Şimdi Ara

TANRI'NIN OĞULLARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonra firavuna de ki, ‘RAB şöyle diyor: İsrail benim ilk oğlumdur.(4:22)

Kulum Davut’u buldum,+Onu kutsal yağımla meshettim,+ Sağ elim onu ayakta tutacak,+Kolum da güçlendirecek.+  Düşman onu haraca kesemeyecek,+Kötülük çocukları ona eziyet edemeyecek.+  Onun önünde düşmanlarını paramparça ettim,+Ona nefret besleyenleri hep bozguna uğrattım.+ Sadakatim, vefalı sevgim onunla,+Benim adımdan ötürü başı dik durur.+  Onun elini denizlere,+Sağ elini ırmaklar üzerine koydum.+  ‘Sen benim Babamsın’+ diye seslenir Bana,‘Tanrım,+ kurtarıcı kayam!’+ Ben de onu ilk oğlum yapacağım,+Yeryüzündeki kralların en yücesi kılacağım.+(Mezmurlar 20-27)

Ağlayışla gelecekler; yalvardıkça onlara yol göstereceğim; onları sulu vadiler yanında, sürçmiyecekleri doğru yolda yürüteceğim; çünkü ben İsraile babayım, Efraim de ilk oğlumdur.(Yaremya 31:9)

• İsa Rab değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edmund Husserl -- 25 Ağustos 2019; 16:31:51 >
  • Teslis batıldır
  • Hocam davete icabet ettim ama pek bir şey anlamadım
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hristiyanlara göre Tanrı'nın bir sürü oğlu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmund Husserl

Hristiyanlara göre Tanrı'nın bir sürü oğlu var.
    Ha bu incil mi

Ben tevrat sandım

Bildiğim tek sey yahudilik ve hristiyanligin bana cok sacma geldigi

Yav bi insanin Tanrı oldugunu akil nasil kabul eder

Milyarlarca insan buna inaniyor bir de bunlar insanlığın en gelişmis kesimi

Hz. İsanin öğretisi sizce gercekten bu kadar muazzam bu kadar ulasilmaz bu kadar inanilmaz bir sey mi hocam incil sonucta 300 sf bir kitap ne olabilir içinde bu kadar?
    Hristiyanlar da Tevrata inanır.Tanrı sözü değişmez derler fakat onu tarihsel görürler ve vahşet ayetlerini Tanrı İsa Mesihi kurban etti ondan onlar geçersiz derler.

İncil kusursuz değil,okuyan herkes görür.Fakat misyonerler iş başında
  • quote:

Hristiyanlar da Tevrata inanır.Tanrı sözü değişmez derler fakat onu tarihsel görürler ve vahşet ayetlerini Tanrı İsa Mesihi kurban etti ondan onlar geçersiz derler.

İncil kusursuz değil,okuyan herkes görür.Fakat misyonerler iş başında
    Birde insanların bunlari pek araştırmamasi var tabi
  • Up
  • Tanrının oğlu, kankası, elçisi, dostu, amcası, kuzeni, firavunu, sözcüsü, yandaşı, aşığı, vekili, peygamberi vb bunların hepsi aynı argüman tezgahıdır, burada önemli olan yaratıcı imgesi adına size konuşacak, ötecek, ve sizin dinleyeceğiniz, ciddiye alacağınız, sorgulayamayacağınız bir merci oluşturmasıdır...

Din ideolojisindeki tezgah budur.

Siz buna inandığınız sürece onlar size tanrı ve kutsal imgeler adına istediğini yaptırabilir, önemli olan tanrı adına konuşma hakkınız olduğuna insanları inandırmanız, bizde tanrı adına kim konuşur? Diyanet, diyanet tanrının ağzıyla kimin emriyle konuşur? Diyaneti kim besler, maaşını verir? akape, feto, chp, anap, mhp... Yani tanrı aslında iktidarlarınızdır, aslında tanrı bu iktidarların sermayesinden başka bir şey değildir, umarım anlaşılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 1 Eylül 2019; 19:41:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhenra

Tanrının oğlu, kankası, elçisi, dostu, amcası, kuzeni, firavunu, sözcüsü, yandaşı, aşığı, vekili, peygamberi vb bunların hepsi aynı argüman tezgahıdır, burada önemli olan yaratıcı imgesi adına size konuşacak, ötecek, ve sizin dinleyeceğiniz, ciddiye alacağınız, sorgulayamayacağınız bir merci oluşturmasıdır...

Din ideolojisindeki tezgah budur.

Siz buna inandığınız sürece onlar size tanrı ve kutsal imgeler adına istediğini yaptırabilir, önemli olan tanrı adına konuşma hakkınız olduğuna insanları inandırmanız, bizde tanrı adına kim konuşur? Diyanet, diyanet tanrının ağzıyla kimin emriyle konuşur? Diyaneti kim besler, maaşını verir? akape, feto, chp, anap, mhp... Yani tanrı aslında iktidarlarınızdır, aslında tanrı bu iktidarların sermayesinden başka bir şey değildir, umarım anlaşılmıştır.
    Bu sadece salak insanlar icin boyle

Akli olan bir Müslüman diyaneti de devleti de sallamaz ben sahsen hutbelere bile gec gidiyorum sıcakta oturup siyasi sacmaliklarini dinleyemem

Akli olan bir budist gidip Tanrı yoktur diyen budhanin heykeline para atip yalvarmaz

Akli olan hristiyan kiliseyi sallamaz

Sizce Tanrı en azından elçi yani peygamber gondermemis midir ama? Biraz abarttiniz sanki

Sen başka alemlerin müslümanısın o zaman, ben senin gibi müslüman görmedim :) Ayrıca abartmadım tanrının oğlu, elçisi ve peygamberi bunların hepsi aynı tezgahtır bunu aşamadın tabi değilmi? :) Üzülme bunu aşabilsen gerçeğe vakıf olurdun zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 28 Ağustos 2019; 7:51:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhenra

Sen başka alemlerin müslümanısın o zaman, ben senin gibi müslüman görmedim :) Ayrıca abartmadım tanrının oğlu, elçisi ve peygamberi bunların hepsi aynı tezgahtır bunu aşamadın tabi değilmi? :) Üzülme bunu aşabilsen gerçeğe vakıf olurdun zaten.
    :D
    Aslında şu :D bile sana anlatırdım ama uğraşamam anlamında bence
  • quote:

Aslında şu :D bile sana anlatırdım ama uğraşamam anlamında bence
  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.