Şimdi Ara

TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.371
Cevap
24
Favori
46.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    fakat bu fikirler insanın iman çizgisinden çıkarıp.küfrü netice verecek dereceye gidiyor.Allahın bir çok isminden El-Halık ismi

yaratmayı Kadir Ve Azim isimi kudrete ve Azametine Basir ismi Görmeyi emrederken.Kainatı yok hükmünde görmek en evela Allahın bu isimlerini inkardır.

Bir ksısım erbabı- felsefe ve feylofoflar ın bir kısmı mevcudatı inkar ederek hatta kendi vucudlarını inkar ederek cahillğin d**** kadar inmeyi göze laıyorlar.

mevcudatın bir sineğin bir çekirdeğin vucud bulmasını müşkil gördüklerinden ve aklın bazı fevkinde hadiseler karşısında

mevcudun sahibi olan MUCİd olan Allahın bu sıfatını inkar ile ne derce cehalete düştüklerini sen kıyasla

bahar vaktinin gelmesi ile bimlmem kaçtür canlıyı yeryüzünde tekrara halkeden beyaz kefen hüviyetindeki kar kefenini çıkarıp

bir çok mevcudu var eden ve zemin yüzüznü çiçeklerle ağaçlarla süslendiren Allemlerin Halıkı olan Allahın sanatını

Vardan yok yoktan Varolamaz zihniyeti ile inkara kadar gidip ne derece eblehçesine akıldan uzak fikre saplandıklarını sen müşahede et

Ezeli kudreti ve onun kainatı alemin Mucidi olan Allahın sanatını yok hükmünde görmek

Halbuki Allahın 2 çeşit yaratması icadı mevcuttur.

1.si yokken hiçten yaratmak ve varetmek

2.si ise İnşa ve sanatıyla yaratmasıdır.

yani kainatın unsurlarından bir kısım mevcudu hayattar kılması iledir.

mesele rızk sahiplerine o rızkı kainat unsurlarından yani ağaçtan mevyve bitkiden çiçek gibi

anne ve babadan evlat gibi.

Allah Yoktan varedebilir Vardanda yok edebilir .

Eğerki birri çıkıpta her baharda O yaratma sıfatı ile birçok şeyi kendi sanatı ve hüsnüyle nakkaşlığı ile kudreti ve ilmiyle

yeniden inşa eden yoktanda vareden yaratan Allaha karşı YOKTAn varedemez derse

Bence KEndisi YOK olmalı

• brsaltnc kullanıcısına yanıt
    Kainatın hukuku denen bi yapı var. Bu yapıyı hiçe saymak mumkun değil. İnsan denen varlığı inkar başkadır kendisi yok hukmunde olanın insanım demesi başkadır. İnsan bi ayettir ve insanım diye ortada gezen varlıkta tıbben(feylesofane değil) yok hukmundedir. Dna ve onun sonuçları konusunda anlatılagelen ilim bakımından bilgi sahibiyiz.

Yaptığı gunahtan veya fucurdan dolayı kendini inkar feylesofluk değil ateizmdir.

Dini lisanda bahsedilen kadir olan alim olan ile kadir ve alim diye dışarıda dolaşan kimseler değildir.

İlahi kudretin yaratma sanatı ve zatına ait değerleri ancak haşerolan yani yokluktan varlığa geçen idrak ve edeb ile anar. Diğer kimselerin anışı idraksiz ve edeb dışı olduğu olçude yok hukmundedir. Kitaba meal verenler onların amelleri yok hukmundedir diyor.

Dünyanın bi haşr olması mumkun ancak bu bizim irademizde olan bi şey değil.

Bizler iyiyi kotuyu ayırd edecek bi anlayışa sahib olmayı umarız.

Bi teville taraf olan biz değiliz zaten hidayet ilahın dilemesidir. Bu demektir ki kendin için doğru yani iyi olanı tavsiye etmek anlamlıdır. O Teala istemeden zaten bi şey olmuyor.

