur hadis kitabını yazan büyük hadis âlimidir. İsmi, Muhammed bin İsmail olup, künyesi Ebu Abdullah’tır. Hadis ilminde yüksek derecede olup, 300.000’den fazla hadis-i şerifi senetleriyle birlikte ezbere bilen bir âlim olduğu için "İmam", Buharalı olduğu için "Buhari" denilmiş, İmam-ı Buhari ismiyle meşhur olmuştur. 810 (H. 194) senesinde Buhara’da doğdu. 870 (H. 256) senesinde Semerkand’ın Hartenk kasabasında vefat etti.

Küçük yaşta babasını kaybeden Buhari, ilk tahsiline doğum yeri olan Buhara’da başladı. Duası makbul saliha bir hanım olan annesi, onun ve kardeşinin yetişmesi için gayret sarf etti. On yaşından itibaren hadis âlimlerinin derslerine devam etti. On beş yaşına girmeden 70.000 hadis-i şerifi ezberledi.

Hadis ilminde kısa sürede o derece ilerledi ki, hocaları ile karşılıklı ilmi münazaralarda bulunmaya başladı. Nitekim hocası Dâhili, bazı hadis rivayetlerindeki eksikliklerini onun yardımıyla tamamlamıştır. On altı yaşındayken Abdullah bin Mübarek ve Veki bin Cerrâh’ın kitaplarını ezberledi. Fıkıh ilminde, müctehidlerin bildirdiklerini öğrendi. Sonra annesi ve kardeşiyle birlikte hacca gitti. Hac farizasını ifa ettikten sonra annesi ve kardeşi Buhara’ya döndüler, İmam-ı Buhari ise, Mekke’de kalıp, hadis-i şerif toplamaya başladı. On sekiz yaşındayken Sahabe ve Tabiin fetvalarını topladı. Abdullah bin Zübeyr el-Hamidi’den Şafii fıkhını öğrendi. Bu arada Medine-i münevvereye gidip Resulullah efendimizin kabri şerifini ziyaret edip, geceleri kabri şerif başında Tarih-ul-Kebir kitabını yazdı. Mekke ve Medine’den başka, Bağdat, Basra, Kûfe, Mısır, Nişâbur, Belh, Merv, Askalan, Dımeşk, Hums, Rey ve Kayseriyye gibi ilim merkezlerini dolaşıp, hadis âlimleriyle görüşüp binden fazla âlimden hadis ve diğer ilimleri öğrenip nakletti.

Kuvvetli zekaya ve hafızaya sahip olan İmam-ı Buhari, işittiği hadis-i şerifi hemen ezberliyordu. Onunla hadis-i şerif dinleyenler yazdığı halde, o, yazma ihtiyacını duymuyordu. Muhammed bin Selam el-Bikendi, İbrâhim bin el-Eşâs, Ebu Âsım eş-Şeybani, Abdurrahman bin Muhammed bin Hammad, Hâlid bin Mahled, Ebu Nasr-il-Ferâdisi, Abdân bin Osmân el-Mervezi, Ali bin el-Medini, Ahmed bin Hanbel, Yahya bin Main, İshak bin Raheveyh, Süleyman bin Harb, Abdullah bin Zübeyr el-Hamidi gibi hocalar elinde yetişti.

İmam-ı Buhari hazretleri, ilim tahsilini bitirdikten sonra, Mısır’dan Maveraünnehr’e kadar tanınmış ilim merkezlerinde hadis ve çeşitli ilimler okuttu. Derslerinde binlerce talebe bulunurdu. Kendisinden 70.000’den fazla talebe hadis dinlemiştir. Bunlar arasında, Tirmizi, Nesai, Ebu Zür’a ve Ebu Bekr bin Huzeyme, İbni Ebi Davud, Muhammed bin Nasr-ul-Mervezi, Müslim bin Haccâc, İbni Ebiddünya gibi büyük ve tanınmış hadis âlimleri de vardı.

Binlerce talebe yetiştirdikten sonra Nişabur’a oradan da Buhara’ya döndü. Bir müddet Buhara’da kalıp, hadis ve ilim öğretmekle meşgul oldu. Bir rivayete göre Buhara valisi çocukları için özel ders verilmesini, buraya kimsenin girip, dersi dinlememesini istedi. Buhari cevabında; "Ben bir kısım kimseleri hadis dinlemekten men edip, birkaç kişiye hadis öğretmem" buyurdu. Bu durum valiyle arasının açılmasına sebep oldu. Buhara’dan ayrıldı. Allahü teâlâya, şikayet yoluyla valinin verdiği sıkıntıyı arz etti. Duası kabul olup, aradan bir ay geçmeden vali azledildi, zindana atıldı. Bu arada Semerkandlılar kendisini davet ettiler. Giderken yolda, Semerkandlılardan bir kısım insanların isteyip, bir kısmının istemediği haberini alınca, Hartenk köyünde kaldı. İşin iç yüzünü öğrenmek istemişti. İnsanların bu hâlinden kalbi daraldı ve canı sıkıldı. Teheccüd namazından sonra ellerini açıp; "Yâ Rabbi! Yeryüzü bu genişlikle bana dar oldu. Beni tarafına al!" diye dua etti. O ay, orada hastalandı ve 870 yılının Ramazan bayramı gecesi Semerkant’tan 72 km uzaklıkta olan Hartenk’de vefat etti. Kabri oradadır.

İmam-ı Buhari hazretleri, çok cömert olup, herkese iyilik ederdi. Fakirlere çok sadaka verir, talebelerinin ihtiyaçlarını bizzat karşılardı. Bayram günleri hariç bütün yılını oruçla geçirirdi. Haramlardan ve şüphelilerden daima kaçar, gıybetten çok korkardı. "İsterim ki Rabbime kavuştuğumda hiç gıybet etmemiş olayım ve böyle bir şey için kimse beni aramasın" buyururdu. Gecenin ilk saatlerinde biraz uyur, sonra kalkar ilim ve ibadetle meşgul olurdu. Kur’an-ı kerimi üç günde bir defa hatmederdi.

Hadis ilminin ve hadis âlimlerinin önderi olan İmam-ı Buhari hazretleri, yüz binlerce hadis-i şerifi ezberlemişti. Hadis-i şerifleri metinleri ve senetleriyle ezbere bilirdi. Hadis-i şeriflerin ravilerini çok inceler dinin emirlerine uymayan, edeplerini gözetmeyen, ahlakında bir kusur olanların rivayet ettiği hadis-i şerifleri almazdı. Hadis-i şerifin metnini ezberlediği gibi, o hadis-i şerifi rivayet eden kimselerin, künyelerini, doğum ve ölüm tarihlerini, ahlak ve yaşayışlarını, kimden rivayette bulunduklarını, o raviden başka kimlerin hadis-i şerif aldığını öğrenir ve ezberlerdi. Bir kimse hadis rivayetinde ve ravilerin senedinde hataya düşse, hemen İmam-ı Buhari hazretlerini bulup sorar ve doğrusunu öğrenirdi. Gittiği her yerde, etrafı hadis-i şerif almak ve öğrenmek isteyenlerle dolup taşardı. İmam-ı Buhari hazretlerinin hadis ilmindeki rumuzu "H" harfidir. Aynı zamanda tefsir ve kelam ilimlerinde de üstad olan İmam-ı Buhari hazretlerinin tefsire dair bildirdiği rivayetler tefsir âlimlerinin eserlerini süslemektedir. Kelam ilmine dair eserler de yazmıştır.

