Şimdi Ara

Tantuni Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tantuni Tarifi

    Malzemeler:
    300 gram dana antrikot
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 adet küçük boy domates
    2 adet orta boy yeşil biber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1/4 çay kaşığı tuz
    1/4 çay kaşığı sumak
    1/4 demet maydanoz
    Servisi için:
    1 adet beyaz ekmek (ya da iki adet lavaş)
    1/2 adet orta boy limon
    10 adet küçük biber turşusu

    Hazırlanışı:
    Dana antrikotunun yağlarını temizledikten sonra küp olarak doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su dökün ve az bir süre haşlayın. Ortadan böldüğünüz çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyulmuş domatesleri minik küpler şeklinde kesin. Haşlama suyunu ayırın.Sac tavayı önceden kısık ateş üzerine haşlanmış etleri ekleyin. Tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırarak soteleyin. Ayırmış olduğunuz et suyundan azar azar su buharlaşıncaya dek kavurun.Zeytinyağı ve doğranan yeşil biberleri ekleyip etler renk alana dek pişirin. Daha sonra salatayı ekmeğin içerisine koyup servis edin.
    Kaynak:http://www.tarifimvar.net/evde-tantuni-tarifi/







  • 27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de

    Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.

    saç kavurma olması bu tarif?
  • Gidip kastamonudan, manisadan tantuni tarifi yazıyorsunuz deli ediyorsunuz.
  • tantunide biber olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

    27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de

    Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.

    saç kavurma olması bu tarif?

    bir mersinli doğumdan sonra sütten kesildiğinde ilk olarak tantuni yer
  • A.Nadir A kullanıcısına yanıt
    arkadaş geç kalmış, hele de Mersinde... çok ayıp

    ben Adanada olmama rağmen 6 yaşında başladım tantuni yemeye
    okul bahçesinde satıyorlardı, çok da ucuzdu çeyrek ekmek arası. olsa da yesek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

    27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de

    Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.

    saç kavurma olması bu tarif?

    Mersinde tantuniyi ana yemek olarak değilde gezerken atıştırmalık olarak yiyorlarmış doğru mudur hocam ?Bizim buraya açılan tantunici yarım ekmek tantuni isteyenlere baya kızıyordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

    27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de

    Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.

    saç kavurma olması bu tarif?

    Mersinde tantuniyi ana yemek olarak değilde gezerken atıştırmalık olarak yiyorlarmış doğru mudur hocam ?Bizim buraya açılan tantunici yarım ekmek tantuni isteyenlere baya kızıyordu

    Aynen Öyle hocam o yüzden hiçbir tantunici restaurant tarzında değildir.

    Açta olsan tokta olsan, fazla aç değilsen açık ekmek yersin. hafif açlığın varsa somun ekmeğe yersin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.