Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARACINIZDA SORUN YOKSA SERVİSE UĞRAMANIZADA GEREKYOK TASARRUFLU GÜNLER....
    quote:

Orjinalden alıntı: cembul

SELAMLAR ÜNAL BEY
    mayıs 2007 de bursa tartarini bayii GÜR otogaz da montaj yaptırdım
    yaklaşık 4.000 km dir sorunsuz kullanıyorum
    montajdan beri ne ikinci bir ayar nede kontrol için servise uğramadım bile
    şimdi malum kış geliyor yapmam gereken birşey var mı? herhangi bir kontrol veya işlem için servise gitmeli miyim?
    sabah eşimi ve kızımı arabaya bindirip de "haydaaa ne oldu buna niye çaılmıyor şimdi" demek istemiyorum çünkü

• Bugün bende okcan'da tartarinimi taktırdım
    Başta ünal bey olmak üzere tüm çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum.. Bütün gün oradaydım, çok yoğun çalışıyorlar. Okcanı terich edecek arkadaşara tavsiyem montaja gitmeden bir iki gün önce randevu almaları. Sadece antalya merkezden değil Manavgat, Bucak v.s. yerlerdende çok talep var. Uzak yerlerden gelenleri kırmamaya çalışıyor ünal bey ama iyi niyet'de bir yere kadar
    Konularında uzman sağolsun hepsi.. Benim araca montajı yapan usta 3 gündür üst üste Vectra c montajı yapmış, neredeyse gözü kapalı yapacaktı (Oruç sarsmış biraz ismini unuttum ustamın kusura bakmasın)

Ben oradayken gördüğüm montajlardan bi kaçı; Megane scenic, Astra G, Vectra C(benimki ile 3 tane gördüm çeşitli sebeplerle) Mercedes s500 , e200 , bmw e90 320, X5 , Jaguar XR akşam üzeride Lincoln(yazım hatası olabilir) geldi evrak işlerini halletmek için

-59 lt'lik depo taktırdım ben, tercih edecek olan olur ise; Bagaj halısında belirgin kabarıklık oluyor. Ben o şekilde istedim yalnız menzili arttırmak adına..
    Akşam üzeri fulledim, 48 lt gaz aldı + içindede 3-4 lt var idi. Pompa'nın basıncı yüksekti kestirdim 48'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali -- 26 Eylül 2007; 21:39:25 >

• Ünal bey merhabalar. citroen c3 sx1.6i sahibiyim. tavsiye üzerine 1 hafta önce tartarini sıralı sistem monte ettirdim. aracı teslim aldığım gün fan devreye girmediği için arabam hararet yaptı ve su kaynattı. çağırdığım tamirci fana beyinden çalışma ikazı gitmediğini, programsal bir hata olabileceğini söyledi. aracım bilgisayara bağlandığında da soğutma suyu harareti bilgisi gelmiyor-aralıklı hatasını verdi. tekrar program yüklendi, tecrübelerini yaptık, fanın devreye girip çıktığını gördük. bu işlem için 250 ytl ücret ödedim. daha yarım saat geçmemişti ki izmit trafiğinde hararet tekrar yükseldi ve fan tekrar devreye girmedi. tekrar tamircime döndüm bu arada sıralı sistemi monte ettirdiğim yetkili servis de (zaten dükkanları karşı karşıya) geldi ve bu problemin kesinlikle sıralı sistemden kaynaklanamıyacağını iddia etti. elektronikçi arkadaş tekrar program yükledi ve lpg ecu'sunun aracın ecu'sunun yanına monte edilmesinin, ve lpg ecusunun kablolarının aracın calculatörünün çok yakınından geçmesinden kaynaklanan bir sinyal karıştırmasına neden olabileceğini (citroen ve peugeotların beyinleri radyo sinyalleri esasına göre çalıştığı için) söyledi. zira daha önce bir citroen c5 de benzer bir problemle karşı karşıya kalmış, ecu'yu aracın ecu'sundan uzak bir yere monte ederek problemi çözmüş. tartarini yetkili servisini ikna ederek Ecu'yu aracın ecu'sundan ve calculatöründen uzaklaştırttık. ve sorun çözüldü. Hatta artık bende tik halini aldı akşamları evin önüne aracımı parkettikten sonra arabamı rölantide çalıştırıp fanın devreye girip girmediğini ya da klimayı devreye aldığımda fanın devreye girip girmediğini kontrol eder oldum. neyse bu sorunu aştık ( bu konuyu tecrübe aktarmak için yazdım. asıl sorunum şimdi geliyor). Dün şehirlerarası bir yolda 100-110 km sürat ile giderken motor arıza sinyali aldım. aynı anda ya da yakın zaman gaz seviyesi kırmızı ışık yaktı. benzine geçtim, sağa çektim stop ettim tekrar çalıştırdım arıza sinyali gitmedi. döndüm elektronikçi arkadaşıma, arıza kodunu okuttum, fakir karışım, katalizör arızası dedi. arıza sinyalini sildi. sorun şimdilik halloldu derken tavsiye üzerine gaz ve benzin aldım ancak bugün yine aynı şey oldu. Ve ben 1 hafta içinde benzinle gittiğim 35-40 kilometrelik yolda neredeyse 70 ytl'lik benzin sarfettim. siz de takdir edersiniz ki bu çok çok yüksek bir oran. gaz ve benzin sarfiyatımı hesapladığımda 300 km de 35 ytl. lik gaz ve 60 ytl. lik benzin olmak üzere toplam 105 ytl. harcamış oluyorum. yani bu da 350 krş. ediyor. sistemin çalışma prensiplerine çok hakim değilim ancak bu benzin sarfiyatı sadece ilk çalıştırmadan kaynaklanıyor olamaz. peki sistem gaza geçtiğinde aynı anda enjektörlere benzin geçişi de olabilir mi? ya da herneyse problem ne olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpselim -- 26 Eylül 2007; 23:05:51 >

