Şimdi Ara

TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.371
Cevap
24
Favori
46.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Konuya dahil olmak istemiyordum ama şu mucize tabiri çok boş bir tabir bence, şöyleki bilimin çözemediği şeyler için arkasında mistik bir güç arama huyundan vazgeçemedi insanoğlu hala sene olmuş 2017
    3000 sene önce yıldırım düştüğünde zeus sinirlendi onu bunu cezalandırdı diyorlardı şimdi nasıl olduğunu biliyoruz bu kadar net işte

Sizin kafanız karışmış biz mistik güç demedik ki biz 4 boyutlu evrende yaşıyoruz.Tanrı 11 veya sonsuz(bilinmeyen bilimin araştırdığı) boyutlara sahip evrende dedik.Evrenin dışı metafizik değildir.Bilimin kapsamındadır.Aynı uzaylı konusu gibi düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 25 Mayıs 2017; 15:13:54 >
  • İnkarcı illa inkarından vazgeçmez.sen hakikati söylesende yalanlamaya devam edecek
    o yüzden sen gibilere artık cevap vermiyorum.lakin kafası karışmış ve hadiseyi
    anlamak isteyenlerde ayın ikiye ayrıldığında hira dağının arkasından görülmesi meselesi ise
    o açıdan insanların o hadiseyi görmesidir. mesela güneşin batışını bir dağın arkasından izlemen gibi.
    yoksa güneş o dağın arkasında batmıyor öyle değilmi?

meseleyi açıklamama rağmen hala anlamamkta ısrar ediyorsun.Mucize ihtiyarı elden almaz

o mucize gerçekleştiğinde herkesin ittifakı ile bu hadise görülmüştür.

Sen gibi inkarcılarda şahit oldular.fakat hadise olmadı demediler.Sihirdir dediler.

Teyit için kervan beklediler.hadiseye şahit olanları duyduklarında Muhammedin (as) sihri semaya ulaşştı dediler
    aynı sen gibi yani ebu cehille senin bir farkın varmı bence var
    ebu cehil inkar etmedi sihir dedi sen ise bunca ittifaka rağmen hadise olmamıştır demekle

ebu cehilden daha aşağı tabakaya inmiş oluyorsun.Bu konuda sen gibi düşüneneleride tebrik etmek lazım

çünkü meselerere yanlı yaklaştığnızdan en ufak kıl kadar şüpheyi

büyük birer delil gibi kabul etmekle hakikatin üstüne ancak kendinize örtersiniz.

• ben mucize denen şeylerin genel anlamda bilimin HENÜZ açıklayamadığı şeyler olduğunu düşündüğümü söyledim. özel bir olaya eleştiri veya çıkarım değildi.
    Ayrıca 11 veya sonsuz boyutlu evren olduğunu yaratıcının orada bulunduğunu mantıken bilemezsin ama inanırsın buna saygım var zaten. İsteyen istediğine inanır birşey diyemem
  • brsaltnc kullanıcısına yanıt
    Yok yok siz öyle demiyorsunuz.. öncelikle iddianıza, sözlerinize sahip çıkın arkasında durun. duruma göre fikir değişitirmeyin.

ay ikiye bölündü dediniz daha az yukarıda.. ve bu bir mucizedir dediniz. ne oldu da fikriniz değişti?
    şimdi ne oldu da güneşin batışına getirdiniz konuyu? ne yani ALLAH diyecek madem mucize istiyorsunuz işte bakın ayı ikiye böldüm. Ama sonra bunu yapacak gücü olmadığından Hira dağının arkasında kalan ayı insanlara bölündü diye yutturmaya çalışacak.

Bu nasıl bir din inancıdır ki sizi ulaştırmaya çalıştığını vaad ettiği yüce yaradan dan daha önde geliyor? gerektiğinde ALLAH hile yapıyor hata yapıyor ama Muhammed asla? Siz neye inandığınızın farkındamısınız?

"meseleyi açıklamama rağmen hala anlamamkta ısrar ediyorsun" demişsin ama kusura bakma senin meseleyi açıklamaya ne bilgin ne yaşın müsait değil.. onu senin de inandığın İslam dininin en muteber kişileri açıklamışlar.. yoksa kendini onlardan daha mı bilgili görüyorsun??

Benim inancıma göre Tanrı istese Ay'ı ikiye bölebilir mi?
    evet bölebilir.

peki, yaşadığımız dünyada böyle bir şey olmuş mu?
    Hayır kesinlikle olmamış.. hiç bir kaynakta hiç bir yerde bu olaydan bahsedilmiyor zaten olsa yani kitapta dediği gibi ay hira dağının arkaında ikiye ayrılmış olsa bugün bütün kitaplarda bu yazılırdı.. dünyada da tam o anda yer yerinden oynamış olurdu...İslamı insanlara ulaştırmaya çalışanlar da bu ayeti ilk örnek gösterirdi şimdiki gibi saklamaya çalışmazdı.

Ayın ikiye bölündüğü sadece nerede yazıyor? Kuran da.
    Kuran'ı kim yazmış?

tek bir kanıt var mı Allah'ın Muhammed'i elçi tayin ettiğine onun kendi kendisine beyan etmesi dışında?

Yok

Bir gün çıkmış ve demişki "Allah benimle konuştu.. beni elçi tayin etti"

Sırf onun beyanını doğru kabul etmek için Allah'ın yüceliğini nasıl bu kadar yerle bir ediyorsunuz işte bunu anlamakta zorlanıyorum..

Ben inkarcıyım. evet..
    Allah'ın hiç bir peygamber hiç bir kitap göndermediğini savunuyorum

ayet ayet, hadis hadis anlatıyorum neden diye çünkü hepsini defalarca okudum.. zamanında mahallenizde hoca diye fikirlerine danışıtığınız kişilerden biriydim ben kendi muhitimde arkadaşım.. sen neden bahsediyorsun..

bana islam hakkında konuşacak seviyede değilsin..

Yüce yaradan'ın işi gücü bırakıp arabistanda birine sayısız kadın verdiği, hala kızı amca kızı vs vs sınırsız kadını ona helal kıldığı, hiç bir kitabında köleliği nedense yasaklamadığı sözlerin ALLAH kelamı olduğu söylenmesi benim zoruma gidiyor.

buna inanarak asıl siz Allah'ı inkar ediyorsunuz asıl inkarcılar sizsiniz haberiniz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 25 Mayıs 2017; 19:15:48 >

• Eline sağlık kardeşim.
  • Sen olayları çok yanlış anlamışsın.
  • Pexo P kullanıcısına yanıt
    Vallaha pes doğrusu

yanlış anlama ama algılama sorunun varken birde
    Kuranı anlıyorum diye ortalıkta dolaşıyorsunuz ya
    pes yani
    kardeşim yazdıklarımı iyi oku
    mucize olmadı demedim.Mucize olurken şahit olunan taraf hira dağının arkasında vuku bulmuştur.yani ay ayrılırken

insanların görüş açısı hira dağı tarafına baktıklarında ayın 2 ye ayrıldığına tanıklık ettiler.

senin iddian Ayın Hira dağının arkasında ikiye bölünmesi olayını aklınız mantığınız kabul ediyorsa bana söyleyecek bir söz kalmaz.

ay hira dağına inmiş değil yahut o dağın arkasında bölünmüş değil

sadece görüş açısı bakımından o tarafta hadisenin gerçekleşmesi
    umarım şimdi anlamışsındır.daha sana cevap dahi yazmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

Vallaha pes doğrusu

pes yani
    mucize olmadı demedim.Mucize olurken şahit olunan taraf hira dağının arkasında vuku bulmuştur.yani ay ayrılırken

insanların görüş açısı hira dağı tarafına baktıklarında ayın 2 ye ayrıldığına tanıklık ettiler.

senin iddian Ayın Hira dağının arkasında ikiye bölünmesi olayını aklınız mantığınız kabul ediyorsa bana söyleyecek bir söz kalmaz.