Eserleri
    1) Câmi-us-Sahih:
    En büyük ve en meşhur eseridir. Sahih-i Buhari ismiyle de tanınır. İslam âlimleri söz birliğiyle; "Kur’an-ı kerimden sonra en sahih kitap Sahih-i Buhari’dir" buyurmuşlardır. İmam-ı Buhari bu kitabı Mescid-i Haram’da yazdı. Her hadis-i şerifi kitabına yazmadan önce istihare yapmıştır. Gusledip, Kâbe’de makâmın gerisinde iki rekat namaz kılıp, koyduğu sağlam usûllere göre sahih olduğu kesin olarak belli olan hadis-i şerifleri yazmıştır. Bu kitabı müsveddeden temize çekme işini de Medine-i münevverede Peygamber efendimizin kabri şerifi ile minberi arasında bulunan Ravda-i Mutahherada yaptı. Bu eserini nasıl yazdığını kendisi şöyle anlatmıştır: "Câmi-us-Sahih kitabına her hadis-i şerifi koymadan önce gusledip, iki rekat namaz kılıp, istihare yaptım. Ondan sonra hadis-i şerifi kitaba koydum. Bunları yapmadan hiçbir hadisi yazmadım. Bu kitabı on altı yılda tamamladım."

Kütüb-ü Sitte adı verilen altı sahih hadis kitabının en başta geleni olan Sahih-i Buhari’nin, Ali el-Yünûni tarafından el yazmasıyla çoğaltılan metni muteber olmuştur. Bu nüshanın aslı Kâhire’de Akboğa Medresesi Kütüphanesindedir. Sahih-i Buhari’nin birçok şerhleri ve baskıları yapılmıştır. 1894’te Sultan İkinci Abdülhamid Han tarafından Mısır’da yaptırılan iki cilt baskısı pek nefis, ciltlenmiş, altın tuğra ve nukûş ile süslenmiştir. Bu baskı Bulak’ta Emiriyye Matbaasında yapıldı. Zeynüddin Ahmed Zebidi, mukarrer rivayetleri birleştirerek Buhari-i Şerif Tecrid-i Sarih ismiyle kısaltılmıştır.

2) Tarih-ul-Kebir
    3) Tarih-ul-Evsat
    4) Tarih-us-Sagir (Bu üç eser hadis ravilerinin hayatlarını ve hadis ilmindeki yerlerini ihtiva etmektedir)
    5) Kitab-u Duafâ-is-Sağire (Zayıf ravilerin hallerinden bahseder)
    6) Et-Tarih fi Marifeti Ruvât-ül-Hadis
    7) Et-Tevârih-ul-Ensab
    8) Kitab-ül-Kûnâ
    9) El-Edeb-ül-Müfred (Ahlakla ilgili hadis-i şerifleri toplayan eserdir)
    10) Ref’ul-Yedeyn fissalâti
    11) Kitab-ül-Kırâati Half-el-İmam
    12) Halk-ul-Ef’âl-il-İbâdi ver-Reddü alel-Cehmiyye
    13) El-Akide yâhut Et-Tevhid (Kelam ilmiyle ilgilidir)
    14) El-Câmi-ul-Kebir
    15) Et-Tefsir-ül-Kebir
    16) Kitab-ül-Mebsût
    17) Esmâ-üs-Sahabe

1. hadisin sahih olması senin verdiğin yaşın doğruluğunu ispat etmez. O hadiste ne yaş ne de nikahtan söz ediliyor.

2. Şuanda kızların kaç yaşında ne yaptıkları seni alakadar etmiyorsa 50 yaşına kadar tek eşle evli kalmış, istese birçok kadınla beraber olma imkanına sahip bir kişinin 52 yaşında 9 yaşındaki bir kıza tecavüz etmiş gibi hava oluşturmanın amacı ne? bu seni neden alakadar ediyor. 9 yaşında evlenip avlenmediği şüpheli bir durumda seni bu kadar alakadar eden şey ne. Ben söyleyeyim. düşmanlıktan kudurma haliniz. Son peygamberi nasıl aşağılarızın hesabını kendi sapıklıklarınızla izaha çalışmanız. O sapık düşünceler sizin içinizde var. mevlananın dediği gibi "tesitide ne varsa dışına o sızar" siz kendi sapık düşüncelerinizi peygambere maletmeye çalışan zavallıdan öte bir şey değilsiniz. Şunkı kızların ne yaptığı beni ilgilendirmez deyip de 1000 sene öncesiyle ilgilenen adamın iyi niyetinden bahsdilemez...

3. seniz palavralarının gerçekle bir alakası yok. Bir hadis bulmuş, ona dayanarak İslam tarihçilerinin söylemediği şeyi doğru gibi anlatmakla insanları değil kendini kandırırsın...

İşine geldiğiniz yerde hadis inkar et, işine geldiğin yerde Buharinin faziletinden bahset. İnanmadığın şeyi ne diye kaynak olarak veriyorsun. Sanki sahih hadis senin için bir anlam ifade ediyor. Zannedersin ki büyük muhaddis. Hadisten hüküm çıkarma, bir hadisi hangi bağlamda değerlendirilebileceğini bilmeden burada ahkam kesme komedidir ve art niyetin danıskasıdır...

• quote:

Senin ataların sünneti kuşaktan kuşağa aktarmış olabilirler,sen atalarının bu saçma sapan geleneğini de sürdürmek isteyebilirsin,ben de bunu eleştiriyorum,bu benim en doğal hakkım.
    Kendi inancın diye bir şey yok elbette.Ataların seçimleri,inanışları,gelenekleri,görenekleri beynimizi tutsak edemezler.Atalarının seçimlerine,inanışlarına beynini tutsak et,onların dinine inan,onların yanlış geleneklerini sürdür,körü körüne savun demek yine oldukça sakat,bozuk bir düşüncenin ürünüdür.
    Ayrıca yahudiler de yanlış yapıyorlar.Onlar da atalarının saçma sapan geleneklerini sürdürüyorlar.
    Sünnetin zararlarını öğrenmek istiyorsanız, diye google'a yazıp,aratın.Biz burada sünnetin zararlarından,pipi derisinin işlevinden bağımsız olarak,sünnet yapma hakkınızın bulunmadığını söylüyoruz.Dinimiz böyle buyuruyor diyerek,kutsallaştırarak,sünnet işlemi gerçekleştirilemez.
    İnandıktan sonra,her türlü şeye,her türlü saçmalığa,zırvaya inanabilirsin.O yüzden görünmeyene,görülmeyene,bilinmeyene,kutsallaştırılmış saçmalıklara,zırvalara inanmanın bir anlamı,bir değeri yoktur.Adı üstünde inanç yani,inanıyorsun.

sen atalarını, geleneğini kültürünü inkar edip de neye dayanıyordun? Eleştirdiğinin karşısına ne koyuyorsun. sadece boş sloganik sözler. slogan şu, din diye arap kültürüne inanıyorsunuz, bağnazsınız, yalnış geleneklerin peşine düşmüşsünüz.

Senin çağdaş dediğin şun dünyayı yöneten yahudiler çıksa sana dese ki, biz yobaz, bağnaz gericiyiz de sen kimsin be embesil. Ben dünyanın hakimiyim, Amerikada da batıda da en güçlü lobiler ve şirketler benim kontrolümde. sen benim geleniğime hangi güçle, hangi çağdaş değerinle karşı çıkacak bir dayanak görüyorsun kendinde. Dünyanın en büyük genetik operasyonlarını yapan bizlere sen mi pipi derisinin üstünlüklerini öğretiyorsun dese cevap ne olur. hiiç değil mi? Bir çinli bir japon kutularla yazı yazdığı zaman bu çağdaşlık, sen arabın harfini kullanıyordun şimdi batının harfine geçtin çağdaş oldun demek bilimsellik. Tek itiraz İslama ve onun getirdiklerine. sen ne islamı tanıyorsun ne de ilkelerini biliyorsun, kafanda ortaçağdaki skolastikler gibi İslama karşı bir allerji oluşmuş, körü körüne ona düşmanlık ediyorsun. Senin sünnet dediğin olayı bugün dünyayı yöneten en çağdaş görüntü veren adamlar uyguluyor, neyin hikayesini anlatıyorsunuz daha....

