Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aleyküm selam,çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun hayırlı kazançlar sizede.İlgi ve alakanız içinde tekrar teşekkür ederim.
  • Orjinalden alıntı: unalgedik

SİZE ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLERİM.NEZAMAN İSTERSENİZ UĞRAYIN SİZ BÖYLEBİR DÖNEMDE BİZE ZAMAN AYIRIP GELİRSENİZ BİZ MÜSAİT OLMASAKTA SİZE ZAMAN AYIRIRIZ GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.....
    Orjinalden alıntı: Erdim16

Ünal Bey selamlar;
    Geçen yıl Temmuz ayında Bursa'da Oto Gür'de Tartarini lpg kiti taktırdım aracıma.Şuan çok memnunum.Bu hafta sonu düğünüm var ve önümüzdeki salı Bursa'dan Kemer'e geçeceğim.Sabahtan yanınıza uğrayıp bir çayınızı içmek istiyorum.Tabiki aracımı bir de sizin kontrol etmenizi istiyorum.Eğer bahsettiğim gün için uygun olursanız buradan yazarsanız uğrayacağım.
    Selamlar..

İlginize teşekkürler.26 Haziran Salı günü sabahtan inşallah oradayım.Hayırlı işler.

• BEKLERİM...

Orjinalden alıntı: unalgedik

SİZE ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLERİM.NEZAMAN İSTERSENİZ UĞRAYIN SİZ BÖYLEBİR DÖNEMDE BİZE ZAMAN AYIRIP GELİRSENİZ BİZ MÜSAİT OLMASAKTA SİZE ZAMAN AYIRIRIZ GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.....

Ünal Bey selamlar;
    Geçen yıl Temmuz ayında Bursa'da Oto Gür'de Tartarini lpg kiti taktırdım aracıma.Şuan çok memnunum.Bu hafta sonu düğünüm var ve önümüzdeki salı Bursa'dan Kemer'e geçeceğim.Sabahtan yanınıza uğrayıp bir çayınızı içmek istiyorum.Tabiki aracımı bir de sizin kontrol etmenizi istiyorum.Eğer bahsettiğim gün için uygun olursanız buradan yazarsanız uğrayacağım.
    Selamlar..

İlginize teşekkürler.26 Haziran Salı günü sabahtan inşallah oradayım.Hayırlı işler.

• walla bende gelicem bi ziyarete ama bir terslik çıkarsa öyle giderim demiştim kendi kendime, saat gibi çalışıyo maşallah, arıza cıksın diye beklersem görüşemicez heralde, çayı demlet geliyorum ünal bey

golf 4 pasific tartarini

BEKLERİM...

Ünal Bey selamlar;
    Selamlar..

• yakıt değerlerim ;

60,78 YTL = 411 km. lpg 1,49 ytl / lt.

sarfiyat =14,8 ykr.

klima acık, 120-190 km/h arası hız. 5000-6000 devir arası vites gecişleri.

daha ne diyeyim :))

ha bu arada, ünal bey bendeki simit tankın kapasitesi nedir ? 41 lt aldı tank bittikten sonra.
  • selam alikemal bey arabanız markası nedir acaba bende aracıma lpg taktırmayı düüşünüyorum ve ne taktırıcam diye kafam karışık
  • liquid
    "sıvılastırılmıs petrol gazı" olması gerek.sıvılastırmada ya basınc altında yada sogutarak yapılır die biliyorum.yani normal sartlarda gazdır.

Orjinalden alıntı: bosphorus199

Orjinalden alıntı: aggalor

hocam yanma ısıları hakkında hicbir bilgim yok gercekten...

ama ;

lpg: liquid petrol gasoline

yani likit petrol gazı... likit demek sıvı demek değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggalor -- 21 Haziran 2007; 13:38:20 >
  • 2004 golf 4 pasific 1,6 16V 105 PS. ben uzun araştırmalar neticesinde tartarini taktırdım ünal ustanın ekibine. gayet de memnunum kesinlikle tavsiyemdir. gittiğimde adamlar mitsubishi evo ya moıntaja başlamak üzereydiler, o kadar söylüyorum sana. gözün arkada kalmasın için rahat etsin git tartarini taktır başın ağrımasın

quote:

Orjinalden alıntı: tusuuama

selam alikemal bey arabanız markası nedir acaba bende aracıma lpg taktırmayı düüşünüyorum ve ne taktırıcam diye kafam karışık
  • 16. gün tartarini izlenimleri

lpg taktıralı bugün 16. gün 1333 km yol yapmışım ve 105 lt lpg almışım

105 * 1380 = 144,500 lira
    1 km de yaklaşık 11 kuruş yakıyo
    ( %30 şehir içi %70 uzunyol)

sağolasın TARTARİNİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 21 Haziran 2007; 21:01:04 >
  • Ünal Bey yazmıyorum işte.Neden diye sorarsan sorun yok.Bugün sana ve ekibine yine dua ettim. Bazen aracımı arkadaşlara sürdürüyorum LPG takılı olup olmadığını anlayabiliyorlarmı diye .Tabii ki anlayamıyolar tartarini lpg kiti takıldığını.Böyle marka, böyle işçilik, teşekkürler Ünal Bey,teşekkürler İbrahim Usta,teşekkürler Antalya Okcan,teşekkürler Tartarini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfan052 -- 21 Haziran 2007; 22:50:45 >

• ünal bey ben eskişehirden yazıorum aracım fiat brava 1,6 103hp ekim ayında aracıma morgazotogazda tartarini taktırdım ilk 2hafta hiç sorun yasamamıstım.taki kasım ayına gecene kadar havaların soğumasıyla aracım benzinden lpg ye gecerken stop etmeye baslamıstı hemen morgaza götürdüm ve sağolsunlar yardımcı oldular programı tekrar yüklediler sorunum çözüldü.fakat birkaç gün sonrada aracımı kırmızı ısıkta durduğumda 3 kez çok hafif sarsıntı yaptığını farkettim bunun üzerine yine yetkili bayiinin yolunu tuttum ve sorunun buji kablolarından olduğu söylendi kablolar çok sertlesmişti bunun üzerine buji kabloları değiştirildi.biz sorun cözüldü diye aracı ordan cıkardık ama birde baktık ki sorun devam ediyor..ve ogün bugündür geri götürmedim oraya aracımı 8aydır bu halde kullanıyorum bundan baska hiç bisorun yasamadım çok memnunum performansı muhtesem benzin gaz farketmiyor çekişi süper aracımın.birde su ısıklarda veya baska bi yerde durunca 3 kez sarsıntıyı yapmasa harika olucak.unutmadan bu sarsıntıyı birde yine arac dururken bosta gaz verip çekince gene yapıo 3kez hafif bi sarsıyo..aracımı periyodik bakımları motor bakımları için servisine götürdüm ordaki ustada lpg dendir dedi senin aracının bişeysi yok dedi.depo 50 ytl ye doluyo ve yaklasık 315km yol yapabiliorum sehir içinde bu değerler sizce nasıl.bazı arkadaslar 380km yaptıklarını yazmıslar? simdiden tesekkür ederim size iyi forumlar..

• ÇAYIMIZ HERZAMAN HAZIR ALİKEMAL BEY BEKLİYORUM....
    Orjinalden alıntı: alikemal80

walla bende gelicem bi ziyarete ama bir terslik çıkarsa öyle giderim demiştim kendi kendime, saat gibi çalışıyo maşallah, arıza cıksın diye beklersem görüşemicez heralde, çayı demlet geliyorum ünal bey

golf 4 pasific tartarini

BEKLERİM...

Ünal Bey selamlar;
    Selamlar..

• Tartarini gerçekten başarılı bir kit.Bu kadar memnun insan tesadüf olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Tartarini gerçekten başarılı bir kit.Bu kadar memnun insan tesadüf olmaz.

Elbette.. Markanın kalitesi ve servisin ilgisi-becerisi bir araya gelince müşteri memnun oluyor.. Ünal Bey'in servisine gittim. Çay içmek veya kontrol için uğrayan çok müşteri geldi.. Bir kısmı tartarini kit'i başka illerdeki servislerde taktırmışlardı hatta. Ustalar hepsiyle ilgilendi, sorunlarını çözüp ücret almadan gönderdiler.. Siz olsanız, memnun olmaz mısınız?

• veeeeee pm atarak cevap isteyenler.....
    başarılı bir kit nasıl olurmuş merak edenler....
    fotoları ekliyorum:

öncelikle anahtarın yeri, aslında daha güzel bir yerde olmalıydı ama ben böyle olsun istedim :

gaz anahtarı benzinde : ( burada henüz lpg ye geçmemiş durumda, benzin ışığı yanarken lpg nin ışığı yanıp sönüyor. ben tam lpg nin ışığının söndüğü andak foto çekmişim)

gaz anahtarı lpg ye geçmiş durumda:

motor da TARTARİNİ uygulaması (kaportacı bi arkadaşım var çok beğendi, ayrıca focus u olan bi arkadaşınkiyle karşılaştırdık, onun ki resmen çorba.....)

gaz dolum ağzı. arka çeki demirinin yanında. oldukça gizli bir yerde

benzin deposunu da doldurmuştum. 1000 km civarında gaz kullandım, herhalde 3-4 lt benzin gitmiştir

arabanın maddi sigorta olarak kaskosu var, eh bunlarda manevi sigortalar.... YA ALLAH deyip biniyorum... (ALLAH hepimizi kazadan beladan esirgesin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 23 Haziran 2007; 11:04:51 >

