Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adana Çamgaz'da şubat 2007'de, 2004 model megane II 1.6 aracıma tartarini sıralı sistem takıldı. ilk başlarda ufak tefek sorunlar oldu,bobinleri ve bujileri değişmiştim. Lpg ile 15bin km yol yaptım takıldığından beri. Bu sabah aracım marşa bastığım halde çalışmadı,çok uğraştım bayağı bi bastım olmadı.Renault yardımı aradım geldiler,aracın gaz kelebeğinde motor devrini ölçen bi sensör mü varmış ya da başka bir sensör de olabilir yanlışım olmasın,onun kablosu çıkmış,onu geri yerine taktık dediler ve gittiler.Sonra yola çıktım araç yığılmaya,hafiften teklemeye başladı.Özellikle 1. ve 2. viteste oluyor.Yolda sabit hızla giderken de araç tekliyor gibi bazen geri ileri gidiyor.Sıcağı sıcağına servise gideyim dedim ve gittim.Tekrar söküp baktılar ve test için beraber çıktık yola,benzindeyken yapmıyor,lpgde iken yapıyor araç.Bunun üzerine haliyle topu hemen lpgnin üzerine attılar.Öğrenci olmam sebebiyle şu an Isparta'dayım,hemen İN-DE otogaza gittim.Sorunumu anlattım,yeni proğramı attılar ECUya ve tekrar kalibrasyon yapıldı,ama derdime pek çare olmadı.Yapılan kalibrasyondan da şikayetim var,araçta hangi viteste gaza sonuna kadar basarsam basayım hemen benzine geçiyor sonra geri lpgye,bunu önceden sadece otobanda 5.viteste 200km/h civarında yapıyordu.

Diyeceğim o ki abi,ben Antalya'ya yanına gelsem sizin orda bakılsa olur mu? Tüm tartarini servisleri iyi güzel sözüm yok ama teknik bilgi konusunda sizin seviyenizde ve tecrübenizde olduklarına inanmıyorum.

Saygılar,teşekkürler...

• quote:

Geçmiş olsun, büyü şanssızlık olmuş. İlk ve tek olmasını dilemekten başka elden birşey gelmiyor.
    Montajdan sonra test sürüşü yapmamışlarmıydı? (sistemin montajı sırasında yanında değildin sanırım)

tesekkur ederim dostum...bu arada arabaya aksam tekrar bindim ve arıza lambası sonmustu...umarım daha fazla baş ağrıtmadan düzene girer...iyi dileğin için teşekkür ederim
  • ünal bey merhaba
    7/7/07 de 2001 model renault clio rta hb marka arabama trabzonda tartarini marka lpg taktırdım. Taktırdığım zaman arabamda katalizör yoktu bunu hemen belirteyim. daha sonra
    1- arabam sabahları zor çalışmaya hatta (kontağa basıyorum araba çalışıyor ama devir saati 0 oluyor arabaya gaz versemde gaz yemiyor)
    2-ve aynı zamanda rolantide dalgalanma oluyor ve bazen istop ediyor

daha sonra servise gittim dedilerki senin katalizörün oladığından araba böyle yapıyor dediler bizde 1182 ytl verip katalizörü değiştirdik ama problem çözülmedi daha sonra tekrar servise gittim ordaki ustabaşı senin araba lpgli olduğu için sana takılan parçaya garanti vermiyoruz ve burdada bu şekilde buna işlem yapmam dedi araba lpgli diye servisten kovdu gibi bir şey. daha sonra benim her zaman gittiğim özel servise gittim bilgisayara taktılar sonuç mvcut hata yok senin arabanın problemi lpgden kaynaklanıyor lpg taktırdığım servise gidiyorum pc den bir ayar yapıyor yine problem devam ediyor size sorum şu

1- eğer bu rolentideki dalgalanma ve istopetme lpg den kaynaklanıyorsa bunun sebepleri nelerdir lpg servisinde ne yaptırmam lazım onları öğrenmek istiyorum
    2- eğer bu lpgden değilde mekanik arızadan kaynaklanıyorsa onlar neler olabilir?
    3- eğer lpg bu arabaya zarar veriyorsa hangi mekanik parçalara zarar veriyor en azından bunu bilelim de o parçaları değiştirelim

