Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: unalgedik

BUGÜNDE SORUNLU ARAÇ YOK....

aman olmasın ünal bey
  • SAOLUN TEMENNİMİZ...
    quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

inşallah hiçbir günde olmaz başarılarınızın devamı dileğiyle
    iyi çalışmalar hayırlı işler
    quote:

• TEŞEKÜRLER...
    quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

quote:

aman olmasın ünal bey
  • benim soru güme gitmiş galiba yaw...

cevabınızı bekliyorum ünal bey, selamlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

ünal usta merhabalar,
    benim sorunum aracımın hb olması yani bagaj sıkıntım var o nedenle araca lpg taktırmak benim için büyük sorun. simit tank taktıramıyorum çünkü stepne dışarda altta, telli sepet stepne var araçta. Bir yerde bu tip açık stepnelere sactan muhafaza yapılarak simit tank takıldığını duydum ama ne derece doğru bilmiyorum siz bu işin içindesiniz en sağlam bilgi sizde mevcuttur sanırım.
    Yani böyle bir muhafaza yaptırabilirmiyim ve ruhsat alabilirmiyim? maliyetli bir işmidir? aracım= (96 clio rti hb)
    saygı ve selamlarımla...
  • 8. gün tartarini izlenimleri

1 hafta oldu, 700 km civarında bi yol yaptım, bi sorun yok şimdilik
    çok şükür....

en güzeli de benzin ibresinin yerinden oynamaması
  • İLDEN İLE PROSEDÜRLER DEĞİŞİYOR MALESEF MESELA İSTANBULDA ARACIN ALTINA LPG TANKI KOYARSANIZ MUHAFAZA YAPTIRMANIZ GEREKECEK MALİYETİ 100 YTL FALAN AMA ANTALYADA ARAÇ İÇERİSİNDE HB DE OLSA 32 LT SİLİNDİR TANK DAHİ SIĞACAK KADAR YER VARSA ALT KISIMA KONULMASINA İZİN VERİLMİYOR.EĞER ARAÇ İÇİNDE HİÇ BOŞLUK YOKSA MESELA LİNCOLN VEYA 7 KİŞİLİK ZAFİRALARDA BAGAJ BÖLÜMÜNE EN KÜÇÜK TANK DAHİ SIĞACAK ALAN YOK BU YÜZDEN ALT KISIMA İZİN VERDİLER....
    quote:

benim soru güme gitmiş galiba yaw...

cevabınızı bekliyorum ünal bey, selamlar...
    quote:

ünal usta merhabalar,
    benim sorunum aracımın hb olması yani bagaj sıkıntım var o nedenle araca lpg taktırmak benim için büyük sorun. simit tank taktıramıyorum çünkü stepne dışarda altta, telli sepet stepne var araçta. Bir yerde bu tip açık stepnelere sactan muhafaza yapılarak simit tank takıldığını duydum ama ne derece doğru bilmiyorum siz bu işin içindesiniz en sağlam bilgi sizde mevcuttur sanırım.
    Yani böyle bir muhafaza yaptırabilirmiyim ve ruhsat alabilirmiyim? maliyetli bir işmidir? aracım= (96 clio rti hb)
    saygı ve selamlarımla...

• ARACINIZ PEGOUET OLSAYDI LPG DE GİTMENİZE RAĞMEN BENZİN GÖSTERGENİZ DÜŞERDİ GERÇİ BİZ ONADA ÇARE BULDUK...
    quote:

8. gün tartarini izlenimleri

çok şükür....

• tartarini taktım ve su an bi sorunum yok.ama aklımda sunlar var;
    lpg'nin uzun vadede aracın motoruna herhangi bi zararı olurmu?sonucta lpg nin yanma ısısı 530 derece, benzinin ise 350 derece.buna göre motor daha sıcak calısıyor.ayrıca bir kaç yerden duyduğum; sıvı yakıt(benzin), kuru yakıt(lpg)- bnzn aynı zamanda yanma yağlama yaparmıs falan....cevaplarınızı bekliyorum
  • evet ustaların aggalor un sorularına vereceği cevapları merakla bekliyorum.

9. gün tartarini izlenimlerine devam edelim

* yarın lpg alacam inşallah ne yaktığı konusunda biraz daha fikir sahibi olabileceğim.

* ünal bey ya da tecniq bi soru : bugün kırmızı ışıkta beklerken farkettim... lpg de iken rölanti bi 5000 devire düşer gibi oluyo araba hemen 7000 devire kendini topluyo sonra 6000 ne ve tekrar 5000 e sonra tekrar 7000 e salınımlar yapıyo. dikkatli dinlediğiniz zaman sanki vuruntu ve titreme oluyor. bu normal mi? acaba ecu den rölanti ayarını mı yükseltmek gerekir?

