Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli gıdaları ifşa etme uygulamasına geri döndü. Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek hileli gıdalar listesini yayınladı. İşte 2 Ekim itibarıyla hileli gıda listesi ve markalar: SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR VE MARKALAR İÇİN TIKLAYIN TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR VE MARKALAR İÇİN TIKLAYIN |
Tarım Bakanlığı o listeyi ifşa etmeye yeniden başladı: İşte 'hileli' gıdalar!
-
-
listelerin indirilebilir yapılması güzel olurdu. örneğin şehir bazında listelenebilmeli. bir de bu listelere itiraz edenler var ise bu da belirtilebilir diye düşünüyorum. yani, itiraz gerekçesi kabul olur veya olmaz bilemiyorum ama bununla ilgili bir husus vardı sanırım tam hatırlayamadım şimdi. yalnız çok açık ihlaller var. kökten çözüm: herkese, dolaylı yoldan da her ana para kaynağının gıda sektörüne girişine izin vermemeleri lazım. bilerek ihlal yapanlara, cezalar vız gelir tırıs gider.
-
Devletin en iyi yaptığı şey hile yapan marka ve mekanları açıklamak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim anlamadığım birşey var
bu tespit ediliyorsa teşhirden ziyade bu şirketleri/firmaları pişman edecek cezalar veripte bu problemi çözmek varken teşhir edipte tüketicinin gönlünü hoş tutmaya çalışmanın sebebi nedir ?
-
Gıdada hileye ağır hapis ve yüksek para cezaları gelmeli.
-
Napalım gidip dövelimmi firmaları
Ne olacak hocam, 70-80bin TL ceza verirler geçer. Cezayı 400 bin TL başlayıp 3 milyona kadar de, bak bakalım bundan sonra yapıyorlar mı? Türk insanını caydıracak en büyük şey cezadır. Medeniyet vs hak getire. Bunu yapan insan, insan değil.
Ankara'da ünlü köfteci denen iş yeri de at eti kullanmış. Yahu para basıyorsun, işlerin çok iyi, kuyruk var mekanda diyorsun, yaptıkları hilelere bak. Sırf at etinin kilosu 150-200TL diye bu hallere düşüyorlar. Bunların inançlarını geçtim, insanlıktan bile utanmaları yok. Ben bu adama 3 milyon TL cezayı yapıştırayım ki, bir daha cesaret edecek mi görelim. Ünlü ya, o yüzden üst sınırdan ceza.
Ankara Gimat'taki iş yerlerine gitsen, ton böyle şeyler bulursun. Oradaki çoğu iş yeri kendi adına sucuk, kaşar, mayanoz, salça, zeytin, aklına ne gelirse var. Kaşar hileli, hijyenik değil, kim bilir ne şartlarda yapılıyor. Milletin de ünlü mekan, temizdir diye gittiği yerlerde bu tür yerlerden alış veriş yapıyor. Mal kimde ucuz ise ondan alınır. Hileliymiş, pislikmiş kriter değil çoğuna. Lezzetli olsun kafi..
-
İfşa olayı saçma. Hukuksuz birşey varsa caydırıcı ceza kesip kapatacaksın. Ben elime liste alıp raftaki ürünü elimdeki listede aramak zorunda kalmamalıyım.
400 bin, 3 milyon TL ceza değildir. Yüksek para cezaları + ertelenemeyen hapis cezası olmalı. Direk halk sağlığıyla oynuyorlar.
-
evet ne kadar saçma bir ülkede yaşadığımızın bir göstergesi daha
listede adı geçen şirket ve ürün hala satışta
trendyol.comZeytinbeyli Naturel Sızma Soğuk Sıkım Taş Baskı 20 lt Zeytinyağı 0.3 Asit Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/zeytinbeyli/naturel-sizma-soguk-sikim-tas-baski-20-lt-zeytinyagi-0-3-asit-p-268901945?boutiqueId=61&merchantId=566271 -
Medeni ülkelerde devletin her hangi birimi böyle ifşa yapsa sorumlular görevlerinden alınır ve haklarında dava açılırdı…
Hocam zaten mevcuttaki gıda kodeksi alın halkın sağlığıyla böyle oynayın diyor, çoğu şey serbest millete kanuni güvence altında zehir yediriyorlar.
