Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: agtr

Bir dna uzmanı,, çözüme yaklaştık,2000 seneye kalmaz şifre çözülür diyordu, demek istediğim, gün gelecek, atom altı yapılar görülür, bilinir olacak, tabi insanoğlu kendini yoketmez ise
    Ne kadar zaman geçse de bazı şeyler keşfedilmez bence. Bir de hocam insanlık yok olmaz. Patronların düzeni asla bozulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akilla beyin arasindaki farki algilayamayan birine boule ifade etmeme neden sasirdin ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Akilla beyin arasindaki farki algilayamayan birine boule ifade etmeme neden sasirdin ki..
    aklindaki kalan fosfor diyorsun bende sana akılda fosfor yoktur diyorum beyin farklı bir madde,bence senin beyin enerjin bitmiş atomu oluşturan atom altı parçacıklar özellikle Kuar'eksikliği olabilir sende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 7 Eylül 2018; 15:16:51 >
  • MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Hocam Celal sengorde kim ki.dediklerini ciddiye alalım haklısınız :)) bilime ilgi duyanlari dikkate almakta fayda var ;)) silah örneğiniz kusura bakmayın ama abest oldu hocam. Tanrının yarattığı birsey ile insan yapımı birseyi kıyaslamak tanrıyı kabul ediyorsak kel alaka olur.Bunca yorum var hala kanıt yok ortada.bari tanrıyı kanitlayamiyorsak olan mucizeleri kanitlayalim.Musa'nın mucizesi ile suyun içinde ölen Firavun kim mesela bu zamanının en gelişmiş toplumlarindan olan misirlilarda hangi kaynaklarda yer almış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliTR3 -- 7 Eylül 2018; 15:50:40 >
  • haliTR3 H kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Hadislerde ve dinde bahsediler olaylar mitolojik olaylar gibi görünüyor diyorsunuz yani anladım.
    Celal hocanın bazı videolarını izledim elbette. Hani bazı yobazlar bilim adamlarının bahsettiği şeyden bile anlamaz ya, maalesef Celal hocanın da din adamlarının bahsettiği bazı şeyleri yanlış anladığını düşünüyorum.
    Gel gelelim -nedense- tartışılan konularda hep hadislerle bildirilen şeylerle ilgili oluyor. Evrim varmı yok mu? Dünyanın yaşı 4,5 milyar mı yoksa 7 bin yıl mı? gibi İslam'ın özüyle ilgili olmayan şeyler.
    Evrime kısmı olarak ben de inanıyorum. Ancak evrim zaten DNA üzerinden ilerleyen bir işleyiş. Benim verdiğim örneğe tekrar dikkatinizi çekmek isterim. Bakın DNA'nın bölünmesinin safhalarınan bir tanesi, kutuplara çekilme olayı için o yüzlerce farklı yapıdaki proteine ihtiyaç var. Bu proteinlerin oluşması için de DNA'ya ihtiyaç var. En basit yaşam formlarından virüslerin bile o minicik DNA'sında başka hücreleri konak edinip kendini çoğaltacak bilgi saklı. Bu bilginin zamanla kendi kendine oluştuğunu düşünmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü o virüs o hücreyi ele geçirip çoğalabilmek için yüzlerce karmaşık işi arka arkaya hatasız yapabilmeli. Yani bunun zamanla kendi kendine olmasını beklemek anlamsız. Değil milyar, 14 milyar yıl geçse de böyle bir tesadüf denk gelemez.
    Hücre içerisindeki moleküler motorları gördünüz mü?https://www.youtube.com/watch?v=-7AQVbrmzFw hücre için hayati işlemleri gerçekleştiren moleküller. Ve bunu oluşturan atomlar şans eseri(!) öyle bir şekilde denk gelmiş ki ortaya çıkan molekül bir motor haline gelmiş. Bildiğin iplikçiğin üzerinde yürüyor. Diyelim ki bir şekilde o harika yapı denk geldi ve bir moleküler motor oluştu. Tek başına hiç bir işe yaramıyor. O üzerinde durduğu iplikçiği üreten diğer molekelür yapılar olmasa o harika motor hiç bir işe yaramayacak. Bu yapılar olmadan hücre oluşmayacağı için bu noktada bir evrimden de bahsetmek zor.

Neyse evrim olayına çok girmek de istemiyorum çünkü başka forumlarda millet kallavisini tartışıyor ve kimse de birbirini ikna edemiyor. Bu moleküler motorları görüp de "denk gelmiş zamanla" diyebiliyorsanız üstüne benim diyeceğim bir şey yok zaten

