Şimdi Ara

Çanakkale'de Tıp Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
6
Favori
3.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Havası rüzgarlı, nadiren kar yağar kışları. Yazları ise nemden dolayı olduğunuz yerde terleyebilirsiniz.(sıcaklar yüzünden ilk cümlelerimin konusu bile 'hava' herneyse)
    İnsanları cana yakın, ev sahipleri ve esnaf dışında insanı sıcakkanlı. Özellikle Kepez tarafında ev tutacaksanız fakülteye otobüs ile 15 dk kadar uzaklıkta -ki bu çoğu insana uzun mesafe geliyor(şehir küçük olduğundan)- bu yerin insanı özellikle iyidir. Benim 4 5 tanıdığım emekli grubu oldu, başım sıkıştığında gel diyenler vs vs.
    Bir de iskele tarafı var. İskelede barlar, eğlence yerleri var, hepsinden önemlisi mis gibi sahili var insanlar balık tutuyor, siz bunları izleyip çayın 1,25 olduğu direk denize sıfır bir yerde çayınızı içebiliyorsunuz( yemek,içmek konusunda uygun ). Bu arada otobüsler gece 01.00 e kadar var.
    'Peki fakülte nerde kalıyor?' diyeceksiniz:
    Kepez ile İskele arasında.
    İskele'ye mesafesi 20-30 dk, Kepez'e 15 dk(otobüs).
    Ben huzuru seven birisi olduğum için fakültede ders işlenirken camdan baktığınızda direk Çanakkale Boğazı'nı ve 'Dur yolcu...' ile başlayan sözü, manzarayı görebildiğinizi söylemeden geçemeyeceğim.
    Buraya kadar şehirden çok bahsetmemenin sebebi ben tıp fakültesini seçerken önce şehre göre seçimimi yaptım (sıralamam 9.900'dü, 2015 giriş). En azından mutlu ve huzurlu olursam bir yerde kendimi geliştirebilirim ki bunu da belirtmekte fayda var:
    Tıp fakültesinde ilk 3 yılınızda bireysel olarak yani okuyarak, teorik olarak bilgi edinebilirsiniz. Bu arada yabancı dilinizi de geliştirmek isteyeceksiniz bu ilk 3 yılda. Sonraki 3 yılda ise siz gidip hocaya yapışacaksınız. Tabi ki ülkemizin bir gerçeği olarak ilk 3 yıldan sonra stajlarınız başladığı zaman 'yapmamanız gereken işler' size yaptırılmaya başlanabilir, ama yine de bu süre içinde girişken olanlar iyi hekim olabilir.
    Hocalarımızın kimi iyi kimi kötü, iyisi kendisini açık ara belli ediyor zaten. Kötüsü de sadece slayt okuyup geçer; böyle derslere girmeyip evde çalışırsanız sizin için daha karlı olur. Küçük şehirde Tıp Fakültesi okumanın güzel yanlarından birisi hocalarla samimi olabiliyorsunuz ve aklınıza bir soru takıldığında tartışıp konuşabiliyorsunuz. Büyük şehirlerde tıp okuyanlar bilir, hocanın hep işi vardır yakalarsan başının üstüne koy.
    Bir de güzel tarafı şu; derslere sıklıkla prof/doç giriyor (asistanlar değil bunu demek istedim). Kimisi asistanların girmesi daha iyi diyebilir forumda anlayışla karşılanır.
    Anatomi derslerimiz maket ile işleniyor, kadavra var ama görmeniz için diretmeniz lazım topluca 'kadavra görmek istiyoruz' demeniz lazım.
    Histoloji ve embriyoloji, mikrobiyoloji dersleri için laboratuvarlar var ki yeterli mikroskop vs var. -özellikle mikrobiyoloji hocalarımız gerçekten iyi-
    Biyokimya hocalarımız iyi ama diğer derslere nazaran daha çok ezber olduğundan kötü hoca bile olsa ezberlenmeyle halledilebilir.
    Fizyoloji derslerinde bölgede ünlü olan bir hocamız var, bana 2. yılımda fizyolojiyi sevdirdi kendisi.
    Arkadaşlar fazla ayrıntıya boğmayayım sizi, kafanız karışık zaten. Sorunuz olursa pm atarsanız yanıtlayabilirim.

• Gerçek ismin nedir
  • Uğur dostum.
  • ben meslek seçiminde biraz kararsızım da
    kendinde hangi özelliğinde buldun da tıpı seçtin?
  • Dostum ben tek çalışmayı seven bir insanım, öğreneceksem ve kendimi geliştireceksem bireysel çalışmayı daha çok severim (bunun yararını tıpı seçtiğinizde anlarsınız). Canlılara çok merakım var; NetGeo, Animal Planet gibi canlılarla alakalı şeyleri seviyorum. Kitap okumayı da sevmek gerek aynı zamanda tıp için. Maddi konuda ise şöyle: Ne kadar tamam tıpta topluma göre yüksek kazanırsın ama emekliliğinde kazandığın maaş diğer iş kollarına göre oldukça düşüktür ve tabi ki yine kazandığın bir maaş standardı vardır onu geçemezsin. (istisnalar çok az). Hem yukarda anlattığım nedenler hem de maddi olarak yaşamımı sürdürebileceğimi düşündüğüm için bu bölümü seçtim.
    Tavsiyem aile baskısıyla bu bölümü seçmeyin, pişman olursunuz yapamazsınız. Psikolojisi bozulan duyduklarım hayatı kötüye gidenleri duydum ve biliyorum.
    Sadece iş seçmiyorsunuz hayat seçiyorsunuz. 'Şu kadar para kazanayım da her şeye dayanırım' mantığına girmeyin 40 yıl dayanabilecek misiniz?

• Eğitim sistemi nasıl işliyor? Hocalar çok zorluyor mu? Çevrenizde memnun olmayıp başka ünilere geçmek isteyen varmı, çok mu?
  • şöyle ki son zamanlarda biraz zorlaştı, benim girdiğim sene Çukurova Tıp'tan geçiş yapanlar vardı, yani ne kolay ne de zor diyebilirim aslında. Tus içinse ideal, son sene Tus'a çalışma imkanın var.
    Derslere girerek veya ses kaydı alarak sınıf geçilebilir. Hocalar önemli yerleri vurguluyorlar, onu anlıyorsun zaten derse girince.
    Genelde kalanlar veya zorlananlar derse girmeyenler oluyor fark ettiğim kadarıyla.
    Bir de bizim fakültede ders notu paylaşımı gibi yardımlaşmalar çok iyi çan eğrisi sistemi olmadığından.
    Çan eğrisi=Diyelim ki herkes 70 küsür aldı 60 alan o dersten kalır. Diyelim ki herkes 30 aldı 50 alan geçer gibi bir sistem, kim ne aldı ona göre özetle.
    Ama bizim fakültede sınavlarda baraj sistemi var, sene ortalaması 59,5 ve üzeri olan sınıfı geçer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    8 ay önce açıldı
    Makedonya da Hukuk Okumak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uğur reis bak bir daha kordona sahil deme çok sinirleniyoruz biz :D
  • hocam o değil de yillar once çanakkalede iskele tarafinda sahilden azcik uzaklasip iceri girince ali ustanin firini mi ne oyle bi yerde çikolata kapli cesit cesit kuruyemis+cornflakes seklinde bi sey yemistim. Ozellikle beyaz cikolatalisi neydi oyle ya. Yolu dusen yesin super otesi manyak bir besin.
  • Kaçıncı sınıftasınız şuan?
  • Konu sahibine özellikle teşekkür etmek istiyorum ayrıntılı cevaplar yazmış
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Kel çanakkaleye gelirsen haber ver de bir görüşelim 2010 gibi gelmezse sen ısmarlarsın ama yemekleri :)
  • ahaha İzmir’den ne farkımız var değil mi :D

Bura

Çanakkale'de Tıp Okumak

Burası AVM yi gören Kepez’deki bir mekan ‘Lydia Park’ gelecek arkadaşlara tavsiye öğrenci mekanı.
  • KlasikNick K kullanıcısına yanıt
    4. sınıfa geçtim, yani teoriği bitirdik artık pratik ağırlıklı dahiliye, kadın Doğum, pediatri ve genel cerrahinin olduğu ana staj senesine girmiş bulunuyorum.
  • SektorGaza S kullanıcısına yanıt
    Reis izmirden eksiğimiz yok fazlamız var nüfusumuz az sakin bir yer yani.İzmir yanında halt eder :D Lydia gitmiştim bir kaç kere ama ben merkezde takılırım :D
  • Hocam akredite çalışmaları ne durumda 6 yılda alır mı sizce ?
  • Hocam 97.25 tyt 65 ayt 88.76 obp sizce çanakkale gelir mi?
  • Hepimizindoktoru kullanıcısına yanıt
    Başvuru çalışmalarımız devam ediyor akreditasyon için. En azından bize yetişeceğini tahmin ediyoruz (3 yıl)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SektorGaza -- 27 Temmuz 2018; 16:34:8 >
  • Dostum yeni sınav, puan sistemi hakkında bilgim yok kusura bakmayasın.
  • Arada giderim İskele’ye birisini gezdireceğim zaman vs, sakinliği severim= Kepez 😂
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.