Şimdi Ara

Taptaze dalından 5 kg starking elma 13.25 TL ve ücretsiz kargo (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
11
Favori
16.373
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kadri61

üreticinin internet sitesi kurup böyle satış yapması çok güzel.

Evet ama 2 kg domates ile 2 kg salataligi 10 liraya satmasi pek guzel degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: kadri61

üreticinin internet sitesi kurup böyle satış yapması çok güzel.

Evet ama 2 kg domates ile 2 kg salataligi 10 liraya satmasi pek guzel degil

kargo ucretide var yapacak birsey yok
  • lezzeti aynı mıdır bilmem de, fotodaki gibi elmalar, semt pazarında 1 tl ye satılıyor kilosu. domates desen altın kaplama olmalı ki en kralı 1 lirayken yanında 2 kilo salatalıkla 12 tl ye kamanyalı diye satılıyor :)
  • Sicak firsatlar forumu sicak dukkanlar haline getirilmemeli

• quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

bamya börülce falan olmuyormu?

Maalesef ailemizin üretmediği ya da çevremizde üretilmeyen ürünlerin satışını yapmıyoruz.
    İyi alışverişler.
  • Finsera.com'da dalından
     Taptaze dalından 5 kg starking elma 13.25 TL ve ücretsiz kargo

Herkes dalından yaz elması yesin ve bu lezzetin tadına baksın diye. Bu yazın son yaz elması kampanyasını yaptık.

9 kg yaz elması 28.60 yerine 21.25 TL
    9 kg Yaz Elması için tıklayın

5 kg yaz elması 16.99 yerine 13.25 TL
    5 kg Yaz Elması için tıklayın

Elmalarımız, marketlerde Gala olarak satılan yaz elması çeşididir. Sert, sulu, tatlı ve hoş kokuludur.
    Elmalar siz siparişi verdiktikten sonra dalından özenle toplanarak, toplandığı gün kargoya verilmektedir.
    Kargo gönderimlerimiz Pazartesi ve Perşembe günleridir.
    Ücretsiz kargo fırsatımız halen devam etmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flycat2002 -- 23 Ağustos 2013; 10:05:03 >

• Çok güzel bir kampanyaymış dalından elma satışını ilk buradan gördüm, girişiminizi tebrik ederim açıkçası.
  • Merhaba,

E886782 no'lu siparişimde bir hata sonucu teslimat adresi ile fatura adresi yer değiştirmiş. Randevuma yetişiyordum, hatayı ben yapmış da olabilirim.

Lütfen teslimat adresini (Adana adresi), Fatura Adresini (Mersin adresi) yapar mısınız ?

Hediye olarak gönderdiğim bir ürün, kendisinin gitmeyip faturasının gitmesi ayıp olur. Telefonla ulaşamadığım için mail attım ve foruma yazıyorum.

Bir de gönderdiğim yerin iş yeri olduğu dikkate alınarak hafta içi ele geçecek şekilde yollarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: astroritim

Çok güzel bir kampanyaymış dalından elma satışını ilk buradan gördüm, girişiminizi tebrik ederim açıkçası.

İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.
    İyi alışverişler.
  • 4 kiloluk temin edilememekte diyor , onu düzeltir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haskoy3167

4 kiloluk temin edilememekte diyor , onu düzeltir misiniz ?

Sayın Müşterimiz,

4 kg'lık yaz elması paketimiz şuanda temin edilebilir olarak düzeltilmiştir.
    İyi alışverişler dileriz.
  • Hormon muadili ilaç kullanmadığınızı yazmışsınız. Peki; hormon muadili olmayan, yani zararlılarla mücadele için kullanılan insektisit türü ilaçlar hangi dönemlerde ne oranda kullanılıyor ? Ayrıntılı bilgi verebilirseniz memnun olurum. Ziraat mühendisi olarak ürünlerinizi alıp, gerekli testleri yaptıktan sonra burada bilgi vermek isterdim ama size sorarak daha kolay yoldan bilgi sahibi olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesdi

Hormon muadili ilaç kullanmadığınızı yazmışsınız. Peki; hormon muadili olmayan, yani zararlılarla mücadele için kullanılan insektisit türü ilaçlar hangi dönemlerde ne oranda kullanılıyor ? Ayrıntılı bilgi verebilirseniz memnun olurum. Ziraat mühendisi olarak ürünlerinizi alıp, gerekli testleri yaptıktan sonra burada bilgi vermek isterdim ama size sorarak daha kolay yoldan bilgi sahibi olabiliriz.