Bir de şu mükemmel düzen olayı yanlış anlaşılıyor(yukarıda ikinci paragrafta bahsettiğim durum).
    Yüzlerce spermin üretilmesi ve bunlardan bazen bir tanesinin başarılı olması bir düzensizlik ya da hata değildir. Bence çok kötü bir örnek olmuş bu. Bazen hata gibi görünen şeylerin arkasında henüz bilmediğimiz hikmetler olabilir. DNA örneğimde şeker şeritlerin birbirine zıt şekilde sıralandığını bunun da DNA'nın bölünmesinde bir çok karmaşık işleme sebep olduğunu bahsetmiştim. Şimdi çıkıp birisi "gördün mü, tesadüfen bu sıralama zıt yönlü oluşmuş. Bunun mükemmlliği nerede?" diyebilir. Oysaki hesaplamalar bu şekilde ki a simetrik dizilimin DNA'nın yapısını çok daha fazla sağlamlaştırdığını göstermiş.
    Bakın ben mükemmlik kosunda nacizane şöyle düşünürüm:
    Mühendislik bilimi, genel anlamıyla sistemli kurulum/çalışma demektir. Bir yazılımcı, programını doğru yapılar halinde kurarsa sonrasında tek yapması gereken sisteme gerekli girdiği vermektir. Doğru kurulmuş bu sistemde kullanıcı doğru çıktıyı alacaktır.
    Allah da bu kainat için öyle harika kurallar koymuş ki sonra sisteme işlemesi için muazzam bir enerji yaratması yeterli olmuş. O enerji önce atomlara dönüşmüş (higs alanı ve parçacığı), sonra 5 mükemmel ayarlı kuvvet ortaya çıkmış. Bunlar kadar hassas olarak ayarlanmış ki bu atomlar yer çekmiyile bir araya gelmiş, nükleer enerji ile kaynaşarak yeni atomları meydana getirmiş. Bu sırada oluşan yıldızlar mükmmel bir mükler enerji- yer çekimi dengesi ise istenilen süre ayakta kalıp yeni atomlar üretmiş. Bu atıklar yeni yıldızlar bu yıldızlar yeni sistemler oluşturmuş. Tüm bu olayların hiç bir noktasında (haşa)"Aman şurası fazla kaçtı" diye bir düzeltmeye gere olmamış. İşte mükemmel düzenden kasıt budur.
    Sonra dünya oluştuğunda, güneşe uygun yakınlığı, eksen eğimi, manyetik koruma kalkanı, suyun korunumu vs. gibi bir tanesinin bile eksik veya fazla olması durumda hayatın ortaya çıkamayacağı sayısız mekanizma bir şekilde denk(!) gelmiş.
    Yoksa yere tükürebiliyorum, benim gibi gereksiz insanı yaratmak hangi düzende var demek kadar kötü bir tek bir spermin hedefe erişiyor olması.

Cosmos'u da büyük bir zevkle izledim. Bakınız günümüzde bilimin hiç bir noktasında Tanrı'yı bulamazsınız. Çünkü bilimin çekirdeği kanıt iken inancın çekirdeği dolaylı kanıttır. Yani bilimde tanrının kabul edilmemesi normaldir. Çünkü soracak soru kalmaz. Yaradılışa dair en büyük kanıtlardan bigbang bile ispatlandıktan sonra bilim soru sormaya devam etmek zorundadır ve sormuşturda. Bigbang'den önce ne vardı ya da bigband nasıl kendi kendine oluşmuş olabilir konularını araştırmaya başladı. (Yanlış anlaşılmasın elbette araştırmalıdır, çünkü araştırdıkça edinilen bilgiler bize tanrının eserini daha yakından tanıtıyor). Bu sebeple bilimsel yapıtlara bakıp da evet tanrı yoktur demek kendinizi yanıltmaktır. Bir mederesye gidip de bilimin B'sinden anlamayan hocanın sözlerine koşulsuz inanan bir kişiden farkınız kalmaz.

Yie ben din konusunda eğitim almamış ve yukarıdakilerin tümüyle kişisel fikrim olduğu notunu da buraya bırakayım da üstümde vebal kalmasın :)

• ulpi kullanıcısına yanıt
    Cinsel ilişki tesadüfen yapılıyor diyorsun yani. Bravo. Akılla ilgili sorduğum soruyu unut gitsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Celal Şengör'ün bilime yaptığı katkılardan bahsetsene biraz. Katkıları nelerin önünü açmış ? Celal 'den önce bilim neredeymiş katkılarından sonra hangi seviyeye gelmiş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Celal Şengör'ün bilime yaptığı katkılardan bahsetsene biraz. Katkıları nelerin önünü açmış ? Celal 'den önce bilim neredeymiş katkılarından sonra hangi seviyeye gelmiş ?
    Celal şengör 2009 yılında katıldığı evrim ve din siyaset programında anlattıkları ile şu anda katıldığı programlarda anlattığı şeyler hep aynı..ha bu demek değil celal hoca negatif biri çok bilgili vs ama ötesine geçemiyor zaten yıldızlararası filmine saçma sapan diyen birihalbuki yıldızlararası karadeliğe kadar bilim karadelikten sonrası kurgu yani bilimkurgu

Hocam sizin tavriniz yanlış,http://m.biyografi.info/kisi/celal-sengor buyrun okuyun katkılarını.sizin şu kurduğunuz cümleyi kurmak için o kişiden daha ilerde olmanız gerekir.tv başından futbolcu eleştiren açmalar gibi oluyor bu durumda.Neyse ben bunlari tartışmak için yazmadım isteyen inanır isteyen inanmaz.bir somut delil istedim sadece sizden 1 tanecik! Musa olayını mesela misirlilar kendileri için tanrı gibi olan firavunlarini böylesi bir olayla kaybetmişler ve kaleme almamislar? Tartışmaktan öte varsa kaynak gösterin lütfen yada somut birsey.tartışmak için lütfen bişi yazmayın konu sapiyor

