Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BALIKESİR TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ BARLAS OTOGAZ YENİ SAN SİT. 17. SK.NO:12 TEL:0266 2464533 ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...
    quote:

Orjinalden alıntı: adnanz

merhabalar.foruma ilk defa katılıyorum.2005 model nissan almera tekna sedan araç kullanıyorum.bandırmada oturuyorum ve yılda 15-20 bin km yaptığım için aracıma tartarini sıralı lpg sistemi taktırmak istiyorum.uygun yetkili servis ve fiyat konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim.sevgiler...
  • periyodik bakimlardan kasit yag, yag filtresi, hava filtresi vs. bakimlarsa tabii ki yaptirdim. LPG ile ilgili bir bakim soz konusu ise yaz basinda sadece lpg gecis derecesinin ayarlarina baktilar. Bunlarin disinda baska bi bakim yapilmasi gerekiyorsa onu bilemiyorum. Filtre bakimlarindan kasit nedir anlayamadim.

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

SELAMLAR ARACINIZIN PERİYODİK BAKIMLARINI YAPTIDINIZMI?YAKLAŞIK BİRBUÇUK SENE OLMUŞ SERVİSİNİZE GİDİN VE FLİYRE BAKIMLARINIZI YAPTIRIN DÜZELİR...
    quote:

Orjinalden alıntı: seftaf

Unal bey,

Sorunum oldu en sonunda,

Aracim 2004 model toyota corolla, montaji 2006 nisan ayinda Silivrikapi daki merkezinizde yapmistik.

2-3 haftadir aracim sabah ilk mars ta once motor sicakken calistigi 900-1000 devir civarinda calisiyo, tabii motor soguk oldugu icin ufak tefek titremeler oluyo ve bi kac saniye sonra arac motor devrini yukseltip simdilik stop etmeden ilk calistirmadaki 1400-1600devir bandina cikartiyo kendini.

bu sorunu nasil cozerim?

• SELAMLAR SİZE ONU KİM SÖYLEDİ İSE YANLIŞ SÖYLEMİŞ VEYE SİZ YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ BELLİKİ SİNYALDEN SONRA EPEY YOL YAPMIŞSINIZ DOLAYISIİLE BENZİNİDE BİTİRMİŞ VE YOLDA KALMIŞSINIZ.SİNYAL VERDİĞİ ANDAN İTİBAREN ARAÇ BENZİN TÜKETMEYE YANİ BENZİNDE GİTMEYE BAŞLAR,BUNUN İÇİN YAPACAK HERHANGİ BİŞEY YOKTUR.ARACINIZA HEM BENZİN HEMDE GAZ BULUNDURACAKSINIZ SAYGILAR...
    quote:

Orjinalden alıntı: abusser

evimin önünden arabamı çalıştırdım ve şehirler arası yola çıktım yaklaşık 40km gittikten sonra araba durdu kenara çektim marş basıyo motor çalışmıyo tüple giderken benzin nasıl biter yahu gittim benzin aldım araba çalıştı

(sanırım tüp sinyali yandımı hemen benzine geçiyor tüp sinyal verince 50km kadar gidersin demişlerdi ben 10km gidemedim)

ne yapabiliriz

• quote:

SELAMLAR SİZE ONU KİM SÖYLEDİ İSE YANLIŞ SÖYLEMİŞ VEYE SİZ YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ BELLİKİ SİNYALDEN SONRA EPEY YOL YAPMIŞSINIZ DOLAYISIİLE BENZİNİDE BİTİRMİŞ VE YOLDA KALMIŞSINIZ.SİNYAL VERDİĞİ ANDAN İTİBAREN ARAÇ BENZİN TÜKETMEYE YANİ BENZİNDE GİTMEYE BAŞLAR,BUNUN İÇİN YAPACAK HERHANGİ BİŞEY YOKTUR.ARACINIZA HEM BENZİN HEMDE GAZ BULUNDURACAKSINIZ SAYGILAR...
    quote:

evimin önünden arabamı çalıştırdım ve şehirler arası yola çıktım yaklaşık 40km gittikten sonra araba durdu kenara çektim marş basıyo motor çalışmıyo tüple giderken benzin nasıl biter yahu gittim benzin aldım araba çalıştı

