Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

yaktınız beni ünal bey....

6 haziran 2007 tarihinde tartarini taktırdım ve 2,5 ayda 4.500 km yol yaptım.

seçim için trabzondan ankaraya geldim 742 km ve sadece 75 milyonluk gaz yaktım... araba az yakınca hiç inmiyoruz arabadan, bi de derlerki lpg ekonomiktir...

• SEVGİLİ KARDEŞİM BAŞKA YERE GİTMEK NEDEN ETİK OLMASIN SANKİ OKCANDA TAKTIRMIŞ,SANKİ PARAYI OKCANA VERMİŞ GİBİ GİT RAHATÇA SORUNUNU ANLAT BİZ HERZAMAN ŞUNU SÖYLÜYORUZ NEREDE TAKTIRIRSAN TAKDIR GİT HERYERDE BAKTIR.BENDENDE SELAM SÖYLEYİN KESİNLİKLE YARDIMCI OLURLAR.GARANTİ BELGENİZİ YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN...
    quote:

Orjinalden alıntı: freesolcerman

Ünal bey,
    daha öncede de sormuştum ama bir yanıt alamamıştım, Aracımın motoru soğukken benzinde çok ama çok zor çalışıyor. Benzinde giderken çekişi inanılmaz düşük. Lpg dönüşümünü Nisan ayında yaptırdım ve yaptırdığımdan beri sistemi takan yere gidip gelmekten bende bıktım, adamlar da bıktı. Benzinden gaza geçerken benzin pompasını durdurmaya yarayan bir röle takmışlardı. Sorun bu olabilir diye onu da söktüler. Fakat 1 hafta arabayı kullandıktan sonra yine aynı sorun. Yine gidicem servise. Ya da silivrikapı daki okcan'a gitsem orada daha aydınlatıcı bir bilgi verebilirler mi? Sonuçta
    yeni takıldı ve aslında takan yerden başka bir yere gitmek etik olmaz diye düşünüyorum. Yardımcı olmanızı rica ederim. Yoksa arabayı sattıracak bu problem bana. Saygılar..

• merhaba arkadaslar,uzun zamandır foruma zaman ayıramamıştım iş yoğunluğundan.
    haftasonu secim nedeni ile sandık başkanıydım köyün birinde. sabah uyanamadım ve gec kalmamak için son sürat görev mahaline doğru yol aldım. aracım ilk kez 3.viteste 140 km nin üzerine çıktı ben bile şaşırdım. yüksek devirlerde benzine göre daha iyi tork veriyor sanırım. yanılıyorsam lütfen düzeltin ünal bey. ne yaktıgım mevzusuna hiç değinmeyeceğim sizin verdiğiniz değerlerin biraz üzerinde tüketiyorum, o da sanırım süratten kaynaklanıyor. düz yol ve sabit 90 km hız ile deneyeceğim boş bir zamanda bakalım ne kadar bir düşme kaydedeceğim. herkese keyifli ekonomik ve kazasız sürüşler...

saygı,sevgi...

Golf IV Pasific Tartarini
  • Ünal bey, bende tartarini sıralı kit takılı. Geçen gün aküyü değiştirdim. Bu değişiklikten sonra lpg depo seviye göstergesi (4 tane yeşil, 1 tane kırmızı led) ve arabanın yol bilgisayarı sistem ile uyumlu çalışmamaya başladı. Depo boş olduğunda bile 4 tane yeşil yanıyor. Yol bilgisayarı da evvelden reel lpg tüketimini gösterirken şimdi eksik gösteriyor. Sorun neden kaynaklanabilir sizce?
  • selamlar akü değişirken kutup başlarının sökülmesinden dolayı ecu da program sorunu yaşanmış olabilir nerede takıldığını yazmamışsınız servisinize gidin ve baktırın sanırım çözülür....
    quote:

Orjinalden alıntı: avdr

Ünal bey, bende tartarini sıralı kit takılı. Geçen gün aküyü değiştirdim. Bu değişiklikten sonra lpg depo seviye göstergesi (4 tane yeşil, 1 tane kırmızı led) ve arabanın yol bilgisayarı sistem ile uyumlu çalışmamaya başladı. Depo boş olduğunda bile 4 tane yeşil yanıyor. Yol bilgisayarı da evvelden reel lpg tüketimini gösterirken şimdi eksik gösteriyor. Sorun neden kaynaklanabilir sizce?
  • EVET ALİKEMAL BEY SİZİN AŞIRI SÜRAT TUTKUNUZ İSTEDİĞİNİZ RAKAMIN ALTINDA EKONOMİ SAĞLADIĞINIZI DÜŞÜNMENİZE NEDEN OLUYOR FAKAT AYNI ŞEKİLDE BENZİNDE NEKADAR YAKIT TÜKETİMİ OLDUĞUNUDA HESABA KATMAK LAZIM.AMA SİZ BİRDE 90 KM. SABİT HIZLA DENEYİN TEKRAR GÖRÜŞELİM,SAYGILAR KAZASIZ,SORUNSUZ GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: alikemal80

merhaba arkadaslar,uzun zamandır foruma zaman ayıramamıştım iş yoğunluğundan.
    haftasonu secim nedeni ile sandık başkanıydım köyün birinde. sabah uyanamadım ve gec kalmamak için son sürat görev mahaline doğru yol aldım. aracım ilk kez 3.viteste 140 km nin üzerine çıktı ben bile şaşırdım. yüksek devirlerde benzine göre daha iyi tork veriyor sanırım. yanılıyorsam lütfen düzeltin ünal bey. ne yaktıgım mevzusuna hiç değinmeyeceğim sizin verdiğiniz değerlerin biraz üzerinde tüketiyorum, o da sanırım süratten kaynaklanıyor. düz yol ve sabit 90 km hız ile deneyeceğim boş bir zamanda bakalım ne kadar bir düşme kaydedeceğim. herkese keyifli ekonomik ve kazasız sürüşler...

saygı,sevgi...

Golf IV Pasific Tartarini

• evet seçim bitti ve tekrar trabzona döndüm. 742 km yolda 52 litre gaz tükkettim. klima sürekli açık, 100 km hızı geçmedim ve araba boştu... eeee tartarini farkı....
  • BİZİM İÇİN GURUR VRİCİ SİZİNİÇİN NE MUTLU.TASARRUFLU GÜNLER KORNETTO...
    quote:

evet seçim bitti ve tekrar trabzona döndüm. 742 km yolda 52 litre gaz tükkettim. klima sürekli açık, 100 km hızı geçmedim ve araba boştu... eeee tartarini farkı....
  • yahu alemsiniz ne diyeyim. cornetto haa. öldürdünüz beni akşam akşam. siz cok yaşayın emi

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

BİZİM İÇİN GURUR VRİCİ SİZİNİÇİN NE MUTLU.TASARRUFLU GÜNLER KORNETTO...
    quote:

evet seçim bitti ve tekrar trabzona döndüm. 742 km yolda 52 litre gaz tükkettim. klima sürekli açık, 100 km hızı geçmedim ve araba boştu... eeee tartarini farkı....

• o gaz pedalını köklemeden nasıl gidebiliyorsun inan anlayabilmiş değilim.heleki araba boşken. takdirlerimi sunuyorum kornetto kardeş.. bende burda zırlayayım cok yakıyorum diye. ama bende deneyeceğim düz yol ve 90 km sabit hızı. bakalım sonuçlar ne olacak..

saygı,sevgi...

golf 4 pasific tartarini

quote:

• neredeyse 10 km de bir cevirme var sizin o taraflarda yok herhalde

şaka bi tarafa da ne gereği var ki hızlı gitmenin... ben oldum bittim arabayı sakin kullanırım alışkanlık işte...

bu forumda başka bir başlıkta da yazmıştım ...

