Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ünal bey sonunda benim sorun çözüldü ama sorunu sivas servisi değil başka bi arkadaş çözdü(Cihan usta)Çok kolay bir yerde buldu buji kablolarının çıktığı yerin üzerinde 7 tane kablo var onlardan birtanesiymiş servisteki arkadaşta oraya baktı ama bulamamıştı:)Neyse çok şükür büyük bir stresten kurtuldum.Şimdi benzinle çalışıp gaza basınca lpg'ye geçiyo fakat ben 2500 gibi geçmesini istiyorum şuan 1500 gibi geçiyo birde onu ayarlarsam tamam olacak ,bu 2500 devir işinin düğmeden ayarlanması gerekiyor değilmi.İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim selamlar.
  • ünal bey ilginiz için teşekkürler. arabamı servise götürdüm ve sizin yazdıklarınızı kendilerine söyledim. tüm kontroller yapıldıktan sonra en son version tartarini programı ile kalbrasyon yapıldı. şu an bir problem yok. ancak benim dikkatimi çeken. daha önceki kalbrosyonlardan sonra araba 1000 ile 2000 devirleri arasında birinci vitesten ikinci vitese geçerken bir yığılma yapıyordu. bunu önlemek için yine bu programla kalbrasyon yaptıktan sonra 1000 ile 2000 devirleri arasında rpm yi 10 arttırdılar. acaba bu artış benzin enjektör aralıklarını değiştirmiş olabilir mi. şu anlık bir sorun yok . yinede 10- 15 gün beklemek lazım. ilginiz için çok teşekkürler.
  • Ünal Bey aracım 1999 model Toyota Corolla 1.3 terra enjeksiyon...Lpg kiti taktıracağim..Gittiğim bir usta sıralı sistem takmaya gerek olmadığını , normal sistem takılabileceğini söyledi...Ben de bunun üzerine bir lpg kit üreticisine mail attım . O kişi de ben olsam normal sistem taktırırdım , sıralı sisteme bu kadar para vermeye gerek yok dedi..Aracım sanırım çok nokto enjeksiyonlu ..Manifold kısmının döküm oldupunu ve patlama riski olmadığı söyleniyor..Gerçekten karasız kaldın nasıl bir sistem takmalıyım ..Normal mi yoksa Sıralı mı ?Bu hafta kit taktıracağım kırklareli de servisiniz var..

Soruma cevap verirseniz çok sevinirim .
  • HAYIR BENZİN ENJEKTÖRLERİNE BİZİM PROGRAM MÜDEHALE EDEMEZ BİZ BENZİN ENJEKTÖRLERİNE GÖRE AYAR YAPARIZ........AYRICA SORUNUNUZUN DÜZELMESİNE SEVİNDİM KATKIMIZ OLDU İSE NE MUTLU BİZE.TASARRUFLU GÜNLER
    quote:

Orjinalden alıntı: sahano

ünal bey ilginiz için teşekkürler. arabamı servise götürdüm ve sizin yazdıklarınızı kendilerine söyledim. tüm kontroller yapıldıktan sonra en son version tartarini programı ile kalbrasyon yapıldı. şu an bir problem yok. ancak benim dikkatimi çeken. daha önceki kalbrosyonlardan sonra araba 1000 ile 2000 devirleri arasında birinci vitesten ikinci vitese geçerken bir yığılma yapıyordu. bunu önlemek için yine bu programla kalbrasyon yaptıktan sonra 1000 ile 2000 devirleri arasında rpm yi 10 arttırdılar. acaba bu artış benzin enjektör aralıklarını değiştirmiş olabilir mi. şu anlık bir sorun yok . yinede 10- 15 gün beklemek lazım. ilginiz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalgedik -- 9 Nisan 2007; 11:41:08 >

• SELAMLAR BENCE SIRALI SİSTEM TAKTIRIN BAŞINIZ AĞRIMASIN MANİFOLDUN DÖKÜM OLMASI SORUNOLAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ DÖKÜM OLDUĞUNDADA HAVA FİLTRESİNİ PATLATIR VE SİZE BİRSÜRÜ MASRAF AÇAR..
    quote:

Orjinalden alıntı: blodhemn

Ünal Bey aracım 1999 model Toyota Corolla 1.3 terra enjeksiyon...Lpg kiti taktıracağim..Gittiğim bir usta sıralı sistem takmaya gerek olmadığını , normal sistem takılabileceğini söyledi...Ben de bunun üzerine bir lpg kit üreticisine mail attım . O kişi de ben olsam normal sistem taktırırdım , sıralı sisteme bu kadar para vermeye gerek yok dedi..Aracım sanırım çok nokto enjeksiyonlu ..Manifold kısmının döküm oldupunu ve patlama riski olmadığı söyleniyor..Gerçekten karasız kaldın nasıl bir sistem takmalıyım ..Normal mi yoksa Sıralı mı ?Bu hafta kit taktıracağım kırklareli de servisiniz var..

Soruma cevap verirseniz çok sevinirim .

• SeLamLar....
    Ben de R19 1.4 RNA(Karburatorlu) arac var.
    Arabayı ikinci el olarak aldım.
    Üzerinde Tartarini marka lpg sistemi vardı.
    ilk defa lpg li araba kullandığım için bazı eksik yanlarını farketmedim.
    Benim sorunum gaz göstergesi hakkında.
    Aracta gaz göstergesi yoktu.Sadece direksiyon altında gaz dan benzine benzinden gaz a alınabilen bir kutu vardı.Üzerinde 2 tane lamba vardı.Benzine aldığımda kırmızı lpg deyken yeşil yanıyordu.Sonra Lpg tankı üzerinde ibreli bir gösterge olduğunu farkettim ancak bu da çalışmıyordu. Yani depo da ne kadar gaz olduğunu anlayamıyordum.
    Daha sonra Lpg montajı yapan bir firmaya gittim.Direksiyon altına Lpg göstergesi olan bir kutu takıldı.Ancak bu defa da gazgöstergesi çalışmadı.Sorunun şamandırada olduğu söylendi.Şamandıra deişti.Gösterge 1 saat kadar çalıştı ancak sonra yine çalışmamaya başladı.Başka şamandıra takcaklarını söylediler.Depo daki gazı bitirince tekrar gelmem söylendi.Ancak bir daha gitmedim.
    Ben bursada ikamet ediyorum.
    Benim sorunum şamandıra dan mıdır???
    Şamandıra ise bana maliyeti ne olur???
    Şimdiden tşk ediyorum...

• SELAMLAR EVET SORUNUNUZ ŞAMANDRADANDIR GAZ BİTİNCE GELİN DEMELERİNDEKİ SEBEP TANK İÇERİSİNDE LPG VARKEN SÖKÜLÜRSE ŞAMANDRA TEHLİKE YARATIR LPG BİTTİKDEN SONRA ŞAMANDRANIZ SÖKÜLÜR VE AYARLARINA BAKILIR EĞER AYARLANAMIYORSA YENİSİ TAKILIR ORJİNAL TARTARİNİ ŞAMADRA TAKILIRSA Kİ BU İYİ OLUR 150-200 YTL ARASI OLUR.
    quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa_16

SeLamLar....
    Ben de R19 1.4 RNA(Karburatorlu) arac var.
    Arabayı ikinci el olarak aldım.
    Üzerinde Tartarini marka lpg sistemi vardı.
    ilk defa lpg li araba kullandığım için bazı eksik yanlarını farketmedim.
    Benim sorunum gaz göstergesi hakkında.
    Aracta gaz göstergesi yoktu.Sadece direksiyon altında gaz dan benzine benzinden gaz a alınabilen bir kutu vardı.Üzerinde 2 tane lamba vardı.Benzine aldığımda kırmızı lpg deyken yeşil yanıyordu.Sonra Lpg tankı üzerinde ibreli bir gösterge olduğunu farkettim ancak bu da çalışmıyordu. Yani depo da ne kadar gaz olduğunu anlayamıyordum.
    Daha sonra Lpg montajı yapan bir firmaya gittim.Direksiyon altına Lpg göstergesi olan bir kutu takıldı.Ancak bu defa da gazgöstergesi çalışmadı.Sorunun şamandırada olduğu söylendi.Şamandıra deişti.Gösterge 1 saat kadar çalıştı ancak sonra yine çalışmamaya başladı.Başka şamandıra takcaklarını söylediler.Depo daki gazı bitirince tekrar gelmem söylendi.Ancak bir daha gitmedim.
    Ben bursada ikamet ediyorum.
    Benim sorunum şamandıra dan mıdır???
    Şamandıra ise bana maliyeti ne olur???
    Şimdiden tşk ediyorum...

• Selamlar, 18 aydır 2002 model otomatik 406 aracımda tartarini lpg dönüşüm kiti kullanıyorum. Son zamanlarda orta devirlerde tam gaz verdiğimde aracımda güç kaybı ve silkeleme oluşuyor, bu üst devirlere kadar sürüyor. Zaman içinde oluşan bu durum için senkronizasyon problemi oluştuğunu düşünüyorum, bu hafta arabamamın beynine yeniden yazılım yükletmeyi düşünüyorum. Sizden ricam acaba yakın illerde lpg beynini programlamada usta tartariniciler var mı? çünkü izmirdeki satıcı pek bu işten anlamıyor. Saygılarımla.
  • SELAMLAR SİZİNLE FARKLI DÜŞÜNCEYE SAHİP OLDUĞUM İÇİN ÜZGÜNÜM İZMİR YETKİLİ SERVİSİ ANI OTOGAZ OLDUKÇA ESKİ VE TECRÜBELİ BİR BAYİİMİZDİR BENCE TEKRARDAN SERVİSE GİDEREK SORUNUNUZDAN BAHSEDİN EMİNİM ÇÖZÜLECEKTİR...
  • Sıralı sistem lpg lerin benzinle aynı performansı gösterdiğini duymuştum. Bu doğrumu?
    Karburatorlu araçlar içinde benzinle aynı performansı gösteren bir sistem varmı?
  • EVET SIRALI SİSTEMDE ARACIN PERFORMANSI BENZİNLE AYNI NEVARKİ BU KARBÜRATÖRLÜ SİSTEMDE TARTARİNİ DE DAHİ % 10 ORANINDA BİR PERFORMANS KAYBINIZ OLUR AMA YİNEDE BENZİNE ORANLA YAPACAĞINIZ TASARRUFU DÜŞÜNECEK OLURSAK TAKTIRMAYA DEĞER..TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa_16

Sıralı sistem lpg lerin benzinle aynı performansı gösterdiğini duymuştum. Bu doğrumu?
    Karburatorlu araçlar içinde benzinle aynı performansı gösteren bir sistem varmı?
  • ŞU AN DURUM NASIL...
    quote:

Orjinalden alıntı: sahano

arabam kangoo 1.4. lpg dönüşümü (tartarini) yapıldıktan 15 gün sonra arabam motor soğukken zor çalışmaya başladı. aracımı 3 kez ayara götürmeme rağmen aynı sorun devam ediyor. aracın benzin ecusuna baktırdım hata kodları yok. yanlız lpg yakıtına bağlı olarak lambda değerlerinde değişimler olmuş buda motor soğukken yakıt oranını benzin ecusu bu lambda değerlerinden yola çıkarak hesapladığı için ya çok zengin veya fakir bir karışımla arabanın ilk çalışmasını yapıyor. buda arabanın çalışmamasını veya tekleyerek çalışmasına sebep oluyor.arabamın benzin ecusunu resetledim.(bu bilgiler arabanın kendi servisi tarafından verilmiştir). arabamı şu an üç gündür benzinle kullanıyorum. daha henüz tam bir iyileşme olmadı. bir kaç güne kadar normal hale gelir diye düşünüyorum.
    ünal bey size sorum şu: tartarinin bizim arabalar konusunda bir sıkıntısı var mı? bu lambda değerlerindeki değişimleri engellemek için nasıl bir ayar (ince ayar) yaptırmak gerekiyor. bu ayarı yapmak için ayrı bir ekipmana ihtiyaç var mıdır? ayarı yaptırırken neye dikkat edilmesi gerekiyor.yoksa 2 depoya karşılık bir depo benzin kullanın tavsiyeleri bu durumun üstesinden gelinemeyen bir sorun olmasından dolayı verilen tavsiyeler midir. ben izmir deyim ve bu işi yapan bir yer var bu marka için. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Merhaba,

Bir arkadaşım soruyor. Kendisinde 2001 Model 4.4 BMW X5 var. 8 silindir.