• quote:

quote:

Senin ataların sünneti kuşaktan kuşağa aktarmış olabilirler,sen atalarının bu saçma sapan geleneğini de sürdürmek isteyebilirsin,ben de bunu eleştiriyorum,bu benim en doğal hakkım.
    Kendi inancın diye bir şey yok elbette.Ataların seçimleri,inanışları,gelenekleri,görenekleri beynimizi tutsak edemezler.Atalarının seçimlerine,inanışlarına beynini tutsak et,onların dinine inan,onların yanlış geleneklerini sürdür,körü körüne savun demek yine oldukça sakat,bozuk bir düşüncenin ürünüdür.
    Ayrıca yahudiler de yanlış yapıyorlar.Onlar da atalarının saçma sapan geleneklerini sürdürüyorlar.
    Sünnetin zararlarını öğrenmek istiyorsanız, diye google'a yazıp,aratın.Biz burada sünnetin zararlarından,pipi derisinin işlevinden bağımsız olarak,sünnet yapma hakkınızın bulunmadığını söylüyoruz.Dinimiz böyle buyuruyor diyerek,kutsallaştırarak,sünnet işlemi gerçekleştirilemez.
    İnandıktan sonra,her türlü şeye,her türlü saçmalığa,zırvaya inanabilirsin.O yüzden görünmeyene,görülmeyene,bilinmeyene,kutsallaştırılmış saçmalıklara,zırvalara inanmanın bir anlamı,bir değeri yoktur.Adı üstünde inanç yani,inanıyorsun.

sen atalarını, geleneğini kültürünü inkar edip de neye dayanıyordun? Eleştirdiğinin karşısına ne koyuyorsun. sadece boş sloganik sözler. slogan şu, din diye arap kültürüne inanıyorsunuz, bağnazsınız, yalnış geleneklerin peşine düşmüşsünüz.

Senin çağdaş dediğin şun dünyayı yöneten yahudiler çıksa sana dese ki, biz yobaz, bağnaz gericiyiz de sen kimsin be embesil. Ben dünyanın hakimiyim, Amerikada da batıda da en güçlü lobiler ve şirketler benim kontrolümde. sen benim geleniğime hangi güçle, hangi çağdaş değerinle karşı çıkacak bir dayanak görüyorsun kendinde. Dünyanın en büyük genetik operasyonlarını yapan bizlere sen mi pipi derisinin üstünlüklerini öğretiyorsun dese cevap ne olur. hiiç değil mi? Bir çinli bir japon kutularla yazı yazdığı zaman bu çağdaşlık, sen arabın harfini kullanıyordun şimdi batının harfine geçtin çağdaş oldun demek bilimsellik. Tek itiraz İslama ve onun getirdiklerine. sen ne islamı tanıyorsun ne de ilkelerini biliyorsun, kafanda ortaçağdaki skolastikler gibi İslama karşı bir allerji oluşmuş, körü körüne ona düşmanlık ediyorsun. Senin sünnet dediğin olayı bugün dünyayı yöneten en çağdaş görüntü veren adamlar uyguluyor, neyin hikayesini anlatıyorsunuz daha....

Ne yazık ki,ne kadar anlatsakta,anlamıyorsun.Atalarının yolundan giden,bağımlı beynin sağlıklı düşünemiyor,oldukça saçma,sakat,bozuk düşünceler üretiyor,duygusal tepkiler veriyor.Şu yazdığın yazıya bakıyorum,neresinden tutsak elinde kalır.Şimdi buna yanıt vereceksin,yine üsteleyip,saçmalayacaksın.Sürekli bir saçmalığa yanıt vermekte,o kişiye saçmaladığını anlatmakta, insanın özünü tüketen bir eylem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 10 Mayıs 2017; 0:40:32 >

• quote:

mantık o kadar sakat ki Allah insanı en güzel şekilde yarattı diyorsan sünnet derisini niye kesiyorsun. Şöyle ucuz bir mantık olabilir mi? İnsan organizmalar arasındaki en mükemmel dizayna sahiptir ama hiçbir yaratılan eksiklikten uzak olamaz, kusursuz eksiksiz yaratılma deyince tanrı gibi birşey olma anlamını nereden çıkarıyorsunuz. İnsan mükemmel yaratılmış öyleyse tırnağı kesme, saçı toparlama, gereksiz tüyleri temizleme orman kaçkını gibi dolaş. O derinin ana rahminde veya başka bir şekilde faydası olabilir, başta, ilk olarak o şekilde yaratılması sonradan müdahale etmemeyi gerektirmez. doğunca da göbek bağı nasılsa kendiliğinden düşer bırakalım kendi haline, zaten mükemmel doğdu mu diyeceğiz. üzerindeki kan plasenta zamanla temizlenir, bu şekilde doğması mükemmel hali, yıkamaya ne gerek var. Bu organizma mükemmel, bırakalım kendi kendini bitki gibi büyütür de. sonuçta bitkiden daha mükemmel ve komplex bir yapı deyip kenara atalım sizin mantığa göre...

Sapla samanı karıştırıp mantık dışı argümanlarla mantık yürütme kabiliyetinize hayranım. İnsanın mükemmel yaratılmış olmasıyla pipi derisine müdahaleyi bir araya getirip mantık yürütme ancak sizin zihniyete sahip bir bakışla mümkün olabilirdi zaten...

• quote:

quote:

quote:

Ne yazık ki,ne kadar anlatsakta,anlamıyorsun.Atalarının yolundan giden,bağımlı beynin sağlıklı düşünemiyor,oldukça saçma,sakat,bozuk düşünceler üretiyor,duygusal tepkiler veriyor.Şu yazdığın yazıya bakıyorum,neresinden tutsak elinde kalır.Şimdi buna yanıt vereceksin,yine üsteleyip,saçmalayacaksın.Sürekli bir saçmalığa yanıt vermekte,o kişiye saçmaladığını anlatmakta, insanın özünü tüketen bir eylem.

Ben de sana diyorum ki benim atalarım sapık insanlar değildi. benim atalarım dünyayı yönetiyordu. Ben neden onlardan utanayım ve o yolu benimsemeyeyim. En sapık milletler bile atalarının izinden giderken onlara tek bir laf edemeyenler gururlanacak bir tarih bırakmış olan o şerefli insanlara laf ederken ne kadar da cömert bonkör davranıyorlar! Aynı uygulamayı yahudi de yapıyor, onlara en ufak laf yok. müslüman domuz yemez, müslümana domuz yedirebilmek için her pisliğe başvururlar, aynı domuzu yahudi de yemez. hadi ona da domuz yedirmeye çalış, yok olmaz o dini bir özgürlük, kendi tercihi. yahudi güvenmeyip kendi mamülünü kendi üretir, batı da diyebiliyormusun burada yaşayacaksan benim kültürüme uyacaksın diye. rahibe başını örter bir laf edin, müslüman başını örtünce dini simge, saldır saldırabildiğin kadar. Takıntınız islam islam. başka bir derdiniz yok. o yüzden ne söylense anlamıyorsunuz. başkalarına bağnaz derken bağnazlığın en derin çukurunda debellendiğinizi göremeyecek derecede bağnazsınız hemde...

• quote:

quote:

mantık o kadar sakat ki Allah insanı en güzel şekilde yarattı diyorsan sünnet derisini niye kesiyorsun. Şöyle ucuz bir mantık olabilir mi? İnsan organizmalar arasındaki en mükemmel dizayna sahiptir ama hiçbir yaratılan eksiklikten uzak olamaz, kusursuz eksiksiz yaratılma deyince tanrı gibi birşey olma anlamını nereden çıkarıyorsunuz. İnsan mükemmel yaratılmış öyleyse tırnağı kesme, saçı toparlama, gereksiz tüyleri temizleme orman kaçkını gibi dolaş. O derinin ana rahminde veya başka bir şekilde faydası olabilir, başta, ilk olarak o şekilde yaratılması sonradan müdahale etmemeyi gerektirmez. doğunca da göbek bağı nasılsa kendiliğinden düşer bırakalım kendi haline, zaten mükemmel doğdu mu diyeceğiz. üzerindeki kan plasenta zamanla temizlenir, bu şekilde doğması mükemmel hali, yıkamaya ne gerek var. Bu organizma mükemmel, bırakalım kendi kendini bitki gibi büyütür de. sonuçta bitkiden daha mükemmel ve komplex bir yapı deyip kenara atalım sizin mantığa göre...