TEK RAKİBİM TRAKTÖRLER VE ESKİ MODEL KAMYONLAR diyee.....

yavaş selamet, sürat felakettir....

sevgi ve dostluk ile.....

quote:

o gaz pedalını köklemeden nasıl gidebiliyorsun inan anlayabilmiş değilim.heleki araba boşken. takdirlerimi sunuyorum kornetto kardeş.. bende burda zırlayayım cok yakıyorum diye. ama bende deneyeceğim düz yol ve 90 km sabit hızı. bakalım sonuçlar ne olacak..

saygı,sevgi...

golf 4 pasific tartarini

quote:

• demek kornetto haa

dedesi, babası ve amcaları dondurmacı olan birisi olarak fabrikasyon dondurmaya hayıııııııııırrrrrrrrr

hakiki dondurma süt ve sahlep den yapılır, bizim bakkaldan, marketten hatta ayakkabı tamircisinde aldığımız o kağıtlı şeyler dondurma değil sütlü buzdur sevgili arkadaşlar. onların hiçbirinin üzerinde dondurma yazmaz, yazamazlar....

ya ne yazar üstünde ????

dondurma keyfi
    dondurma tadı
    ice cream
    maraş usülü

dikkat hiçbirinde dondurma yazmaz .....

gerçek dondurma süt ve gerçek sahleple yapılır.....

yaşasın ustalar tarafından yapılan dövme - dökme dondurmaaa.....

ağzının tadını bilenler için küçük bir aydınlatma idi....

selam ve dostluklar tartarinidaşlar...

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

BİZİM İÇİN GURUR VRİCİ SİZİNİÇİN NE MUTLU.TASARRUFLU GÜNLER KORNETTO...
    quote:

• slm kolay gelsin istanbulda tartarini kullanıcı olarak sizlerden bilgi almak istiyorum,ben 2 ay önce araştırmalardan sonra tartarini marka lpg taktırdım ,aracım bora 2000 otomatik vites,aracıma 48-50 ytl gaz aldığımda beni 250-270 km yani 180-200ykr yakıyor bana biraz fazla gibi geldi.başka bir bilgi vereyim kendimle ilgili benim evimle işyerim yakın bazı günlerde sadece 5 km yapıyorum,bazı arkadaşlardan duyuyorum otom.vitesle 330 km yapıyorlarmış benim ki niye az yapıyor.
  • merhaba değerli ustalar,
    foruma ilk defa katılıyorum tartarinicilere sevgiler.benim araçta tartarini etagas sıralı sistem var. bu sistem bildiğim kadarıyle tartarinin ilk sıralı sistemi.istanbul da monte edilmiş.aracım 1997 opel/astra 1.6/16v.aldığımda aracın üzerinde vardı.ben 4 yıldır kullanıyorum sorun yoktu.ancak şu anda lpg de iken yüksek sürate geçişlerde ve 3000-6000 devir bandında kesiklikler ve yığılmalar oluyor.tabii hemen benzine geçmek zorunda kalıyorum. relanti ve düşük devirlerde sorun yok. regulatorün filtresi temiz ve diyaframları iyi. bulunduğum ilde yeni yeni tartarini sıralı takanlar var ama benim sistemin diagnostic soket girişi tartariniden farklı uygun soket ve program yok işin aslı.
    sizlere sorularım ;
    lpg ecusunun ayarı kaçmış olabilirmi? regulator veya gazı dagıtan distrubutor de mi sorun olabilir mi? birde yeni model tartarini sıralı sistemin parçaları örneğin regulatoru bu sisteme uyar mı? bursa da bu sistemi halledecek servis bilgilerini verebilirmisiniz?
    teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro-mas -- 29 Temmuz 2007; 3:23:08 >

• Sayin Sahano biz Rumeli otogaz olarak size elimizden gelen yardimi yapip sorununuzu cözmeye calisiriz bu konuda herhangi bir probleminiz olmasin lütfen tekrar ziyaretimize geliniz aracinizin problemini cözelim.Tartarini markasi olarak müsteri memnuniyeti bizim icin önceliklidir.Sorunsuz sürüsler diler
    iz.

Rumeli Otogaz
    Kusadasi/Aydin
    0 256 622 18 08
    rumeliotogaz@hotmail.com
  • cornetto kardeşim selamlarımı saygılarımı sunarım sana buradan.

hep aynı güzergahı kullandıgım için 200 km yolu ezberlemiş durumdayım artık. polis cevirme falan işin diğer boyutu aslında, önemli olan güvenli sürüş olmalı fakat 90 km ile de yol bitmiyor yahuu.zaten kısıtlı olan zamanımı yollarda gecirmek agırıma gidiyor. ucundan kıyısından sürati de seviyorum hani onu da kabul etmem lazım tamam şu an bulundugum yerden bir gideyim hayırlısıyla ben de düzeleceğim sanıırm o zaman :)) kazasız dertsiz güvenli ve keyifli sürüşler...

saygı,sevgi...

golf 4 pasific tartarini

quote:

neredeyse 10 km de bir cevirme var sizin o taraflarda yok herhalde

şaka bi tarafa da ne gereği var ki hızlı gitmenin... ben oldum bittim arabayı sakin kullanırım alışkanlık işte...

bu forumda başka bir başlıkta da yazmıştım ...

TEK RAKİBİM TRAKTÖRLER VE ESKİ MODEL KAMYONLAR diyee.....

yavaş selamet, sürat felakettir....

sevgi ve dostluk ile.....

quote:

o gaz pedalını köklemeden nasıl gidebiliyorsun inan anlayabilmiş değilim.heleki araba boşken. takdirlerimi sunuyorum kornetto kardeş.. bende burda zırlayayım cok yakıyorum diye. ama bende deneyeceğim düz yol ve 90 km sabit hızı. bakalım sonuçlar ne olacak..

saygı,sevgi...

golf 4 pasific tartarini

quote:

• Unal bey,

Sorunum oldu en sonunda,

Aracim 2004 model toyota corolla, montaji 2006 nisan ayinda Silivrikapi daki merkezinizde yapmistik.

2-3 haftadir aracim sabah ilk mars ta once motor sicakken calistigi 900-1000 devir civarinda calisiyo, tabii motor soguk oldugu icin ufak tefek titremeler oluyo ve bi kac saniye sonra arac motor devrini yukseltip simdilik stop etmeden ilk calistirmadaki 1400-1600devir bandina cikartiyo kendini.

bu sorunu nasil cozerim?
  • evimin önünden arabamı çalıştırdım ve şehirler arası yola çıktım yaklaşık 40km gittikten sonra araba durdu kenara çektim marş basıyo motor çalışmıyo tüple giderken benzin nasıl biter yahu gittim benzin aldım araba çalıştı

(sanırım tüp sinyali yandımı hemen benzine geçiyor tüp sinyal verince 50km kadar gidersin demişlerdi ben 10km gidemedim)

ne yapabiliriz
  • merhabalar.foruma ilk defa katılıyorum.2005 model nissan almera tekna sedan araç kullanıyorum.bandırmada oturuyorum ve yılda 15-20 bin km yaptığım için aracıma tartarini sıralı lpg sistemi taktırmak istiyorum.uygun yetkili servis ve fiyat konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.sevgiler...
  • SELAMLAR ARACINIZIN PERİYODİK BAKIMLARINI YAPTIDINIZMI?YAKLAŞIK BİRBUÇUK SENE OLMUŞ SERVİSİNİZE GİDİN VE FLİYRE BAKIMLARINIZI YAPTIRIN DÜZELİR...
    quote:

Orjinalden alıntı: seftaf

Unal bey,

Sorunum oldu en sonunda,

Aracim 2004 model toyota corolla, montaji 2006 nisan ayinda Silivrikapi daki merkezinizde yapmistik.

2-3 haftadir aracim sabah ilk mars ta once motor sicakken calistigi 900-1000 devir civarinda calisiyo, tabii motor soguk oldugu icin ufak tefek titremeler oluyo ve bi kac saniye sonra arac motor devrini yukseltip simdilik stop etmeden ilk calistirmadaki 1400-1600devir bandina cikartiyo kendini.

bu sorunu nasil cozerim?
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.