Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayir.

ihtiyac aciz varliklara ozgu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Sen gözünle görmek istiyorsun. Gözümle göremiyorsam yoktur diyorsun. Akıl da var ama gözünle görmediğin halde varlığına inanıyorsun, aynı mekanizmayı kullan diyoruz. Konu akıl değil deyip kurnazlık ettiğini sanıyorsun ve sonra da konu saptı diye hayıflanıyorsun. Sana kanıt sökmez. Bize de kurnazlıkların sökmez.
    Her şeyi görmek gerekli değil. Mesela havayı da görmeyiz ama rüzgarı falan bedenimizde hissediyoruz. Tanrıyı da aynı rüzgar gibi hissedebiliyor muyuz mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

hayir.

ihtiyac aciz varliklara ozgu.
    Belki ihtiyacın farklı türleri vardır

• Bakın bu adam polemik başlatmak istiyor şu an.

Selo kurduğun hayaller üzerinden bana saldırmaya çalışmışsın, olmamış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    Sen bunun duymaklı, tad almaklı, koku almaklı versiyonlarını da yazarsın. Nasılki birşeyleri gözlemleyerek değerlendirerek aklın varlığına dair kanıtlar elde ediyorsan aynı mekanizmayı kullanarak Allah'ın varlığına dair kanıtlar elde edersin. Bu işine gelmiyor tabi.

• Giderek bir işe yarabilirsin.

Git.

• quote:

Sen bunun duymaklı, tad almaklı, koku almaklı versiyonlarını da yazarsın. Nasılki birşeyleri gözlemleyerek değerlendirerek aklın varlığına dair kanıtlar elde ediyorsan aynı mekanizmayı kullanarak Allah'ın varlığına dair kanıtlar elde edersin. Bu işine gelmiyor tabi.
    Nasıl aynı şekilde oluyor ki anlat. Rüzgar örneği verdim tanrı böyle hissedilmiyor. Akıl anlama yetisi ama tanrı insanın anlama yetisi gibi bişey mı?

ihtiyac ihtiyactir. turleri olmasi birsey degistirmez.
  • quote:

ihtiyac ihtiyactir. turleri olmasi birsey degistirmez.
    Eğer acizliği gerektirmeyen türleri varsa ihtiyacın değiştirir.

Akıl anlama yetisi diyerek çapını küçültemeye çalışman kurnazlık girişimi olsa da aklın ürettiği eserleri gözünle (5 duyunla) algılayarak varlığına dair kanıtlar elde ettiğini sende biliyorsun. İnsan aklının eser üretirken yaptığı şey lego gibi parçaları birleştirmek iken Allah'ınki bu lego parçalarını canlı cansız varlıkları yoktan var etmek yaratmasıdır. Bu lego parçaları diyebileceğimiz şeyler madde,ışık, çekim kuvveti,elekromanyetik kuvvet vs.dir.

• quote:

Akıl anlama yetisi diyerek çapını küçültemeye çalışman kurnazlık girişimi olsa da aklın ürettiği eserleri gözünle (5 duyunla) algılayarak varlığına dair kanıtlar elde ettiğini sende biliyorsun. İnsan aklının eser üretirken yaptığı şey lego gibi parçaları birleştirmek iken Allah'ınki bu lego parçalarını canlı cansız varlıkları yoktan var etmek yaratmasıdır. Bu lego parçaları diyebileceğimiz şeyler madde,ışık, çekim kuvveti,elekromanyetik kuvvet vs.dir.
    Ama insan ortada sonuçta, akıl da insanın özelliği. Tanrı böyle ortada değil ki akıl ile benzetelim.

• İşte bütün akıllı insanlar tartıştılar bunu. Ve agnostik oldular. Bende ateistlikten agnostliğe geçiş yaptım ;)

Vaktimin çok değerli olduğunu zaten biliyordum. Şimdi bu farkındalık daha güçlü bir hale geldi.

sen aciz olmayan ihtiyaci soyle, ben sana ihtiyac oldugunu gostereyim.
  • quote:

Vaktimin çok değerli olduğunu zaten biliyordum. Şimdi bu farkındalık daha güçlü bir hale geldi.
    Sorun ne? Nereyi anlamadın?

• quote:

sen aciz olmayan ihtiyaci soyle, ben sana ihtiyac oldugunu gostereyim.
    Bilmediğimiz öyle ihtiyaçlar olabilir diyorum, biliyorum demiyorum ki söyleyim.

• MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Anlaşılmayan nokta şu. İnsanın bizzat kendisi ve eylemleri görüldüğünden akıla ulaşılabiliyor. Ama tanrının bizzat kendisi ve eylemlerin ona ait olduğu insandaki gibi görülmüyor.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.