4- bu arıza lpgnin hangi parçasından kaynaklanabilir. onuda değiştirelim

yaklaşık iki aydır bu problemi çözemedik lpg ye gidiyorum sorun arabada servise gidiyorum bu arabada lpg var lpg bütün araba ayarlarını bozar bunun için buna işlem yapamam diyor kaldık iki arada bir derede eğer siz bana ayrıntılı bir cevap yazarsanız çok memnun olurum umarım yazılarımın tamamını okur cevaplarsınız şimdiden teşekkürler

• İNŞALLAH DİYELİM ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN....
    quote:

Orjinalden alıntı: tyanali

Bende ünal bey ile görüşmemden sonra önümüzdeki haftaya randevu aldım, sorunsuz(yada çözümü olan) Tartarini kullanıcıları arasına katılmaktan mutluluk duyacağım..
  • HAYIRLI OLSUN TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: armi

yarın sabah aracıma tartarini marka lpg sistemi taktıracağım...aranıza katılıyorum bende umarım bir sorun olmaz arkadaşlar bende başınızı ağrıtmam

• SELAMLAR HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN GELİN GEREKEN YAPILIR BEKLİYORUM...
    quote:

Orjinalden alıntı: xradiancex

Ünal abi selamlar;

Adana Çamgaz'da şubat 2007'de, 2004 model megane II 1.6 aracıma tartarini sıralı sistem takıldı. ilk başlarda ufak tefek sorunlar oldu,bobinleri ve bujileri değişmiştim. Lpg ile 15bin km yol yaptım takıldığından beri. Bu sabah aracım marşa bastığım halde çalışmadı,çok uğraştım bayağı bi bastım olmadı.Renault yardımı aradım geldiler,aracın gaz kelebeğinde motor devrini ölçen bi sensör mü varmış ya da başka bir sensör de olabilir yanlışım olmasın,onun kablosu çıkmış,onu geri yerine taktık dediler ve gittiler.Sonra yola çıktım araç yığılmaya,hafiften teklemeye başladı.Özellikle 1. ve 2. viteste oluyor.Yolda sabit hızla giderken de araç tekliyor gibi bazen geri ileri gidiyor.Sıcağı sıcağına servise gideyim dedim ve gittim.Tekrar söküp baktılar ve test için beraber çıktık yola,benzindeyken yapmıyor,lpgde iken yapıyor araç.Bunun üzerine haliyle topu hemen lpgnin üzerine attılar.Öğrenci olmam sebebiyle şu an Isparta'dayım,hemen İN-DE otogaza gittim.Sorunumu anlattım,yeni proğramı attılar ECUya ve tekrar kalibrasyon yapıldı,ama derdime pek çare olmadı.Yapılan kalibrasyondan da şikayetim var,araçta hangi viteste gaza sonuna kadar basarsam basayım hemen benzine geçiyor sonra geri lpgye,bunu önceden sadece otobanda 5.viteste 200km/h civarında yapıyordu.

Diyeceğim o ki abi,ben Antalya'ya yanına gelsem sizin orda bakılsa olur mu? Tüm tartarini servisleri iyi güzel sözüm yok ama teknik bilgi konusunda sizin seviyenizde ve tecrübenizde olduklarına inanmıyorum.

Saygılar,teşekkürler...