Sapla samanı karıştırıp mantık dışı argümanlarla mantık yürütme kabiliyetinize hayranım. İnsanın mükemmel yaratılmış olmasıyla pipi derisine müdahaleyi bir araya getirip mantık yürütme ancak sizin zihniyete sahip bir bakışla mümkün olabilirdi zaten...

Bağımlı arkadaş,bağımlılık yüzünden algı yolları tıkanmış arkadaş.Sünnet işlemi cerrahi bir işlemdir,geri döndürülemez bir işlemdir.O deriyi kesince,o deri bir daha çıkmaz.Saç,tırnak,tüy,kıl kesimiyle karşılaştıralamaz,o yüzden anladın mı?Şunu bile anlamaktan yoksunsun,gelmişsin mantık o kadar sakat ki diyorsun birde.Güler misin,ağlar mısın,yoksa özünü tüketip,kendi kendini mi yer bitirirsin.Bu kafa var ya,bu kafa,kadın sünnetini ataları kuşaktan kuşağa aktarsa,onu da savunurdu.Bu kafaya ne anlatacaksın,anlatsan da anlayacak mı,yok.

• ertewas E kullanıcısına yanıt
    1) yazılanı okumadan tepkinin sebebi çaresizliktir. Okuyun hadisi yaş yazıyormu yazmıyormu, nikah varmı yokmu görün. Bu hadisi aktaran da ben değilim bir derdiniz varsa İmam Buhari yi diyanete şikayet edin. İnandığınız peygamber hakkında dünyanın bildiği islamın kabul ettiği gerçekleri inkar ederek bu garabet ilişkiyi yok sayabilirsiniz ama gerçekliğini ortadan kaldıramazsınız.

2)şimdiki kızlar ne yapıyor bana ne. Konu ALLAH ın elçisi olduğunu söyleyen birinin 49 yaşındayken 6 yaşında bir kızla evlenip 3 yıl sonra onu koynuna almasıdır. Bu benim kabul edebileceğim bir şey değil ama siz içinizi rahatlatacak bir açıklama bulabilirsiniz. O sizin sorununuz.

3)İslam tarihçileri yazmıştır bunu ben değil. Buhari yi okuyun kimmiş. Yazdığı kitabın islamdaki yeri neymiş. Bunu ben demiyorum islam tarihçileri, alimleri söylüyor. Siz kimsinizki hayatını İslama adamış İmam Buharinin emeğini yok sayıyorsunuz. Bilginiz nedir? 16 yıl sürmüş bu hadisleri tek tek inceleyip kitaba aktarmak. İşinize gelmiyor diye yok mu sayacağız?

Kuran ayetleri ve hadislerin varlığını inkar etmedim hiç bir zaman. Tabiki yaşanmış birçok olay var ve tarih kayıt etmiş herşeyi. Bu bilgiler üzerinden konuşuyoruz değil mi. Söylediğim şey de kitabın Allah kelamı olamayacak kadar mantık dışı olmasıdır. ALLAH bu kadar basite indirilecek,sığ inançlara bağlanmayacak kadar büyüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 10 Mayıs 2017; 0:58:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de sana diyorum ki benim atalarım sapık insanlar değildi. benim atalarım dünyayı yönetiyordu. Ben neden onlardan utanayım ve o yolu benimsemeyeyim. En sapık milletler bile atalarının izinden giderken onlara tek bir laf edemeyenler gururlanacak bir tarih bırakmış olan o şerefli insanlara laf ederken ne kadar da cömert bonkör davranıyorlar! Aynı uygulamayı yahudi de yapıyor, onlara en ufak laf yok. müslüman domuz yemez, müslümana domuz yedirebilmek için her pisliğe başvururlar, aynı domuzu yahudi de yemez. hadi ona da domuz yedirmeye çalış, yok olmaz o dini bir özgürlük, kendi tercihi. yahudi güvenmeyip kendi mamülünü kendi üretir, batı da diyebiliyormusun burada yaşayacaksan benim kültürüme uyacaksın diye. rahibe başını örter bir laf edin, müslüman başını örtünce dini simge, saldır saldırabildiğin kadar. Takıntınız islam islam. başka bir derdiniz yok. o yüzden ne söylense anlamıyorsunuz. başkalarına bağnaz derken bağnazlığın en derin çukurunda debellendiğinizi göremeyecek derecede bağnazsınız hemde...

Arkadaş senin ataların çok geniş toprakları yönetmiş olabilirler,ama bir gelenek yanlışsa yanlıştır.Senin ataların tüm samanyolunu yönetse de yanlıştır,tüm evreni yönetse de yanlıştır.İlgisiz kavramlar arasında,çok saçma bağlantılar kuruyorsun.Domuz eti yeme,çocuğuna da yedirme,bunda bir sorun yok,çünkü çocuğa bir zararı yok.O çocuk büyüyüp,seçimini yapıp,ilerde domuz eti yerse de,kendi bileceği iş.Ama sünnet çocuğun beden bütünlüğünü bozuyor,aynı şey değil.
    Arkadaş sizin derdiniz islam diyorsun,islama göre dinden dönenler öldürülmüyor mu,öldürülüyor.İslami bir düzende islamı eleştirenler,islam karşıtlığı yapanlar,islam karşıtı düşüncelerini yayanlar,fitne çıkarmak,bozgunculuk yapmak,islami düzeni yıkmaya çalışmak gibi nedenlerle,maide 33te geçen şu yaptırımlara çarptırılmıyorlar mı?Ya elleri ayakları çaprazlama kesilir,ya asılırlar,ya öldürülürler,ya sürülürler.Bu arada asılmak olarak çevrilen yusallebu,birçok dile çarmıha gerilmek olarak çevrilmiştir.
    Sürekli derdiniz islam diyen arkadaş,islami bir düzende yaşasaydık eğer,islamı eleştirenlere,dinden dönenlere ne yapılacağı da ortada yani.Böyle bir dine inanan birinin de,dinimizi eleştiriyorsunuz demesi de ilginç.Senin dininin kendisi ayrıştırıcı,ötekileştirici,dışlayıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

1) yazılanı okumadan tepkinin sebebi çaresizliktir. Okuyun hadisi yaş yazıyormu yazmıyormu, nikah varmı yokmu görün. Bu hadisi aktaran da ben değilim bir derdiniz varsa İmam Buhari yi diyanete şikayet edin. İnandığınız peygamber hakkında dünyanın bildiği islamın kabul ettiği gerçekleri inkar ederek bu garabet ilişkiyi yok sayabilirsiniz ama gerçekliğini ortadan kaldıramazsınız.

2)şimdiki kızlar ne yapıyor bana ne. Konu ALLAH ın elçisi olduğunu söyleyen birinin 49 yaşındayken 6 yaşında bir kızla evlenip 3 yıl sonra onu koynuna almasıdır. Bu benim kabul edebileceğim bir şey değil ama siz içinizi rahatlatacak bir açıklama bulabilirsiniz. O sizin sorununuz.

3)İslam tarihçileri yazmıştır bunu ben değil. Buhari yi okuyun kimmiş. Yazdığı kitabın islamdaki yeri neymiş. Bunu ben demiyorum islam tarihçileri, alimleri söylüyor. Siz kimsinizki hayatını İslama adamış İmam Buharinin emeğini yok sayıyorsunuz. Bilginiz nedir? 16 yıl sürmüş bu hadisleri tek tek inceleyip kitaba aktarmak. İşinize gelmiyor diye yok mu sayacağız?

Kuran ayetleri ve hadislerin varlığını inkar etmedim hiç bir zaman. Tabiki yaşanmış birçok olay var ve tarih kayıt etmiş herşeyi. Bu bilgiler üzerinden konuşuyoruz değil mi. Söylediğim şey de kitabın Allah kelamı olamayacak kadar mantık dışı olmasıdır. ALLAH bu kadar basite indirilecek,sığ inançlara bağlanmayacak kadar büyüktür.

