Şimdi Ara

TARÇINLI RULO ÇÖREK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  TARÇINLI RULO ÇÖREK


    Malzemeler:
    - 150 gram tereyağı
    - 500 ml süt
    - Yarım tatlı kaşığı tuz
    - Yyarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
    - 1 yumurta
    - 1 paket yaş maya
    - Aldığı kadar un (yaklaşık 6 veya 6,5 su bardağı)
    - İçi için:
    - 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
    - Yarım su bardağı toz şeker
    - 2 yemek k. tarçın


    HAZIRLANIŞI :

    ( en güzel yemek tarifleri burada)

    1. Tereyağını çok kızdırmayacak şekilde eritin.

    2. Sütü, tuzu, şekeri ve yumurtayı tavaya ekleyip arada karıştırarak ılıtın.

    3. Yaş mayayı ufalayıp geniş bir kaseye alın.

    4. Sütlü karışımı üzerine döküp karıştırarak tamamen erimesini sağlayın.

    5. Undan bir bardak kadar ekleyip mikserle mayayla iyice karışmasını sağlayın.

    6. İyice karışınca yavaş yavaş kalan unu eklemeye başlayın.

    7. Hafif elinize yapışan ama su kek hamuru gibi olmayan bir hamur elde etmelisiniz.

    8. Hamurun üzerine biraz un serpin.

    9. Üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatın ve hamur iki katı olana kadar (yaklaşık 45 dakika) bekletin.

    10. İç harcı için tereyağını bir kaseye alın.

    11. Şeker ve tarçını ekleyip kaşık yardımıyla iyice özleşmesini sağlayın.

    12. (mikser de kullanabilirsiniz.

    13. ) Tereyağının beyazlığı hiç gözükmeyecek kadar karışmış olmalı.

    14. 45 dakika sonunda hamuru hafifçe kasede yalköl,şğurup havasını alın ve iki eşit parçaya bölün.

    15. Masanızı hafif unlayın.

    16. Bezelerinizi merdaneyle normal bir fırın tepsisinin boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın.

    17. Ne kadar ince ve geniş açarsanız rulolarda o kadar çok kıvrımınız olur.

    18. (unutmamalısınız ki çok ince açarsanız da daha çok dolguya gerek duyarsınız) Dolguyu eşit miktarlarda hamurların üzerine yayın.

    19. Dikdörtgenleri uzun kenarından sarıp rulo yapın.

    20. Her ruloyu 15-20 eşit parçaya kesin.

    21. Kesilen tarafları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

    22. Üzerlerine mutfak havlusu serip 40 dakika mayalandırın.

    23. 40 dakika sonunda üzerlerine yumurta sürüp şeker serpin.

    24. 220C fırında 5-6 dakika (7'yi geçmesin) pişirip ılık olarak servis yapın.


    Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

    Afiyet olsun.







  • Canım çekti la çayla beraber iyi giderdi şincik
  • Çörek diyince aklıma anneannemin yaptığı Tahinli Çörek geliyor. Nefis oluyor.

    Yemek Tarifleri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sade Süt İçemiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Vodka karabiber
    12 yıl önce açıldı
    Sütlü Tatlılar
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.