Sorunuz için teşekkür ederim.
    Öncelikle bu konuda uzman değilim. Ürünlerin üretim sürecinde birebir yer almıyorum. Ancak bu ailenin bir ferdi olarak bu konuda bildiklerimi paylaşayım.

Seralarımızda üretilen ürünler organik ürün olmadığından, bitki zararlıları ile mücadele için Tarım Bakanlığı'nın izin vermiş olduğu zirai ilaçları kullanmaktayız.
    Kullanılan zirai ilaçlar, danışmanımız olan ziraat mühendisimizin uygun gördüğü ve miktarını belirlediği ölçüde kullanılmaktadır.

Mesleğiniz gereği siz biliyorsunuzdur ama bilmeyen forum üyelerimiz için açıklama gereği duyduğum bir konudan bahsedeceğim.
    Son birkaç yıldır Tarım Bakanlığı tarafından çiftçiye karne/reçete uygulaması başlatıldı.
    Bu uygulamaya göre her çiftçinin bir danışman ziraat mühendisi olmak zorundadır.
    Ayrıca çiftçinin kullanacağı ilaç, gübre,...vs danışmanı olan ziraat mühendisi tarafından kontrol edildikten sonra kullanılmaktadır.
    Ve bunlar çiftçinin karnesine işlenmekte ve ilçe tarım müdürlükleri aracıyla da bu karneler denetlenmektedir.
    Ürün hasatları da bu karneye göre yapılmaktadır.

Hormon ve hormon özelliği olan hiçbir ilaç ürünlerimizde kullanılmamaktadır.
    Bunun yerine tozlaşma için Bombus Arıları kullanılmaktadır.

Testler konusunda ise bölgemizdeki İlçe Tarım Müdürlükleri haber vermeksizin seralarda üretilen ürünlerden numune almakta ve gerekli testleri yapmaktadır.

İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flycat2002 -- 24 Ağustos 2013; 0:36:11 >

• Geçen hafta Manisa'daydım domates 35 kuruşa salatalık ise 50 kuruştan aracılara veriliyordu.Yani diyeceğim o ki 2 kg domates ve 2 kg salatalığı aile üretimimiz diyerek 10 liradan satmak biraz da insanlarımızın üretici kazansın hassasiyetini bilip bunu suistimal etmekten başka bir sey değildir.
  • Finikede 2 sene üniversite okudum.Ne sera mallarında ne de portakalında bir özellik görmedim.Defalarca oradan portakal getirdim evde beğenilmedi.Sözde meşhur finike portakalı bu.Dedim acaba finikede bize dışarıdan gelen portakalı mı satıyorlar.Bahçelerden yürüttüm yine beğenmediler.Turunç ovada arkadaşımın bahçesi vardı oradan aldık yine farksız.Babamın izmir'de seyyardan aldığı portakal daha iyiydi.
    Her yeri domates, biber serası olmasına rağmen finike pazarında bile mevye-sebzeyi pahalı satarlardı.
    İç ve kuzey bölgelerde yaşayanlar için sera malları portakal iyi de bizim gibi ege ve akdenizde yaşayanlar için özelliği yok.Zaten bu mevsimde sera malı alınmaz.Domates alacaksan yamuk yumuk bile olsa tarla almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Finikede 2 sene üniversite okudum.Ne sera mallarında ne de portakalında bir özellik görmedim.Defalarca oradan portakal getirdim evde beğenilmedi.Sözde meşhur finike portakalı bu.Dedim acaba finikede bize dışarıdan gelen portakalı mı satıyorlar.Bahçelerden yürüttüm yine beğenmediler.Turunç ovada arkadaşımın bahçesi vardı oradan aldık yine farksız.Babamın izmir'de seyyardan aldığı portakal daha iyiydi.
    Her yeri domates, biber serası olmasına rağmen finike pazarında bile mevye-sebzeyi pahalı satarlardı.
    İç ve kuzey bölgelerde yaşayanlar için sera malları portakal iyi de bizim gibi ege ve akdenizde yaşayanlar için özelliği yok.Zaten bu mevsimde sera malı alınmaz.Domates alacaksan yamuk yumuk bile olsa tarla almalı.