Boşuna çabalıyorsun anlatamazsın bu insanlara. 1400 yıl öncede böyle tipler vardı.Hatta ay'ın yarılması görenler çeşitli coğrafyalardan gelmiş bazıları demiş ilüzyon bu gerçek değil büyücü demişler peygambere filan şimdi bilimsel kanıtları sunuyoruz.Halen inadıramıyoruz.Hiç dine girmedim bilimsel kanıtladım yine de inanmak istemeyen istemiyor yada Tanrıya karşı geliyor boşuna çabalamaya değmez dostum Cehennem belki dolması gerekiyor olabilir bilmiyorum.boşuna yaratılmamış gitmesi gereken var belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 26 Mayıs 2017; 10:59:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaan OZ

quote:

Vallaha pes doğrusu

pes yani

Boşuna çabalıyorsun anlatamazsın bu insanlara. 1400 yıl öncede böyle tipler vardı.Hatta ay'ın yarılması görenler çeşitli coğrafyalardan gelmiş bazıları demiş ilüzyon bu gerçek değil büyücü demişler peygambere filan şimdi bilimsel kanıtları sunuyoruz.Halen inadıramıyoruz.Hiç dine girmedim bilimsel kanıtladım yine de inanmak istemeyen istemiyor yada Tanrıya karşı geliyor boşuna çabalamaya değmez dostum Cehennem belki dolması gerekiyor olabilir bilmiyorum.boşuna yaratılmamış gitmesi gereken var belki

Kaan kardeş neyi bilimsel kanıtlıyorsun?

Ay'ın ikiye bölündüğünü mü

Bu cümle bile bilim ile ne kadar alakasaız farkında bile değilsin
    Çamurdan yaratılışı sordum sana defalarca.. tık yok..okumadan kopyala yapıştır ile sayfalarca idare ediyorsun

sonra bu tipler böyle falan:)önce ateisttim şimdi dindar oldum falan

ateis düşünce den dindarlığa geçmek için en azında Kuran'ı okuman lazım..:))

daha yaşın çok küçük boyundan büyük işlere kalkışma kardeşim tamamı.. senin tek sayfasını açmadığın Kuran'ı hatim indirmiş hadis kitaplarını yutmuş biriyim geçip karşıma islam dan bahsetme..

Tanrı ya karşı geliyor demişsin ya en çok ona güldüm.. neden biliyormusun.. senin gibi din kitap bilmeden inananlar Kitap ve Tanrı inancı ayrılmaz olarak görürler..Biri çıkıp ta ben Tanrı ya inanıyorum ama dinler palavra dediğinde dekoderları bunu çözemiyor..

Kitaplar benim Tanrı inancıma Küfür gibi.. hep çelişki hep yalan ve peygamber diye kendisini kendi kendilerine ilan edenlerin özel hayatları ayrıcalıkları.. yersen yersin.. ben yemedim Tanrı bu kadar adaletsiz olamaz dedim gerçeği gördüm.. sen de ileride görürsün bir gün..

yapacak birşey yok..

Ölüp te huzuruna hesap vermeye çıktığında "sana verdiğim beyni neden kullanmadın" diye sorduğunda ne cevap vereksin şimdiden hazırla bence..

sana bilmediğin hiç okumadığın dininde inançlı günler dilerim

Ne olmuş peki?

dünyaya inmemiş diyorsun tamam...Gökyüzündeyken bölünmüş olsun

Soru: gökyüzünde AY ikiye bölünmüş mü? bölünmemiş mi?

Cevap: Kitap AY ikiye bölünmüş diyor..

Bunun olmadığını, olsaydı dünyada yer yerinden oynardı tarihimiz değişirdi bunu göremiyormusun..
    Böyle bir olay olmamıştır. bunu tartışmam bile..Mantıklı olan HADO77 kardeşim gibi olaya farklı yorumlar getirmektir.. ama bu onunda haklılığını göstermiyor çünkü mecaza açık bir olay6 değil hadisler ile pekiştirilmiş..

bu durumda ne oluyor.. kitap yalan yazıyor.. Ve sen sırf Muhammed'i desteklemek için ALLAH Yalan söylemiş demiş oluyorsun? Bunun farkına ne zaman varacaksın?

haa sen şöyle dersin.. Hira dağının arkasında kalınca ay yarısı bir tarafta diğer yarısı diğer tarafta göründü bölünme falan olmadı..ama insanlar öyle gördü...

Eeee o zaman bunun nesi mucize:) Üstelik Hadiste açık.. halk Peygamber den mucizesini göstermesini istiyor o da işte diye ayı yardığını gösteriyor.. ayette bunun üzerine geliyor:)

Bunun yanında Ben diyorum ki İnadığım yaradan istese dünyayı da Ay'ı da güneşi de anında parça parça eder..
    ama senin inandığın kitapta Tanrı bunu yapamıyor insanları kandırıyor yani?

sen bu durumda aslında kime inanıyoersun kime ibadet ediyorsun?

Allah'a mı Muhammed'e mi?

önce onu gör..

İnkarcı kim oluyor bu durumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

quote:

Orijinalden alıntı: Kaan OZ

quote:

Vallaha pes doğrusu

pes yani

Kaan kardeş neyi bilimsel kanıtlıyorsun?

Ay'ın ikiye bölündüğünü mü

Bu cümle bile bilim ile ne kadar alakasaız farkında bile değilsin
    Çamurdan yaratılışı sordum sana defalarca.. tık yok..okumadan kopyala yapıştır ile sayfalarca idare ediyorsun

sonra bu tipler böyle falan:)önce ateisttim şimdi dindar oldum falan

ateis düşünce den dindarlığa geçmek için en azında Kuran'ı okuman lazım..:))

daha yaşın çok küçük boyundan büyük işlere kalkışma kardeşim tamamı.. senin tek sayfasını açmadığın Kuran'ı hatim indirmiş hadis kitaplarını yutmuş biriyim geçip karşıma islam dan bahsetme..

Tanrı ya karşı geliyor demişsin ya en çok ona güldüm.. neden biliyormusun.. senin gibi din kitap bilmeden inananlar Kitap ve Tanrı inancı ayrılmaz olarak görürler..Biri çıkıp ta ben Tanrı ya inanıyorum ama dinler palavra dediğinde dekoderları bunu çözemiyor..

Kitaplar benim Tanrı inancıma Küfür gibi.. hep çelişki hep yalan ve peygamber diye kendisini kendi kendilerine ilan edenlerin özel hayatları ayrıcalıkları.. yersen yersin.. ben yemedim Tanrı bu kadar adaletsiz olamaz dedim gerçeği gördüm.. sen de ileride görürsün bir gün..

yapacak birşey yok..

Ölüp te huzuruna hesap vermeye çıktığında "sana verdiğim beyni neden kullanmadın" diye sorduğunda ne cevap vereksin şimdiden hazırla bence..

sana bilmediğin hiç okumadığın dininde inançlı günler dilerim

Pexo ben ingiltere de mühendislik okurken ve yan dal olarak biyoloji derslerine girerken sen hangi kumda oynuyordun merak ettim ???Normalde kişiselleştirmem fakat yaşın kaç filan demişsin sana açıkça söyliyim yaşı bilmemde beyin yaşı ve birikimi olarak senle beni kıyaslamak bana küfür niyetinde olur.

Zaten bana attığın özel mesajda dini bilginin ne seviyede olduğunu görüyoruz.

• 1- yaşın küçük derken konu hakkındaki bilgi yaşından bahsetmiştim zaten seni tanımıyorum ki yaşını bileyim ama yazdıkların bilgisizliğin bana bunu gösterdi..

2-Sana ben özel mesaj atmadım. Kimseye de atmam durduk yerde.. sen yine bu forumda başka bir arkadaşa saçma sapan bir cevap verdiğinde ben de yine forumda sana basit bir soru sormuştum ..bunun üzerine sen bana özelden "ortalığı bulandırma şimdi" diye sevimli gülücükler ile mesaj atınca özelden bir kaç mesaj attık birbirimize..

3-yazdığım özel mesajda din bilgimi sorgulamışsın.. orada ne var? oku.. hepsi gerçek.. tek bir satırını çürütebilirmisin? ne oldu? internette bunları çürütebilecek "kopyala yapıştır" bilgi mi bulamadın yoksa?

4-İngilterede okumuşsun ama adam olamamışsın.. Kime kızarsan kız özel yazışmalar diğer tarafın izni alınmadan yayınlanmaz.. gizlim saklım yok.. zaten forumda yazıklarımı orada yazmıştım ama bu senin ahlaki yapını gösterir.
    bilgin yetmiyorsa başka yollara başvurma.. Bu da sana bir ağabey tavsiyesi olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 26 Mayıs 2017; 12:38:45 >

• Pexo P kullanıcısına yanıt
    gizli profilli çocuk senin yaş kaç

abi tavsiyesi mi inandık yani bizde böyle yazdın die

yaşın 50 60 olsa nolurki ihtiyar !!
  • Ay yarıldığında bunu Muhammed peygamber yapmadı Allah yaptı.Bunu hiçbir müslüman zaten inkar etmez.
    Din Allahındır.peygamberlerin vazifesi ise sadcee tebliğdir.

