Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAMLAR İKİ METAL ARASINDA KÖPÜK OLUP OLMAMASI BAĞLANTI İLE İLGİLİDİR MONTAJ GÜZEL OLDU VE SES YAPMIYORSA HERHANGİ BİR SAKINCASI YOKTUR ARACINIZ ZANNEDİYORUM MAREA VE 0.18 ŞEHİR İÇİ VE KLİMALI ÇOK İYİ RAKAM AYARLARINIZLA OYNATMAYINIZ...
    quote:

Orjinalden alıntı: alpi4242

ünal bey arcımda simit tüp var bir arkadasım tüple arabanın sacı arasında köpük olması gerektiğini söyledi iki metalin bir birine temas etmemesi gerekiyormuş ama benim aracımda tüple aracın metali arasında köpük yok sakıncası olablir mi
    birde aracım bu ay şehiriçi 0.18 yaktı klima açık fazla mı slm lar

• ünal bey tşk ederim sağolun antalyaya geldiğimde yanınıza gelip bi çayınızı içerim slm lar alpaslan
  • Ünal bey merhaba,
    Gerçi daha önce şimdi bahsedeceğim sorunla ilgili bir sorum olmuştu ama, birsüre foruma uğrayamadım. En son sıralı lpg yi nerede taktırdığımı sormuştunuz. Şöyleki; Aracım hyundai accent 1,3. 2005 model. Şahin balansta yaklaşık 3 ay kadar önce sıralı sistem lpg dönüşümü yaptırdık. İlk zamanlar çalışma ve performans olarak problemsiz olarak çalışırken daha sonraları motor soğukken ve benzinle çalışma esnasında, motor stop etme, silkeleme ve çekişten düşme problemleriyle karşılaşmaya başladım. Hatta artık yokuş yukarı parkettiğim zamanlar araç lpg ye geçene kadar aracı yerinden oynatamaz hale geldim. Birkaçdefa gaz ayarı yapıldı fakat bir iki gün içerisinde tekrar aynı problemler oluştu. En son gidişimde ise problemin, motor çalıştıktan sonra lpg ye geçerken benzin pompasının işlevini durdurmaya yarayan bir röle'den kaynaklandığını ve bu röleyi sökerek deneme yapabileceklerini söylediler. Bu röle zaten kendilerinin takmış olduğu bir röle. Yanlız böyle bir durumda eğer depoda benzin kalmazsa benzin pompasının bozulabileceğini de ilettiler. Ben de söktürmedim. Şimdi; bu söylenenler doğrumudur, röleyi söktürmem mi gerekir, ya da sorun başka birşey midir de deneme yanılma ile mi bulunacaktır? Sonuç itibarıyla LPG dönüşümü esnasında bize vaat edilen benzinli kullanımdan hiçbir farkı olmayan, problemsiz bir dönüşüm olacak denilmesidir. Gerekiyorsa aracı size getireyim. Yardımcı olmanızı rica ederim. Çünkü artık aracı hiçbir şekilde verimli kullanamıyorum. Saygılar.

• Bu arada aracı size getireyim dedim ama, pardon siz Antalya'ydınız. İstanbul'dan gelmek biraz maliyetli olur
  • Her şehirde az sayıda bayinin olmasının dezavantajıda bu işte. Sorununa çözümü başka illerde veya internet ortamında arayabiliyorsun. Takip ettiğim kadarıyla bu 3. mesajın sorunların hakkında.

quote:

Orjinalden alıntı: freesolcerman

Ünal bey merhaba,
    Gerçi daha önce şimdi bahsedeceğim sorunla ilgili bir sorum olmuştu ama, birsüre foruma uğrayamadım. En son sıralı lpg yi nerede taktırdığımı sormuştunuz. Şöyleki; Aracım hyundai accent 1,3. 2005 model. Şahin balansta yaklaşık 3 ay kadar önce sıralı sistem lpg dönüşümü yaptırdık. İlk zamanlar çalışma ve performans olarak problemsiz olarak çalışırken daha sonraları motor soğukken ve benzinle çalışma esnasında, motor stop etme, silkeleme ve çekişten düşme problemleriyle karşılaşmaya başladım. Hatta artık yokuş yukarı parkettiğim zamanlar araç lpg ye geçene kadar aracı yerinden oynatamaz hale geldim. Birkaçdefa gaz ayarı yapıldı fakat bir iki gün içerisinde tekrar aynı problemler oluştu. En son gidişimde ise problemin, motor çalıştıktan sonra lpg ye geçerken benzin pompasının işlevini durdurmaya yarayan bir röle'den kaynaklandığını ve bu röleyi sökerek deneme yapabileceklerini söylediler. Bu röle zaten kendilerinin takmış olduğu bir röle. Yanlız böyle bir durumda eğer depoda benzin kalmazsa benzin pompasının bozulabileceğini de ilettiler. Ben de söktürmedim. Şimdi; bu söylenenler doğrumudur, röleyi söktürmem mi gerekir, ya da sorun başka birşey midir de deneme yanılma ile mi bulunacaktır? Sonuç itibarıyla LPG dönüşümü esnasında bize vaat edilen benzinli kullanımdan hiçbir farkı olmayan, problemsiz bir dönüşüm olacak denilmesidir. Gerekiyorsa aracı size getireyim. Yardımcı olmanızı rica ederim. Çünkü artık aracı hiçbir şekilde verimli kullanamıyorum. Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: freesolcerman

Ünal bey merhaba,

walla çok şaşırdım...

ben bayrampaşa şahin balansta çok farklı araçlarıma ve çok samimi olduğum bir çok arkadaşımın araçlarına defalarca LPG taktırtdım, yıllarca hem kendim kullandım hemde arkadaşlarım kullandı, ama hiç bi problem yaşamadım. şu anda kullandığım araba tartarini kit ile çalışıyor ve kelimenin tam anlamı ile benzinden hiç bir farkı yok.

yaşadıklarınız için üzüldüm, inşallah en kısa zamanda hallolur.

• Bahsettiğim şikayetlerin lpg dönüşümünü yaptırdığım yerle bir alakası yok. Şahin Balans hakikaten iyi bir servis ve ustalar da acayip iyi ustalar. Hatta işçilik olsun, yardımları olsun kesinlikle çok iyiler ve profesyoneller. (telefonla bile destek verdiler sağolsunlar) Sadece Ünal usta nerde takıldığını sorunca onu cevaplamak amacıyla buradan bahsettim. Eğer aynı problemleri yaşayan birileri daha varsa kısa yoldan çözmek derdindeyim forumdaki herkes gibi. Sonuçta araçlar mekanik. Herşeyle karşılaşabiliyoruz. Herkese saygılar..
  • ünal bey yaklaşık üç aylık araştırmalar sonucu tartarinide karar kıldım. Bunda sizin çok etkinizde oldu diyebilirim. İzmir de tartarini nerede taktırılır. Ayrıca fiyatı ne olur. Araç renault scenic . montaj esnasında özellikle dikkat etmem gereken noktalar nelerdir. bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Evet
    Tartariniyi son 4 aracımdada kullandım.birinede kendim taktırdım.çekişi olsun sağlamlığı olsun çok randımanlı .
    yalnız benim 4 araçtada gördüğüm diğer LPG dönüşümlerine göre km de 30-40 YTL fazla yakıyor benim gözlemim bu.Teknik bilgisi olanlar cevaplandırabilirse sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baki69

Evet
    Tartariniyi son 4 aracımdada kullandım.birinede kendim taktırdım.çekişi olsun sağlamlığı olsun çok randımanlı .
    yalnız benim 4 araçtada gördüğüm diğer LPG dönüşümlerine göre km de 30-40 YTL fazla yakıyor benim gözlemim bu.Teknik bilgisi olanlar cevaplandırabilirse sevinirim.

tam tersini düşünmekteyim, tartarini diğer lpg sistemlerinden biraz daha az yakıyor bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

Evet

tam tersini düşünmekteyim, tartarini diğer lpg sistemlerinden biraz daha az yakıyor bence.