Finike yaşamış olmanız sebebiyle bu bölgede üretilen ürünlerin tadına baktığınızı ve beğenmediğinizi söylüyorsunuz.
    Bu konuda saygı duyuyorum. Tadını beğenmeyebilirsiniz size ve ailenize de hitap etmemiş olabilir.

Öncelikle belirtmek isterim. Sitemizde Finike portakalı bölümünde de açıklamıştım. Her Finike'de yetişen portakal gerçek finike portakalı değildir.
    Finike'de yetişen ve aynı tür olmasına rağmen farklı tatlarda portakallar vardır.
    Finike portakalının tadı yetiştiği bölgeye, toprak tipine(Finike bölgesinde birçok farklı toprak tipi mevcuttur), yıllık aldığı güneş miktarına, sulama şartları, günlük ısı değişimleri...vs gibi birçok şarta bağlıdır.

Ayrıca bazı üreticiler portakaldan ekstra verim alabilmek için üretim aşamasında gereğinden fazla gübre kullanmaktadır. Bundan dolayı da tadında farklılıklar olabilmektedir.
    Finike portakalının aldığı ödüllerden bahsetmeme zaten gerek yok.

"Zaten bu mevsimde sera malı alınmaz. Domates alacaksan yamuk yumuk bile olsa tarla almalı." konusuna gelirsek.

Biraz sonra yazacaklarım için kendi bahçesinde domates yetiştiren arkadaşlar alınmasın ve her tarlada yetişen domates hormonlu ve ilaçlıdır gibi de algılanmasın.
    Ben sadece çevremde gördüklerimi ve tarla domatesi daha iyidir algısının her zaman doğru olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Tarlada üretilen domateslerde tozlaşma için hormon kullanıldığını ve normal şartlarda kullanılması gerekenden daha fazla kullanmak gerektiğini biliyor musunuz?.
    Ayrıca bitki zararlıları ile mücadele içinde serada kullanılan ilaçların tarla için yaklaşık 2 katı kadar kullanıldığını biliyor musunuz?
    Neden mi? Çünkü seralar kapalı alan olduklarından dolayı bitki zararlıları ile mücadele açık alana göre daha kolay olmakta ve daha az tarım ilacı kullanılmaktadır.
    Tozlaşma için ise seralarda Bombus Arıları kullanıldığından hormon kullanılmasına gerek yoktur. Maalesef tarlalar açık alan olduğundan Bombus Arılarını kullanma şansınız yok.

Örnek vermek gerekirse;
    Sivri sinek için evinizin içini ilaçladığınızda onlardan bir süre kurtulursunuz. Ama balkonunuzda ne kadar ilaç kullanırsanız kullanın kısa bir süre sonra o sivri sinekler yine size musallat olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: seroxxx

Geçen hafta Manisa'daydım domates 35 kuruşa salatalık ise 50 kuruştan aracılara veriliyordu.Yani diyeceğim o ki 2 kg domates ve 2 kg salatalığı aile üretimimiz diyerek 10 liradan satmak biraz da insanlarımızın üretici kazansın hassasiyetini bilip bunu suistimal etmekten başka bir sey değildir.

Baştan beri aynı şeyi savunuyorum, arkadaşı iyiniyetli ve samimi bulmuyorum, hani bilmesek o elma dalından ilk elde kaça alınıp satılıyor, yada bilsekki arkadaş üçüncü dördüncü el, anlayacağım bu fiyatıda, hem dalından o elmanın kaça alınabileceğini domatesin biberin salatalığın ürün başında kaçtan gittiğini az çok bildiğimiz için ve arkadaşın ilk üretici olduğunu söylemesi artı burada sanki çok uyguna ürün satıyormuş havası yaratması nedeniyle samimi bulmuyorum...siz net olarak yazmışsınız domates ve salatalığın fiyatını bende şöyle söyleyim elmayı ilk elden alırsanız 0.60 tl civarına heleki ağaç olarak alırsanız.0.50 tl civarına mal edersiniz, adam kar etmesin demiyoruz tabiki kar edicek ancak 3 tlye sıcak fırsat diye elma satılmasına ancak oha derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: flycat2002

quote:

Orijinalden alıntı: kesdi

Hormon muadili ilaç kullanmadığınızı yazmışsınız. Peki; hormon muadili olmayan, yani zararlılarla mücadele için kullanılan insektisit türü ilaçlar hangi dönemlerde ne oranda kullanılıyor ? Ayrıntılı bilgi verebilirseniz memnun olurum. Ziraat mühendisi olarak ürünlerinizi alıp, gerekli testleri yaptıktan sonra burada bilgi vermek isterdim ama size sorarak daha kolay yoldan bilgi sahibi olabiliriz.

