Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAMLAR ŞAMANDRA AYARINIZI TEKRARDAN YAPTIRIN % 80 ORANINDA GAZ ALMASI EN DOĞRUSUDUR.YAKIT KONUSUNDA AYARLARINIZADA Bİ BAKTIRIN ATEŞLEME SİSTEMİNİZİDE GÖZDEN GEÇİRİN...
    quote:

Orjinalden alıntı: bekaert

hocam depo 45lt imiş yani 45.lt.lik depo 44 litre gaz aldı birde ilk dolumda depo sıfır idi bitene kadar kullandım 20 ytl ile 115 km yaptım bana çok geldi acaba otomatik bu kadar çok yakarmı yada ayarsızlıkmı var
    quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

SAMÇELİK 55 LT. LİKTİR % 80 ORANINDA DOLUM YAPILDIĞINDA BU RAKAM 44 LT.YE DÜŞER YAKIT TANKINIZIN BÜYÜK VEYA KÜÇÜK OLMASI YAKITI ETKİLEYEN BİR FAKTÖR DEĞİLDİR.YAKITIMIZI ÖLÇERKEN POMPA DURANAKADAR DOLDURUP BİTENEKADARDA ÜZERİNE LPG ALMADAN BENZİNE GEÇENE KADAR BEKLEYİN VE TÜKETTİĞİNİZ GAZ MİKTARI İLE ÖLÇÜM YAPIN ŞAYET ÜZERİNE ALDIĞINIZ GAZLA ÖLÇÜM YAPARSANIZ NET SONUÇ ALAMAZSINIZ.ISINAN GAZ GENLEŞTİĞİ İÇİN ŞAMANDRANIZ ERKEN KESER VE ÇOK KOMİK YAKIT VERİLERİ ÇIKAR DAHA SONRADA ÇOK AFAKİ RAKAMLAR TABİİKİ....
    quote:

Orjinalden alıntı: bekaert

sevgili ünal gedik
    bende 2003 model toyota corolla 1.4 sedan var idi ben buna simit depo 45lt brc sıralı sistem taktırdım yakıtım yaklaşık olarak 50 ytl ile 360-370 km idi
    aracı sattım ve aynı kasa bu sefer 1.6 otomatik aldım yazdıklarınızdan ve tavsiyelerden sonra tartarini taktırdım ilk depoya 20 ytl gaz aldım 1490 ytl den 115 km yaptım bana çok az geldi normalmidir ayrıca opette 44 lt gaz aldı bana buda fazla geldi izmit servis sahibini arayıp sorduğumda bana hangi depoyu taktıgını bilmediğini söyledi yakıtı fazla deyincede savunmaya geçti araç kayıtlarında sam çelik 56 model yazıyor bu depo kaçlık tır acaba izmit servisinizle bir türlü analaşamıyorum ben izmitten alanyaya 1620 km yol yaptım brc ile 200 ytl tuttu ve 250 km si şehir içi idi 45 litrelik depo ilede şehir içersinde 425 km yapmıştım brc ile acaba bir ayar problemimi ve bana tartarinin daha az yaktığını söylemişlerdi daha öncede 1.6 otomatik kullanmadığım mukayese edemiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz

• unal bey iyi gunler,aracım Dacia Logan 1.4MPI ve 1,5 yıldır tartarini sıralı sistem LPG kiti kullanıyorum.Son bir kac gundur aracımın motorundan (sag yolcu tarafı) ugultu seklinde bir ses gelmeye basladi.ozellikle yokus asagi ve yokus yukarı yani egimli yollarda bu ses kendini daha cok belli ediyordu.bu aksam tesadufen aracı bu ses geldigi sırada benzine aldım ses birden kesildi tekrar lpg ye gecirdim yine ses basladi bunu defalarca kez denedim ve sesin sadece lpg de geldigine emin oldum.aracın lpg aksamı (regulator v.s.) ses gelen kısımda.ama motor kaputunu actıgımda sesi tam olarak alamıyorum aracın icine bindigimde daha cok duyuluyor.sorun sizce regulatorde olabilirmi? birde tartarini lpg filtresinin fiyatı yaklasık ne kadardır ve bu filtreyi kacbin km. debir degistirmemiz gerekir ogrenebilirmiyim? ilginiz icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se@ -- 28 Ağustos 2007; 23:03:04 >
  • cok buyuk bir arıza galiba cevap alamadım
  • bugun yukarida belirttigim ariza ile ilgili olarak lpg yi monte ettirdigim izmir anı otogaza gittim.arızamı bildirdim,arızaya bakan arkadas bir gozattiktan sonra (incelemesi aracı bile calistirmadan sadece 15 saniiye surmustur) regulatorun diyaframı bozulmus sorun bu,65ytl karsiliginda degistiririz dedi.ben bu urunu taktıralı 14 ay oldu garantisi 2 yıl.bugune kadar lpg ile 13-14bin km yaptım.benim hatam olmadan bozulan bir urun ustelik garanti kapsamında bir urun icin neden bizden para istiyorlar? daha once sahin marka aracıma romano taktırmıstım,7 yılı doldurdu aracı hala babam kullanıyor ne bir arıza yaptı ne bir sorun.tartarini 14bin km de diyaframı dagıttı ve tamir parası isteniyor bu ne sacmalık? zaten dogru duzgun ayar yapabilen egitim almıs biride yok .ne yapacagım bilmiyorum?? gerekirse hakkımı hukuksal yollardan arayacagım insanlarin bu sekilde rencide edilmesi cok kotu.diger yasadigim sorunları yazmak bile istemiyorum onlarıda yazarsam herhalde aglarsınız basıma gelenlere.EGITIM SART.tartarini iyi bir marka olmasa boyle durumlarda ayakta kalması cok zordu.lutfen burdan sesimi duyan bir yetkili varsa sorunuma bir cozum bulsun.ayrıca lpg den sonra aracım sabahları benzinde calısmamaya ve stop etmeye basladi lpg benzin otomatigimi bozmus bunun icin arac lpg ye gectiginde benzin otomatigini devre dısı bırakan röleli bir sistem yapılamazmı?

• ünal bey, bu tarihlerde ankara ya gelecekti. galiba sorunuza o yüzden cevap alamadınız.

quote:

Orjinalden alıntı: se@

bugun yukarida belirttigim ariza ile ilgili olarak lpg yi monte ettirdigim izmir anı otogaza gittim.arızamı bildirdim,arızaya bakan arkadas bir gozattiktan sonra (incelemesi aracı bile calistirmadan sadece 15 saniiye surmustur) regulatorun diyaframı bozulmus sorun bu,65ytl karsiliginda degistiririz dedi.ben bu urunu taktıralı 14 ay oldu garantisi 2 yıl.bugune kadar lpg ile 13-14bin km yaptım.benim hatam olmadan bozulan bir urun ustelik garanti kapsamında bir urun icin neden bizden para istiyorlar? daha once sahin marka aracıma romano taktırmıstım,7 yılı doldurdu aracı hala babam kullanıyor ne bir arıza yaptı ne bir sorun.tartarini 14bin km de diyaframı dagıttı ve tamir parası isteniyor bu ne sacmalık? zaten dogru duzgun ayar yapabilen egitim almıs biride yok .ne yapacagım bilmiyorum?? gerekirse hakkımı hukuksal yollardan arayacagım insanlarin bu sekilde rencide edilmesi cok kotu.diger yasadigim sorunları yazmak bile istemiyorum onlarıda yazarsam herhalde aglarsınız basıma gelenlere.EGITIM SART.tartarini iyi bir marka olmasa boyle durumlarda ayakta kalması cok zordu.lutfen burdan sesimi duyan bir yetkili varsa sorunuma bir cozum bulsun.ayrıca lpg den sonra aracım sabahları benzinde calısmamaya ve stop etmeye basladi lpg benzin otomatigimi bozmus bunun icin arac lpg ye gectiginde benzin otomatigini devre dısı bırakan röleli bir sistem yapılamazmı?