• Sn dondurmacı yapma gözünü seveyim normal sıradan bir montaj bence bu arada size tavsiyem aracınızın anahtarı ile evin anahtarını ayni anahtarlık da taşıyorsunuz resimde öyle gözüküyor aracın anahtarını bence ayrı kullanın arçda kullandıgınız anahtarlığın agırlığı artarsa aracın anahtar yuvası bozulabilir saygılar
  • Bu arada benzin deponuzu yarıdan fazla doldurmayın saygılar
  • benim bu güne kadar izlediğim dönüşüm kitleri içinde benimki bayağı bi hoşuma gitti. mutlaka çoooookkk daha güzel uygulamalar vardır. ama özellikle arkadaşımın focusu gördükten sonra benim uygulama nasa da yapılmış gibi.
    kontak anahtarının yanındaki kale marka anahtar direksiyon kilidinin. benim eski broadvay den kalma. toyota yı da sote yerlere bırakınca yine kitliyorum kilidi. o yüzden var anahtar
    benzin deposunu nasıl olacağını herkes bişi söylüyor, bende tam bilmediğim için geçen full doldurdum. yarıdan az oldumu benzin pompası bozluyormuş diyolar
    saygılar,
  • Sn dondurmacı montaj kötü veya iyi anlam da birşey söylemiyorum yani benim gördüğüm normal bir montaj benzin deposuna gelince yarım depo yeterli çok dolu olursa benzin uzun süre motordan devirdaim yapıyor ve dolayısı ile benzinin özelliği bozuluyor. Yarım depo ideal yarıdan aşağı düşünce 20-30 ytl lik benzin ile tamamlarsanız iyi olur saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

veeeeee pm atarak cevap isteyenler.....
    başarılı bir kit nasıl olurmuş merak edenler....
    fotoları ekliyorum:

öncelikle anahtarın yeri, aslında daha güzel bir yerde olmalıydı ama ben böyle olsun istedim :

gaz anahtarı benzinde :

gaz anahtarı lpg ye geçmiş durumda:

motor da TARTARİNİ uygulaması (kaportacı bi arkadaşım var çok beğendi, ayrıca focus u olan bi arkadaşınkiyle karşılaştırdık, onun ki resmen çorba.....)

gaz dolum ağzı. arka çeki demirinin yanında. oldukça gizli bir yerde

benzin deposunu da doldurmuştum. 1000 km civarında gaz kullandım, herhalde 3-4 lt benzin gitmiştir

arabanın maddi sigorta olarak kaskosu var, eh bunlarda manevi sigortalar.... YA ALLAH deyip biniyorum... (ALLAH hepimizi kazadan beladan esirgesin)

bu işlere aşina ve uzun yıllardır bir çok farklı araçta LPG kullanan biri olarak bende bi yorum belirteyim.

sevgili dondurmacı, aracındaki montaj oldukça güzel ve derli toplu, zaten olması gerekende bu. benim aracımdada aynı sistem var sizinki gibi tertemiz ve sağlam bi şekilde monte edilmiş.

ama şöyle bir durum var! bu ülkede malesef kimse işini doğru düzgün yapmadığı için düzgün yapılımış bir iş görünce şaşırıyoruz, zaten olması gereken bu ama bugüne kadar belki 50 tane araç gördüm sıralı sistem takılmış, çok azı bu temizlikteydi. genelde ufak kıytırık yerlerde ucuza bağlatıyolar LPG yi, ve sonuç kaçınılmaz, işçilik sıfır...! tabi hemen ardındanda sorunlar baş gösteriyor.

Geçen gün bir Passat gördüm, sanırım 98 modeldi, ama 1.8 Turbo olanlardı, keşke o arabadaki LPG sisteminin montajını resmetseymişim. Markayı burda söylemek istemiyorum ama tam bir rezalet olmuş, motorun ve çevre sistemlerinin altını üstüne getirmişler, tam bir çorba olmuş kaputun içi, zaten bunun sonucu passat sahibide problem üstüne problem yaşamış ve LPG hakkında ağzına geleni söylüyor, "LPG 5 para etmez kardeşim, böyle sistemmi olur, bi daha LPG taktırırsam 2 olsun" gibi nazik cümleler kullanmıyo tabi, sanayi mahallesinde bir tamircide olduğumuz için ağzına geleni söylüyor, adama çektirdikleri eziyet yetmiyormuş gibi LPG dende soğutuyorlar. gelde bu adama aslında LPG nin düzgün ve bilinçli kişiler tarafından bağlanırsa hiç sorun çıkarmayacağını anlat. artık bu imkansız.

bi daha görürsem o arabayı sanayide mutlaka resmini çekicem.
    sizin arabanızdaki LPG montajı bence nasıl olması gerektiğini gösteren güzel bir uygulama olmuş, sıradışı değil, en mükemmeli değil ama olması gerekeni bu! burda kalmasında yarar var diye düşünüyorum.

hayırlı günler...

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.