1. o hadiste peygamberin 6 yaşındaki kızla evlendiğini kanıtlayan ifadeyi kopyala hadi. aiciz olan sensin ki milyarların inandığı bir peygambere iftira ediyorsun. asıl aicizlik büyüklüğün altında ezilip iftiraya sarılmaktır. Mevlananın güzel bir sözü var. "Allah bir insanı rezil etmek isterse kendinden daha büyük olana laf söylettirir, o nun sözü büyüğün büyüklüğünü pekiştirirken kendisinin acizliğini ortaya serer"

2 Şimdiki kızlardan sana ne ise 49 yaşında 6 yaşında bir kızla evlendiği konusu seni bu kadar niye alakadar ediyor? Bunu sapıklık olarak görüyorsan şimdiki kuşakların 15 yaşından önce cinsel tecrübe yaşamasına niye ses edemiyorsun? sen hayatında bu ilkeleri ne kadar yaşıyorsun? 12-15 yaşında bir çocuğun sevgili olarak beraber olması seni ilgilendirmezken alan razı veren razı iken 52 yaşında bir insanın 12 yaşında bir kızla evlenmesi seni neden geriyor? İnanmadığın bir peygamberin tercihi seni ne alakadar ediyor? İşte çaresizlik acizlik budur, ilkesizlik de budur?

3 Hiçbir İslam tarihçisinin Peygamberin 6 yaşında evlendiğini yazdığını görmedim, bu sizin iftiranıız. İmam Buharinin bu hadisi senin anladığın şekilde aktarmadığını anlamak için alim olmak gerekmiyor? sen işi bağlamından ayırıp İslam peygamberine iftira etmenin kılıfını Buhariye dayandırıyorsun? Buhari bir vakıa aktarıyor, sen aktarılanı iftira atmak için malzeme olarak kullanacak kadar alçalıyorsun. İnanmıyorsan kimsenin özeli seni alakadar etmez. İnanmadığın şeye seni düşman eden seni bu kadar alçaltan psikolojinin ardındaki ezilmişiliği düşün...

Kitab mantık dışı ise mantığının almaması sebebiyledir. o Kitabın mucize olduğunu gösteren binlerce delil ortada iken, müsteşrikler bile bunu kabul edip hem lafız hem mana olarak mükemmelliği anlatırken senin basit mantığının onu çözümleyememesi onun kutsal kitap ve mucize olduğu gerçeğini değiştirmez...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaş senin ataların çok geniş toprakları yönetmiş olabilirler,ama bir gelenek yanlışsa yanlıştır.Senin ataların tüm samanyolunu yönetse de yanlıştır,tüm evreni yönetse de yanlıştır.İlgisiz kavramlar arasında,çok saçma bağlantılar kuruyorsun.Domuz eti yeme,çocuğuna da yedirme,bunda bir sorun yok,çünkü çocuğa bir zararı yok.O çocuk büyüyüp,seçimini yapıp,ilerde domuz eti yerse de,kendi bileceği iş.Ama sünnet çocuğun beden bütünlüğünü bozuyor,aynı şey değil.
    Arkadaş sizin derdiniz islam diyorsun,islama göre dinden dönenler öldürülmüyor mu,öldürülüyor.İslami bir düzende islamı eleştirenler,islam karşıtlığı yapanlar,islam karşıtı düşüncelerini yayanlar,fitne çıkarmak,bozgunculuk yapmak,islami düzeni yıkmaya çalışmak gibi nedenlerle,maide 33te geçen şu yaptırımlara çarptırılmıyorlar mı?Ya elleri ayakları çaprazlama kesilir,ya asılırlar,ya öldürülürler,ya sürülürler.Bu arada asılmak olarak çevrilen yusallebu,birçok dile çarmıha gerilmek olarak çevrilmiştir.
    Sürekli derdiniz islam diyen arkadaş,islami bir düzende yaşasaydık eğer,islamı eleştirenlere,dinden dönenlere ne yapılacağı da ortada yani.Böyle bir dine inanan birinin de,dinimizi eleştiriyorsunuz demesi de ilginç.Senin dininin kendisi ayrıştırıcı,ötekileştirici,dışlayıcı.

eleştirdiğin gelenek bir defa da islam dışı olsun diyorum. derdinin islam olduğunu yazıda net ortaya koyuyorsun. Bugün islam zulmeden mi zulme uğrayanmı? bugün katledilen müslüman. katledene bir laf etsen. Niye demiyorsun hangi dine sahipsen yada gelenekten geliyorsan şu dinin geleneğinde şu saçmalık var diye. derdin öncekilerse sünneti eleştiriyorsan yahudiyi eleştir. islamdan önce yahudilerde bu gelenek vardı, islam peygamberi de bu geleneği devam ettirdi. niye saldırıda tek hedef islam. bağnazlık burda. ben birşeyi karıştırmıyorum örnek veriyorum. eleştiriyorsun da neye inanıyorsan söyle. inandığın şeylerin saçmalığını burada sayayım. hiçbir ilke yok, neye dayandığın belli olmadan sırf islam hakkında atıp tutmak ne kazandırıyor sana. sade eddüşmanlığını srgiliyorsun? senin inancın ne, hristiyanmısın, alevimisini atestmisin. hangi geleneğe hangi fikir ekolüne göre konuşuyorsun. sürekli islamı hedef alıyorsun da sen nesin!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eleştirdiğin gelenek bir defa da islam dışı olsun diyorum. derdinin islam olduğunu yazıda net ortaya koyuyorsun. Bugün islam zulmeden mi zulme uğrayanmı? bugün katledilen müslüman. katledene bir laf etsen. Niye demiyorsun hangi dine sahipsen yada gelenekten geliyorsan şu dinin geleneğinde şu saçmalık var diye. derdin öncekilerse sünneti eleştiriyorsan yahudiyi eleştir. islamdan önce yahudilerde bu gelenek vardı, islam peygamberi de bu geleneği devam ettirdi. niye saldırıda tek hedef islam. bağnazlık burda. ben birşeyi karıştırmıyorum örnek veriyorum. eleştiriyorsun da neye inanıyorsan söyle. inandığın şeylerin saçmalığını burada sayayım. hiçbir ilke yok, neye dayandığın belli olmadan sırf islam hakkında atıp tutmak ne kazandırıyor sana. sade eddüşmanlığını srgiliyorsun? senin inancın ne, hristiyanmısın, alevimisini atestmisin. hangi geleneğe hangi fikir ekolüne göre konuşuyorsun. sürekli islamı hedef alıyorsun da sen nesin!

• quote:

quote:

quote:

Bağımlı arkadaş,bağımlılık yüzünden algı yolları tıkanmış arkadaş.Sünnet işlemi cerrahi bir işlemdir,geri döndürülemez bir işlemdir.O deriyi kesince,o deri bir daha çıkmaz.Saç,tırnak,tüy,kıl kesimiyle karşılaştıralamaz,o yüzden anladın mı?Şunu bile anlamaktan yoksunsun,gelmişsin mantık o kadar sakat ki diyorsun birde.Güler misin,ağlar mısın,yoksa özünü tüketip,kendi kendini mi yer bitirirsin.Bu kafa var ya,bu kafa,kadın sünnetini ataları kuşaktan kuşağa aktarsa,onu da savunurdu.Bu kafaya ne anlatacaksın,anlatsan da anlayacak mı,yok.

İnsan üzerinde geri döndürülemeyen tek operasyon sünnetmidir diyorum sünnete takan takıntılı arkadaş. kıl tüy örneği mükemmel yaratılışa verilen örnekti. mükemmelsek pipi derisine dokunma kafasındaki adama verilen örnekti. kızın kulağını da deliyoruz, cerrahi operasyon, burnunda et varsa onu da aldırıyoruz, göz kapağı düşükse onuda kaldırıyoruz. belki o diyecek ki sanane benim göz kapağımdan burnumdaki etten. ben o şekilde yaşamak istiyordum ne diye müdahale ettin dese senin cevap ama o tıbbi zorunluluk. Sünnet de sana göre olmayabilir ama inanana göre tıbbi müdahale gerektiren bir zorunluluk. idrar olu iltihaplandığında erkek çocuk için ilk söylenen bunu acil sünnet ettirin diyor. bunu diyen tıp doktoru. çocuğumu 5 yaşında sünnet ettirecekken doktor tavsiyesiyle 2 yaşında sünnet ettirdim. bun söyleyen doktorun da dinle falan bir alakası yok. sünnet idrar yolları sık iltihaplana çocuk için zorunluluktur dedi. 3 ay antibiyotik kullandık sürekli yeniledi. sünnetten sonra gerçekten de düzeldi. şimdi buna ne diyeceksin takıntılı vatandaş, pipinin derisini vatan millet meselesi yapmış bağımlı arkadaş...