• 98 model otomatik mondeo ya taktırdım henüz 3 epo bitti gçen gün bi ayar yaptırdım ilk etap performansda bi sorun yok gibi ama yakıt fazla gibi geldi .. genelde şehirlerarası ve dengeli kullandım hemen hemen her seferinde 38 lt civarı lpg ile 300-310 km arası yol yapabildim.. 100 km tüketimi 12,7 gibi birşey çıktı sanki bana biraz fazla gibi geldi .. bu tüketim gerçekten fazla mı yoksa bu civarda mı olur .. saygılar
  • quote:

bugun yukarida belirttigim ariza ile ilgili olarak lpg yi monte ettirdigim izmir anı otogaza gittim.arızamı bildirdim,arızaya bakan arkadas bir gozattiktan sonra (incelemesi aracı bile calistirmadan sadece 15 saniiye surmustur) regulatorun diyaframı bozulmus sorun bu,65ytl karsiliginda degistiririz dedi.ben bu urunu taktıralı 14 ay oldu garantisi 2 yıl.bugune kadar lpg ile 13-14bin km yaptım.benim hatam olmadan bozulan bir urun ustelik garanti kapsamında bir urun icin neden bizden para istiyorlar? daha once sahin marka aracıma romano taktırmıstım,7 yılı doldurdu aracı hala babam kullanıyor ne bir arıza yaptı ne bir sorun.tartarini 14bin km de diyaframı dagıttı ve tamir parası isteniyor bu ne sacmalık? zaten dogru duzgun ayar yapabilen egitim almıs biride yok .ne yapacagım bilmiyorum?? gerekirse hakkımı hukuksal yollardan arayacagım insanlarin bu sekilde rencide edilmesi cok kotu.diger yasadigim sorunları yazmak bile istemiyorum onlarıda yazarsam herhalde aglarsınız basıma gelenlere.EGITIM SART.tartarini iyi bir marka olmasa boyle durumlarda ayakta kalması cok zordu.lutfen burdan sesimi duyan bir yetkili varsa sorunuma bir cozum bulsun.ayrıca lpg den sonra aracım sabahları benzinde calısmamaya ve stop etmeye basladi lpg benzin otomatigimi bozmus bunun icin arac lpg ye gectiginde benzin otomatigini devre dısı bırakan röleli bir sistem yapılamazmı?

ARKADŞIM ŞİKAYETİNİ OKUDUM GEÇMİŞ OLSUN ANLAMADIĞIM GARANTİ KAPSAMI SÜRESİNDE OLAN Bİ ARIZA NEDEN ÜCRETLE DEGİŞİYO ANLAMADIM. BİRDE ARACIN BENZİNDE CALIŞIRKEN SORUN ÇIKARMASI BUDA SORU İŞARETİ BENDEDE TARTARİN TAKILI MARTTA TAKTIRDIM (2007 ) Bİ KAÇ GÜNDÜR BENZİNDE İLK BASMADA ÇALIŞMIYO SANKİ PROPLEM OLACAK GİBİ İNŞALLAH OLMAZ AMA BEN ÜNAL BEYE TAKTIRDIM ONA GÜVENİYORUM ZAMAN GÖSTERECEK HEMEN
    HUKUKİ HAKKINI ARA SONUNA KADAR DERİM GEREKİRSE İSTANBUL GENEL MERKEZLE GÖRÜŞ SONUCU TOPİKTEN YAZ BİLELİM TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN AMA BİDE GERÇEK VAR TÜRKİYEDE BAZI ŞEYLERİ AŞAMADIK ESNAF MALINI SATANA KADAR ONDAN SONRA HEP MAZERET HEP MAZERET

• Selam

Bende 97 Mondeo Ghia var.Ama düz vites.1 depo ile yaklaşık 400-430 km yapıyorum.Ayarlarına bir baktır istersen.
    quote:

Orjinalden alıntı: elel

98 model otomatik mondeo ya taktırdım henüz 3 epo bitti gçen gün bi ayar yaptırdım ilk etap performansda bi sorun yok gibi ama yakıt fazla gibi geldi .. genelde şehirlerarası ve dengeli kullandım hemen hemen her seferinde 38 lt civarı lpg ile 300-310 km arası yol yapabildim.. 100 km tüketimi 12,7 gibi birşey çıktı sanki bana biraz fazla gibi geldi .. bu tüketim gerçekten fazla mı yoksa bu civarda mı olur .. saygılar
  • bir önceki arabamda da tartarini taktırmıştım , ilk önceleri sabah çalışma zorlukları yaşadım ama ustaların yeniden ince ayar yapmasıyla sorun çözüldü , 30000 km yakın yol yaptım, arabamı satıp yeni bir tane aldım 3 ay benzine dayanabildim, biraz masraflıda olsa yeniden tartarini sıralı sistem taktırıyorum , tartariniden çok memnundum
  • Merhabalar,

2 yıl önce 1998 Hyundai accent otomatik vites satın aldım. Üzerinde tartarini lpg vardı ancak sıralı sistem değil. Buji - buji kablosu eskidiği zaman gaza fazla bastığımda patlama yapıyor ve aracın akış sensörünü bozuyor. Bu alet bozulduğunda ise devir düştüğü zaman motor stop ediyor. Özellikle şehir içinde büyük sıkıntı yaşatıyordu. Oldukça pahalı olan bu sensörü değiştirdim ama motor yine stabil değil. Rölantide 900 devirde durması gereken motor ara ara 700-1000 devir arası gidip geliyor. Gaz ayarı da yaptırdım ama yine bişey değişmedi. Patlama yapmamasının bi çaresi var mı, yapılması gereken nedir, Bu hastalığın bi ilacı yok mudur?

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba Arkadaşlar

Ben de aracıma Lpg taktırmayı düşünenlerdenim.Aracım 2006 Hyundai Getz 1.4 Dohc 97hp.Marka olarak diğerlerine oranla pahalı olsa da Tartarini düşünüyorum.Şöyle ki:

Birincisi İstanbulda en uygun ve kaliteli işcilikle nerede taktırabilirim.

İkincisi sorum ise Lpg benim aracım icin uyumlumudur(yani Tartarini sıralı sistem )

Konu hakknıda tecrubesi gorusu olanlardan cevap bekliyorum
    Tesekkurler
  • Arkadaşlar Yok Mu Cevap veren

• yukarda belirttiğim gibi 2nci kez sıralı tartarini kit taktırdım , çok memnunum , aracım focus , tavsiye ederim sizede , sonuçta çok konuşulan yerli marka ile arsındaki fark 500 lira , 500 lira verip kalite alıyorsunuz , sonuçta kafaya koymuşsunuz bi kere lpg taktırmayı, olmuşken iyisi olsun , bence herzaman iyi mal iyi para.
  • merhabalar sayın unalgedik öncesinde 1,2 siena için bir görüşme yapmıştık msndende hayırlı müşteri buldum aracı sattım şimdi nasip astradan yanaymış araç üzerinde zavoli marka sıralı sitemle geldi yalnız bir sıkıntım var araç sabahları ilk çalıştırmada kasma gaz yememe silkeleme ve nadiren stop etme gibi sorunları var benzinde iken gaza geçince roketliyor benzin filtresi değişti rdm temizlendi buji hava filtresi değişti karbon cleande yaptırdım benzin pompası ile ilgili bir ayardan bahsediyordunuz ne olur batmandayım bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
  • mrb Ünal Bey

Megane II 1.6 16v Hb. aracıma 2 ay önce Tartarini Sistem taktırmıştım ilk başta 41-42Lt yakıt alan tankım gidrek düştü ve şuan 31-32Lt arasında alıyor. bikaç kez bilmediğim yerden yakıt almıştım. sorun ne olabilir. K.Maraşta sorunu çözebileceğimiz Servisiniz varmı
  • merhaba
    2004 model set leon marka arabama 3 hafta önce tartarini marka lpg kiti taktırdım. yakıttan yana ya da performanstan yana bir şikayetim yok. Araba gaza geçtiğinde rölantide iken sürekli bir dalgalanma var. İstop etmiyor ama rölanti çok düşüyor ve geri yükseliyor . her zaman da yapmasa da genellikle bunu yaşıyorum. Taktırdığım yere birkaç defa götürdüm. hava alıp almadığını kontrol ettiler hava almıyormuş. Gaz kelebeğini temizlettim ve bilgisayara girerek yeniden ayar yaptırdım. AMA yine de düzelmedi. bu da beni rahatsız ediyor. (antepteyim yakınımdaki tartarini servislerine güvenebilir miyim.) teşekkür ederim
    yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: mrlbr