Kainatın bi şekilde tasviri bakımında hukukuna riayet bakımından tabiata tapanın onun hakkına riayetsizliği denen suretin gerçek ilahça korunmuş olduğunu düşünmek olası değildir. Tabiatın parçası olana tabiat anne hukmunde olup onun hukuku kendisine nutecaviz olunmamasıdır. Kafir kainatın hukukuna tecavüz edendir. Aynı kafir bi ilah olabilir vardır arıyorum deyip ilahın mulkunde insan denen varlığa ilişirse ilahi kudretin bu yapıyı yok etmesi fikrin iflası değil ilahın şanındandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Aklı dizayn eden kendi aleyhine kitap yazmayandır. İlah yok diyenle arayıp bulamıyoruz diyen iki kişiliğin aynı kişilik olduğunu anlamak da ferasettir. Ovulmuş bi haldir.

İnsanı kandıran bi cezbeden ve bu cezbeye karşı vahyin sesinden sorgu zamanı geldiğinde ilahi kata nispet edilenin ne olduğunu bilmeden ben şunu şunu yaptım ya da yapmadım demek fırtınaya hazırlıksız çıkan gemiye liderlik eden kaptana benzer.

Bu nedenle ilahi katla varsa muhabbet imkanı bunu onun Teala lisanıyla yaparsınız. O lisanın şekli ve içeriği konusunda bilgi sahibi olmak beki sizi nebi ya da rasul yapmaz. Ancak kesinlikle edeb sahibi kılar. Edebin azı tazimdir. Çoğu ise ilahi kudretin misafiri olmaktır.

Bizler ebeveynlerimizin mirası üzerinde onların misafiriyiz. Hak tealanın misafirliği ise kişinin ozelinde olan bi duyuştur. Ve farkı vardır ve hissettirilir.

• The Simulation Hypothesis (Simülasyon teorisi ve hipotezi)

• Yazdığın soruların bazılarının cevapları var ancak sen bilmiyorsun. Buna rağmen hepsi bilinmiyor da olsaydı bu tanrının ispatı olmazdı. Bundan 3000 yıl önce Dünya yuvarlak mı bilmiyorduk ama artık biliyoruz. Bilim bazı şeyleri henüz keşfetmemiş olması o şeylerin hiçbir zaman bilinemeyeceği anlamına rağmen kısaca.
  • Tanrı dediğiniz şeyi boyut ve hacim olarak tarif edebilen varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Tanrı dediğiniz şeyi boyut ve hacim olarak tarif edebilen varmı

Tanrının nasıl bişey olduğunu bilmiyoruz fakat hacim sahibi olmak isterse şu şekilde olabilir bence (bilim kurgu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 19 Mayıs 2017; 23:51:48 >

yıl olmuş 2017
    hala akıllı tasarım

ula

yaratıcı var diosun
    bu yaratıcıya zanaatkar diosun
    yetmedi
    adına da allah diosun

ne malum ZEUS olmadığı
    ne malum
    hopiturosmalafatum olmadığı

önce insanın
    bi kavramı isimlendirmesinin ne olduğunu öğrenin
    evrimsel biyoloji
    antropoloji falan fisman öğrenin
    ondan sonra gelin bize felsefe yapın...

evren fizikle işler
    fizik süreci yaratır
    fizik, fizik yasaları demek deildir

yasalar
    insan denen evrimsel şeyin ürettiği soyut kavramlardır
    ama yasalar değişir .
    çünkü fizik değişir , insan değişir.

tesadüf kavramı üzerinden
    ateizme saldırmanız
    kendi zırvalarınızın varsayımlarından ileri geliyor
    önce bunu idrak edin

çünkü
    ateistlerin tesadüf gibi bi argümanı yoktur.

