Şimdi Ara

tarihi eminönü balıkçısında yaşanan vahşet #eminönündevahşet (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
516
Cevap
8
Favori
125.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1452 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Önder

Firmanın yeri edirnekapı tramwayın ilerisinde Eyüp'e inen caddede. Firma sahiplerinin hepsi mafya ve LAZ. Yüksek ihtimallede arkaları kollanıyor.

Bizzat ofislerine girdim iş vasıtasıyla, içeride sözü geçen herkesin makamı var, hepsi tekinsiz mafya geçinen tipler.

Kürt olduğuna nasıl kanaat getirdin.

Alıntıları Göster
    Sen laz olduklarina nasıl kanaat getirdin
    Ben Eminönünde hiç laz esnafa rastlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: westberlin

Memur arkadaşım öncelikle bu olay üzerinden mi, yoksa genel üzerinden mi konuşuyoruz. Yaşlarımız hemen hemen aynı, sorun yok o konuda. Benim de devletime hizmetim oldu geçmişte, kurumların işleyişlerini, bürokrasiyi iyi bilirim. İşimden dolayı asker ve polis teşkilatına da hakimim, çok davalarını izledim. Ben eski kafa bir insanım, bu konu özelinde konuşacaksak biran önce CMK geri çekilip, tekrar 2005 öncesi yetkiler verilmeli kolluk kuvvetine,i. Bakın tekrar ediyorum polis bu ülkenin bel kemiği, asayişin teminatıdır. Sen bu adamların elinden yetkileri alıp, yasal güvence vermez, her fırsatta açığa alarak potansiyel risk oluşturursan sokakta da asayiş kalmaz, herkes mafya olur. Yine bu konu özelinde 2 polis gelmiş, ne yapabilirler söyler misin? Şu an sokaktaki çocuk polisten korkmuyor, o psikopatlar mı korkacak? Direnecekler, silah kullanamaz polis, kullanırsa medyada def'e koyarlar, o psikopatlar badem gözlü olur. Valiyle, Emniyet Müdürü ziyarete gidip özür diler, silah kullanan ekmeğinden olur. Rambo mu peki bu iki polis? Bu anlattıklarım sana uç gelmesin google parmaklarının ucunda aç oku, izle. Hep böyle olur.

Bahsettiğim bir konuyu da irintilemişsin, yüzeysel geçmiştim örneklendireyim ki kafanda şekil alsın. Aile içi şiddet ihbarı gelir, giden ekip adamın eşine şiddet uyguladığını bilir fakat hanmfendi şikayetçi olmak istemez. Çocukların var, yuvam yıkılır der ki darp şikayete tabi bir suçtur. Bir hafta sonra ise adam eşini öldürür, kadının ailesi polis geldi ama görevini yapmadı, kızımı zorla ikna edip barıştırmışlar der. Orada olmayan bir şahsın bu beyanıyla, başkaca delil yokken, olay medyaya yansıdığı için 2 polis ihraç olur. O saatten sonra, hangi polis böyle bir ihbara gitse, tutanakla işlem yapmaya başlar. Örnek çok vs vs. Benim amacım seni ikna etmek değil, farklı bir bakış açısı sunmaktı. Yoksa sen ikna olsan bana ne, olmasan bana ne.
    Bugünkü koşullarda Polis etkisiz hale getirmek için illaki silah mı kullanmak zorunda? vurmak mı zorunda? Merak etttiğim için soruyorum vurmakla hiçbişey yapmamak arasında yok mu bir çözüm.Mesela bir dönem elektroşok emniyet envanterine alınmasından bahsediliyordu

• EXUBERT kullanıcısına yanıt
    Nezaketen size de cevap veriyorum, devamında bu konuya yazmama kararı aldım. Olay yerine giden ilk ekip görev olarak devam eden bir olay varsa sonlandırmakla mükelleftir. Sonrasında şüpheli, müşteki ayrımını yapıp adli işleme başlar. Fakat ülkemizde bu işler böyle ilerlemiyor, tepki polise dönüyor. Hele kavga konusuysa kesin taraf olmak zorunda kalıyor polis. Etkisiz hale getirmenin kanunda net açıklaması yok, "zor kullanmak" olarak geçer. Burada önemli olan gerektiği oranda, orantılı zor kullanmak. Envanter olarak polislerin kullanabileceği jop, bazı birimlerde biber gazı ve son seçenek olarak silah vardır. Bu olay nezdinde jopla konuyu toparlayabileceklerini pek sanmıyorum, karşı tarafın kalabalık yapısı ve etnik kimliği dikkate alındığında olayın mukavemete döneceği kesin. Ayrıca o baskı ve stres altında karar vermeleri lazım, fakat ilerde o kararı hangi şartlarda aldığını sormuyorlar yargı safhasında. Ayrıca tamamen şansa kalıyor mevzu, bir savcı bu olayda sınır aşımı yok derken, diğeri işkenceye sokup yargılatabiliyor, tamamen olayın medyatik olmasına bağlı alınıyor kararlar.

Bu konuya da zaten olaya çok üstten baktığımız, gözümüzün önündeki detayları göremediğimiz için yazmıştım. Herkes o ilk gelen iki polise kızıyor ama kimse bu ekip neden iki kişi diye sisteme sitemde bulunmuyor. Bir ekip en aşağı 3 kişi, işlevsel olarak 4 kişi olmalıdır. Daha çok detay var da konu popülist bir tavır aldığından yazasım kalmadı. Umarım sorunuza cevap olmuştur yazdıklarım.

• Yapılacak çok basit tek tek yakalayıp işletme sahibine dahil öldürmek yada sakat bırakmak , evet nasıl 20 kişi 2-3 kişiyi bıçak pala ile öldüresiye dövüyor ise , bunların sülalesini kurutacaksın

Öyle yok 20 kişi olunca erkek olmak tek tek işletme sahibine dahil ayiklayacaksin ibreti alem için

• Boşuna vergi veriyoruz.
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    Yani masum birisini öldüren polisin haklılığını savunma sebebin nedir* Konuştuğumuz şey; baltalı kişilerin masu insanların kafasına odun muamelesi yapması. Burası kesinkes polisin silahla durdurma alanıdır. Haaa ayağına sıkabilir miydi neden kafasına sıktı ancak bir soru ünlemi olur. Bunu yapan polis kahraman olur.

polislerin hukuku nasıl kullandığını biliriz. Ayrıca şu anki hukuksal sorunlarla görev yapmayan polis aynı şey. hukuksal sorunların da kaynağıdır poolis. delilleri karartma, taraf tutma, ...

Bak mesela sen katili savunuyorsun ve katili aklamak için görevini kötüye kullanıyorsun, bundan korkmuyorsun da katii durdurdun diye sana anayasadan ceza verilir mi diye korkuyorsun. Bunu düşünmen bile varlığına ihanettir.....
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Ben A diyorum, siz B. Uzatmaya gerek yok siz haklısınız ben ikna oldum.

• Şu ülkedeki polislerin %90'ı, imamların %80'i tamamen ülkeye zarar. Sadece maaş gününü bekleyen, hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın zihniyeti ile maaş günleri gelene kadar etliye sütlüye karışmadan zaman geçiren insanlar. Travestilerle yatıp kalkan, uyuşturucu bağımlısı, hırsızlık da yapan birini tanımıştım zamanında. Bu bahsettiğim kişinin baba mesleği imamdı ve bu arkadaş kpss den 60 alarak imam olarak atandı. Memur oldu, memur maaşı alıp namaz kıldırıyor.
  • karadenizyapi K kullanıcısına yanıt
    Ben hangi partiye oy verdiğimi yazmadım ki? Bu iktidar sorunu ona dikkat çekmek istedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Editlerden konuya odaklanamadım vede okuyamadım.
  • Ne kadar adi şerefsiz insanlar bu toplumda. Bunların hepsi ölmeli abi toplumarınmalı böyle insanlardan. Okurken sinirlerim bozuldu çok geçmiş olsun hepinize.
  • Allah öncelikle hastaneye, sonra polise sonra da adalete muhtaç duruma düşürmesin kimseyi. Hayır millet de duyarsız, böyle bir olay çok eskiden yaşansa oranın adı çıkar kimse gitmezdi. Şimdi ise adalet ilgilenmiyor, insanlar duyarsız yine gidip adama para kazandırıyor. İşletmenin suçu olmadığını düşünse dahi çalışanlarını özenle seçmek zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 10 Ağustos 2019; 5:7:20 >
  • Şimdi bu balıkçıların dağdaki teröristten farkı ne?
    Ama şu da bir gerçek ki, hiç bişey olmadan tahliye edecekler bu herifleri. Herifler de Balık ekmeği Bi süre çok ucuza satıp halkın gönlünü kazanırlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    azınlık zihniyeti ve anarşizmle ikna olamazınız. Türkiye'yi terk edin!
  • Son durum nedir, adamlar içeri tıkıldı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: PoTM35

