Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaratıcı vardır; ama kutsal kitaplar ve peygamberler yoktur.
  • Yıllar önce fransız bir belgesel izliyorum, prof adamın kafatasını açmış, adamın bilinci açık, beyne elektrot ile elektrik veriyor, adam elini, kolunu bacağını oynatıyor. Yanındaki "hocam, sen yakında bu hastaya piyano da çıldırırsın" diyor, hoca da, "tabiki, ama beste yaptıramam" diyor. Yani kimya ve mekaniğin ötesinde de, oluşumlar var, hormon vs değil kastım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

Yıllar önce fransız bir belgesel izliyorum, prof adamın kafatasını açmış, adamın bilinci açık, beyne elektrot ile elektrik veriyor, adam elini, kolunu bacağını oynatıyor. Yanındaki "hocam, sen yakında bu hastaya piyano da çıldırırsın" diyor, hoca da, "tabiki, ama beste yaptıramam" diyor. Yani kimya ve mekaniğin ötesinde de, oluşumlar var, hormon vs değil kastım
    o da deneyimle alakalı hocam. insanı robot gibi düşünmemek lazım, ne verirsen onu yapar değil. deneyimlerle şekillenir, farklı durumlara adapte olur.
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    Teknoloji son 30 yılda logaritmik artışa geçti, 3d yazıcılar ile silah, organ vs yapıyorlar, peki 1 asır sonra neler keşfedilecek? 3 boyutlu fookopi makinesiyle birebir molekül dizilimimiz kopyalanırsa ne olacak? O da biz mi olacak? Bilinç ne olacak? Gençler belki de anlattıklarımı görecek

• quote:

Teknoloji son 30 yılda logaritmik artışa geçti, 3d yazıcılar ile silah, organ vs yapıyorlar, peki 1 asır sonra neler keşfedilecek? 3 boyutlu fookopi makinesiyle birebir molekül dizilimimiz kopyalanırsa ne olacak? O da biz mi olacak? Bilinç ne olacak? Gençler belki de anlattıklarımı görecek
    teknoloji daha çok geride hocam. hastaneye gidiyorsun daha tanı koyamıyorlar, bir kaç tahlil yapıp gönderiyorlar. ilerlemesi için daha çok var, 100 yıl sonra ne olur bilmiyorum. beklediğimiz şeyler olmaz diye düşünüyorum, çok abartılı beklentiler falan var.
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    Bir dna uzmanı,, çözüme yaklaştık,2000 seneye kalmaz şifre çözülür diyordu, demek istediğim, gün gelecek, atom altı yapılar görülür, bilinir olacak, tabi insanoğlu kendini yoketmez ise

• quote:

Bir dna uzmanı,, çözüme yaklaştık,2000 seneye kalmaz şifre çözülür diyordu, demek istediğim, gün gelecek, atom altı yapılar görülür, bilinir olacak, tabi insanoğlu kendini yoketmez ise
    Ya kardeşim boş işler güneşin yakıtının bitmesine şurda kalmış 2,5 milyar yıl biz şu an 4,5 milyarlık gezegende dünyadayız bir gözünü açtın burdasın 4,5 milyar yıl beklemiş gibi hissediyormusun ?
  • Akillisi delisiyle toplanmis olmayan seyin pesine dusmus yine..

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Akillisi delisiyle toplanmis olmayan seyin pesine dusmus yine..
    turşu yemekten beynin durmuş galiba
  • Dedi

Gunese 2.5milyar yil omur bicen bilgisizlik abidesi sahis..