Adam 15 kitap yazmış sadece 1 tanesi jeoloji ile ilgili ve o da çeviri. Adam jeoloji profesörü. 1 kitap. O da çeviri. ÇEVİRİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 7 Eylül 2018; 18:3:40 >
  • quote:

Cinsel ilişki tesadüfen yapılıyor diyorsun yani. Bravo. Akılla ilgili sorduğum soruyu unut gitsin.
    Milyonlarca spermden birisi tesadüfen denk geliyor, onu diyorum.

• quote:

https://scholar.google.com.tr/scholar?hl=tr&as_sdt=0%2C5&q=celal+sengor&btnG=

sormana gerek yok.

• gozcelik kullanıcısına yanıt
    Reis, dinlere reddiye yapan biri her şeyi mantıkla ve bilimle açıklıyor demektir. O açıdan alaka. Ha dinlere inanmayanın uzaylıya inanması kadar çelişkili bir durum da yoktur hani bilmem anlatabildim mi ? Bu arada yazdıklarıma tek cevap gelmemiş ona şaşarım. Nerede o zeki arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

Reis, dinlere reddiye yapan biri her şeyi mantıkla ve bilimle açıklıyor demektir. O açıdan alaka. Ha dinlere inanmayanın uzaylıya inanması kadar çelişkili bir durum da yoktur hani bilmem anlatabildim mi ? Bu arada yazdıklarıma tek cevap gelmemiş ona şaşarım. Nerede o zeki arkadaşlar ?
    Yazdıklarınıza cevap verecektim ama arka sayfalarda kaldı, çok cevap gelince kayboldu. İlk soruyu hatırlıyorum biraz, diğerlerini belirtirseniz sevinirim.

Yeni din var aslında. New age diyorlar. Konsept daha farklı olabilir bu arada. Her şeyin bir zamanı var, farklı zamanlarda farklı şeyler ortaya çıkıyor. Günümüzde birisi ben mehdiyim derse çoğu kişi inanmaz, ama geçmişte olup rivayet edilince milyarlarca insan inanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Yaratmaya ihtiyac duymaz.

Nerden biliyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    Somut kanıt göster. Şengörden önce şu yoktu şengörün şu katkısından sonra bilimde şöyle bir çığır açıldı gibi. Adamın daha elon musktan haberi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

teknoloji daha çok geride hocam. hastaneye gidiyorsun daha tanı koyamıyorlar, bir kaç tahlil yapıp gönderiyorlar. ilerlemesi için daha çok var, 100 yıl sonra ne olur bilmiyorum. beklediğimiz şeyler olmaz diye düşünüyorum, çok abartılı beklentiler falan var.

Alıntıları Göster
    Doğru. Geçen hastaneye gittim. Kapının önünde 5 tl ye parke satıyorlardı. İhtiyaç olmaz diye düşündüm. İçeri girdim. İçeride bayan bir teknoloji vardı. Çok geride duruyordu. Teknoloji hanım dedim teşhis koyarmısınız dedim. Çıkardı çantasından ve masanın üstüne koydu. Böyle koyamazsınız dedim. Beyaz kod verdi. Bende kırmızı kodlarımı verdim. Beyaz kırmızı karışınca ortalık toz pembe oldu.

• quote:

Somut kanıt göster. Şengörden önce şu yoktu şengörün şu katkısından sonra bilimde şöyle bir çığır açıldı gibi. Adamın daha elon musktan haberi yok.

aç makalelerine bak bilmek istiyorsan

• quote:

Doğru. Geçen hastaneye gittim. Kapının önünde 5 tl ye parke satıyorlardı. İhtiyaç olmaz diye düşündüm. İçeri girdim. İçeride bayan bir teknoloji vardı. Çok geride duruyordu. Teknoloji hanım dedim teşhis koyarmısınız dedim. Çıkardı çantasından ve masanın üstüne koydu. Böyle koyamazsınız dedim. Beyaz kod verdi. Bende kırmızı kodlarımı verdim. Beyaz kırmızı karışınca ortalık toz pembe oldu.

Allah başka dert vermesin.

Hocam sizin bu gerginliginizin sebebi nedir?Herkes sizin gibi düşünmek zorundamı?Bir insanı herhangi bir konu hakkında eleştirmek istiyorsanız öncelikle ondan daha önde olduğunuzu göstermeniz gerekir.Yeterliliginizin daha az olduğu konularda bilim insnalarindan bu kişilerin yazdığı kitaplardan vs yararlanirsiniz.Bu kadar kariyeri bir insanı ciddiye almayalimda Burhan kuzuyumu ciddiye alalım napalım hocam :) sizde artık lütfen bu konuyu kapatın ana konuyu kaciriyoruz.2 kere sordum aynı soruyu lütfen cevap verin somut bir kaynaginiz var ise

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.