Asıl azılı yalancı kendisi.Allah'a inancım var isterse ayıda güneşide böler diyor.^
    Kuranda bunu tasdik ediyor.Tarih bunu tasdik ediyor.zira kimse bu olay yaşanmadı dememiş inkar etmişler büyü ye sihre yormuşlar
    hatta teyit etmek için başka kervanlara sormuşlar.Ona rağmen Muhammed peygamberin sihri göğe tesir etti dediler.

yani olay kesinlikle vuku bulmuştur.Şimdi bu inançsız ve yalancı taife

olan olayı bile inkar ediyorlar .Allah dilese herkese iman nasip ederdi şüphemiz yok

ama böyle yalancıları inkarcılarıda zalimleride aynı kefede

iyilerle birarada tutsa asıl O zaman Allah adil olmazdı

Adl ismi celili adil olmayı gerektirir.

İstese 1 gün boyunva ayı semada ayrık vaziyette tutabilirdi.herkeste şahit olurdu

Fakat bu sefer tüm insanlık zoraki bir şekilde Hz muhammedin peygamberliğine ve Allahın birliğine

şehadet etmek zorunda kalırdı .Mucizler ise aklın ihtiyarını almazlar

Hz İsa peygamberde bir çok mucize gösterdi (Allahın izniyle) fakat inanananinanadı inkar etmek isteyen inkar etti.

Kimse Hz isa amayı hastaları iliştirmedi demedi diyemz.Ölüleri kaldırdı lakin kaldırmadı diyemez çünkü tarihte o olaya şahitlik etmiş kişilerin söylemeleri ve ittifakları mevcut

Bu sebeple Ayın ikiye ayrılmasıda kesinlikle vuku bulmuştur.Bu hadise ile beraber müslüman olanlarda mevcuttur.

inkar edenlerde olmadı dememeiş sihir demişler olay bu kadar basittir.

Şimdi onca izaha rağmen gene bir kulp bulur bu arkadaş.

Çünkü inançsız O benim küllahıma anlatsın Allah inancım var diyor ya
    saflar yer ancak onu.

Belliki ateist ama sırf kafa bulandırmak için yahut mükellefiyetten kaçmak için

dini yok saymaya çalışıyor.Buda yeni trend deizm

kimler tarafından yayılmaya çalışıldığıda zaten belli

Ay yarıldı diyorsun ama buna dair ne bir kayıt ne de bir kanıt var.Kuran-ı Kerim'de yazıyor sadece.tamam bir şey diyemem.Ama soruyor insan işte böyle büyük bir olayı neden başka hiç kimse görmedi.Yok hiçbir kanıt yok.Hiçbir tarihi belge yok.Ve dahası bunun bir bilimsel dayanağı da yok.

Yani bu mucizelere bu kadar inanılması ideolojik körlüktür.Sorgulamaktan korkuyorsunuz.halbuki sorgulamadan inanç çok çürük temelli olur.

Aynı şey Nuh tufanı içinde geçerli.kutsal metinlerdeki gibi büyük bir tufan asla olmamıştır.Haa dünyada her daim tufanlar olmuştur.Ama nuh tufanında bahsedilen ölçüde bir tufan olmamıştır.Bütün canlıların bir gemiye sığabileceğine inanıyorsanız bir şey diyemem tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

1- yaşın küçük derken konu hakkındaki bilgi yaşından bahsetmiştim zaten seni tanımıyorum ki yaşını bileyim ama yazdıkların bilgisizliğin bana bunu gösterdi..

2-Sana ben özel mesaj atmadım. Kimseye de atmam durduk yerde.. sen yine bu forumda başka bir arkadaşa saçma sapan bir cevap verdiğinde ben de yine forumda sana basit bir soru sormuştum ..bunun üzerine sen bana özelden "ortalığı bulandırma şimdi" diye sevimli gülücükler ile mesaj atınca özelden bir kaç mesaj attık birbirimize..