• gozcelik kullanıcısına yanıt
    Hocam hadis ile Mitolojiyi bagdastirmadim yanlış anladınız sanırım,sahih kabul edilen hadisler için isim.belirttim zaten isteyen kitapları edinip okuyabilir rahatlıkla,suyun değnek ile ikiye bölünmesi,ayın aynı şekilde ikiye bölünmesi,degnegin ejderhaya dönüşmesi,1 gemiye tüm canlılardan çift olarak yerleştirip tufandan korumak...hiçbir somut delil olmadan doğrusu olmuycagini düşünerek dogmatik bazı konulara inanabilirsiniz bu sizin tercihinizdir birsey diyemem ve saygı duyarım ama bende kesin kayıt isterim hayatımı yönlendirecek konularda.size göre evren mükemmeldir sanat tablosu gibidir ama ben bakinca alakasız bir durum görüyorum.Evrime inanan biriyim,konu hakkinda belirttiğiniz etkileşimler bir kaç yılda meydana gelen durumlar değil zaten milyonlarca yıllık bir durumun sonucu.protein sentezi vs gibi konularda net konuşmak için bir altyapı gereklidir diye düşünüyorum ve size Celal Şengör u biliyorsunuzdur zaten kulak vermenizi isterim.dünya çapında bir bilim insanımız bildiginiz gibi.bilim bahse konu durumlara zaten açıklık getiriyor ki kendisini dinleyebilirsiniz tavsiye ederim.Çokta güzel bir sözü var kendisinin,madem mükemmel bir düzen yapı var o zaman nasil oluyorda bir ciftlesmede milyonlarca Sperm varken sadece 1 tanesi kullanılıyor?bu israf değilmi?milyonlarcasinin içinden bir tanesi ise yariyorsa bu tesadüf değildir de nedir? Cosmos belgeselinide izlemeyen varsa izlesin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliTR3 -- 7 Eylül 2018; 8:7:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Yaratıcı vardır; ama kutsal kitaplar ve peygamberler yoktur.

Deizm olabilir bir ihtimal ama bir açıdan sadece bazı sorulara cevap için deizmin ortaya çıktığını düşünüyorum. Aynı diğer dinlerde de olduğu gibi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizden tamamen aynı şeklide her hücrenize kadar doğru bir şekilde kopyalanısa ilk saniyelerde sizinle tamamen aynı şekilde düşünen bir ilisiniz olacaktır fakat sizden bağımsız tabiki. Bir süre sonra tecrübeleriniz sizi farklılaştıracaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haliTR3 H kullanıcısına yanıt
    quote:

Çokta güzel bir sözü var kendisinin,madem mükemmel bir düzen yapı var o zaman nasil oluyorda bir ciftlesmede milyonlarca Sperm varken sadece 1 tanesi kullanılıyor?bu israf değilmi?milyonlarcasinin içinden bir tanesi ise yariyorsa bu tesadüf değildir de nedir?

Hangi kafayla söylemişse artık bu sözü. Ne bekliyordu ? Milyolarca sperm dölleme yapıp milyonlarca çocukmu doğursaydı kadın ? Böyle saçma sözü olan biri ister prof olsun istersen prof² olsun hiçbir sözüne itibar edilmez. Tesadüf kavramının kılıf olarak uyduracağız diye anlamını eğip bükmekten vazgeçin, işe yaramıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Hocam orda demek istediği zaten milyonlarca çocuk olmasi değil,madem düzen var madem kusursuzluk diyoruz 1 tane Sperm olsaydı sadece milyonlarca yerine diyor. Neyse böylesi bir biliminsanina da kulp takacak isek ondan en azından 1 adım önde olmamız gerekir diye düşünüyorum

• quote:

Dedi

Gunese 2.5milyar yil omur bicen bilgisizlik abidesi sahis..
    Kelle paçaya bak asıl bilgisiz olan sensin bak bakalım ne kadar yakıtı kaldı araştır sorgusuz cahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 7 Eylül 2018; 13:59:59 >
  • Sen gunesle ugrasacagina kendi kit aklindaki kalan fosfor miktarina bak.

Forum olmasa anladigin dilden konusurdum da alacagim cezaya degmezsin.

2 kisinin konusmasina istenmedigi halde bi yerden firlayarak dalan cahil..