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnsan üzerinde geri döndürülemeyen tek operasyon sünnetmidir diyorum sünnete takan takıntılı arkadaş. kıl tüy örneği mükemmel yaratılışa verilen örnekti. mükemmelsek pipi derisine dokunma kafasındaki adama verilen örnekti. kızın kulağını da deliyoruz, cerrahi operasyon, burnunda et varsa onu da aldırıyoruz, göz kapağı düşükse onuda kaldırıyoruz. belki o diyecek ki sanane benim göz kapağımdan burnumdaki etten. ben o şekilde yaşamak istiyordum ne diye müdahale ettin dese senin cevap ama o tıbbi zorunluluk. Sünnet de sana göre olmayabilir ama inanana göre tıbbi müdahale gerektiren bir zorunluluk. idrar olu iltihaplandığında erkek çocuk için ilk söylenen bunu acil sünnet ettirin diyor. bunu diyen tıp doktoru. çocuğumu 5 yaşında sünnet ettirecekken doktor tavsiyesiyle 2 yaşında sünnet ettirdim. bun söyleyen doktorun da dinle falan bir alakası yok. sünnet idrar yolları sık iltihaplana çocuk için zorunluluktur dedi. 3 ay antibiyotik kullandık sürekli yeniledi. sünnetten sonra gerçekten de düzeldi. şimdi buna ne diyeceksin takıntılı vatandaş, pipinin derisini vatan millet meselesi yapmış bağımlı arkadaş...

Sağlık nedeniyle işlem yapılabilir,ama nedensiz yere,dini gereklilik diye,çocuğun pipi derisini kesemezsin,kestiremezsin,bu kadar açık.Benim çocuğumu sağlık gerekçesiyle sünnet ettirdik,öyleyse tüm çocuklar sünnet edilmelidirler.Bu mantığa göre de,kadınlar meme kanseri oluyor,öyleyse tüm kadınların memesi kesilmelidir.Bu oldukça yanlış bir düşünce.O senin çocuğunun sıkıntısı,hiçbir sıkıntısı olmayan çocuklar neden sünnet ettirilsinler.

TIR şoförü H.Ş. ile ev hanımı E.Ş.'nin 3 çocuğundan M.Ş. (14) ile K.Ş. (10) İzmir'de özel bir poliklinikte 2011 Ağustos ayında sünnet oldu. İddiaya göre, lazer kullanan doktor Hüseyin Yeşilkayalı (51), ilk iki denemede sünnet derisini kesemedi. Baba H.Ş.'nin sorusu üzerine de, "Ara sıra böyle tutukluluk oluyor" dedi. Üçüncü denemesinde de başarılı olamayan doktor, K.Ş. ve ağabeyini neşterle sünnet etti.

TAMAMEN KESİLDİ

5 gün sonra penisin morarması üzerine hastaneye kaldırılan küçük çocuğun penisinin lazerle yandığı ve dokularının büyük kısmının kaybolduğu ortaya çıktı. Penis kangren oldu. İlaçlı tedaviden sonuç alınamayınca 12 gün sonra penis göbek hizasından kesilmek zorunda kalındı.

İNTİHARA KALKIŞTI, ANNE KURTARDI

Çok zor günler geçirdiklerini belirten baba oğlunun çektiği acıları anlatırken gözleri doldu: "Parça dokuları birleştirirken idrar yollarında daralma oluyormuş. Bu daralmayı genişletmek için de, 2 yıldır 2 günde bir oğlumun idrar yoluna sonda (hortum) sokuyorlar. Büyük acılar çekiyor. Anestezi de yapılamadığı için her sondada 'Baba kurtar beni. Allah'ım ölmek istiyorum' diye bağırıyor. Bir yandan da psikologdan destek alıyor. Bir gün evde, 2 katlı ranzaya tülbentle kendini asmış. Eşim son anda görmüş. Başka bir sefer de mutfakta aldığı bıçakla kendini kesmeye çalışırken yakaladık"
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/882704-8-ameliyatla-1-cm-penis-ancak-yapildi

Nedensiz yere yapılan,gereksiz bir sünnet işlemi çocuğun yaşamını karartmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 10 Mayıs 2017; 1:48:8 >

• sünnet olayı bizim toplumumuz için gerçekten garip ötesi bir anlayış
    daha din nedir bilmeyenler dahi ilk akla erkek çocuklarının mutlaka sünnet olması gerektiği geliyor ve yıllar öncesinden bunun planları dahi yapılıyor

işin en vahim noktası ise bu işlemin ,dinin farzı haline getirilmesi durumu
    oysa ki Kuran'da bu konu ile ilgili en ufak bir bilgi dahi yoktur
    düşüne biliyor musunuz ,dinin temeli sayılan (erkekler için) sünnet edilme olayı nedense kutsal kitapta geçmiyor ve ne hikmetse buna peygamberler karar veriyor (aslında hiçbir peygamberin sünnet olduğuna dair delil de olmamasına rağmen)

bizde ne derler "bunlar sünnetsiz ,gavur" derler değil mi ?
    yani bu sözden anlaşılan ,sünnetsiz bir erkek müslüman olamıyor
    peki müslüman olmanın şartları arasında sünnet olmak ,nerede yazıyor ?

işin gerçeği ben sünnet olmanın islamla hiçbir ilgisi olmadığını öğrendiğimde şok olmuştum (hatta uzun süre kabullenemedim)

ayrıca sünneti savunanlar (aslında savunamıyorlar ama farkında değiller) tuhaf örnekler getiriyorlar
    misal saç sakal kesilmesini örnek diye getiriyorlar ,oysa ki saç sakal kesildiğinde kısa süre sonra geri yerine geliyor (hatta daha gür) ama diğerinde eski haline dönmesi mümkün değil

diğer verdikleri örnek ise ,misal burun ,apandisit vs. ameliyatları oluyor
    yani düşünseler bunun da örnek olamayacağını görecekler ,çünkü herkes bu ameliyatları olmuyor ,sadece tıbbi açıdan mecburiyet gerekenler oluyor

başka bir sav ise sünnetin tıbbi açıdan olduğu söylenen faydaları (aslında hiç birisi ilmi olarak delil sunulamamış iddialar)
    eğer sünnet tıbbi açıdan çok büyük faydalar getirse emin olun öncelikle batılılar hiç durmaz yaparlardı
    tersten düşünürsek ,sünnet çok faydalı ,olmamak çok zararlı ise o zaman olmayan milyonlarca insanda çok büyük sorunlar şimdiye kadar görülmez miydi ?

birde insanların aklına şu düşünce gelmez mi ?
    yaratıcı neden erkeği (haşa) eksik yada yanlış bir şekilde kabuklu olarak yaratmış o zaman diye ?

