Malzemeler: 300 gram dana antrikot 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet küçük boy domates 2 adet orta boy yeşil biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı sumak 1/4 demet maydanoz Servisi için: 1 adet beyaz ekmek (ya da iki adet lavaş) 1/2 adet orta boy limon 10 adet küçük biber turşusu
Hazırlanışı: Dana antrikotunun yağlarını temizledikten sonra küp olarak doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su dökün ve az bir süre haşlayın. Ortadan böldüğünüz çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyulmuş domatesleri minik küpler şeklinde kesin. Haşlama suyunu ayırın.Sac tavayı önceden kısık ateş üzerine haşlanmış etleri ekleyin. Tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırarak soteleyin. Ayırmış olduğunuz et suyundan azar azar su buharlaşıncaya dek kavurun.Zeytinyağı ve doğranan yeşil biberleri ekleyip etler renk alana dek pişirin. Daha sonra salatayı ekmeğin içerisine koyup servis edin. Kaynak:http://www.tarifimvar.net/evde-tantuni-tarifi/
27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de
Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.
saç kavurma olması bu tarif?
Gidip kastamonudan, manisadan tantuni tarifi yazıyorsunuz deli ediyorsunuz.
tantunide biber olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de
Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.
saç kavurma olması bu tarif?
bir mersinli doğumdan sonra sütten kesildiğinde ilk olarak tantuni yer
A.NadirA
kullanıcısına yanıt
arkadaş geç kalmış, hele de Mersinde... çok ayıp
ben Adanada olmama rağmen 6 yaşında başladım tantuni yemeye okul bahçesinde satıyorlardı, çok da ucuzdu çeyrek ekmek arası. olsa da yesek
quote:
Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de
Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.
saç kavurma olması bu tarif?
Mersinde tantuniyi ana yemek olarak değilde gezerken atıştırmalık olarak yiyorlarmış doğru mudur hocam ?Bizim buraya açılan tantunici yarım ekmek tantuni isteyenlere baya kızıyordu
quote:
Orijinalden alıntı: riaz
quote:
Orijinalden alıntı: A.SAYGILI
27 yıllık hayatımda nerden baksan belkide 8 yaşımdan beri tantuni yerim Mersin de
Yeşil biber olduğunu ilk defa görüyorum.
saç kavurma olması bu tarif?
Mersinde tantuniyi ana yemek olarak değilde gezerken atıştırmalık olarak yiyorlarmış doğru mudur hocam ?Bizim buraya açılan tantunici yarım ekmek tantuni isteyenlere baya kızıyordu
Aynen Öyle hocam o yüzden hiçbir tantunici restaurant tarzında değildir.
Açta olsan tokta olsan, fazla aç değilsen açık ekmek yersin. hafif açlığın varsa somun ekmeğe yersin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme