Şimdi Ara

Tarım Gönüllüleri Tufan'ın Bahçesine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Forumda 'Serada topraksız katlı sistem çilek yetiştirme çalışmalarım' (http://forum.donanimhaber.com/m_90417125/tm.htm ) adlı başlıkla ilk paylaşımlarımı yapmaya başlamıştım. Sağolun konuya oldukça katılım geldi, forumdan hevesli arkadaşlarla özel görüşmelerimiz sonucu birçok balkonda katlı sistem çilek çalışmamız gerçekleşti. Adapazarı'ndan, Amasya'dan, İstanbul'dan, Manisa'dan birçok forum üyemizin balkonuna sistemimiz bilgi ve beceri desteğimiz ile kuruldu ve işler hale getirildi. Öncelikle bunun mutluluğu içerisindeyim. Sizden paylaşımlara devam etmem üzerine gelen ısrarlar sonucu bu yeni konuyu açıyorum ve artık tüm paylaşımlarımı buradan devam ettireceğim. Paylaşımlarımı takip ettiğiniz ve foruma katkı sağladığınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Çilek yetiştirirken evimin önünde 12 metrekarelik minik seramda başlamıştım paylaşımlarıma. Daha sonra bir ihaleye girerek yaklaşık olarak 500 metrekarelik bir sera satın aldım. Ve memlekete kurulumunu yaptık. Öncelikle bunun fotoğrafları ile paylaşıma başlamak istiyorum.

Sera'nın sökülürken ve kurulum aşamasındaki fotoğrafları

• Sera kurulumdayken boş durmuyoruz tabi. ICEBERG Marul tohumu ekimi. 104lü viyollerde torfa fide yetiştirmek amacıyla Iceberg marul ekimini yaptık. Evin önündeki minik serada yetiştiriyoruz fidelerimizi.

• Sera iskeleti kurulumu tamamlandı. Şimdi de havuz yapımına başladık. 6,5 x 4,5 x 1,5 ebatlarında yaklaşık olarak 40 tonluk havuzumuzu inşaa ediyoruz. Tarlamız 4 parça ve kademeli olarak iniyor. Sera ile havuz arasında yaklaşık olarak 3 metre kadar kot farkı var ve havuzdan herhangi bir güç sarfetmeksizin sulama ve gübreleme yapılabiliyor. Havuzu toprağı kazarak yaptık. Kazılan toprak yüzeye çelik kafes tel serilerek atılan betonun sağlam olması sağlandı. 1 kaba, 1 kere ince beton atıldı. Üzerine 1 kat daha ince beton atıldı ve daha sonra çimentodan şerbet hazırlayarak üzerinden döküldü ve tüm deliklerin kapanması sağlandı. Havuz yapımında 1 metreküp kuma 5 veya 6 torba çimento koyduk. Su çıkışı için delik açılıp vanalı boru da yerleştirildi.

Seramızın kurulumu tamamlandı. Havuz da su tutmaya başladı.

• Fidelerimizin yetişme dönemi ve artık seraya aşlama vakti.

• Bu güzelim serayı hazırladıktan sonra kutsal vatani görevimi yapmak üzere acemi birliği Antalya 3. P.E. Tugayı, oradan da usta birliğim olan Suriye Sınırı Kilis İnanlı Hudut Karakolu'na geçerek vatani görevimi gururla tamamladım. Askerde olduğum süre boyunca ailem seranın idaresini gerçekleştirdiler. Askerden gelir gelmez hemen çalışmalara başladık. 2 parça olan seramızın birisine tamamen kıvırcık marul, diğerine de kıvırcık marul, siyah domates, sırık domates, sırık salatalık, sırık fasulye ve askılık kavun ekimini yaptık.

Bu da askerden gelince yani son 2 ayın güncel fotoğrafları.

• %40 eğimli bir toprak parçasını teraslama yöntemiyle kullanılabilir tarım alanına çevirdik.

2 hafta öncesinden hasadına başladığımız hıyarlarımız. Hıyar diyorum çünkü asıl adı hıyardır salatalık değildir :) Bir Ziraat Mühendisi'ne de salatalık demek yakışık almaz. İçlerinin doluluk oranı %100 ve yumuşama yok çıtır çıtır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün seralarımıza gübreleme tankı ekledik. Gübreleme tankını 100 litrelik plastik varile musluk ekleyerek yaptık. Buyrun onların da görüntüleri burada.

• Yarın da 100 litrelik gübreleme tankını damlama sulama borularının sistemine ekleyip işlev hale getireceğim. Konuyla ilgili sorularınız varsa veya tarımla ilgili sorularıınız varsa bilgim yettiğince cevap verebilirim. Konuya yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Takip ettiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.