Tecniq hocam, sen nerede taktırdın ? Ben de p.tesi tartarini taktıracağım ama yere karar veremedim. . .
  • quote:

Orjinalden alıntı: emr23

quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

Evet

Tecniq hocam, sen nerede taktırdın ? Ben de p.tesi tartarini taktıracağım ama yere karar veremedim. . .

ben bayrampaşada Şahin balansta taktırdım.

daha doğrusu ben ve birlikte taktırdığımız arkadaşlarımı sayarsak herhalde 6-7 sistem taktırmışızdır orda.

allaha şükür bugüne kadar hiçbi problemimizde olmadı

telefon numarasını bilmiyom ama googleden şahin balans diye aratırsanız çıkıyo ...

• 23. gün tartarini izlenimleri

evettttt TOYATA COROLLA + TARTARİNİ uyumunda 3 haftayı devirdik... ( ALLAH a şükür bi sorun yok )
    yaklaşık 1650 km yaptım. cumartesi günü 1500 km bakımı için servise gidiyorum .
    inşallah herşey yolundadır.

1 lt lpg ile yaklaşık 12,5 km yol yapıyorum...
    sakin kullanım ve uzunyolda bu 13,5 a çıkacaktır diye düşünüyorum....

bugün ankara için arabadaki dış sıcaklık ölçer 37 dereceyi gösterdi. tabi klima açık ve araba lpg de çalışırken hiç bir zorlanma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 28 Haziran 2007; 17:28:22 >

• slm 2000 model megan 1,6 16 v lpg taktırcam

Brc olsun dedım ankarada bayılere sordum takarız abı ee ne takıyon fast yok kardesım o eskı sıstem ben sequental 24 taktırcam varmı yok ee ne dıye sıralı takcam dıyon kardesım

o zaman TARTARİNİ taktırıyım dıyorum onunda fast yada sq 24 varmı nasıl bılcem bana eskı model tartarını takarsalar ?

bilen varmı arkadaslar ha bu arada bunlar beni zorla Atikerci yapcak mı ne.
  • hadi buyrun

TArtarini bayisinin birine aradım tartarininin fast modeli varmıs seqential 24 yokmus yani brc eski fastle aynı

sıralı tek ejektorlumu takıyo tartarını anlamadım
  • aracıma lpg taktıralı 1 yıl oldu
    tüketim ve performans konusunda şikayetim yok ama
    soğutma suyum eksiliyor...servise götürdüm lpgli raçlarda eksilir dediler...doğru mu fikri olan varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolet78

aracıma lpg taktıralı 1 yıl oldu
    soğutma suyum eksiliyor...servise götürdüm lpgli raçlarda eksilir dediler...doğru mu fikri olan varmı

lpg ile soğutma suyu kaçağının bir alakası yok.
    kaçakları önleyen bir sıvı var. çeşitli markalarda olabiliyor.
    ondan koy soğutma suyuna, işin halledilimiş olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolet78

aracıma lpg taktıralı 1 yıl oldu

Eski tip lpg sistemi ise, regülatöre giren/çıkan su hortumları; regülatördeki yuvadan daha büyük çaplı hortum takılıp kelepçeyle sıkılması nedeniyle, montajdan belli bir süre sonra kelepçelerin oradan sızdırabiliyor
  • 25. gün tartarini izlenimleri

bugün lpg nin 1500 bakımına gittim. araca bilgisayar bağlandı. herhangi bi sorun yok...

ünal bey bir de sizden bi sorunun cevabını istiyecem.
    arabanın benzin deposunu doldurmuştum 1700 km yaptım ve hala benzin deposu full dolu herhalde ancak 3-4 lt benzin harcamıştır. benzinin özelliğinin kaybolmaması için yarım la 1/4 arasında mı benzin bulundurmak gerekir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 30 Haziran 2007; 23:45:59 >
  • iyi günler,

benim aracımda tartarini sıralı sistem montajı yapılmış. ben bu şekilde aldım. ama kiti komple söktürdüm. v6 2500 motor bir araç olduğu için bana en garanti brc fast önerdiler ama elimdeki kiti değerlendirmek istiyorum.

ankara da kaliteli bir işçilikle montaj yapabilecek , program atıp sistemi devreye alabilecek usta gibi bir ustaya ihtiyacım var. berbat bir performans veriyor şu an tartarini. ya tartarini yi bir şekilde çalıştıracağım. yada elimdeki kiti satacağım. faturası şubat 2007 bu da kit yeni demek oluyor herhalde.

bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

fikirlerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.