Şimdi Ara

Taraftar Savaşına Bakın Boşverin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir futbolsever olarak skor odaklı bakmayacağım ben olaya.Kurada Bayern çıktığından itibaren direk aklima adamlarin her mac neredeyse full oynadığı Allianz Arena geldi.Bilen bilir futbol açısından bunlarin stadı öyle bir ambiyans yaratıyor ki ulan burda mac izlenirmis dedirtecek cinsten.Özellikle Stephan Lehmann adinda bir stad anonsçusu var adamlarin mesela golden sonra öyle bir gaza getiriyor ki adamlari burası ne böyle diyorsunuz en sevdiğim kısmı da danke-bitte olayı benim.
    Şimdi yiğidi öldür hakkını ver bir GS'lı olarak gecen sene konyada bizzat stadta şahit oldum sizin taraftarınız ligin bariz en iyisi.Özellikle sizin de sevemez kimse seni olayınız bir futbolsever olarak çok hoşuma gidiyor.Futbol bu ne olur bilinmez ama ben skor odaklı izlemeyeceğim maçları.Bence burada Bjk tamam sen parayla bütçeyle beni eleyebilirsin güçlü olabilirsin ama futbolda bir tutku sevda işiyse benim taraftarım senin taraftarından bariz üstün dedirtmeli.
    Ben dediğim gibi özellikle sesi açıp taraftarları stadlari dinleyip böyle bir kıyas yapıp olayin keyfini çıkaracağım.
    Ne diyelim Allah bayerne insallah Allianz da
    Tor Fur Den FC Bayern Munchen dedirtmesin de kalırsa Vodafone da Tosun Pasa çaldirsın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben taraftar konusunda takımıma güveniyorum.Allianz arena'da tamam 75 bin kişi oluyor tutup da 40 bin Bjklı 75 bin Bayernliyi döver demeyeceğim ama Beşiktaş'ın bir taraftar ruhu var.Ben taraftarın çoşkusuna bakarım bu çoşkuyu kaybettik

ama yine de taraftar konusunda geride kalacağımızı sanmıyorum
  • yıllar önce Beşiktaş Bayern Münih maçında yaşanan o skandalı önce bir hatırlayalım

https://www.cnnturk.com/spor/futbol/bayern-munih-besiktas-maci-almanya-ile-turkiyeyi-germisti-iste-o-skandal?page=1

Hatırlatmanın sebebine de gelirsek.

Bavyera, Almanya'nın en milliyetçi eyaletlerinden biridir. Ayrıca da kendilerine has bir ayrıcalığı vardır. konuştukları Almanca, diğerleri tarafından pek anlaşılmaz şivelerinden ötürü. Hani bizim buradaki Karadeniz bölgesi ve Lazlar gibi, veya Katalanların, ayrılıkçı değil de Milliyetçi olduğunu düşünün, yani özetle kendilerine has bir alt kimliği var, ama dışa vurumları etnik üzerinden değil tamamen milli. Şöyle düşünün Adolf Hitler denen diktatör, siyaset sahnesine Münih'te çıktı. Münih için onun yeri ayrıydı, çok seviliyordu. bugün bu sevgi devam etmez, ama Beşiktaş maçında o poşetleri sallarken altında yatan siyasi fikir, işte nasyonal sosyalizmin neo-nazizmi kapsamında Türklere karşı olan nefretin göstergesiydi.

Bir Türk takımı özellikle Almanya da maç yaptığında, orada yaşayan Türklerin, orada olmasının avantajı ile çok rahat bilet alabiliyor. Statta bir bakıyorsun, rakip takım için (Türk takımı) ayrılan yer dolmuş, ev sahibi takımın arasında bir sürü Türk var.

Bu durum 20 Şubatta ki ilk maçta da gerçekleşecek diye tahmin ediyorum

Amaaaaaa

Beşiktaş geçen sene ki Lyon maçından sonra raptiyenin üzerinde oturuyor, bu sene bütün deplasman maçlarına Başta Fikret Orman olmak üzere GELMEYİN diye çağrısı var. Bu çağrıya özellikle gurbetçiler ne kadar uyar?

Beşiktaş'ın bu durumunu bilen ve yukarıda karakteristik özellikleri ve tarihçesinin özeti sunulan Bavyera mensubu Münih taraftarları, 2. maçı düşünerek ve rakibin psikolojisini bozmak için bu durumu stat içinde ve stat dışında ne kadar kaşır?

Olaylar nereye tırmanır?

Bu raptiye Beşiktaş'a batar mı?

Bence şimdiden bu maç için bunları konuşup, buna göre önlem almak gerekir.

Tarihinde ilk defa son 16 ya kalan Beşiktaş'ın taraftarı, Münih gibi bir deplasmanı kaçıracağını sanmıyorum ve kulüp bununla ilgili daha şimdiden bir girişimde bulunduğunu da görmedim okumadım.

Leipzig bir doğu Alman şehri karakteri çok farklı, hatta kültürü bile farklı bir uzak şehirdi. Beşiktaş oraya adeta turistik geziye gitmişti.

Ama Münih'te hem çok Türk yaşıyor, geçmişte bu 2 takım karşı karşıya gelmiş ve futbolun dışında olaylar cereyan etmiş. Bunda bu şehrin sakininin milliyetçi karakteri ve azınlıklara karşı bakış açısı ön planda

Bugün belki aynı bakış açısıyla bir aşağılama, hor görme olarak değil belki ama, rakibimin ihtar cezası varken dur şuna bir diskalifiye cezası aldırayım çakallığına girme potansiyeline sahip bir bölgenin insanından bahsediyoruz.

Bence şimdiden Beşiktaş kulübü bu deplasmanın sınırlarını, kurallarını koymalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.