(sanırım tüp sinyali yandımı hemen benzine geçiyor tüp sinyal verince 50km kadar gidersin demişlerdi ben 10km gidemedim)

ne yapabiliriz

bilgileriniz için teşekkür ederim "tartarinimi" yeni taktırdığım için eksik bilgiler oluyor

• HAYIRLI OLSUN SORUNSUZ VE TASARRUFLU GÜNLER...
    quote:

quote:

SELAMLAR SİZE ONU KİM SÖYLEDİ İSE YANLIŞ SÖYLEMİŞ VEYE SİZ YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ BELLİKİ SİNYALDEN SONRA EPEY YOL YAPMIŞSINIZ DOLAYISIİLE BENZİNİDE BİTİRMİŞ VE YOLDA KALMIŞSINIZ.SİNYAL VERDİĞİ ANDAN İTİBAREN ARAÇ BENZİN TÜKETMEYE YANİ BENZİNDE GİTMEYE BAŞLAR,BUNUN İÇİN YAPACAK HERHANGİ BİŞEY YOKTUR.ARACINIZA HEM BENZİN HEMDE GAZ BULUNDURACAKSINIZ SAYGILAR...
    quote:

ne yapabiliriz

bilgileriniz için teşekkür ederim "tartarinimi" yeni taktırdığım için eksik bilgiler oluyor

• Selamlar

Merak edenler için aracım 1997 mondeo ghia.60 ytl gaz ile 504 km yaptım.Tartarini taktıralı yaklaşık 2,5 ay oldu.Bu kullanım karma kullanımdır.Yer Muğla,otogaz litresi 1.50 ytl.Km'de 0.119 ykr.

Saygılarımla
  • Tartarini sıralı gaz taktıralı 3 ay oldu.Şehir içi kullanımda 120 ila 160 ykr arası yakıyor.Hiç bir sorun yok.İyi ki varsın tartarini.
  • Orjinalden alıntı: unalgedik

BALIKESİR TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ BARLAS OTOGAZ YENİ SAN SİT. 17. SK.NO:12 TEL:0266 2464533 ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...
    Balıkesir de efe otogazın üstüne kimseyi tanımam tartarini de montajlıyorlar.Bana Barlas demeyin adamlara filtre değiştirmeye gittim herhalde para az kazanacağı için ilgilenmedi arkadaş.esnaflığı sıfır. ben balıkesirde efe otogazı tavsiye ederim gerçekten müşteriye ilgililer...
  • KİMSEYE SÖYLEMEYİN NAZAR DEĞMESİN TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: mrlbr

Selamlar

Merak edenler için aracım 1997 mondeo ghia.60 ytl gaz ile 504 km yaptım.Tartarini taktıralı yaklaşık 2,5 ay oldu.Bu kullanım karma kullanımdır.Yer Muğla,otogaz litresi 1.50 ytl.Km'de 0.119 ykr.

Saygılarımla
  • İYİKİ SİZLER VARSINIZ KAZASIZ TASARRUFLU GÜNLER DİLEĞİYLE....
    quote:

Orjinalden alıntı: kırımlıkurt

Tartarini sıralı gaz taktıralı 3 ay oldu.Şehir içi kullanımda 120 ila 160 ykr arası yakıyor.Hiç bir sorun yok.İyi ki varsın tartarini.
  • antalya okcanda tartarin taktırdım fiat marea 2000 model şehir içi 150 _170 aralıgı yakıyo memnunum okcandaki ibrahim beye özellikle teşekkür .
  • acil yardıma ihtiyacım var ve bir hatamı yapıyorum bilmem gerekiyor.
    aracım 97 polo 1.6
    aracıma iki hafta önce denizlide tartarini sıralı sistem taktırdım. iki hafta ben kullanmadım ama abim kullandı.
    iki gündür ben kullanıyorum.
    abim kullanırken iki defa arabanın yakıtını inceleme fırsatım oldu ve aracın lpg tüketiminin çok iyi(az) olduğunu farkettim ortalama 13YKR falan. fakat benzin tüketiminin de olağanüstü fazla olduğunu gödüm. neredeyse tüp taktırmadan önceki hali gibiydi.
    servise gittim progRam güncelleyim sıfırlamaya baktılar tamam diyip yolladılar ama araç hala aynı.
    performansı çok iyi yakuşları çok iyi çıkıyo ama yakıtı beni şaşırtıyo.
    ben de biliyorum motor açılır açılmaz benzinle başlıyo bazen benzinle yakıtı zenginleştiriyo ama benim araba neredeyse tüp taktırmadan önceki gibi benzin yakıyo.
    1. sorum: bu olayın sebebi ne olabilir?
    2. sorum: benzini boş depoya 20 ytl falan alıyoruz hem abim hem de ben. bundan yani az almamdan kaynaklanabilir mi? çünkü forumda böyle bişi gördüm.
    3. sorum: problem sizce nasıl çözülebilir?
    şimdiden çok tşk. ederim