• Selamlar Ünal Bey Ben nevşehirdeyim Oto görgüne taktırdım sıralı sistemi.Şimdiye kadar aracımda sadece söylediğim rölantideyken klimanın açık olması durumunda rölanti seviyesinde dalgalanma görülmesi problemi vardı.Bu aslında çok önemli değil ama malum kış geliyor ve korkum aracın stop etmesi olduğu için servise tekrar gittim.Kalibrasyon yapılırken klimayı açık tutarak ayar yaptık.Rölantideki dalgalanma kısmende olsa geçti ama şimdide aracın kompresyonu düştü ve belirsiz hale geldi.Serviste (Tartarini) sen farketmezsin yapar mutlaka kompresyonu dediler ama çok kafama yatmadı.Ayrıca lpg göstergeside bir tuhaflaştı bir kırmızı yanıyor sonra 3 yeşil birden yanıyor falan.Daha önce gayet normaldi.Keşke tekrar servise ayar yaptırmaya gitmeseydim diyorum.Aslında bu sorunların Tartarini sisteminden kaynaklanmadığını iyi bir ayar ve ustalıkla hiç bir sorun kalmayacağını düşünüyorum.Yardımlarınız için teşekkürler.

• dün lpg yi taktırdıktan sonra 40 lt lik depo yu fulledim ve 35 lt gaz almıstı araç...bugun de 150 km sonunda gaz bitti...

hesap yapacak olursak 35lt X 1,500=52,500 ytl gaz eder...

52,500/150=350 lira yakmış araç nasıl olur anlamıyorum....

daha ayara gitmedi yarın götüreceğim aracı fakat merak ettiğim ayarla ilgili bile olsa aracın bu kadar yakmasının normal olmadığını düşünüyorum...

araç normalde benzinle maximum 100 km de 8 lt benzin harcıyor yani fazla fazla 250 binlira yakıyor...umarım bu değerler ayardan sonra düşer...

bu arada araç opel corsa 1.4 1997 model tek nokta enj...yorumlarınızı bekliyorum...ben de ayardan sonra tekrar ölçüp izlenimlerimi buraya yazacağım...
  • bir sorum olacak ayrıca...araca enjektör temizliği yaptırsam yakıt açısından bir faydası olur mu???sanırım enjektörler kirli çünkü sabahları araç soğukken benzinde tekleme yapıyor??yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla...
  • quote:

bir sorum olacak ayrıca...araca enjektör temizliği yaptırsam yakıt açısından bir faydası olur mu???sanırım enjektörler kirli çünkü sabahları araç soğukken benzinde tekleme yapıyor??yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla...

ARAC BENZİNDE NE YAKIYODU
    HEMEN AYARA GİT AYAR OLMAMIŞ
  • SELAMLAR HAKAN BEY SİZİN ARAÇ
    quote:

Orjinalden alıntı: h_karaoglan

quote:

bir sorum olacak ayrıca...araca enjektör temizliği yaptırsam yakıt açısından bir faydası olur mu???sanırım enjektörler kirli çünkü sabahları araç soğukken benzinde tekleme yapıyor??yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla...

ARAC BENZİNDE NE YAKIYODU
    HEMEN AYARA GİT AYAR OLMAMIŞ

LA İLGİLİ BİR YORUM GÖREMEDİM...????
  • SELAMLAR BÖYLE BİR VERİ ÇIKMASI İMKANSIZ.25 YKR BENZİN SARFİYATI OLAN BİR ARAÇ NASIL OLYRDA 35 YKR LPG TÜKETİR ANLAYAMADIM BUNUN AYARLA FALANDA BİR İLGİSİ YOKTUR...
    quote:

dün lpg yi taktırdıktan sonra 40 lt lik depo yu fulledim ve 35 lt gaz almıstı araç...bugun de 150 km sonunda gaz bitti...

hesap yapacak olursak 35lt X 1,500=52,500 ytl gaz eder...

52,500/150=350 lira yakmış araç nasıl olur anlamıyorum....

daha ayara gitmedi yarın götüreceğim aracı fakat merak ettiğim ayarla ilgili bile olsa aracın bu kadar yakmasının normal olmadığını düşünüyorum...

araç normalde benzinle maximum 100 km de 8 lt benzin harcıyor yani fazla fazla 250 binlira yakıyor...umarım bu değerler ayardan sonra düşer...

bu arada araç opel corsa 1.4 1997 model tek nokta enj...yorumlarınızı bekliyorum...ben de ayardan sonra tekrar ölçüp izlenimlerimi buraya yazacağım...