3-yazdığım özel mesajda din bilgimi sorgulamışsın.. orada ne var? oku.. hepsi gerçek.. tek bir satırını çürütebilirmisin? ne oldu? internette bunları çürütebilecek "kopyala yapıştır" bilgi mi bulamadın yoksa?

4-İngilterede okumuşsun ama adam olamamışsın.. Kime kızarsan kız özel yazışmalar diğer tarafın izni alınmadan yayınlanmaz.. gizlim saklım yok.. zaten forumda yazıklarımı orada yazmıştım ama bu senin ahlaki yapını gösterir.
    bilgin yetmiyorsa başka yollara başvurma.. Bu da sana bir ağabey tavsiyesi olsun..

Kızmadım tabikide copy paste olayına girmişsin sıkışınca şimdi şöyle düşün linux ve windows varken yeni işletimi sistemi yazmaya gerek var mı? vakit kaybından başka bişey olmaz.Ayrıca kalite olarak yakalayamazsın işte bu yüzden oxford üniversitesinin kanıtlarını sunuyorum.Kendi araştırmam uzun sürer.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Ay yarıldı diyorsun ama buna dair ne bir kayıt ne de bir kanıt var.Kuran-ı Kerim'de yazıyor sadece.tamam bir şey diyemem.Ama soruyor insan işte böyle büyük bir olayı neden başka hiç kimse görmedi.Yok hiçbir kanıt yok.Hiçbir tarihi belge yok.Ve dahası bunun bir bilimsel dayanağı da yok.

Yani bu mucizelere bu kadar inanılması ideolojik körlüktür.Sorgulamaktan korkuyorsunuz.halbuki sorgulamadan inanç çok çürük temelli olur.

Aynı şey Nuh tufanı içinde geçerli.kutsal metinlerdeki gibi büyük bir tufan asla olmamıştır.Haa dünyada her daim tufanlar olmuştur.Ama nuh tufanında bahsedilen ölçüde bir tufan olmamıştır.Bütün canlıların bir gemiye sığabileceğine inanıyorsanız bir şey diyemem tabi.

Sorduğun sorulara üstte zaten cvp vermişim az tenezzül ette bakıver bir zahmet.

Şu islam dinini kuranı sorguladığınız kadar

ateist görüşüde de aynı değerde sorgulasanız zaten kanaatimce doğruya ulaşırsınız.

Şimdi sana ne anlatabilirim ki baştan kabul ile zaten reddetme potansiyelindesin.

burası ak desem kara dersin kara desem ak dersin.

Yoo yorumunda hiçbir cevap yok.Olmuştur çünkü Kuran'da yazıyor diyorsun ama bu bir argüman olamaz.Yok kervanlara sormuşlar onlarda "Evet.Ay yarıldı" demiş.E iyi de neden bu olay o zamanın tarihi metinlerinde yok.Bunu sorduk mu hemen "atayiz" oluyoruz he mi?

Ateist görüş nedir ki ben onu sorgulayayım.Bir ideoloji mi bu?Ben şahsen olaylara bilimsel açıdan yaklaşma taraftarıyım.Denizin yarılması gibi veya Ay'ın yarılması gibi bilim dışı olaylara ne yazık ki inanmam.

O yüzden benim reddiyem mantıklı bir reddiye.Ama senin kabullenmen sorgusuz sualsiz bir kabullenme.Yani mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 28 Mayıs 2017; 21:42:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Yoo yorumunda hiçbir cevap yok.Olmuştur çünkü Kuran'da yazıyor diyorsun ama bu bir argüman olamaz.Yok kervanlara sormuşlar onlarda "Evet.Ay yarıldı" demiş.E iyi de neden bu olay o zamanın tarihi metinlerinde yok.Bunu sorduk mu hemen "atayiz" oluyoruz he mi?

Ateist görüş nedir ki ben onu sorgulayayım.Bir ideoloji mi bu?Ben şahsen olaylara bilimsel açıdan yaklaşma taraftarıyım.Denizin yarılması gibi veya Ay'ın yarılması gibi bilim dışı olaylara ne yazık ki inanmam.