Şu ülkedeki polislerin %90'ı, imamların %80'i tamamen ülkeye zarar. Sadece maaş gününü bekleyen, hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın zihniyeti ile maaş günleri gelene kadar etliye sütlüye karışmadan zaman geçiren insanlar. Travestilerle yatıp kalkan, uyuşturucu bağımlısı, hırsızlık da yapan birini tanımıştım zamanında. Bu bahsettiğim kişinin baba mesleği imamdı ve bu arkadaş kpss den 60 alarak imam olarak atandı. Memur oldu, memur maaşı alıp namaz kıldırıyor.
    o da bişey mi benim tanıdığım imam hatiplilerin çoğu boş beleş serseri tiplerdi hatta youtuba dinle dalga geçen video bile atmışlardı ve hemen hepsi de ilk girişte hem üniyi hem de kpssyi kazandılar, üstelik dediğim olay nerdeyse on sene önce oldu ve en uçuk olay ise şu sıkıntılı zamanda bile devlet diyanete tam 9500 kişi aldı daha ben ne diyeyim ki

• quote:

Orijinalden alıntı: westberlin

Memur arkadaşım öncelikle bu olay üzerinden mi, yoksa genel üzerinden mi konuşuyoruz. Yaşlarımız hemen hemen aynı, sorun yok o konuda. Benim de devletime hizmetim oldu geçmişte, kurumların işleyişlerini, bürokrasiyi iyi bilirim. İşimden dolayı asker ve polis teşkilatına da hakimim, çok davalarını izledim. Ben eski kafa bir insanım, bu konu özelinde konuşacaksak biran önce CMK geri çekilip, tekrar 2005 öncesi yetkiler verilmeli kolluk kuvvetine,i. Bakın tekrar ediyorum polis bu ülkenin bel kemiği, asayişin teminatıdır. Sen bu adamların elinden yetkileri alıp, yasal güvence vermez, her fırsatta açığa alarak potansiyel risk oluşturursan sokakta da asayiş kalmaz, herkes mafya olur. Yine bu konu özelinde 2 polis gelmiş, ne yapabilirler söyler misin? Şu an sokaktaki çocuk polisten korkmuyor, o psikopatlar mı korkacak? Direnecekler, silah kullanamaz polis, kullanırsa medyada def'e koyarlar, o psikopatlar badem gözlü olur. Valiyle, Emniyet Müdürü ziyarete gidip özür diler, silah kullanan ekmeğinden olur. Rambo mu peki bu iki polis? Bu anlattıklarım sana uç gelmesin google parmaklarının ucunda aç oku, izle. Hep böyle olur.

Bahsettiğim bir konuyu da irintilemişsin, yüzeysel geçmiştim örneklendireyim ki kafanda şekil alsın. Aile içi şiddet ihbarı gelir, giden ekip adamın eşine şiddet uyguladığını bilir fakat hanmfendi şikayetçi olmak istemez. Çocukların var, yuvam yıkılır der ki darp şikayete tabi bir suçtur. Bir hafta sonra ise adam eşini öldürür, kadının ailesi polis geldi ama görevini yapmadı, kızımı zorla ikna edip barıştırmışlar der. Orada olmayan bir şahsın bu beyanıyla, başkaca delil yokken, olay medyaya yansıdığı için 2 polis ihraç olur. O saatten sonra, hangi polis böyle bir ihbara gitse, tutanakla işlem yapmaya başlar. Örnek çok vs vs. Benim amacım seni ikna etmek değil, farklı bir bakış açısı sunmaktı. Yoksa sen ikna olsan bana ne, olmasan bana ne.
    Hocam artık en son ben yazdıklarımda sonuna kadar haklı olduğumu, keza senin yazdıklarında da haklılık payı olduğunu yazabilirim. İki ucu keskin bıçak diyelim i zaman.

• Her önüne geleni polis yaparlarsa böyle olur.

İzmirde çingen taksici arabamıza saldırdı arkadaşımı darp etti gittik rapor aldık. Taksiciye ulaşıldı adam diyorki "ben 2 gün sonra gelebilirim " dedi . Daha sonra cıktık karakoldan 2 dakika sonra geri döndük polise " abi bu adam madde falan kullanmış olabilir tipi kayık tı " dedik poliste bize " siz bize işimizi mi öğretiyorsun " diyip kovdu karakoldan. Kimse kusura bakmasın bunlar polis falan değil . Böyle karakolda oturan anca egolarını şişiren 1 avuç insan. Başka şeyler de demek isterdim de malum türkiye düşünce özgürlüğü olan bir ülke

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.