• quote:

Orjinalden alıntı: riskab

ünal bey merhaba
    7/7/07 de 2001 model renault clio rta hb marka arabama trabzonda tartarini marka lpg taktırdım. Taktırdığım zaman arabamda katalizör yoktu bunu hemen belirteyim. daha sonra
    1- arabam sabahları zor çalışmaya hatta (kontağa basıyorum araba çalışıyor ama devir saati 0 oluyor arabaya gaz versemde gaz yemiyor)

daha sonra servise gittim dedilerki senin katalizörün oladığından araba böyle yapıyor dediler bizde 1182 ytl verip katalizörü değiştirdik ama problem çözülmedi daha sonra tekrar servise gittim ordaki ustabaşı senin araba lpgli olduğu için sana takılan parçaya garanti vermiyoruz ve burdada bu şekilde buna işlem yapmam dedi araba lpgli diye servisten kovdu gibi bir şey. daha sonra benim her zaman gittiğim özel servise gittim bilgisayara taktılar sonuç mvcut hata yok senin arabanın problemi lpgden kaynaklanıyor lpg taktırdığım servise gidiyorum pc den bir ayar yapıyor yine problem devam ediyor size sorum şu

1- eğer bu rolentideki dalgalanma ve istopetme lpg den kaynaklanıyorsa bunun sebepleri nelerdir lpg servisinde ne yaptırmam lazım onları öğrenmek istiyorum
    2- eğer bu lpgden değilde mekanik arızadan kaynaklanıyorsa onlar neler olabilir?
    3- eğer lpg bu arabaya zarar veriyorsa hangi mekanik parçalara zarar veriyor en azından bunu bilelim de o parçaları değiştirelim

yaklaşık iki aydır bu problemi çözemedik lpg ye gidiyorum sorun arabada servise gidiyorum bu arabada lpg var lpg bütün araba ayarlarını bozar bunun için buna işlem yapamam diyor kaldık iki arada bir derede eğer siz bana ayrıntılı bir cevap yazarsanız çok memnun olurum umarım yazılarımın tamamını okur cevaplarsınız şimdiden teşekkürler

ÜNAL BEY GALİBA YAZDIKLARIMI GÖRMEDİNİZ SORULARIMA CEVAP VERMEDİNİZ VERİRSENİZ SEVİNİRİM OLUMLU YADA OLUMSUZ TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riskab -- 21 Eylül 2007; 15:42:31 >

• quote:

SELAMLAR BÖYLE BİR VERİ ÇIKMASI İMKANSIZ.25 YKR BENZİN SARFİYATI OLAN BİR ARAÇ NASIL OLYRDA 35 YKR LPG TÜKETİR ANLAYAMADIM BUNUN AYARLA FALANDA BİR İLGİSİ YOKTUR...

her şeyden önce ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...

ben sanırım hesap yanlışlığı yaptım...lpg göstergesinde lpg nin bittiği gösteriyordu...aynı şey simit depodaki analog gösterge ve araç içindeki gösterge içinde geçerli...ancak gaz almaya gittiğimde pompacıya 30 milyon doldurmasını söyledim ödemeyi yapıp geldiğimde aracın 29 milyonluk gaz aldığını gördüm...yani araçta hala gaz varmış fakat gösterge beni yanıltmış...hesabıma göre araç 170-180 bin lira yakıyor...

bir kaç sorum olacak...

1-depo göstergesi sanırım bozuk 100 km sonunda tek bir ışık kalıyor...bu düzeltilebilir mi??değişmesi gereken bir parça var mı??

2-asıl önemli soru yakıtla ilgili170 bin yakıyor dedim ya bu değer daha aşağı iner mi??ayara gitmedim daha...ayardan sonra iner mi sizce??olması gereken değeri merak ediyorum sizce kaç lira yakarsa tamam işte demeliyim??