Bu arabaya Tartarini takılırmı? Daha evvel hiç takılmışmı? Sorun çıkarırmı? Ne kadar tasarruf sağlar? Bide simit şeklinde stepne nin yerine takılabilirmi? Mesela Zavolli olmuyomuş

Bide İstanbul'da bu işi iyi yapan bir bayi varmı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorilla -- 11 Nisan 2007; 13:00:40 >
  • SELAMLAR BAHSETTİĞİNİZ ARACA TARTARİNİ MÜKEMMEL OLUR .BU İŞİ İSTANBULDA YAPTIRABİLECEĞİNİZ EN PROFÖSYONEL YER İSE SİLİVRİKAPI CAD.54/1 KOCAMUSTAFAPAŞA ADRESİNDEKİ TARTARİNİ İSTANBUL ANA BAYİİDİR 2800 METREKARE ALANA KURULMUŞ DEV BİR TESİS ORADA OKTAY BEYLE GÖRÜŞÜN SİZE YARDIMCI OLUR DAHA ÖNCE YAPILMIŞ OLAN MONTAJ RESİMLERİNİ GÖRMENİZ DE MÜMKÜN OLUR İRTİBAT NO:0212 632 55 85 pbx ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN....
    quote:

Orjinalden alıntı: gorilla

Merhaba,

Bir arkadaşım soruyor. Kendisinde 2001 Model 4.4 BMW X5 var. 8 silindir.

Bu arabaya Tartarini takılırmı? Daha evvel hiç takılmışmı? Sorun çıkarırmı? Ne kadar tasarruf sağlar? Bide simit şeklinde stepne nin yerine takılabilirmi? Mesela Zavolli olmuyomuş

Bide İstanbul'da bu işi iyi yapan bir bayi varmı?

Teşekkürler.

• ben de bu forumu okuduktan sonra evime de yakın olan istanbul okcan otoya gittim. Aydın Bey ilgilendi sağolsun.

aracım scenic 2,0 16v 2000 model 120.000 km'de

Ünal Bey,

.kapalı garajlarla ilgili sıkıntı var mı? (teknik olarak)
    . yol bilgisayarına bakmaya devam edebilecek miyim?
    . benim aracın stepne yuvası bagaj kapağına çok yakın, bu yüzden biraz tereddütlerim var. (arkadan çarpmalarda v.s.) (en büyük tereddüt de bu zaten.)
    .aracın içindeyken herhangi bir koku(malum araç kompak bir araç, bagaj burnumuzu dibinde) , ses (taksilerde olan sesten) v.s. sıkıntı yaşar mıyım?
    .140 hp olan aracımda performans kaybı olur mu?
    . fiyat konusunda pek anlaşamadık. 1650 ytl istiyor. benzer sistemlerin daha ucuza takıldığını okuyorum forumda.

bu sorularıma cevap alabilirsem önümüzdeki günlerde taktırabilirim.
  • SELAMLAR ÖNCELİKLE OKCAN VE TARTARİNİ SEÇİMİNİZDEN DOLAYI SİZİ KUTLARIM.KAPALI GARAJLARA ALINMAMA SEBEBİ SADECE BİZİM TÜRKİYEYE MAHSUS Bİ KURAL AVRUPADA BÖYLE BİR SIKINTI YOK TAKTİR EDERSİNİZKİ ONLARIN İNSANA VERDİĞİ DEĞER BİZİM ÜLKEMİZDEN DAHA FAZLA EĞER Bİ SIKINTI OLSAYDI TEKNİK OLARAK OZAMAN ONLAR YASAKLAR BİZDE SERBEST OLURDU BİZDE HERŞEY TERS BİLİYOSUNUZ...YOL BİLGİSAYARINIZDA HERHANGİ BİR SIKINTI OLMAZ BENZİNDE NASIL ÖLÇÜM YAPIYORSANIZ BU DEFADA LPG YE VERDİĞİNİZ PARA ÜZERİNDEN HESAP YAPACAKSINIZ.ÜÇÜNCÜ SORUNUZA YANITI ŞU LİNKE TIKLAYARAK ALABİLİRSİNİZ. http://www.tartariniturkiye.com/html/guvenlik.html
    ANCAK SCENİC ARAÇLARIN ŞASE NUMARALARI STEPME LASTİĞİNİN ALTINDADIR LPG TAKILDIKDAN SONRA HER MUAYENEDE ÖNCE SIZDIRMAZLIĞA GİRECEKSİNİZ SONRA SERVİSE GELİP LPG TANKINI SÖKTÜRECEKSİNİZ MUAYENEYE GİRİP ŞASE NOSUNU YETKİLİLER GÖRECEK ONAYLAYACAK VE TEKRARDAN SERVİSE GELİP LPG TANKINI TAKTIRACAKSINIZ BU HEM ZAMAN KAYIBI HEMDE CAN SIKICI BİR DURUM BENCE SİLİNDİR TANK KULLANIN DERİM.ARACINIZDA KESİNLİKLE PERFORMANS KAYIBI OLMAZ O KONUDA RAHAT OLUN SON OLARAK AYDIN BEYİN VERMİŞ OLDUĞU FİYAT OLDUKÇA MAKUL BENCE HİÇ DÜŞÜNMEYİN TAKTIRIN.
    quote:

Orjinalden alıntı: murtimix

ben de bu forumu okuduktan sonra evime de yakın olan istanbul okcan otoya gittim. Aydın Bey ilgilendi sağolsun.

aracım scenic 2,0 16v 2000 model 120.000 km'de

Ünal Bey,

.kapalı garajlarla ilgili sıkıntı var mı? (teknik olarak)
    . yol bilgisayarına bakmaya devam edebilecek miyim?
    . benim aracın stepne yuvası bagaj kapağına çok yakın, bu yüzden biraz tereddütlerim var. (arkadan çarpmalarda v.s.) (en büyük tereddüt de bu zaten.)
    .aracın içindeyken herhangi bir koku(malum araç kompak bir araç, bagaj burnumuzu dibinde) , ses (taksilerde olan sesten) v.s. sıkıntı yaşar mıyım?
    .140 hp olan aracımda performans kaybı olur mu?
    . fiyat konusunda pek anlaşamadık. 1650 ytl istiyor. benzer sistemlerin daha ucuza takıldığını okuyorum forumda.

bu sorularıma cevap alabilirsem önümüzdeki günlerde taktırabilirim.

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDER TASARRUFLU GÜNLER DİLERİM...

• Ünal Bey,

valla şasi no kapı direğinde de yazıyo dedi Oktay Bey, kontrol ettik numara orada var.

"bu şekilde sıkıntı olmaz muayenede" dedi.

bu sabah itibariyle takdırılması için aracı bıraktım.

sonumuz hayırlı olur inşallah.

bu arada hafta sonu Ankara'ya gideceğim galiba, Oktay Bey, "Evrakların ruhsata işlenmesi için 1 aylık süre var, polis çevirse de ilk 1 ay bir şey olmaz" dedi. umarım olmaz.

sabah işe taksiyle gelirken taksici tutarın yüksek olduğunu söyledi, hatta 1250'ye nakit yaptırabilirdin dedi. kıllandım biraz.

kullandıkça yorumlarımı yazarım buraya
  • KESİNLİKLE YANLIŞ 1250 YE TARTARİNİ MÜMKÜN DEĞİL BAŞKA MARKA DAN BAHSETMİŞTİR.NEYSE ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...
    quote:

Orjinalden alıntı: murtimix

Ünal Bey,

valla şasi no kapı direğinde de yazıyo dedi Oktay Bey, kontrol ettik numara orada var.

"bu şekilde sıkıntı olmaz muayenede" dedi.

bu sabah itibariyle takdırılması için aracı bıraktım.

sonumuz hayırlı olur inşallah.

bu arada hafta sonu Ankara'ya gideceğim galiba, Oktay Bey, "Evrakların ruhsata işlenmesi için 1 aylık süre var, polis çevirse de ilk 1 ay bir şey olmaz" dedi. umarım olmaz.

sabah işe taksiyle gelirken taksici tutarın yüksek olduğunu söyledi, hatta 1250'ye nakit yaptırabilirdin dedi. kıllandım biraz.

kullandıkça yorumlarımı yazarım buraya

• Ünal Bey merhabalar, Benim de Lagunam da tartarini kit takılı ve yaklaşık iki aydır kullanıyorum. Oldukça memnunum. Benim öğrenmek istediğim konu bu yazılımla ilgili. Acaba belli dönemlerde servise gidip yazılımı güncelletmemiz gerekiyor mu? Bir de yaz ve kış ayları için farklı ayar yapılıyor mu? Teşekkürler , iyi çalışmalar..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.