• SELAMLAR EĞER ARACINIZA LPG TAKILMADAN ÖNCEKİ KADAR BENZİN TÜKETİMİ VARSA MONTAJDA BİR HATA VARDIR ENJEKTÖRE GİDEN TESİSAT KABLOSUNDAKİ (+) UÇ YANLIŞ BAĞLANMIŞ OLABİLİR BU DURUMDA DÖNÜŞÜM ANAHTARI LPG KONUMUNDA GÖSTERMESİNE RAĞMEN ARAÇ BENZİNDE GİDER,ANCAK LPG VE BENZİNİ BERABER YAKMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR EĞER ARACINIZ LPG TÜKETİYORSA SORUN BAŞKA BİR YERDEDİR SERVİSİNİZE GİDEREK BUNLARI ANLATINIZ....
    quote:

Orjinalden alıntı: hubulu

acil yardıma ihtiyacım var ve bir hatamı yapıyorum bilmem gerekiyor.
    aracım 97 polo 1.6
    aracıma iki hafta önce denizlide tartarini sıralı sistem taktırdım. iki hafta ben kullanmadım ama abim kullandı.
    iki gündür ben kullanıyorum.
    abim kullanırken iki defa arabanın yakıtını inceleme fırsatım oldu ve aracın lpg tüketiminin çok iyi(az) olduğunu farkettim ortalama 13YKR falan. fakat benzin tüketiminin de olağanüstü fazla olduğunu gödüm. neredeyse tüp taktırmadan önceki hali gibiydi.
    servise gittim progRam güncelleyim sıfırlamaya baktılar tamam diyip yolladılar ama araç hala aynı.
    performansı çok iyi yakuşları çok iyi çıkıyo ama yakıtı beni şaşırtıyo.
    ben de biliyorum motor açılır açılmaz benzinle başlıyo bazen benzinle yakıtı zenginleştiriyo ama benim araba neredeyse tüp taktırmadan önceki gibi benzin yakıyo.
    1. sorum: bu olayın sebebi ne olabilir?
    2. sorum: benzini boş depoya 20 ytl falan alıyoruz hem abim hem de ben. bundan yani az almamdan kaynaklanabilir mi? çünkü forumda böyle bişi gördüm.
    3. sorum: problem sizce nasıl çözülebilir?
    şimdiden çok tşk. ederim

• Merhaba, Arabamın motoru soğukken benzinde çok zor çalışıyor ve benzinde gitmek istediğim de araç çekişten acayip derecede düştü diye daha önceleri yazmıştım forumda. Ünal ustamın söylediği yere de gittim haftasonu. Bu arada gitmeden önce telefonla görüştüm ve bana aracımı en az 1-2 hafta benzinle kullanıp araç normal ecu'suna döndükten sonra gelmem söylenmişti. Öyle yaptım. Gittiğimde aracın yakıt değerleri incelendi ve hem gaz hem de benzinde bir problem olmadığı söylendi. Sorunla ilgili çok da yapacak birşey yok dendi. Belli bir süre gazla gittikten sonra 250-300 km benzinle aracı kullanmamın iyi olacağı da hatırlatıldı. Bu durumda gaz taktırmadan önce söylendiği gibi hiçbir problemle karşılaşmadan aracı eskisi gibi kullanabileceğimiz sözü şu andan sonra pek inandırıcı gelmemeye başladı artık. Çünkü takıldığından beri bu sorunla ilgili gaz taktırdığım yere en az 5 kere ve başka bir bayiye de 1 kere gittim ve bu problemin çözümü olmayacağını anladım ne yazıkki. Geçen hafta aracı benzinle kullandığım için şu anda soğuk motoru çalıştırırken bir problem yok. Fakat yine gazla gitmeye başladığım için 1-2 hafta sonra problemler başlayacak yine. Artık arabayı satıp dizele dönücem heralde. Hala yapacak birşeyler olabilir mi sizce. Saygılar.

• teşekkürler toyota + tartarini ortaklığı

formu takip edenler bilir haziranın 6 sında tartarini kit taktırmıştım...

bugün lpg takılalı 2 ay oldu.

2 ayda 5144 km yol yapmışım ve harcadığım lpg 410 litre... 1 lt lpg ile 12,6 km yol yapmışım. ve tahminime göre de 2 ayda + 5144 km de sadece 12 - 16 lt benzin harcadım.

lpg nin litresinin 1500 benzinin litresinin 3000 olduğunu kabul edersek km de 128 kuruş yapıyor

selamlarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmacı -- 7 Ağustos 2007; 0:29:50 >

• bende izmir anı otogazda tartarini taktırdım . en son 1246 km yol yaptım , ş.içi, ş.dışı ,karışık çoğunlukla klima açık ,120 nin altına pek inmeden ve 133,44 ytl ile bunu becerdim. İyiki taktırmışım diyorum. Ayrıca bir uzun yolda taksitin birini çıkarmışım galiba.
  • ÜNAL BEY ADRESİNİZİ AYRINTILI OLARAK Bİ ALABİLİR MİYİM
    BEN ANT LARADAYIM ANT YI TAM BİLMİYORUM DA AYRINTILI VERİRSENİZ SEVİNİRİM
  • TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: callofnuri

bende izmir anı otogazda tartarini taktırdım . en son 1246 km yol yaptım , ş.içi, ş.dışı ,karışık çoğunlukla klima açık ,120 nin altına pek inmeden ve 133,44 ytl ile bunu becerdim. İyiki taktırmışım diyorum. Ayrıca bir uzun yolda taksitin birini çıkarmışım galiba.
  • ÜNAL BEYE UGRADIM ÇAYIMI İÇTİM SAGOLSUN ÇOK HOŞ KARŞILADI TARTARİNİNİN FİLTRE DEĞİŞİM ZAMANI GELMİŞ DEGİŞTİRDİLER TÜM OKCAN OTOGAZ ÇALIŞANLARINA SLMLAR YİNE GÖRÜŞMEK ÜZERE AMA ÇAYINIZI İÇMEK İÇİN
  • lpg montajcilari bu tur problemlerde genellikle `arac lpg de sorunsuz calisiyo, sorun benzin ile calismasinda` deyip salliyolar, tabiri caiz ise. size kimsenin cevap verecegini sanmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: freesolcerman

Merhaba, Arabamın motoru soğukken benzinde çok zor çalışıyor ve benzinde gitmek istediğim de araç çekişten acayip derecede düştü diye daha önceleri yazmıştım forumda. Ünal ustamın söylediği yere de gittim haftasonu. Bu arada gitmeden önce telefonla görüştüm ve bana aracımı en az 1-2 hafta benzinle kullanıp araç normal ecu'suna döndükten sonra gelmem söylenmişti. Öyle yaptım. Gittiğimde aracın yakıt değerleri incelendi ve hem gaz hem de benzinde bir problem olmadığı söylendi. Sorunla ilgili çok da yapacak birşey yok dendi. Belli bir süre gazla gittikten sonra 250-300 km benzinle aracı kullanmamın iyi olacağı da hatırlatıldı. Bu durumda gaz taktırmadan önce söylendiği gibi hiçbir problemle karşılaşmadan aracı eskisi gibi kullanabileceğimiz sözü şu andan sonra pek inandırıcı gelmemeye başladı artık. Çünkü takıldığından beri bu sorunla ilgili gaz taktırdığım yere en az 5 kere ve başka bir bayiye de 1 kere gittim ve bu problemin çözümü olmayacağını anladım ne yazıkki. Geçen hafta aracı benzinle kullandığım için şu anda soğuk motoru çalıştırırken bir problem yok. Fakat yine gazla gitmeye başladığım için 1-2 hafta sonra problemler başlayacak yine. Artık arabayı satıp dizele dönücem heralde. Hala yapacak birşeyler olabilir mi sizce. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.