• quote:

Orijinalden alıntı: haliTR3

Hocam orda demek istediği zaten milyonlarca çocuk olmasi değil,madem düzen var madem kusursuzluk diyoruz 1 tane Sperm olsaydı sadece milyonlarca yerine diyor. Neyse böylesi bir biliminsanina da kulp takacak isek ondan en azından 1 adım önde olmamız gerekir diye düşünüyorum
    Saçmalamama konusunda fersah fersah öndeyim. Bilimadamı demeyelim de bilime ilgi duyan bir vatandaş diyelim. Jeoloji alanında bir şekilde prof sıfatı almış her hangi bir kişi bijoloji konusunda saçmaladığı zaman en azından kayıtsız şartsız kabul etmeyin. Senin bu bilim insanı dediğin vatandaşın iddiasına göre senaryo şuna benzer şekilde ilerlemeli: 1 kilometre ilerde hedef tahtası var. Elde tek kurşun atan bir tüfek var. Tek kurşun var. Tutturmak zorundasın. Şimdi kurşun adres bilmiyor ve sormuyor. Hedefi tutturamayınca bir sonraki kurşunu edinmen için cephaneliğe gitmen gerekiyor, yeni bir atış için yeni bir kurşun üretilmesi gerekiyor,koca bir fabrika bir seferde tek bir kurşun üretiyor, kurşunu kullanabilmen için bir sürü bürokrasi engeleni aşman gerekiyor, tekrar dönmek için enerji gerekiyor.Tüm bunları halledene kadar atış poligonu kapanıyor. Tutturmalısın.

Şimdi bilime merak duyan hayali bir profesör kişisinin bu durumda şöyle bir savunma geliştireceği açıktır; Neden milyon tane hedef tahtası yok? Kurşun atıldığı zaman illaki birine değer.

Milyonlarca kurşunla bir hedef tahtasının olduğu durumla milyonlarca hedef tahtası ve bir kurşunun olduğu durum arasında tutturma ihtimali açısından fark yoktur. Tüm bunlardan israf hesabı yapan birinden bilime katkıda bulunabilme yetisi oludğunu bekleyemezsiniz. Jeoloji okuyan biri (katkıda bulunan biri demiyorum bakınız) sadece jeolojiyle ilgili atıp tutmalı. Yok ille de bilmediği alanlarda (biyoloji, mikrobiyoloji vs) atıp tutacaksa en azından destekli atıp tutmalı ki gülünç durumalara düşmesin ve müritlerini de gülünç durumlara düşürmesin.

Tabi bunları o "bilim insanı" dediğin kişinin o şekilde bir söz söylediğini beyan ettiğin için yazdım. Belkide adam böyle bir şey dememiştir. Belki de senin uydurmandır. Sen bile uydurmuş olsan yukarıda yazdıklarım aynen geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadDeveloper -- 7 Eylül 2018; 14:11:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sen gunesle ugrasacagina kendi kit aklindaki kalan fosfor miktarina bak.

Forum olmasa anladigin dilden konusurdum da alacagim cezaya degmezsin.

2 kisinin konusmasina istenmedigi halde bi yerden firlayarak dalan cahil..
    Akılda fosfor olmaz cahilliğinde bu kadarı Anlayacağım dilden konuş bakalım ne oldu cezadan'mı korktun he

sen millete akıllı'sı delisi diyorsun en ufak şeye patlamaya çalış yok ya, olmayan şeyin peşine düşmüşte felan filan bırak bu ayakları ateş olsan cümrün kadar yer yakarsın ,ne konuşursan 2 katı gelecek ha bunu bil..

Hayde bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 7 Eylül 2018; 14:31:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

quote:

Çokta güzel bir sözü var kendisinin,madem mükemmel bir düzen yapı var o zaman nasil oluyorda bir ciftlesmede milyonlarca Sperm varken sadece 1 tanesi kullanılıyor?bu israf değilmi?milyonlarcasinin içinden bir tanesi ise yariyorsa bu tesadüf değildir de nedir?

Hangi kafayla söylemişse artık bu sözü. Ne bekliyordu ? Milyolarca sperm dölleme yapıp milyonlarca çocukmu doğursaydı kadın ? Böyle saçma sözü olan biri ister prof olsun istersen prof² olsun hiçbir sözüne itibar edilmez. Tesadüf kavramının kılıf olarak uyduracağız diye anlamını eğip bükmekten vazgeçin, işe yaramıyor.
    Milyonlarcadan biri denk geliyor, tesadüf işte bu.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.