Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 23 Haziran 2007; 1:33:04 >
  • Neden ihtiyarladınız.Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Neden ihtiyarladınız.Saygılar

yok bişey, ölesine...

saygılar, sevgiler....
  • Üstad bişey yoksa mesajımı alıntı yapmayın lütfen.Saygılar
  • burası özgür bir forum değilmi?

yazıyı yazana kadar yazı sizin esirinizdir ancak yazıp gönderdikten sonra forumun malı yani hepimizin malı olur.

dolasıyla istediğim yazıdan alıntı yapabileceğimi düşünmekteyim.

saygılar...
  • Doğru söylüyorsunuz durup dururken bir yazıdan alıntı yapılmasının bir mantığı varmı iş olsun diye alıntı yapmak ne kadar mantıklı ben niye alıtı yaptığınızı biliyorum sizin gibi sanayi ye lpg ye aşina birinin mesajda ne demek istediğimi çok rahatlıkla anlaması gerekirdi.Saygılar
  • quote:

Doğru söylüyorsunuz durup dururken bir yazıdan alıntı yapılmasının bir mantığı varmı iş olsun diye alıntı yapmak ne kadar mantıklı ben niye alıtı yaptığınızı biliyorum sizin gibi sanayi ye lpg ye aşina birinin mesajda ne demek istediğimi çok rahatlıkla anlaması gerekirdi.Saygılar

peki o alıntıdan sonra acaba yazdıklarınızda birazcıkta olsun yanılmış olabileceğinizi hiç düşündünüzmü?

saygılar...
  • Hayır niye düşüneyim açıklarmısınız.Saygılar
  • sevgili tecniq ve sevgili oğuzhan,
    bi tartışmaya sebep olmuşum gibi hissediyorum kendimi,
    lütfen arkadaşlar istirham ediyorum....
    ikinize de selam ve hürmetlerimle iyi geceler...
  • quote:

Hayır niye düşüneyim açıklarmısınız.Saygılar

peki madem istediniz açıklayayım, benzin gibi fosil yakıtlar kapalı devre bir devir daim sisteminin içinde dönmekle özelliğini kaybetmez.

siz bana aksini bilimsel olarak açıklayabilirmisiniz?

saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

sevgili tecniq ve sevgili oğuzhan,
    bi tartışmaya sebep olmuşum gibi hissediyorum kendimi,
    lütfen arkadaşlar istirham ediyorum....
    ikinize de selam ve hürmetlerimle iyi geceler...

tartışma yok abi, 2 medeni insan olarak bilgilerimizi paylaşıyoruz

gerçekten böyle bir durum varsa bende öğrenmek isterim tabi.

ama gerçekten ikna edici kanıtlar veya mantıklı açıklamalar olması lazım.

• peki o zaman gönül rahatlığıyla kalkabilirim....

hepinize iyi geceler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

peki o zaman gönül rahatlığıyla kalkabilirim....

hepinize iyi geceler...

iyi geceler abi...
  • Sn dondurmacı rahat olun sizlik bir durm yok sanırım sn tecniq şu naktayı gözden kaçırdı lpg kullanmayan bir araç bir depo benzini 400-500 km de harcayacak buda kullanıma göre 10-15 gün yapar fakat lpg li bir araç da hele yaz aylarında belki üç ay bekleyecek buda bu da 3-4 bin km demektir.Bu arada sadece depoda beklemeyecek ayni zamanda benzin lpg fark etmeksizin depodaki benzin benzin pompası marifetiyle sisteme gönderilecek araç lpg çalışırken benzin enjektörleri çalışmadığı için gelen benzinin tamamı geri dönüş sistemi merifeti ile geri benzin deposuna dönecek dolayısı ile depodaki benzin özellikle benzin enjektörlerinin olduğu bölgede aşırı sıcağa maruz kalacak bu olay benzinli araç da 10-15 gün sürecektir fakat sıralı sistemli lpg li bir araçda ayni benzin belki 20 defa daha fazla bu olaya maruz kalacak bu durum ise azda olsa benzinin özelliğinin bozulmasına ve daha fazla buharlaşmaya yol açacaktır diye düşünüyorum.Herkese saygılar

• Sn Tecniq aracların benzin sistemini sizin kastettiniz anlamda kapalı devre devir daim bir sistem olduğunu düşünmüyorum saygılar iyi geceler
    quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

Hayır niye düşüneyim açıklarmısınız.Saygılar

peki madem istediniz açıklayayım, benzin gibi fosil yakıtlar kapalı devre bir devir daim sisteminin içinde dönmekle özelliğini kaybetmez.

siz bana aksini bilimsel olarak açıklayabilirmisiniz?

saygılar...

• quote:

Sn dondurmacı rahat olun sizlik bir durm yok sanırım sn tecniq şu naktayı gözden kaçırdı lpg kullanmayan bir araç bir depo benzini 400-500 km de harcayacak buda kullanıma göre 10-15 gün yapar fakat lpg li bir araç da hele yaz aylarında belki üç ay bekleyecek buda bu da 3-4 bin km demektir.Bu arada sadece depoda beklemeyecek ayni zamanda benzin lpg fark etmeksizin depodaki benzin benzin pompası marifetiyle sisteme gönderilecek araç lpg çalışırken benzin enjektörleri çalışmadığı için gelen benzinin tamamı geri dönüş sistemi merifeti ile geri benzin deposuna dönecek dolayısı ile depodaki benzin özellikle benzin enjektörlerinin olduğu bölgede aşırı sıcağa maruz kalacak bu olay benzinli araç da 10-15 gün sürecektir fakat sıralı sistemli lpg li bir araçda ayni benzin belki 20 defa daha fazla bu olaya maruz kalacak bu durum ise azda olsa benzinin özelliğinin bozulmasına ve daha fazla buharlaşmaya yol açacaktır diye düşünüyorum.Herkese saygılar

fikrinize saygı duymakla beraber katılmıyorum.

kapalı devre bir sistemde benzinin ne kadar dönerse dönsün özelliğini yitirmeyeceğini düşünüyorum.

sizinki bir tez, belki olabilir belki olamaz, ama bunu ispatlayabilmek gerçekten çok zor.

yinede LPG li araçlarda depodaki benzinin yarım depo civarlarında kalmasını bende uygun görüyorum.

zaten kendimde bu şekilde kullanıyorum. deponun ağzına kadar dolu olmasına gerek yok.

hayırlı akşamlar, saygılar...

• Bir yaşa daha girme olayı dışındaki seviyeli tartışmanızdan dolayı teşekkür ederim.Saygılar sunarım
  • quote:

Bir yaşa daha girme olayı dışındaki seviyeli tartışmanızdan dolayı teşekkür ederim.Saygılar sunarım

o zaman onuda silerim şimdi, bi sorun kalmaz...

hayırlı geceler, saygılar...
  • Yok silmenize gerek yok düşünmeniz yeterli saygılar iyi geceler
  • HERKESE TASARRUFLU GÜNLER BUKADAR BİLİNÇLİ VE BİLGİLİ AYNI ZAMANDA SAYGILI MÜŞTRİLERE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN NE MUTLU BİZLERE NOT:POLEMİĞİN DEVAM ETMEMESİ AÇISINDAN KONUYU TEKRAR AÇMAYACAM SÖYLENİLENLER KISMEN DOĞRU BAZI EKLENECEKLER VAR OKADAR.SAYGILARIMIZLA...
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.