çünkü tesadüf
    psikolojik bi kavramdır
    insan duygudurumu dışındaki varlıksal bir şeyin adı deildir.

ateistin bilgiye dair dayanağı ise BİLİMDİR
    bilim de felsefii erdem denen şeyle ilerler.

ve tabiki ateizm gibi
    bilim de tesadüf falan demez
    istatistik , bir metodolojidir
    olasılık , insanın varlıksal konumundan ileri gelen acziyetler sebebiyle başvurulan
    bir kavramlaştırma biçimidir.

ya ne yapar ateist
    eldeki verileri birbirine katarak mümkün olan en kapsamlı teoriyi üretir.
    çünkü ateistin bildiği bir gerçek vardır
    nesnenin kendi olgusu üzerinden hazırlanmayan bilgi
    bilgi değildir.

hani siz dincilerin şu bi türlü anlayamadığınız gerçek.....

zanaatkar argümanına gelince

zanaat de her şey gibi
    evrimsel bi şeydir
    fiziksel koşulların tesis ettiği bir olgular bütünüdür.

ancak ne zanaatçinin, ne de zanaatin
    evrime aşkın bir varlığı yoktur.
    insan kavramlarıdır bunlar ve insanın biyolojik yetenekleriyle var olmuşlardır.

gidin evrimi öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 21 Mayıs 2017; 20:3:10 >

• William Lane Craig karşısında rezil olan ateist

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    Yıl olmuş 2017 ama hala evrim masalı
    Sana zeus diyenmi varda tamamen safsata dolu mitolojik kavramı sanki bizde inanıyormuşuz gibi önümüze getirp durmayın
    İslamın neresinde tanrılar kavramı var Tek bir yaratıcı dışında

lafa bak hele Zanaatkarda her şey gibi evrimsel bir şeymiş.Böyle dedin ve
    işin içinden çıktın değilmi.yazık sana
    Sizin her iddianız tesadüfler üzerine kurulu iken bana bilim masalları anlatma
    Çünkü onlar bilim değil .Siz sözde bilimi kendi ideolojinize yem yapmışsınız
    ancak cahilleri kandırırsınız kelime oyunları ile.
    Sende git biraz dinini öğren
    O batının ateist kesiminin uşağı olmuşsunuz .
    onlar ne diyorsa kukumav kuşu gibi tekrardan başka bir şey bildiğiniz yok.
    asıl bir şey biliyorum diye gezinmeyin
    size ne söyleniyor ise
    onun tekrarını yapıp duruyorsunuz.

Evrim eğer bir kesin ve kanun olsa zaten teori ismini almaz kanun olurdu kural olurdu adı üstünde

sizde bir varsayımın tesadüfler silsilesinin olma olasılığı sonderce düşük bir evhamın vesvesenin peşinde gidiyorsunuz

Asıl ben sizler gibilere acıyorum.Bir kanunu bir nizamı anlamak ancak akıl ile kavranabilir.fizik kimya kanunları vs
    bunları akıl ile kavrayıpta akılsız bir tasarıma yahut tesadüflere veren zihniyette de ne denir

Kendini akıllı zanneden Akılsız tasarımcılar

evrim masalı öylemi

PÜH

sizin iliminize
    sizin biliminize
    ..
    içine zıçtınız memleketin bea...

sana yazdığım onca yazıyı önce bi anlayarak oku

batının
    ateist kesimin uşağı olmuşuz

batı ne ula

siz önce kendiniz için düşünmeyi öğrenin
    zincire vurulu beyninle benimle ne tartışacaksın

yazımı bidaha oku.
    yer alan argümanlara adam gibi tek tek cevap ver.
    bunu yapamıyorsan
    tartışma benimle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan OZ

William Lane Craig karşısında rezil olan ateist

Rezil mi olmuş

İlginç

Bence sen bardağın boş tarafıyla ilgileniyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

