Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeopol

ihtiyac duyarsa tanri olamaz.
    belki ihtiyaç insana özgü değildir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskender86

peki insanoğlu nerden geldi, anunakilerdenmi?

Alıntıları Göster
    bilim adamları maymun türlerinden geldiğini söylüyor ama günümüzdekilerden değil. insan da bir canlı, illaki bir atası olacak. sorun atası olması mı yoksa atanın kim olduğu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Seni gelişmiş yapan karakteristik özelliklerinden bahsetsene bize. Diğer insanlarla arandaki fark burda yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla iki cümlelik birşeyler yazmak ve sonuna bir smiley kondurmak. Herkes birşeylere inanıyor birşeyleri inkar ediyor, tıpkı senin gibi. Alaycı ve hakaretvari 2 cümlelik cevaplardan öteye gidememen seni burdaki insanlardan daha gelişmiş göstermiyor. Sen neden daha gelişmiş bir karaktersin? Alay ve hakaret edebilmek gelişmişlik mi? Yalnızca sana mahsus bir yetenekmi?

Sürekli sırıtarak alay ve hakaret eden şahıs imajın kimseyi senden aşağıya doğru baskılamıyor, seni de yüceltmiyor. Sürekli hakaret ediyorsun ve alay ettiğini zannediyorsun. Yazdıkların hiçbir zaman bir fikir beyan etmedi. Hep alay, hep hakaret , hep sonunda bir similey. Yazdıklarından kamyon arkası yazısı bile olmaz. Yazdıkların aynı kimi eleştirdiği kime laf soktuğu belli olmayan durum mesajları gibi.

Sürekli hakaret ve alay edip nefretini kustuğun bu insanların arasında ne işin var? Madem sen iyisin süpersin ubersin bu insanların arasında ne işin var?Bu kadar mı yalnızsın? Bu kadarmı acınacak haldesin?

Bir psikiyatra görün. İlaç al. Tedavi ol. Burdan git.
    Arkadaşa yönelttiğin eleştiri ve soruları kendine yönelt ve düşün. Konuyla alakalı yazmaktansa kişiselleştiriyorsun ve polemik oluşuyor. Alakalı yazmıyorsun ama sürekli konudasın, bir düşün bakalım arkadaşa dediklerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 8 Eylül 2018; 18:8:29 >

• ulpi kullanıcısına yanıt
    O zaman tanri denilen sey tanri degil, insan benzeri varlik olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

O zaman tanri denilen sey tanri degil, insan benzeri varlik olur.
    neden ki? ihtiyaç sadece insan ve insan benzeri varlıklara mı özgü?

• Celal Şengör o kadar atıf almış, ödül almış. O atıflar boş mu? Bilime katkı yapmasa ve dolu biri olmasa o kariyere sahip olabilir miydi sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Umrunda değilse burda ne işin var? Konu amacından uzaklaşıyor, ya alakalı yaz ya da yazma. Burası kimsenin özel mülkü değil, kurallara uyacak herkes.

Alıntıları Göster
    Yoo burası özel mülk ama ne sana ne de bana ait değil. Ayrıca sen de mülk sahibinin avukatı değilsin. Admin de değilsin. Bu sözlerin hiç korkutucu değil. Bu mesajınla bir polemik başlatıyorsun ve bahsettiğin kurala uymuyorsun.

• quote:

Yoo burası özel mülk ama ne sana ne de bana ait değil. Ayrıca sen de mülk sahibinin avukatı değilsin. Admin de değilsin. Bu sözlerin hiç korkutucu değil. Bu mesajınla bir polemik başlatıyorsun ve bahsettiğin kurala uymuyorsun.

Alıntıları Göster
    Demek istediğim üyelerin özel mülkü değil, kurallara uyacak herkes. Polemik başlatmıyorum ki başlatanı uyarıyorum. Konuyla alakalı yazmayacaksan işin ne burda? Konunun düzeni bozulmuyor mu alakasız yazıp polemik yapınca?

Konunun amacı sana birşeyler kanıtlayıp müslüman etmek mi? Bana şunu yap bunu yapma diyemezsin. Üzerimde herhangi bir yaptırımın yok. Şikayet mekanizmasını kullanabilirsin. Tehdit etme, hamle yap.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam biz sizinle ikili dialog kurmayalim en güzeli.ortaya sormuş olayım.