Sorunuz için teşekkür ederim.
    Öncelikle bu konuda uzman değilim. Ürünlerin üretim sürecinde birebir yer almıyorum. Ancak bu ailenin bir ferdi olarak bu konuda bildiklerimi paylaşayım.

Seralarımızda üretilen ürünler organik ürün olmadığından, bitki zararlıları ile mücadele için Tarım Bakanlığı'nın izin vermiş olduğu zirai ilaçları kullanmaktayız.
    Kullanılan zirai ilaçlar, danışmanımız olan ziraat mühendisimizin uygun gördüğü ve miktarını belirlediği ölçüde kullanılmaktadır.

Mesleğiniz gereği siz biliyorsunuzdur ama bilmeyen forum üyelerimiz için açıklama gereği duyduğum bir konudan bahsedeceğim.
    Son birkaç yıldır Tarım Bakanlığı tarafından çiftçiye karne/reçete uygulaması başlatıldı.
    Bu uygulamaya göre her çiftçinin bir danışman ziraat mühendisi olmak zorundadır.
    Ayrıca çiftçinin kullanacağı ilaç, gübre,...vs danışmanı olan ziraat mühendisi tarafından kontrol edildikten sonra kullanılmaktadır.
    Ve bunlar çiftçinin karnesine işlenmekte ve ilçe tarım müdürlükleri aracıyla da bu karneler denetlenmektedir.
    Ürün hasatları da bu karneye göre yapılmaktadır.

Hormon ve hormon özelliği olan hiçbir ilaç ürünlerimizde kullanılmamaktadır.
    Bunun yerine tozlaşma için Bombus Arıları kullanılmaktadır.

Testler konusunda ise bölgemizdeki İlçe Tarım Müdürlükleri haber vermeksizin seralarda üretilen ürünlerden numune almakta ve gerekli testleri yapmaktadır.

İyi geceler.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar,

Yazacaklarım bir cevap niteliğinde değil, sadece bilgilendirmedir.

Daha önce de açıklamıştım ama tekrar hatırlatmak istiyorum. Bizim market ya da manavlarla fiyat konusunda rekabet etmemiz mümkün değildir.
    Zaten böylede bir amacımız yok. Ancak kalite ve tazelik olarak onlarla rekabet edebiliriz ve bunda da haklı olup olmadığımızı müşterilerimizin yorumları belirleyecektir.
    Değerlendirmelerinizi yaparken fiyatın yanında, ürün kalitesi ve maliyetlerini de göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

7 yıldır Ankara'da(halen yaşıyorum) ve 4 yılda Konya'da yaşamış birisi olarak taze sebze ve meyveye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu bilirim.
    İçimizde şanslı olanlar bu imkanlara çoğu zaman sahip olabiliyor ancak sahip olamayanlar ise marketlerdeki bir haftalık domates, salatalık,...vs ürünleri tüketmek durumunda kalıyor.
    Ürünlerimiz siz sipariş verdikten sonra dalından sizin için özel olarak toplanıyor. Markette ya da manavdaki gibi bir hafta satış için bekletilmiyor.
    Değerlendirmelerinizi yaparken tarladaki fiyatları baz alırsanız yanılırsınız, o fiyatlara eklenmesi gereken diğer giderleri pas geçmeyiniz.

Bizde buradan kendiniz toplamanız, paketlemeniz ve götürmeniz karşılığında daha önce arkadaşların söylediği fiyatların biraz üzerinde bir fiyattan size de verebiliriz.
    Ayrıca her il ve ilçedeki sebze ve meyve satış fiyatları da farklılık göstermektedir. Bunu da göz ardı etmeyiniz. Türkiye sadece sizin yaşadığınız yerden ibaret değildir.

