Şimdi Ara

TARİH İLE İLGİLİ SORULARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Tarihi seviyorum tarihe hep merakım vardır ama benim tarih ile ilgili sıkıntılarım var. Mesela tarihte konuyu öğreniyorum ama konunun içerisindeki anlamadığım isimler oluyor ne yapacam. bu arada 10.sınıfım konu adı beylikten devlete şimdi aşağıdaki anlamadığım isimleri bana anlatırmısınız ?

1-Anadolu beylikleri nedir ? bide anadolu türk beylikleri var ikisi aynımıki acaba
    2-balkanlar nedir ? bu osmanlı gibi ordumu yoksa bolgemi bunu anlamadım işte
    3-Anadolu nedir anadolu bölge sanırsam ?
    4-Avrupa nedir ? bu ordumu yoksa bolgemi

5- Ahiler nedir? 6- Tekfur nedir? 7- pencik sistemi nedir ? 16- divan teşkilatı ve vezirlik nedir?
    8- Aşiret nedir? 9- beylik nedir? 10-hükümdar nedir 17-devşirme sistemi nedir ? 18-fetret devri nedir? 19- merkezi otorite güçlenmesi nedir? 20- cihan hakimiyeti nedir
    11- İmparator ile devlet arasındaki fark?
    12- yaya müsellem nedir? 13- iskan siyaseti nedir?
    14 -taht kavgaları nedir? 15- haçlı ittifak nedir ?

21- mesela beyler anadoluda türk birliği sağlanmıştır bu ne oluyor? 24-mesela baba zuninin isyani yani isyan nedir nasıl oluyor neden isyan ediyor
    22- anadoluda siyasi birliğin bozulması bu ne oluyor?
    23-bıde osmanlının sınırları genişledi bu ne oluyor beyler 25-türkmenler ne oluyor ? balkanlarda türkmenleri atmak ? yani türkler kimdir?
    26- yeniçeri ocağı acemi oğlanlar ocağı nedir ?

arkadaşlar sorularım bukadar bunların anlamlarını yazarmısınız anlatımı basit olsun bunların bilsem tarihi dahada çok sevecem ama bi bilsem yardımcı olun bana. istediğinizi yaparım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhan Sari -- 21 Şubat 2017; 21:1:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.