kimse kusura bakmasın ama bu adet yahudilerden bir şekilde müslümanlara sirayet etmiş (dinlerin birbirini etkilediği gerçeği gereği) ,sonrasında yahudilerden fazla savunucusu olmuşuz
    tüm dinleri incelerseniz hemen hepsinde mutlaka birbirlerinden alıntı yapıldığını görürsünüz

ben oğlumun sünnetini bir hastane cerrahına yaptırdım (çünkü bu işlem gerçekten risk taşıyan ,bir tür ameliyat)

samimi olarak cevap vermem gerekirse ,şimdi ben bunları öğrendikten sonra ,çocuğumu yine de sünnet ettirir miydim ?
    büyük ihtimal yine ettirirdim ,çünkü toplum dışlayacaktır (yani evlilik çağı geldiğinde çok sıkıntı çekecektir)
    ama artık din için diyerek asla sünnet yaptırmazdım (çünkü dini olarak hiçbir geçerliliği olmayan bir uygulama)
    hatta bidad olduğu için tehlikeli bir amel denilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

sünnet olayı bizim toplumumuz için gerçekten garip ötesi bir anlayış
    daha din nedir bilmeyenler dahi ilk akla erkek çocuklarının mutlaka sünnet olması gerektiği geliyor ve yıllar öncesinden bunun planları dahi yapılıyor

işin en vahim noktası ise bu işlemin ,dinin farzı haline getirilmesi durumu
    oysa ki Kuran'da bu konu ile ilgili en ufak bir bilgi dahi yoktur
    düşüne biliyor musunuz ,dinin temeli sayılan (erkekler için) sünnet edilme olayı nedense kutsal kitapta geçmiyor ve ne hikmetse buna peygamberler karar veriyor (aslında hiçbir peygamberin sünnet olduğuna dair delil de olmamasına rağmen)

bizde ne derler "bunlar sünnetsiz ,gavur" derler değil mi ?
    yani bu sözden anlaşılan ,sünnetsiz bir erkek müslüman olamıyor
    peki müslüman olmanın şartları arasında sünnet olmak ,nerede yazıyor ?

işin gerçeği ben sünnet olmanın islamla hiçbir ilgisi olmadığını öğrendiğimde şok olmuştum (hatta uzun süre kabullenemedim)
    ayrıca sünneti savunanlar (aslında savunamıyorlar ama farkında değiller) tuhaf örnekler getiriyorlar
    misal saç sakal kesilmesini örnek diye getiriyorlar ,oysa ki saç sakal kesildiğinde kısa süre sonra geri yerine geliyor (hatta daha gür) ama diğerinde eski haline dönmesi mümkün değil

diğer verdikleri örnek ise ,misal burun ,apandisit vs. ameliyatları oluyor
    yani düşünseler bunun da örnek olamayacağını görecekler ,çünkü herkes bu ameliyatları olmuyor ,sadece tıbbi açıdan mecburiyet gerekenler oluyor

başka bir sav ise sünnetin tıbbi açıdan olduğu söylenen faydaları (aslında hiç birisi ilmi olarak delil sunulamamış iddialar)
    eğer sünnet tıbbi açıdan çok büyük faydalar getirse emin olun öncelikle batılılar hiç durmaz yaparlardı
    tersten düşünürsek ,sünnet çok faydalı ,olmamak çok zararlı ise o zaman olmayan milyonlarca insanda çok büyük sorunlar şimdiye kadar görülmez miydi ?

birde insanların aklına şu düşünce gelmez mi ?
    yaratıcı neden erkeği (haşa) eksik yada yanlış bir şekilde kabuklu olarak yaratmış o zaman diye ?

kimse kusura bakmasın ama bu adet yahudilerden bir şekilde müslümanlara sirayet etmiş (dinlerin birbirini etkilediği gerçeği gereği) ,sonrasında yahudilerden fazla savunucusu olmuşuz
    tüm dinleri incelerseniz hemen hepsinde mutlaka birbirlerinden alıntı yapıldığını görürsünüz

ben oğlumun sünnetini bir hastane cerrahına yaptırdım (çünkü bu işlem gerçekten risk taşıyan ,bir tür ameliyat)

samimi olarak cevap vermem gerekirse ,şimdi ben bunları öğrendikten sonra ,çocuğumu yine de sünnet ettirir miydim ?
    büyük ihtimal yine ettirirdim ,çünkü toplum dışlayacaktır (yani evlilik çağı geldiğinde çok sıkıntı çekecektir)
    ama artık din için diyerek asla sünnet yaptırmazdım (çünkü dini olarak hiçbir geçerliliği olmayan bir uygulama)
    hatta bidad olduğu için tehlikeli bir amel denilebilir

SÜNNETİN BİLİMSEL VE RASYONEL FAYDALARI KANITLARIYLA

Sünnet bilim dünyasında yıllar yıllar evvel sağlığa faydası olduğu kanıtlanmıştır. Abd ,Avustralya,avrupa ve Asyada Dünyanın tüm coğrafyalarında müslüman olmayan erkeklerde sünnet olur peki neden olurlar ?
    Aids olma riskini azaltır ve hijyenik olarak penisi sterilize eder buyrun bilimsel olarak kanıtlar ve ifadesi

Why it's done
    By Mayo Clinic Staff

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 1 KAYNAK : ABD

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 2 KAYNAK : ABD

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 3 KAYNAK : ABD ÇOCUK DOKTORLARI

Circumcision for baby boys was a common practice in the United States but, in the past several years, many parents and health insurance companies have decided against it claiming it was not be medically necessary. Now, a group of American pediatricians says the health benefits of male circumcision outweigh its risks. VOA's Carol Pearson. reports.

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 4 KAYNAK : ABD

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 5 KAYNAK : KANADA

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 6 KAYNAK : AVUSTRALYA,ABD,AFRİKA,AVRUPA

Circumcision is a religious or cultural ritual for many Jewish and Islamic families, as well as certain aboriginal tribes in Africa and Australia. Circumcision can also be a matter of family tradition, personal hygiene or preventive health care. Sometimes there's a medical need for circumcision, such as when the foreskin is too tight to be pulled back (retracted) over the glans. In other cases, particularly in certain parts of Africa, circumcision is recommended for older boys or men to reduce the risk of certain sexually transmitted infections.

The American Academy of Pediatrics (AAP) says the benefits of circumcision outweigh the risks. However, the AAP doesn't recommend routine circumcision for all male newborns. The AAP leaves the circumcision decision up to parents — and supports use of anesthetics for infants who have the procedure.

Circumcision might have various health benefits, including:

Easier hygiene. Circumcision makes it simpler to wash the penis. Washing beneath the foreskin of an uncircumcised penis is generally easy, however.
    Decreased risk of urinary tract infections. The overall risk of urinary tract infections in males is low, but these infections are more common in uncircumcised males. Severe infections early in life can lead to kidney problems later on.
    Decreased risk of sexually transmitted infections. Circumcised men might have a lower risk of certain sexually transmitted infections, including HIV. Still, safe sexual practices remain essential.
    Prevention of penile problems. Occasionally, the foreskin on an uncircumcised penis can be difficult or impossible to retract (phimosis). This can lead to inflammation of the foreskin or head of the penis.
    Decreased risk of penile cancer. Although cancer of the penis is rare, it's less common in circumcised men. In addition, cervical cancer is less common in the female sexual partners of circumcised men.

Circumcision might not be an option if certain blood-clotting disorders are present. In addition, circumcision might not be appropriate for premature babies who still require medical care in the hospital nursery.

Circumcision doesn't affect fertility, nor is circumcision generally thought to enhance or detract from sexual pleasure for men or their partners.
    With 2 new states recently joining 16 others in eliminating Medicaid insurance for male circumcision, possible ballot initiatives to ban male circumcision, and the long-awaited American Academy of Pediatrics male circumcision policy statement, there is a need to evaluate the medical risks and benefits of male circumcision, particularly in light of recent medical evidence.

Three randomized trials in Africa demonstrated that adult male circumcision decreases human immunodeficiency virus (HIV) acquisition in men by 51% to 60%,1 and the long-term follow-up of these study participants has shown that the protective efficacy of male circumcision increases with time from surgery. These findings are consistent with a large number of observational studies in Africa and in the United States that found male circumcision reduces the risk of HIV infection in men.1 Thus, there is substantial evidence that removal of the foreskin reduces the risk of male heterosexual HIV acquisition. However, the effect of male circumcision on reducing HIV acquisition among men who have sex with men is unclear. There may be protection against insertional but not against receptive anal intercourse, so men practicing both forms of sexual intercourse may have limited protection associated with male circumcision.