Selam

Bende 97 Mondeo Ghia var.Ama düz vites.1 depo ile yaklaşık 400-430 km yapıyorum.Ayarlarına bir baktır istersen.
    quote:

98 model otomatik mondeo ya taktırdım henüz 3 epo bitti gçen gün bi ayar yaptırdım ilk etap performansda bi sorun yok gibi ama yakıt fazla gibi geldi .. genelde şehirlerarası ve dengeli kullandım hemen hemen her seferinde 38 lt civarı lpg ile 300-310 km arası yol yapabildim.. 100 km tüketimi 12,7 gibi birşey çıktı sanki bana biraz fazla gibi geldi .. bu tüketim gerçekten fazla mı yoksa bu civarda mı olur .. saygılar

Arkadaşım cevabın için teşekkürler ama km den öte 100 km de kaç litreyi yakıyo aracın belirtirsen daha net bi bilgi vermişolursun ... birde otomatikle ve manuel arasında ne kadar fark olur ... genelde şehirdışı kullanıyorum aracı ... bu arada ünal beyde buralarda yok herhalde kendisinin yorumlarını bekliyorum ..

• seatleon50 arkadaşım dediğin durumun aynısı bendede var sorduğumda ise gaz kelebek boğazını temizlet klasik cevabını aldım.Bnede corolla 2006 var bu arada.En mantıklı cevap ise sanırım sensörlden kaynaklandığı durumun.Ama çözüm ne inan bende bilmiyorum.Çözersen bizide bilgilendir.Şimdilik böyle devam.İnşallah kış gelince stop etmeye başlamaz.
  • Selam,

Aracım düz vites.Otomatik ile arasındaki yakıt farkını bilmiyorum.Depom 45 litre ama 38 litra gaz alıyor.Litre fiyatı Muğlada 1.52 ytl.56 ytl ile toplamda 430 max km gitti. Km'de 0.130 ykr. yakıyor.

Syg.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mrlbr

Selam

quote:

Arkadaşım cevabın için teşekkürler ama km den öte 100 km de kaç litreyi yakıyo aracın belirtirsen daha net bi bilgi vermişolursun ... birde otomatikle ve manuel arasında ne kadar fark olur ... genelde şehirdışı kullanıyorum aracı ... bu arada ünal beyde buralarda yok herhalde kendisinin yorumlarını bekliyorum ..

• SELAMLAR EN YAKIN SERVİSE GİDİN VE REGÜLATÖR DİYAFRAMINA BAKTIRIN MUHTEMELEN ORDAN GELİYODUR SES AYRICA FİLTRE BAKIMINIZ 20 BİN KM DE BİR YAPILIR VE FİYATI 20-30 YTLDİR SAYGILAR...
    quote:

unal bey iyi gunler,aracım Dacia Logan 1.4MPI ve 1,5 yıldır tartarini sıralı sistem LPG kiti kullanıyorum.Son bir kac gundur aracımın motorundan (sag yolcu tarafı) ugultu seklinde bir ses gelmeye basladi.ozellikle yokus asagi ve yokus yukarı yani egimli yollarda bu ses kendini daha cok belli ediyordu.bu aksam tesadufen aracı bu ses geldigi sırada benzine aldım ses birden kesildi tekrar lpg ye gecirdim yine ses basladi bunu defalarca kez denedim ve sesin sadece lpg de geldigine emin oldum.aracın lpg aksamı (regulator v.s.) ses gelen kısımda.ama motor kaputunu actıgımda sesi tam olarak alamıyorum aracın icine bindigimde daha cok duyuluyor.sorun sizce regulatorde olabilirmi? birde tartarini lpg filtresinin fiyatı yaklasık ne kadardır ve bu filtreyi kacbin km. debir degistirmemiz gerekir ogrenebilirmiyim? ilginiz icin simdiden tesekkurler.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.