Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Âl-i İmrân Sûresi 19. ayet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Bu âyeté göre ilk peygamberin toplumundan Hz muhammed in toplumuna kadar olan tüm insanlık Allah in gözünde ilime ulaşınca yoldan saptı demekki!ben yazımda açıkça belirttim sanırım.başka. bir dine mensup dünyanın en iyi en doğru insanı olan kişi dedim,bu kişi zaten dinin gereğini yapmış oluyor ama cehenneme gidiyor kurana göre :) ya müslümanlar? Şu ayete göre müslümanlar da cennete gidemiyor.çünkü müslümanlarda da oldukça fazla şiddet tecavüz hak yeme hadislere göre hareket etme vs vs mevcut.ne olucak şimdi yeni bir din gelmeyeceğine göre kurana göre napicaz:) bütün dinler birbirini taklit eden toplumların ahlaki ve örfi kurallar çerçevesinde ve Mitoloji ile birleşerek çıkıyor.çok yazılacak şey varda tepki çeker bazı şeyler o yüzden yazdıklarım malesef sinirli kalmak zorunda :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Senin din konusunda bu derece takıntılı olman ve sürekli tartışman da seni cahil yapıyormu? Ayrıca burdaki ateistler olarak topluca hareket ediyorsunuz, daha az zeki oluyorsunuz savınıza göre.
    ateist bağımsız düşünüp karar verir. öyle olmasa ateist olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 6 Eylül 2018; 18:24:0 >
  • quote:

Sırf istediğin için bu mesajı yazmış olman da normal değil. Kimse sana zorla yazdırmadı.
    insanın doğasında var irade.
  • Bu dünyadaki ve birçok galaksideki yaşamın hiçbir amacı olmadan tamamen tesadüfi protein dizilimlerinin sonucunda meydana gelmiş olması pek olası gelmiyor. Matematiksel olarak da çok zor bir şey. Kaldı ki evvel olanın madde olması bana çok anlamsız geliyor. Maddenin üzerinde onu yaratan bir güç muhakkak olmalı...
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ulpi, aklın varlığını neleri gözlemleyerek kanıtlarsın ?

Ateistlerin bağımsız düşünüp karar verdiği mantığı doğru değil. Olurmu bağımsızlık senin bu yaptığına avukatlık denir ve bağımlı bir ilişkidir, bırak adam cevaplasın. Öyle olmasaydı konu bu değil diye itiraz etmen gerekirdi. Burdaki ateistlerin konudan bağımsız yazılarına konu bu değil deme cesareti gösteremiyorsun. Bu da grupca hareket ettiğinizdendir.

• haliTR3 H kullanıcısına yanıt
    Trafik kurallarının var olması insanların kırmızı ışıkta geçmesine engel olmuyor? Kurallar insanların hayatını düzenler. İslam manevi ve ahlaki yönden ve dolaylı olarak diğer yönleriyle insan hayatını düzenleyici kuralları belirler. İsteyen uyar istemeyen uymaz. Kırmızı ışıkta geçiyorlar diye trafik kurallarının faydasını inkar edebilirmisin? Adam öldürmek suç olmasına rağmen cinayet işleniyor diye Türk Ceza Kanununu , düzenleyici faydalarını inkar edebilirmisin? Her koyunun kendi bacağından asıldığını inkar edebilirmisin?

ulpi gelir der şimdi , konu trafik değil, koyun değil bıdı bıdı ..

• quote:

ulpi, aklın varlığını neleri gözlemleyerek kanıtlarsın ?
    sen söyle onu da
  • Bu konulara bence en güzel düşünce agnostik düşüncedir.

• quote:

Ateistlerin bağımsız düşünüp karar verdiği mantığı doğru değil. Olurmu bağımsızlık senin bu yaptığına avukatlık denir ve bağımlı bir ilişkidir, bırak adam cevaplasın. Öyle olmasaydı konu bu değil diye itiraz etmen gerekirdi. Burdaki ateistlerin konudan bağımsız yazılarına konu bu değil deme cesareti gösteremiyorsun. Bu da grupca hareket ettiğinizdendir.
    gerçek neyse onu söylüyorum, anlayan anlar anlamayan anlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Bu konulara bence en güzel düşünce agnostik düşüncedir.
    agnostik düşünce çürütülebilir mi bu konuda?
    Tanrının varlığı asla kanitlanamaz! Yani varlığı veya yokluğu asla gösterilemez onun için agnostik düşünce çürütülemez diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ulpi sende gelişme var. İlk defa itiraz ve inkarda bulunmamışsın. Aradığın kanıt bu sorunun cevabında.Cevaplarken akıllılıkla akılsızlık arasında seçim yapacağın bir cevap bu. Cevabı düşün. Düşüncelerini serbest bırak.

• quote:

ulpi sende gelişme var. İlk defa itiraz ve inkarda bulunmamışsın. Aradığın kanıt bu sorunun cevabında.Cevaplarken akıllılıkla akılsızlık arasında seçim yapacağın bir cevap bu. Cevabı düşün. Düşüncelerini serbest bırak.
    seçimi sen yap önce, sonra başkalarına söylersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Oooo çok zekice. Hepimiz donduk kaldık.

Alıntıları Göster
    Dondun mu? Seni çözmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    fetih 23 Öteden beri uygulanan ALLAH'ın sünneti (sistemi) budur. ALLAH'ın sünnetinde bir değişme bulamazsın.
    ahzap 62 Öncekilere uygulanmış ALLAH'ın sünneti (yasasıdır). ALLAH'ın sünnetinde herhangi bir değişme bulamazsın.
  • MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    böyle bi cevap niye yazdın anlamadım açıkcası.ayrıca benim ateist yada teist olduğumu nereden biliyorsun ?
  • TANRIYA İNANMAMAK BANA HARBİ APTALLIK GELİYOR:YAŞADIĞIMIZ GÖZLEMLENEBİLİR EVREN ,DÜZENSİZLİKTEN DÜZEN ,MİLYARLARCA GALAKSİ, BU GALAKSİLERİN İÇİNDE MİLYARLARCA YILDIZ, GÜNEŞ SİSTEMLERİ ,KARADELİKLER NEBULALAR KARANLIK MADDELER SUPERNOVA YILDIZLAR VS VS SONRA BİZİM YAŞADIĞIMIZ SAMANYOLU GALAKSİSİNDE TOZ TANESİ KADAR YER KAPLAYACAK OLAN GÜNEŞ SİSTEMİMİZ VE BU SİSTEMİN İÇİNDE DÜNYA DENİLEN GEZEGENDE NASIL OLDUYSA HAYATIN BAŞLANGICI 4,5 MİLYAR ZAMAN ZARFINDA BU HALDEYİZ...HADİ DİYELİM BİR KAÇ TESADÜFÜ ANLADIKTA YAHU BU NASIL BİR TESADÜFTÜRKİ ŞİMDİ BEN BU PC'DEN YAZIYORUM

ALLAHA KİTABA İNANMAYAN İNSANLAR AMA İNANCI OLAN İNSANLARA APTAL BEYİNSİZ ÇOMAR GÖZÜYLE BAKANLARA İKİ ÇİFT LAFTA BİZ SÖYLEYELİM KISA'SA KISAS :ÖLENE KADAR VAKTİNİZ VAR HERŞEYİ YAPABİLİRSİNİZ

Merhaba,
    Sahih olduğu söylenen hadilerden mitoloji ile ilişkilendirdiğiniz neler var mesela? Örnek üzerinden gidelim, yoksa havada kalan bir tanımlama olur söylediğiniz.
    Dinde amaç "doğru insan profili yaratmak" demek çok dar bir bakış açısıdır. Dinin amaçlarından birisi olsada yegane amacı değildir.

Diğer dinlerdeki insanların cennete gidememesi ile ilgili bir ok açıklama var. Ben yine kendi kişisel fikrimi beyan edeyim:
    Bildiğiniz gibi "Ameller niyetlere göredir" diye bir söz vardır. Yani bir şeyi yapmayı başarırsanız, ödül olarak niyet ettiğiniz şeyi alırsınız. Hemen en çok örnek verilen Edison'a geçelim. Tabii ki kendisinin iman durumunu bilemeyiz o yüzden imansız olduğunu varsayarak yazıyorum.
    Edison çok çalışıp bu dünyaya ışık verdi, insanlığa böyle hizmet eden birisi nasıl cehenneme gidebilir diye sorulur genelde. Edison o ampülü icat ederken neye niyet ettiyse onu alır. Bu icadı yaparken insanlığa hizmete mi niyet etmişti? Evet ise onu alır. Çok para kazanmaya mı niyet etmişti? Evet ise onu alır. Ünlü olmaya mı niyet etmişti? Evet ise onu alır. Birden fazla şeye mi niyet etmişti? onları alır. Ama bu niyetlerinin içerisinde Allah rızası yoksa onu alamaz. Yaptığı şeyi Allah için yapmamış ise neden Allah'ın rızasını kazansın ki?
    Gel gelelim bir adam yolda giderken yerde bir taş görse ve Allah rızası için bunu kenara çekeyim de birisi takılıp düşmese dese o kişi niyet ettiği şeyi alır.
    Bir çok savaşan ve öldürülen müslümanın şehitlik mertebesine erişemediği söylenir mesela. Çünkü o müslüman "ne şanlı savaştı" desinler diye savaşmıştır. Veya sadece para için savaşmıştır vs.
    İşte bu sebeple dünyaya katkısı ne olursa olsun, ya da ne kadar iyi bir insan olursa olsun, bunları Allah rızası için yapmamış bir kimse onu kazanamaz.
    Yukarıda da belirtmiştim. Eğer bir kişiye İslam, ikna edici bilgilerle ulaşmadı ise o kişiye Fetret ehli denir. Fetret ehli olanlar ise sonsuz cehennemle cezalandırılmazlar.

Doğaya afedersiniz ama mal mal bakarlarsa tabii güneşe, ateşe taparlar:)
    Güneşe tapanlara denilmiş ki, Bu güneşi biz belli bir döngüde yönlendirmekteyiz. Bakın o her sabah doğmak her akşam batmak zorunda. Bir hizmetkar olduğu belli. Bunu size hizmetkar edeni anlayın.
    Ayrıca günümüzde doğaya baktığınızda eskisi gibi değil daha derinden bakabiliyorsunz. Yukarıda yine belirtmiştim. Bir DNA'nın bölünmesi işlemi o kadar karmaşık ve detaylı bir işlem ki bunun bazı atomların rastgele bir araya gelip oluşturduğu moleküllere bağlamak imkansız. Sadece kromozomları iki ayrı kutuba çekmek için kullanılan sistemde bile yüzü aşkın protein kullanılıyormuş. Bakın protein diyorum, yani özel olarak sentezlenmiş karmaşık moleküllerden bahsediyorum. DNA olmadan bu proteinler sentezlenemiyor. Bu moleküller olmadan DNA bölünemiyor. Bir iki protein olsa hadi denk geldi diyelim. Yüzün üzerinde büyük yapılardaki proteinlerden bahsediyorum. Bu duruma bakan bir insan bunları bir yaratıcı yapmıştır diye düşünmez mi?

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.