Yıl olmuş 2017 ama hala evrim masalı
    Sana zeus diyenmi varda tamamen safsata dolu mitolojik kavramı sanki bizde inanıyormuşuz gibi önümüze getirp durmayın
    İslamın neresinde tanrılar kavramı var Tek bir yaratıcı dışında

lafa bak hele Zanaatkarda her şey gibi evrimsel bir şeymiş.Böyle dedin ve
    işin içinden çıktın değilmi.yazık sana
    Sizin her iddianız tesadüfler üzerine kurulu iken bana bilim masalları anlatma
    Çünkü onlar bilim değil .Siz sözde bilimi kendi ideolojinize yem yapmışsınız
    ancak cahilleri kandırırsınız kelime oyunları ile.
    Sende git biraz dinini öğren
    O batının ateist kesiminin uşağı olmuşsunuz .
    onlar ne diyorsa kukumav kuşu gibi tekrardan başka bir şey bildiğiniz yok.
    asıl bir şey biliyorum diye gezinmeyin
    size ne söyleniyor ise
    onun tekrarını yapıp duruyorsunuz.

Evrim eğer bir kesin ve kanun olsa zaten teori ismini almaz kanun olurdu kural olurdu adı üstünde

sizde bir varsayımın tesadüfler silsilesinin olma olasılığı sonderce düşük bir evhamın vesvesenin peşinde gidiyorsunuz

Asıl ben sizler gibilere acıyorum.Bir kanunu bir nizamı anlamak ancak akıl ile kavranabilir.fizik kimya kanunları vs
    bunları akıl ile kavrayıpta akılsız bir tasarıma yahut tesadüflere veren zihniyette de ne denir

Kendini akıllı zanneden Akılsız tasarımcılar

Yazdıklarınızla kendinizi çürütmüşsünüz. "Cahilleri kandırırsınız" demişsiniz ama kanmadığınızı söylüyorsunuz.

• Ben eski bir ateist olarak 21 delil yazdım.Frank Pastore 4 soruda ateizmi çökertmiş oda benim gibi eski bir ateist.

4 Delil ile Tanrı'nın Varlığının İspatı - Eski Ateist Frank Pastore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 22 Mayıs 2017; 8:40:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: razor6247

evrim masalı öylemi

PÜH

sizin iliminize
    sizin biliminize
    ..
    içine zıçtınız memleketin bea...

sana yazdığım onca yazıyı önce bi anlayarak oku

batının
    ateist kesimin uşağı olmuşuz

batı ne ula

siz önce kendiniz için düşünmeyi öğrenin
    zincire vurulu beyninle benimle ne tartışacaksın

yazımı bidaha oku.
    yer alan argümanlara adam gibi tek tek cevap ver.
    bunu yapamıyorsan
    tartışma benimle.
    Tanrıyı 5dk kanıtlamak Amerikalı profesör M.i.t den Evans bize anlatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 23 Mayıs 2017; 15:42:1 >

• detaysız düşünüyor
    bu yüzden yanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: razor6247

detaysız düşünüyor
    bu yüzden yanılıyor.

what?? Amerikalı mit uzmanı prof detaylı düşünemiyor mu ?Bizim avcılar çocuğıu cemil daha mı iyi düşünüyor yoksa ?
  • avcılar çocuğu cemili bilemem

herif zaten yahudi
    ,kafasına koyduğu takkeden belli.
    daha kültür dindarlığını aşamamış.

sana bir önbilgi

detaylı düşünmek
    analitik ezbercilik demek deildir

bir bilim dalında uzmanlık
    insanı iyi düşünür yapmaz

iyi düşünmek
    BERRAK düşünmek demektir.

berrak düşünmek içinde
    farkındalık gerekir.
  • Şaka gibi.. ayrılalı haftalar oldu hala Kaan arkadaş aynı şeyleri yazıyor..

Tanrı'nın varlığını dünya üzerinde kimsa ispat edemez.
    Yokluğunu da kimse ispat edemez.
    Bu sadece inançtır.

Gerçek, yani adam gibi teorileri olan bilinen Bilim adamları ise kanıtlayamadıkları konularda ahkam kesmezler.
    Hawking, Eintein gibi. Asla Tanrı yoktur demezler ama asla vardır da demezler.. Çünkü Bilim kesin ispata dayanır..

Bu tartışma bitmez gider.

Daha önce de söyledim. Ben Tanrı 'ya inanan biriyim. Kimse ile bu konuyu tartışmam. İnanmayana da inandırmaya çalışamam
    çünkü elimde kanıt yok.. Yukarıda isimleri yazılı, hayatlarını bilime adamış IQ ları tavan yapmış adamlar ispatlayamamışlar sen bunu nasıl ispatlayacaksın?

Ama sen bunca bilimsel kaynak kulanan birisin, hücreler, amino asitler canlılın nasıl ürediği herşeyi paylaşmışsın.. uzay zaman konuları hakkında bilgi sahibisin

ama aynı zamanda diyorsun ki İNSAN Çamudan yaratılmıştır
    AY Dünyaya inip ikiye yarılmıştır

Şimdi bunlara inanan biri tutup ta burada sayfalarca bilimsel kaynak gösterse ne anlamı kalır?

fikirlerini kabul ettirmek için sayfalarca belgelerini paylaştığın o bilim adamlarının bu konudaki düşüncelerini de paylaş istersen..

Tanrı yoktur diyemeyiz diyen o adamlar çamurdan yaratılma ve kutsal kitaplar hakkında ne düşünüyorlar mesela.

adamın tüm hayat görüşünü bırakıp bir cümlesinden kendine "bak bu da benim gibi düşünüyor" diye örnek veriyorsun.

O zaman da mızrak çuvala sığmıyor inandırıcılığını kaybediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

Şaka gibi.. ayrılalı haftalar oldu hala Kaan arkadaş aynı şeyleri yazıyor..

Tanrı'nın varlığını dünya üzerinde kimsa ispat edemez.
    Yokluğunu da kimse ispat edemez.
    Bu sadece inançtır.

Gerçek, yani adam gibi teorileri olan bilinen Bilim adamları ise kanıtlayamadıkları konularda ahkam kesmezler.
    Hawking, Eintein gibi. Asla Tanrı yoktur demezler ama asla vardır da demezler.. Çünkü Bilim kesin ispata dayanır..

Bu tartışma bitmez gider.

Daha önce de söyledim. Ben Tanrı 'ya inanan biriyim. Kimse ile bu konuyu tartışmam. İnanmayana da inandırmaya çalışamam
    çünkü elimde kanıt yok.. Yukarıda isimleri yazılı, hayatlarını bilime adamış IQ ları tavan yapmış adamlar ispatlayamamışlar sen bunu nasıl ispatlayacaksın?

Ama sen bunca bilimsel kaynak kulanan birisin, hücreler, amino asitler canlılın nasıl ürediği herşeyi paylaşmışsın.. uzay zaman konuları hakkında bilgi sahibisin

ama aynı zamanda diyorsun ki İNSAN Çamudan yaratılmıştır
    AY Dünyaya inip ikiye yarılmıştır

Şimdi bunlara inanan biri tutup ta burada sayfalarca bilimsel kaynak gösterse ne anlamı kalır?

fikirlerini kabul ettirmek için sayfalarca belgelerini paylaştığın o bilim adamlarının bu konudaki düşüncelerini de paylaş istersen..

Tanrı yoktur diyemeyiz diyen o adamlar çamurdan yaratılma ve kutsal kitaplar hakkında ne düşünüyorlar mesela.

adamın tüm hayat görüşünü bırakıp bir cümlesinden kendine "bak bu da benim gibi düşünüyor" diye örnek veriyorsun.

O zaman da mızrak çuvala sığmıyor inandırıcılığını kaybediyorsun.

Are you joking man , Are U kidding me

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.