O yüzden benim reddiyem mantıklı bir reddiye.Ama senin kabullenmen sorgusuz sualsiz bir kabullenme.Yani mantıksız.

Şimdi sen diyorsunki dayanağın ne
    bende diyorumki Bu olay tarih kayıtlarına geçmiştir.ispatı zaten bize kadar olayın ulaşmasıdır.
    ve olay bir çok kişi tarafından şahit olunraka anlatılmasıdır.ve kaydedilmesidir
    olaya zamanı peygamberimiz.Alıntı yapayım

Ey Ebu Seleme b. Abdulesed! Erkam b. Ebi'l-Erkam! Şahit olunuz!" diyerek Müslümanlara;[14]

Ey filan! Ey filan! Şahit olunuz!" diye de, müşriklere seslendi.[15]

Fakat müşrikler"Bu, Ebu Kebşe'nin oğlunun bir sihridir!"[16] "Ebu Kebşe'nin oğlu sizi sihirledi!"[17] "Muhammed bizi sihirledi!" dediler.[18]

Bazısı da:

"Muhammed bizi sihirlediyse[19], bütün insanları da sihirleyemez ya![20] Başka beldeler halkından, yanınıza gelecek olanlara, sorun bakalım: Bunu onlar da görmüşler mi?"[21] dedi.

Her taraftan[22] gelenlere sordular:[23]

"Evet! Onu biz de öyle gördük! Ayı ikiye yarılmış gördük!" dediler. Ayın ikiye ayrılmış olduğunu haber verdiler. Her taraftan gelenlerden, Ayın ikiye ayrıldığını görüp de haber vermeyen bir kimse kalmadı.[24]

Fakat müşrikler iman etmekten, Müslüman olmaktan yüz çevirip:

"Bu, müstemir (olagelen) bir sihirdir!"[25], “Ebu Talib‘in yetiminin sihri semâya da tesir etti”[26] dediler.

Bu durum Kurandada belirtilmiştir.ve bir çok ayrı kaynaktan da delil olarak sunulur.

Bu raviler yani bu olayı nakleden kişiler ise başkalarınca hatta inkar ehli tarafından bile hayatlarında yalana yer bulundurmayan kişilerdir.

yaşadıkları hayat zaten ispatıdır.Kaldıki Efendimiz a.s Onlara dediki ben size şu dağın arkasında bir düşman ordusu hazır durumda ve saldıracak dersem buna şahitlik edermisiniz

dediğinde müşrikler dahi Şahit oluruz demişler.Ve bir lakabıda EL Emin'dir

Lakin hadise vuku bulduğunda olay olmadı demediler bu bir sihirdir dediler.

Bir diğerinde ise Kuran da yazıyor diye delil olamz diyrosun fakat.Sen inanamadığın için o kitap ne yazsa ne söylese zaten sana ispat olarak görünmez.

Ama Kuranın bir iddiası varki .Allah kelamı olmadsından Beşirin bu kitaba benzer bir kitabı getiremeyeceği iddiasıdır.Bunu Allah dile getiriyor.

Şimdi aklı selim olarak bir düşün bu Kitabı Resululah yazsa iddi.o vakit başka insanlar başka ademoğluda yazabilir

Fakat Bu güne kadar Kurana karşı gelen kimselerde dahil.onca deha edebi sanatçı şiir ve kafiye uzamanı kimseler

eğer Kurana benzer bir kitap getirmiş olsalar Zaten KURanın mucize olmadığın ispat etmiş olurlardıki
    şuan yeryüzünde iannana insan kalmazdı

15-16 asır geçmesine rağmen böyle bir girişim olmadı zatende olamaz buda Kuranın bir mucize ve Allah kelamı olduğunu teyitler.

Onun için Kuranın beyanı Biz inananlar için en büyük delildir.Ve o hadisenin Vukuunda şüphe duymayız.

Kuran'da tazıyor diye doğrudur diyorsan bir şey diyemem ama tarihi bir kanıtı var diyemezsin.Verdiğin örnekler hep Mekke ve Medinenin dar bir bölgesinden.Yani böyle büyük çaplı bir olayı kimsenin görüp görmemesi elbette bir saçmalık.Ama boşa konuşuyoruz.Sen Kuranda yazdığı için doğru diyorsan ben sana bir şey diyemem.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.