Adam akıllı bir kodeks olsa gıda sektörü silinip süpürülür.
-
Cezaya idam şart. Ozaman danaya dana eti bile katarken elleri titrer.
-
Hammurabi yasaları gelmeli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sen 3 milyon cezayı ver, 2 senede ertelenen ceza ver o yeterli. At eti yedirmek ceza evine girecek kadar yüz kızartıcı bir suç değil. Aslında sağlık açısından da zararlı değil. At eti yenmez denmiyor belirti kriterleri var islamı şartlara bakarsak. Sıkıntı şu; Bu at etini gizli saklı kesenin ne tür şartlarda kesildiği de muamma. Yoksa izlemişsinizdir, Azerbaycan kasaplarında hep at eti var.
Benim iş yerimin yanında hamburgerci vardı. Adam anlatıyor, 3 çeşit kıyma var diyor. En dandiği, sakatat bilmem ne ararsan var. İkincisi yarı yarıya kıyma gerisi karışık filan. En pahalı olanda normal kıyma. Çoğu iş yeri üçüncü yani kötü olan seçeneği kullanıyor.
-
ooo bu daha iyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
At etinin yenilebilir olduğunu biliyorum, atalarımız da çok yemiş ama sorun bu değil ki. Sorun insanları dolandırmak, bu ürünler %100 dana diye satılıyor insanlarda buna güvenip alıyorlar. Yoksa içinde at eti vardır diye satsın sıkıntı yok yani. Sorun burda kandırılmak, dolandırılmak.
-
E doğru tabi. Kilosu 200TL diye alıyordur. Ne kadar garip ya, sen para bas, iş yerinde kuyruk olsun, ünlü mekan diye bilinsin ama gel sen işini hile ile yap. Bu para insanın gözünü nasıl kör ediyor. Bunun yapanın mekanı da pistir. Hazırlama aşamaları da mikroptur. Bir çok iş yeri sebzeleri bile yıkamadan soyar. Ya da 1 kova su da, su çamur olana kadar ne varsa yıkarlar.
-
Adana'da çok daha fazla yerin mimlenmiş olacağını beklerdim.Sanırım bu işte de torpil dönüyor gibi.Hani benim adımı listeye koyma etrafa da yayma al sana köfte al sana tek tırnaklı gel bir çay içelim konuşup anlaşalım diyorlardır.
Listede Arby's in olması ...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ne olacak hocam, 70-80bin TL ceza verirler geçer. Cezayı 400 bin TL başlayıp 3 milyona kadar de, bak bakalım bundan sonra yapıyorlar mı? Türk insanını caydıracak en büyük şey cezadır. Medeniyet vs hak getire. Bunu yapan insan, insan değil. Ankara'da ünlü köfteci denen iş yeri de at eti kullanmış. Yahu para basıyorsun, işlerin çok iyi, kuyruk var mekanda diyorsun, yaptıkları hilelere bak. Sırf at etinin kilosu 150-200TL diye bu hallere düşüyorlar. Bunların inançlarını geçtim, insanlıktan bile utanmaları yok. Ben bu adama 3 milyon TL cezayı yapıştırayım ki, bir daha cesaret edecek mi görelim. Ünlü ya, o yüzden üst sınırdan ceza. Ankara Gimat'taki iş yerlerine gitsen, ton böyle şeyler bulursun. Oradaki çoğu iş yeri kendi adına sucuk, kaşar, mayanoz, salça, zeytin, aklına ne gelirse var. Kaşar hileli, hijyenik değil, kim bilir ne şartlarda yapılıyor. Milletin de ünlü mekan, temizdir diye gittiği yerlerde bu tür yerlerden alış veriş yapıyor. Mal kimde ucuz ise ondan alınır. Hileliymiş, pislikmiş kriter değil çoğuna. Lezzetli olsun kafi.. |
Gıdada hileye ağır hapis ve yüksek para cezaları gelmeli. |
Benzer içerikler
- atatürk portakal hikayesi
- reisten sonra kim gelecek
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- gerçek atatürk fotoğrafları
- rojda tu şirini sözleri türkçe
- mahalle mahalle deprem haritası
- reeder nerede üretiliyor
- trendyol kime satıldı
- kara kutu nedir
- bitcoin haram mı diyanet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X