Şimdi Ara

Tarih okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,11.sinifim ve tarih okumak istiyorum.Boğaziçi mezunu olsam bile iş imkanı yok mu bu disiplinin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• KARDEŞİM MİS GİBİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OLURSUN İŞTE

• Hocam okunur neden okunmasınki işsiz kalsan bile ne güzel genel kültür olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendim de tarih okumak istiyordum ama bölümü seçmedim. Bunun birkaç nedeni var öncelikle Türkiye'de verilen tarih eğitimini öğrencilere veya mezunlara sorarak öğrenmeni tavsiye ederim. Çünkü dünyada ve özellikle Amerika'da verilen tarih eğitiminin fersah fersah gerisindeyiz. Tarih diye Osmanlı tarihine, ''Türk'' tarihine saplanıyoruz. Daha fecisi Genel Türk Tarihi denen bir saçmalık var iki kelime üst üste koyamayacak olan adamlar bazı temel kitapları okuyup hatim edip öğretim görevlisi diye dolaşıyor bu alanda. Tam bir rezalet. Doğru dürüst araştırma desen yapılmıyor. Avrupa tarihi - Antik Yunan - Roma - Bizans bunlar hakkıyla öğretilmiyor. Nerden tutsan elinde kalıyor bu ''tarih'' eğitimi. Benim tavsiyem eğer çok istiyorsan oku ancak başka bir bölüm okuyup tercihen sosyal bilim tarih üzerine yüksek lisans veya doktora yapman olacaktır bu da yurt dışında olacak şekilde. Bu rezalet sistemde lisans okuyup kendini çürütme. Boğaziçi'nde de okusan orada verilen eğitim yurt dışındakinin yanından bile geçmiyor. Bazı çok iyi hocaları Edhem Eldem, Zafer Toprak gibi ama sırf hoca kalitesiyle olabilecek şeyler değil bunlar.

• İşsizliğe kendi ayaklarınla koşman Akademisyen olmaktan başka çaren yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Makedonya da Hukuk Okumak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.