• quote:

Konunun amacı sana birşeyler kanıtlayıp müslüman etmek mi? Bana şunu yap bunu yapma diyemezsin. Üzerimde herhangi bir yaptırımın yok. Şikayet mekanizmasını kullanabilirsin. Tehdit etme, hamle yap.
    Mesele ikna değil ama kanıt sunmak. Kanıt konusuna kanıtla alakasız kişisel şeyler yazılamaz. Şikâyet edip etmemek başka şey, konu amacından sapıyorsa orda uyarı yapılması gerek. Isteyen istediğini yapamaz konuda. Tehdit değil bu, konu amacından sapıyor, düzen bozuluyor onu diyorum.

Bilime katkısına dair somut kanıt yok. Gözle görülebilir kanıt yok. Şengörün şu katkısından önce bilim şu seviyedeydi katkısından sonra bilimde şöyle bir çığır açıldı gibi. Ama yok tabi. Şengör evrim inancının Türkiyedeki dini lideridir. O kadar. Kariyeri tv de atıp tutmasından ibaret. Bir jeoloji profesörünün ağzından çıkan her laf bilimsel değidir. En azından jeoloji açısından. Bir bilgisayar mühendisinin ağzından çıkan her laf bilgisayar programı değildir. Edebiyat profesörünün ağzından çıkan her laf edebi değildir. Bu liste uzar gider. Bir jeoloji profesörünün alanı dışında bahsettiği her konu kahvehanede memleket kurtaran sohbetler seviyesinin ötesine geçemez..

• quote:

Bilime katkısına dair somut kanıt yok. Gözle görülebilir kanıt yok. Şengörün şu katkısından önce bilim şu seviyedeydi katkısından sonra bilimde şöyle bir çığır açıldı gibi. Ama yok tabi. Şengör evrim inancının Türkiyedeki dini lideridir. O kadar. Kariyeri tv de atıp tutmasından ibaret. Bir jeoloji profesörünün ağzından çıkan her laf bilimsel değidir. En azından jeoloji açısından. Bir bilgisayar mühendisinin ağzından çıkan her laf bilgisayar programı değildir. Edebiyat profesörünün ağzından çıkan her laf edebi değildir. Bu liste uzar gider. Bir jeoloji profesörünün alanı dışında bahsettiği her konu kahvehanede memleket kurtaran sohbetler seviyesinin ötesine geçemez..
    İyi de devrim beklemek yanlış. Herkes Einstein değil. Ama o kadar makale yazıp atıf almış, bunlar somut kanıt değil mi? Boş şeyler yazıp atıf alınabilir mi? Celal hoca jeoloji profesörü değil sadece. Akademik kariyer olarak ülkemizdeki en iyi akademisyenlerden birisi. Hatta kendisi dünya çapında bir akademisyen,sıradan bir profesör değil ki. Hocanın ağzından çıkan her şey jeolojik değil ama her ağzından çıkanın mantıklı ve bilimsel olmasını beklerim ben açıkçası. Bu beklenti yanlışsa söyleyebilirsin.

• quote:

Demek istediğim üyelerin özel mülkü değil, kurallara uyacak herkes. Polemik başlatmıyorum ki başlatanı uyarıyorum. Konuyla alakalı yazmayacaksan işin ne burda? Konunun düzeni bozulmuyor mu alakasız yazıp polemik yapınca?

Alıntıları Göster
    Şu an başlattığın polemiği devam ettirmeye çalışıyorsun.Çünkü bunu istiyorsun. Bu ikinci cevabı yazmayabilirdin. Benim yazdıklarım hep konuyla alakalıydı. Konunun düzeni belli. Sorduğum sorulara cevap vermek yerine hep itiraz ettin. Yok X mantığı doğru değil diyerek kelime oyunları yaparak konunun içine ettin. Bu hale getiren sensin. Şimdide polemik yapıp benim suçummuş hibi göstermeye çalışarak yine oyun oynuyorsun. İlyas salmanın kibar feyzo filmindeki "ağam düzenin bozilmiyimi?" sahnesini hatırlatıyor bu oyunun.

• quote:

Arkadaşa yönelttiğin eleştiri ve soruları kendine yönelt ve düşün. Konuyla alakalı yazmaktansa kişiselleştiriyorsun ve polemik oluşuyor. Alakalı yazmıyorsun ama sürekli konudasın, bir düşün bakalım arkadaşa dediklerini.