Aşağıda iki gün öncesinde Ankara'daki bir zincir markette çektiğim yaz elması resmi vardır.
    Yorumu size bırakıyorum.
    İyi alışverişler.
     Taptaze dalından 5 kg starking elma 13.25 TL ve ücretsiz kargo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flycat2002 -- 24 Ağustos 2013; 14:33:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: flycat2002

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Finikede 2 sene üniversite okudum.Ne sera mallarında ne de portakalında bir özellik görmedim.Defalarca oradan portakal getirdim evde beğenilmedi.Sözde meşhur finike portakalı bu.Dedim acaba finikede bize dışarıdan gelen portakalı mı satıyorlar.Bahçelerden yürüttüm yine beğenmediler.Turunç ovada arkadaşımın bahçesi vardı oradan aldık yine farksız.Babamın izmir'de seyyardan aldığı portakal daha iyiydi.

Finike yaşamış olmanız sebebiyle bu bölgede üretilen ürünlerin tadına baktığınızı ve beğenmediğinizi söylüyorsunuz.
    Bu konuda saygı duyuyorum. Tadını beğenmeyebilirsiniz size ve ailenize de hitap etmemiş olabilir.

Öncelikle belirtmek isterim. Sitemizde Finike portakalı bölümünde de açıklamıştım. Her Finike'de yetişen portakal gerçek finike portakalı değildir.
    Finike'de yetişen ve aynı tür olmasına rağmen farklı tatlarda portakallar vardır.
    Finike portakalının tadı yetiştiği bölgeye, toprak tipine(Finike bölgesinde birçok farklı toprak tipi mevcuttur), yıllık aldığı güneş miktarına, sulama şartları, günlük ısı değişimleri...vs gibi birçok şarta bağlıdır.

Ayrıca bazı üreticiler portakaldan ekstra verim alabilmek için üretim aşamasında gereğinden fazla gübre kullanmaktadır. Bundan dolayı da tadında farklılıklar olabilmektedir.
    Finike portakalının aldığı ödüllerden bahsetmeme zaten gerek yok.

"Zaten bu mevsimde sera malı alınmaz. Domates alacaksan yamuk yumuk bile olsa tarla almalı." konusuna gelirsek.

Biraz sonra yazacaklarım için kendi bahçesinde domates yetiştiren arkadaşlar alınmasın ve her tarlada yetişen domates hormonlu ve ilaçlıdır gibi de algılanmasın.
    Ben sadece çevremde gördüklerimi ve tarla domatesi daha iyidir algısının her zaman doğru olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Tarlada üretilen domateslerde tozlaşma için hormon kullanıldığını ve normal şartlarda kullanılması gerekenden daha fazla kullanmak gerektiğini biliyor musunuz?.
    Ayrıca bitki zararlıları ile mücadele içinde serada kullanılan ilaçların tarla için yaklaşık 2 katı kadar kullanıldığını biliyor musunuz?
    Neden mi? Çünkü seralar kapalı alan olduklarından dolayı bitki zararlıları ile mücadele açık alana göre daha kolay olmakta ve daha az tarım ilacı kullanılmaktadır.
    Tozlaşma için ise seralarda Bombus Arıları kullanıldığından hormon kullanılmasına gerek yoktur. Maalesef tarlalar açık alan olduğundan Bombus Arılarını kullanma şansınız yok.

Örnek vermek gerekirse;
    Sivri sinek için evinizin içini ilaçladığınızda onlardan bir süre kurtulursunuz. Ama balkonunuzda ne kadar ilaç kullanırsanız kullanın kısa bir süre sonra o sivri sinekler yine size musallat olacaktır.

Domatese tamam diyeyim de portakal olayına katılmıyorum.Sahilkentten portakal alırsın finike değil, hasyurttan alırsın olmaz, kumlucadan alsan yok orası hiç sayılmaz, turunç ova olmaz ne kaldı geriye? Finikedeki portakal fabrikası denen yerden alsan olmuyor.Geriye çavdır kaldı oranın portakalı pazarda satılıyor 2 kere alsan 1 iyi 1 kötü.Garajdaki filedeki hediyelik portakaldan alsan yine iyi çıkmıyor.
    Ben en iyi portakalı bulvar marketten almıştım.Bir tek o beğenildi.Bildiğim kadarıyla yabancılar gelip ortada portakal yokken bahçeleri kapatıyorlar toplandıktan sonra alıp götürüyorlar bize birşey kalmıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.