3-şimdi aklıma geldi aracı uzun süre kulanınca stop ettiğimde araç silkeleme yapıyor...ne yapmam lazım bu konuda??önce benzine alıp sonra stop etsem bir faydası olur mu acaba???denemek aklıma gelmedi

saygılarımla

• pegasus 33
    ben de nevşehirde aynı yerde taktırmıştım. aynı sorunlar bende de var. (yazışmıştık seninle) basit bir şey olduğunu düşünüyorum ya da öyle umut ediyorum. düzeleceğini zannediyorum. ben şu an antepteyim . burada bir servise götüreceğim. ama şu an için araştırma yapıyorum. çünkü tekrar sorun yaşamak istemiyorum.
  • SELAMLAR ARACINIZ LPG YE UYUMLU ARAÇLARDAN BİRİ AMA TİP OLARAK ADAPTASYON SORUNU YAŞANAN BİR ARAÇ ARACINIZI 300- 400 KM. KADAR BENZİNDE KULLANIN SORUN YAŞAMAZ İSENİZ OZAMAN SORUN LPG DENDİR YAŞARSANIZ OZAMAN RENAULT SERVİSİNE GİDER VE SORUNLARINIZI ANLATIRSINIZ 300-400 KM YAPTIKTAN SONRA TEKRAR BANA DÖNERSENİZ SEVİNİRİM SAYGILAR GECİKMELİ CEVAPTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ....
    quote:

quote:

ünal bey merhaba

ÜNAL BEY GALİBA YAZDIKLARIMI GÖRMEDİNİZ SORULARIMA CEVAP VERMEDİNİZ VERİRSENİZ SEVİNİRİM OLUMLU YADA OLUMSUZ TEŞEKKÜRLER

• Merhaba;
    2004 Hyundai Elantra
    Geçen hafta taktırdım depoyu fulledim. Işıklar hızla düştü 70 km yarım depo 130 km'de kırmızı ışığa geçti.
    70 km servise gittim ışığa bakma 300-350 km. gidersin dedi 130 km gittim 2,3 depodan sonra o kendini ayarlar 1000 biz bir ayar yapacağız dedi. şuan benzinden çok yakıyor. Acaba servis doğrumu söylüyor gerçekten yakıt düşecekmi. Yoksa Benim için lpgli araca benzin taktırmış gibi oldu :)
  • SELAMLAR ÜNAL BEY
    mayıs 2007 de bursa tartarini bayii GÜR otogaz da montaj yaptırdım
    yaklaşık 4.000 km dir sorunsuz kullanıyorum
    montajdan beri ne ikinci bir ayar nede kontrol için servise uğramadım bile
    şimdi malum kış geliyor yapmam gereken birşey var mı? herhangi bir kontrol veya işlem için servise gitmeli miyim?
    sabah eşimi ve kızımı arabaya bindirip de "haydaaa ne oldu buna niye çaılmıyor şimdi" demek istemiyorum çünkü
  • ünal bey merhaba
    Aracımın 40 bin bakımını bu hafta sonu serviste yaptırdım.Aşağı yukarı herşeyine bakıldı ve hiç bir sorunyok dendi.Şimdi ise aracım LPG ye geçince değişik bir ritmik vurma sesi gelmeye başladı.Buna benzer ses ses landi renzo sistemlerde geliyor bosh enjektör kullanıldığından diye biliyorum.Daha önce bu yoktu benzine geçince de kayboluyor.Sizce bu durum neden kaynaklanabilir? Teşekkürler
  • NEREDE TAKILDIĞINI YAZARSANIZ YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM EN SON KAÇ LT. LPG İLE KAÇ KM. YOL ALDIĞINIZI YAZARSANIZ SEVİNİRİM..
    quote:

Orjinalden alıntı: TILSIMTR

Merhaba;
    2004 Hyundai Elantra
    Geçen hafta taktırdım depoyu fulledim. Işıklar hızla düştü 70 km yarım depo 130 km'de kırmızı ışığa geçti.
    70 km servise gittim ışığa bakma 300-350 km. gidersin dedi 130 km gittim 2,3 depodan sonra o kendini ayarlar 1000 biz bir ayar yapacağız dedi. şuan benzinden çok yakıyor. Acaba servis doğrumu söylüyor gerçekten yakıt düşecekmi. Yoksa Benim için lpgli araca benzin taktırmış gibi oldu :)

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.