Alıntıları Göster
    Bu duyarlılığı o kişinin alaylı hakaret eden mesajlarında da göstereydin de az itibar kazanabileydin iyiydi.

• quote:

Şu an başlattığın polemiği devam ettirmeye çalışıyorsun.Çünkü bunu istiyorsun. Bu ikinci cevabı yazmayabilirdin. Benim yazdıklarım hep konuyla alakalıydı. Konunun düzeni belli. Sorduğum sorulara cevap vermek yerine hep itiraz ettin. Yok X mantığı doğru değil diyerek kelime oyunları yaparak konunun içine ettin. Bu hale getiren sensin. Şimdide polemik yapıp benim suçummuş hibi göstermeye çalışarak yine oyun oynuyorsun. İlyas salmanın kibar feyzo filmindeki "ağam düzenin bozilmiyimi?" sahnesini hatırlatıyor bu oyunun.

Alıntıları Göster
    Polemik başlatmıyorum ki. Konudan alakasız şeyler yazılınca konuyu hatırlatıyorum ama ısrarla anlamak istemeyen olursa polemik oluşuyor, başlatan ben değilim burda. Aklıma yatmayan şeye elbette itiraz ederim, kabul mü etseydim? Sen de hayır şu yüzden mantık doğru diyebilirsin, anlatabilirsin. Ben de hayır şu yüzden yanlış diyebilirim. Bunda yanlış bişey yok. Ama konuyu evrime çekmek ya da kişiselleştirmek asıl yanlış olan.

• quote:

Bu duyarlılığı o kişinin alaylı hakaret eden mesajlarında da göstereydin de az itibar kazanabileydin iyiydi.

Alıntıları Göster
    Kime?

• quote:

Mesele ikna değil ama kanıt sunmak. Kanıt konusuna kanıtla alakasız kişisel şeyler yazılamaz. Şikâyet edip etmemek başka şey, konu amacından sapıyorsa orda uyarı yapılması gerek. Isteyen istediğini yapamaz konuda. Tehdit değil bu, konu amacından sapıyor, düzen bozuluyor onu diyorum.

Alıntıları Göster
    Koyduğun kuralın yaptırım gücü yok. Uyarınında. Konunun amacı belli. Sapsa ne olur sapmasa ne olur. şengör avukatlığı yaparken amacından sapmıyormuydu? konuyu saptıran mesajlara cevap vermeyip körüklemezseniz amacından sapmaz. Ama size polemik lazım. Konuyla alakalı olsun ya da olnasın; Sadece siz yapınca adı polemik olmasın karşıt görüşlü kişi cevap verme hakkını kullanınca adı polemik yaptı olsun. Çokmu zeki hissediyorsunuz? Hangi madde bu hissi veriyor?

• quote:

Koyduğun kuralın yaptırım gücü yok. Uyarınında. Konunun amacı belli. Sapsa ne olur sapmasa ne olur. şengör avukatlığı yaparken amacından sapmıyormuydu? konuyu saptıran mesajlara cevap vermeyip körüklemezseniz amacından sapmaz. Ama size polemik lazım. Konuyla alakalı olsun ya da olnasın; Sadece siz yapınca adı polemik olmasın karşıt görüşlü kişi cevap verme hakkını kullanınca adı polemik yaptı olsun. Çokmu zeki hissediyorsunuz? Hangi madde bu hissi veriyor?

Alıntıları Göster
    İlla yaptırım mı gerekiyor ki? Güzelce uyarı yetmiyor mu? Şengörden sen bahsetmedin mi ne katmış diye? Konuyu kim saptırıyor o zaman? Konuyu saptıran mesajlar sürekli geliyorsa uyarmak gerekiyor, insan gibi anlatmak gerekiyor. Başından beri tanrının kanıtı ne diye konuyu hatırlatıyorum ama herkes anlamıyor tabi.

Sen gözünle görmek istiyorsun. Gözümle göremiyorsam yoktur diyorsun. Akıl da var ama gözünle görmediğin halde varlığına inanıyorsun, aynı mekanizmayı kullan diyoruz. Konu akıl değil deyip kurnazlık ettiğini sanıyorsun ve sonra da konu saptı diye hayıflanıyorsun. Sana kanıt sökmez. Bize de kurnazlıkların sökmez.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.