Şimdi Ara

Tarla Sınır ihlali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yurtdışında yaşıyorum ve 2 yıl önce Gaziantep de 10.200m² bir tarla satın aldım. Bu tarla benden önceki sahipleri mirasçılar olduğu için 3-5 sene pek ilgilenilmemiş. Durum böyle olunca tarlaya bitişik komşular sınırlarını benim tarlaya doğru kaydirmislar. Yani bizim yeri işgal etmişler. Satın aldıktan sonra Tapu müdürlüğü ne sınır belirleme için müracaat ederek sınır tespiti yaptırdim. Daha sonra bitişik tarla sahipleri huzurunda bedelini ödeyerek tekrar sınır tespiti yaptırdik ve sınıra kazıklar çakıldı. Tarlanın etrafını tel örgü ile çevirmek için bu kazık çakılan noktalara beton direkler diktirdim. Birkaç ay sonra memlekete gittiğimde bu diktiğimiz direklerin ve çakılan kazıklar traktör ile sürülerek yıkılmış ve ve sınır yine benim tarlaya doğru kaydırılmış. Kanun hukuk tanımaz taş devrinden kalma laftan anlamaz insanlar var karşımızda. Kanunen yapmam gerekenleri ve izlenilecek yolu siz değerli hukukçu büyüklerimizden yazmanızı rica ediyorum. Saygılarımla iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tarla Sınır İhlalleri

Tarla sınır ihlalleri, komşu tarla sahipleri arasında sık karşılaşılan bir sorundur. Bu ihlaller, yanlış yerleştirilmiş çitler veya kasıtlı sınır tecavüzlerinden kaynaklanabilir.

Tarla Sınır Anlaşmazlıklarına Yapılması Gerekenler

Tarla sınır anlaşmazlıklarını çözmek için şu adımları izlemeniz önerilir:

• Haritaları ve Yasal Belgeleri İnceleyin: Mülkünüzün resmi haritalarını ve tapu kayıtlarını inceleyin. Bu belgeler, yasal sınırların belirlenmesine yardımcı olabilir.
    • Komşunuzla Konuşun: Sınırı paylaştığınız komşunuzla dostane bir şekilde iletişime geçin. Durumu tartışın ve bir çözüm bulmaya çalışın.
    • Bir Uzmanla Görüşün: Anlaşma sağlanamıyorsa, bir tarım mühendisi veya avukat gibi bir uzmana danışın. Bunlar, sınırları doğru bir şekilde belirlemenize ve ihtilafları çözmenize yardımcı olabilir.

Tarla Sınır İhlali Davaları

Sınır ihlali anlaşmazlıkları çözülemezse mahkemeye taşınabilir. Mahkemeler, delillere dayanarak yasal sınırları belirleyecek ve ihlal eden tarafa yaptırım uygulayacaktır.

Tarla Sınır İhlali Yapmanın Cezası

Tarla sınır ihlali yapmak, mülkiyet ihlali veya haksız fiil olarak kabul edilebilir. Cezalar, ihlalin ciddiyetine bağlı olarak değişir ve para cezaları, hapis cezaları veya her ikisini içerebilir.

Önemli Hususlar

Tarla sınır ihlallerinden kaçınmak için şu hususlara dikkat etmelisiniz:

• Mülkünüzün sınırlarını düzenli olarak kontrol edin.
    • Çitleri ve sınır işaretlerini iyi durumda tutun.
    • Komşularınızla iyi ilişkiler kurun ve sınır anlaşmazlıklarını dostane bir şekilde çözmeye çalışın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ecrimisil ve müdahalenin meni davası açabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jandarmaya tutanak falan tutturmaya gerek varmı peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakim tespit yapacaktır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Habur Sınır Kapısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.