In addition to HIV, male circumcision has been shown to reduce the risk of other heterosexually acquired sexually transmitted infections (STIs). Two trials demonstrated that male circumcision reduces the risk of acquiring genital herpes by 28% to 34%, and the risk of developing genital ulceration by 47%.1 Additionally, the trials found that male circumcision reduces the risk of oncogenic high-risk human papillomavirus (HR-HPV) by 32% to 35%.1 While some consider male circumcision to be primarily a male issue, one trial also reported derivative benefits for female partners of circumcised men; the risk of HR-HPV for female partners was reduced by 28%, the risk of bacterial vaginosis was reduced by 40%, and the risk of trichomoniasis was reduced by 48%.1,2 It should be noted that no large-scale randomized controlled trial has assessed the benefit of neonatal male circumcision throughout several decades, which is when many of the potential health benefits would be realized. Such a trial is probably not feasible. However, observational data of men predominantly circumcised during childhood support the findings of the 3 randomized trials conducted in Africa1 and the long-term medical benefits of male circumcision.

One concern is that the trials of male circumcision conducted in Africa may not be applicable to the United States. Despite 3 decades of safe-sex education in the United States, STIs continue to cause substantial morbidity and mortality. It is estimated that more than 1 million people are living with HIV/AIDS, and more than 50 000 new infections occur annually. Additional estimates suggest that there are 3 million to 5 million annual cases of trichomoniasis in the United States, and the prevalence of bacterial vaginosis among women of reproductive age is approximately 30%. One of the most common STIs is HPV, which causes genital warts, and penile and cervical cancer. Observational studies in the United States show that male circumcision is associated with reduced risk of men acquiring heterosexual HIV and HR-HPV infection.1,3 Thus, STIs are a persistent problem in the United States, and male circumcision may provide individual and societal benefits.

The incidence of viral STIs in the United States is disproportionately higher among disadvantaged minority populations such as blacks and Hispanics, who have the lowest rates of male circumcision. For example, in Washington, DC, 7.1% of black males are living with HIV, and heterosexual exposure is the leading mode of transmission among these individuals.4 Medicaid, which disproportionately provides health insurance for black children, is decreasing coverage for male circumcision, making the procedure less accessible, especially for those at the highest risk for these infections.5 In contrast, Medicaid covers immunization against hepatitis B virus during the neonatal period even though it is difficult to predict who will be at high risk of STIs.

Using mathematical models and cost-effectiveness analyses, the Joint United Nations Programme on HIV/AIDS (UNAIDS) and the World Health Organization adopted a policy advocating male circumcision in countries and regions with heterosexual HIV epidemics. In a cost-effectiveness analysis by the Centers for Disease Control and Prevention, neonatal male circumcision in the United States was projected to increase quality-adjusted life-years and estimated to be cost-saving due to reduced HIV infections and subsequent treatment costs.6 If protection from genital herpes, bacterial vaginosis, trichomoniasis, and penile and cervical cancer were considered in the analyses, the economic benefits most likely would be enhanced.

Opponents of male circumcision argue that the procedure constitutes genital mutilation performed with parental consent but not the infant’s assent and recommend that male circumcision be delayed until 18 years of age when the man can provide individual informed consent to the procedure. However, parents provide consent for preventive procedures such as immunization including hepatitis B vaccination, acting in the best interests of their children. UNAIDS recommends providing information on risks and benefits of early infant neonatal male circumcision so parents and guardians can make informed decisions on behalf of their children with the best interests of the child as the primary consideration.7 Additionally, a ban on neonatal male circumcision denies religious freedoms to Jewish and Muslim parents, which would be potentially unconstitutional.

Neonatal male circumcision provides other potential benefits during childhood such as prevention of infant urinary tract infections, meatitis, balanitis, and phimosis,8 as well as protection from viral STIs. Approximately 50% of high school students report having sex prior to 18 years of age, so delaying male circumcision to age 18 years or older would deny children and adolescents these potential benefits. Neonatal male circumcision is a simple procedure and the complication rate is only between 0.2% and 0.6%8; the vast majority of complications are minor and easily treated. The complication rate of neonatal male circumcision is substantially lower than the complication rates of adult male circumcision (1.5%-3.8% during the trials), so delaying the procedure would only add to surgical risk.

Some who oppose male circumcision cite anecdotal reports that male circumcision can cause sexual dysfunction. The male circumcision trials evaluated sexual satisfaction in adult men and their female partners before and after the procedure and compared men randomized to male circumcision with uncircumcised controls. There were no significant differences in male sexual satisfaction or dysfunction among trial participants, and in one trial, circumcised men reported increased penile sensitivity and enhanced ease of reaching orgasm.9 In addition, 97% of female partners reported either no change or improved sexual satisfaction after their male partner was circumcised.10

The evidence for the long-term public health benefits of male circumcision has increased substantially during the past 5 years. If a vaccine were available that reduced HIV risk by 60%, genital herpes risk by 30%, and HR-HPV risk by 35%, the medical community would rally behind the immunization and it would be promoted as a game-changing public health intervention. Based on the medical evidence, banning infant male circumcision would deprive parents of the right to act on behalf of their children’s health. Parents should be provided with information derived from evidence-based medicine about the risks and benefits of male circumcision so that they can make an informed choice for their children. It would be ethically questionable to deprive them of this choice. Medicaid and other insurance carriers should cover male circumcision costs if parents opt for the procedure, and the medical community, including the American Academy of Pediatrics and the Centers for Disease Control and Prevention, should recognize the health benefits of male circumcision in order to properly inform parents and physicians.

PENİSTE KANSER OLMA RİSKİNİ AZALTIR,HİJYYENDE KOLAYLIK STRELİZE GLANS(RESİMDEKİ)
    Easier hygiene. Circumcision makes it simpler to wash the penis. Washing beneath the foreskin of an uncircumcised penis is generally easy, however.
    Decreased risk of urinary tract infections. The overall risk of urinary tract infections in males is low, but these infections are more common in uncircumcised males. Severe infections early in life can lead to kidney problems later on.
    Decreased risk of sexually transmitted infections.Circumcised men might have a lower risk of certain sexually transmitted infections, including HIV. Still, safe sexual practices remain essential.
    Prevention of penile problems. Occasionally, the foreskin on an uncircumcised penis can be difficult or impossible to retract (phimosis). This can lead to inflammation of the foreskin or head of the penis.
    Decreased risk of penile cancer. Although cancer of the penis is rare, it's less common in circumcised men. In addition, cervical cancer is less common in the female sexual partners of circumcised men.

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI VİDEO 7 KAYNAK : TÜRKİYE(TÜRKÇE)

Sünnetin sağlık açısından yararları nelerdir? - Prof. Dr. Oğuz Acar

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI KAYNAK 8 BBC(UK) : İNGİLTERE VE AVUSTRALYA(UK)

Benefits of infant circumcision
    Circumcision happens for non-religious reasons as well as religious.

In the Philippines, it has become a social tradition with boys usually being circumcised in a coming-of-age ritual.

It is also a common practice in South Korea where it is associated with maintaining hygiene.

Concerns about hygiene, health and curbing masturbation led to an increase in circumcisions in the UK during the last half of the 19th century.

The procedure was also widespread in the USA for most of the 20th century and many baby boys still undergo circumcision. But in Australia the rate of circumcision on baby boys has dropped over the last 40 years, from 90% to between 10-20%.

Circumcision had already become less popular in the UK by the time the National Health Service was created in 1946. The NHS refused to fund the procedure due to beliefs that it had no medical benefit in the majority of cases.

Findings from a survey carried out in 2000 showed that between 10-20% of British males reported being circumcised.

SÜNNETİN BİLİMSEL YARARLARI KAYNAK 9 ZDF : ALMANYA GERMANY (AIDS'le mücadele)

Im Kampf gegen den Anstieg der HIV-Infektionen setzt Uganda auf Beschneidungen - und ein kleines Gummiband. "PrePex" schnürt die Vorhaut des Penis zusammen bis sie abstirbt - so kann sie ohne Skalpell entfernt werden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 10 Mayıs 2017; 7:2:28 >

• Sünnetin faydaları için konuşan aklı selimler

Allahın o güzel ve eksiksiz yaratmış olduğu vucudu

Rotuşlamak sizemi kalmış

O topraktan yaratırken küçük bir dokunuş yapamamışki

Siz dokunuş yapıyorsunuz

Adem babamızı sünnet eden kimdi o zaman

Adem babamız kendi kendine sünnet oldu taşmı kullandı malzemeyi keserken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.