* bir de bizim araçlarda arıza ışığı yanmasın diye bi röle konmuş olabilir mi? ya da bunu nasıl anlarım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aggalor

tartarini taktım ve su an bi sorunum yok.ama aklımda sunlar var;
    lpg'nin uzun vadede aracın motoruna herhangi bi zararı olurmu?sonucta lpg nin yanma ısısı 530 derece, benzinin ise 350 derece.buna göre motor daha sıcak calısıyor.ayrıca bir kaç yerden duyduğum; sıvı yakıt(benzin), kuru yakıt(lpg)- bnzn aynı zamanda yanma yağlama yaparmıs falan....cevaplarınızı bekliyorum

hocam yanma ısıları hakkında hicbir bilgim yok gercekten...

ama ;

lpg: liquid petrol gasoline

yani likit petrol gazı... likit demek sıvı demek değil mi?
  • Sn unalgedik nasıl bir çare buldunuz açıklayabilirmisiniz.Saygılar
    quote:

ARACINIZ PEGOUET OLSAYDI LPG DE GİTMENİZE RAĞMEN BENZİN GÖSTERGENİZ DÜŞERDİ GERÇİ BİZ ONADA ÇARE BULDUK...
    quote:

8. gün tartarini izlenimleri

çok şükür....

• UNAL BEY MERABA ben aracıma tartarini sgi kit taktırdım 2006 focus 135 lira yakıyor acaba normalmidir cevaplarsanız sevinirim
  • LPG NİN MOTORA VERMİŞ OLDUĞU ZARAR İLK ÇALIŞMA ESNASINDADIR , BU DİREK LPG İLE ÇALIŞAN ARAÇLARDADIR VE ÇOK AZ MİKTARDADIR.SIRALI SİSTEMDE ARAÇİ LK ÇALIŞMA ESNASINDA BENZİNLE ÇALIŞMASI BAKIMINDAN KESİNLİKLE MOTORA ZARARI SÖZKONUSU DEĞİLDİR.SAYGILAR....
    quote:

Orjinalden alıntı: aggalor

tartarini taktım ve su an bi sorunum yok.ama aklımda sunlar var;

• ARACINIZIN GAZ KELEBEK BOĞAZININ TEMİZLENMESİ GEREKİR SORUN DÜZELMEZ İSE ATEŞLEME SİSTEMİNE BAKTIRIN YANİ BUJİ VE BUJİ KABLOLARI...
    quote:

evet ustaların aggalor un sorularına vereceği cevapları merakla bekliyorum.

* yarın lpg alacam inşallah ne yaktığı konusunda biraz daha fikir sahibi olabileceğim.

* ünal bey ya da tecniq bi soru : bugün kırmızı ışıkta beklerken farkettim... lpg de iken rölanti bi 5000 devire düşer gibi oluyo araba hemen 7000 devire kendini topluyo sonra 6000 ne ve tekrar 5000 e sonra tekrar 7000 e salınımlar yapıyo. dikkatli dinlediğiniz zaman sanki vuruntu ve titreme oluyor. bu normal mi? acaba ecu den rölanti ayarını mı yükseltmek gerekir?

* bir de bizim araçlarda arıza ışığı yanmasın diye bi röle konmuş olabilir mi? ya da bunu nasıl anlarım ?

• GAYET GÜZEL BİR SONUÇ TASARRUFLU GÜNLER.....YOLA DEVAM...
    quote:

Orjinalden alıntı: dessperado

UNAL BEY MERABA ben aracıma tartarini sgi kit taktırdım 2006 focus 135 lira yakıyor acaba normalmidir cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

ARACINIZIN GAZ KELEBEK BOĞAZININ TEMİZLENMESİ GEREKİR SORUN DÜZELMEZ İSE ATEŞLEME SİSTEMİNE BAKTIRIN YANİ BUJİ VE BUJİ KABLOLARI...
    quote:

evet ustaların aggalor un sorularına vereceği cevapları merakla bekliyorum.

çok önemli bi sorun değil aslında ama kışın stop eder mi diye düşünmüştüm. çok titizlenirseniz farkediyorsunuz ancak....

teşekkürler ünal bey
    teşekkürler tecniq
    ....

• benimde en büyük korkum stop etmesi. erzurumda ikamet ediyorum ve burda bu markayı takan kişiler nasıllar bilmiyorum. ve manifoldu sökmeden takıyoruz diyorlar pek güvenemedim. aracım 2000 model vectra 1,6
    lpg taktırdıktan sonra sorunlarla uğraşmaktansa benzinli mi kullansam diyorum bazen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogretmen82

benimde en büyük korkum stop etmesi. erzurumda ikamet ediyorum ve burda bu markayı takan kişiler nasıllar bilmiyorum. ve manifoldu sökmeden takıyoruz diyorlar pek güvenemedim. aracım 2000 model vectra 1,6
    lpg taktırdıktan sonra sorunlarla uğraşmaktansa benzinli mi kullansam diyorum bazen.

yok ben gayet memnunum sistemden, işte küçük takıntılar...
  • arkadaşlar,
    hayırlısıysa pazartesi ankara dan yola çıkıp antalya ya gidiyorum ünal bey e kit taktırmaya....
    izlenimlerimi sizlere aktaracağım tecrübe paylaşımı adına....
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.