• Ünal bey bir soru da ben soracağım.

Şubat 2007'de Ankara Uludağ Otogaz'da tartarini sıralı sistem taktırdım. Aracım 2002 mondeo. Kullanım esnasında çekiş kaybı, arıza lambası yanması gibi bir problemim yok. Sorun, sabahları arabanın çalışmakta zorlanması. 2-3 marşta ancak çalışıyor ve çalıştıktan sonra 15-20 saniye kadar gaz yemiyor, sonra normale dönüyor. O gün hava nispeten daha soğuksa daha zor çalışıyor. Kışın hiç çalışmayacak sanırım. Borularda yakıt kalmadığı için böyle yapabilir diye düşündüm, akşam benzine geçip 2-3 km gittikten sonra park etmeyi denedim ama yine aynı sorun var. Yakıt sisteminde kaçak falan yok, benzin pompası sağlıklı çalışıyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanabilir?
  • SORUNUNUZUN YANITINI PM DEN VERDİM SAYGILARIMLA...
    quote:

Orjinalden alıntı: alpselim

Ünal bey merhabalar. citroen c3 sx1.6i sahibiyim. tavsiye üzerine 1 hafta önce tartarini sıralı sistem monte ettirdim. aracı teslim aldığım gün fan devreye girmediği için arabam hararet yaptı ve su kaynattı. çağırdığım tamirci fana beyinden çalışma ikazı gitmediğini, programsal bir hata olabileceğini söyledi. aracım bilgisayara bağlandığında da soğutma suyu harareti bilgisi gelmiyor-aralıklı hatasını verdi. tekrar program yüklendi, tecrübelerini yaptık, fanın devreye girip çıktığını gördük. bu işlem için 250 ytl ücret ödedim. daha yarım saat geçmemişti ki izmit trafiğinde hararet tekrar yükseldi ve fan tekrar devreye girmedi. tekrar tamircime döndüm bu arada sıralı sistemi monte ettirdiğim yetkili servis de (zaten dükkanları karşı karşıya) geldi ve bu problemin kesinlikle sıralı sistemden kaynaklanamıyacağını iddia etti. elektronikçi arkadaş tekrar program yükledi ve lpg ecu'sunun aracın ecu'sunun yanına monte edilmesinin, ve lpg ecusunun kablolarının aracın calculatörünün çok yakınından geçmesinden kaynaklanan bir sinyal karıştırmasına neden olabileceğini (citroen ve peugeotların beyinleri radyo sinyalleri esasına göre çalıştığı için) söyledi. zira daha önce bir citroen c5 de benzer bir problemle karşı karşıya kalmış, ecu'yu aracın ecu'sundan uzak bir yere monte ederek problemi çözmüş. tartarini yetkili servisini ikna ederek Ecu'yu aracın ecu'sundan ve calculatöründen uzaklaştırttık. ve sorun çözüldü. Hatta artık bende tik halini aldı akşamları evin önüne aracımı parkettikten sonra arabamı rölantide çalıştırıp fanın devreye girip girmediğini ya da klimayı devreye aldığımda fanın devreye girip girmediğini kontrol eder oldum. neyse bu sorunu aştık ( bu konuyu tecrübe aktarmak için yazdım. asıl sorunum şimdi geliyor). Dün şehirlerarası bir yolda 100-110 km sürat ile giderken motor arıza sinyali aldım. aynı anda ya da yakın zaman gaz seviyesi kırmızı ışık yaktı. benzine geçtim, sağa çektim stop ettim tekrar çalıştırdım arıza sinyali gitmedi. döndüm elektronikçi arkadaşıma, arıza kodunu okuttum, fakir karışım, katalizör arızası dedi. arıza sinyalini sildi. sorun şimdilik halloldu derken tavsiye üzerine gaz ve benzin aldım ancak bugün yine aynı şey oldu. Ve ben 1 hafta içinde benzinle gittiğim 35-40 kilometrelik yolda neredeyse 70 ytl'lik benzin sarfettim. siz de takdir edersiniz ki bu çok çok yüksek bir oran. gaz ve benzin sarfiyatımı hesapladığımda 300 km de 35 ytl. lik gaz ve 60 ytl. lik benzin olmak üzere toplam 105 ytl. harcamış oluyorum. yani bu da 350 krş. ediyor. sistemin çalışma prensiplerine çok hakim değilim ancak bu benzin sarfiyatı sadece ilk çalıştırmadan kaynaklanıyor olamaz. peki sistem gaza geçtiğinde aynı anda enjektörlere benzin geçişi de olabilir mi? ya da herneyse problem ne olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• CİHAZI MONTE EDEN SERVİSE ROLE TAKIP TAKMADIKLARINI SORUN EĞER ROLE TAKMIŞLARSA ONU SÖKSÜNLER ŞAYET ROLE TAKILMADI İSE KALİBRASYON AYARLARINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRSİNLER SAYGILAR...
    quote:

Orjinalden alıntı: avdr

Ünal bey bir soru da ben soracağım.

Şubat 2007'de Ankara Uludağ Otogaz'da tartarini sıralı sistem taktırdım. Aracım 2002 mondeo. Kullanım esnasında çekiş kaybı, arıza lambası yanması gibi bir problemim yok. Sorun, sabahları arabanın çalışmakta zorlanması. 2-3 marşta ancak çalışıyor ve çalıştıktan sonra 15-20 saniye kadar gaz yemiyor, sonra normale dönüyor. O gün hava nispeten daha soğuksa daha zor çalışıyor. Kışın hiç çalışmayacak sanırım. Borularda yakıt kalmadığı için böyle yapabilir diye düşündüm, akşam benzine geçip 2-3 km gittikten sonra park etmeyi denedim ama yine aynı sorun var. Yakıt sisteminde kaçak falan yok, benzin pompası sağlıklı çalışıyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalgedik -- 29 Eylül 2007; 10:40:38 >

• Ünal bey merhaba.. Aracım 98 Laguna ve bildiğim kadarıyla proğram olarak 1900 yüklü. Şimdi 2800 ün geldiğini duydum. Bu proğramı yükletmemizi tavsiye edermisiniz? Bu proğramla ne gibi değişiklikler olacak..? Saygılar iyi çalışmalar...
  • SELAMLAR EĞER ARACINIZIN ÇEKİŞ PERFORMANS VE YAKITINDAN MEMNUNSANIZ DEĞİŞTİRİLMESİNE HİÇ GEREK YOK....
    quote:

Orjinalden alıntı: ORFEON69

Ünal bey merhaba.. Aracım 98 Laguna ve bildiğim kadarıyla proğram olarak 1900 yüklü. Şimdi 2800 ün geldiğini duydum. Bu proğramı yükletmemizi tavsiye edermisiniz? Bu proğramla ne gibi değişiklikler olacak..? Saygılar iyi çalışmalar...
  • S.A. Gaz göstergesi çalışmıyor.Sorunun şamandra olduğu söylendi.Tesisat tartarini marka.

Şamandra değişince göstergeler çalışırmı.Birde orjinal taratarini şamandrası mı kullanmalıyım?

Şimdiden tşk ederim.
  • Sayın Üanl bey ; en son yapılan ayarlarla araç normale döndü ama malasef ebn aracı satmak zorunda kaldım :) ... buda işin cabası ruhsattaki yanlışlık snaırım bizi mağdur etmiş ..100 bg lik malzeme kullanıldığı için yakıt biraz yüksek çıkıyormuş, olması gereken 136 bg uygun parça takılınca araç normale döndü lt olarak hesap yapamadım çünkü kuzenim götürdü arabayı ve 115 ytl ile 810 km yol yapmış .. :(((( .. neyse en azından kuzene yaradı sıkıntıyı ben çektim ama .. ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler .. tekrar araç alırsam hiç terettütsüz ne taktırmam gerektiğini biliyorum çok azda olsa şüphe etmiştim ama hata etmişim ..
  • OKCAN OTOGAZ YETKİLİLERİ

1-Denizli deki TARTARİNİ bayiiniz?
    2-Landi renzo 1600 ytl fiyat çekiyor ve ;
    performans,
    tasarruf,
    24 saat servis ,
    memnuniyetsizlik halinde kesinti yapmadan ücret iadesi ,garanti ediyor.Bu haliyle BRC den de bir adım önde. Yani %100 müşteri mennuniyeti.....

3- TARTARİNİ olarak fiyat ve garanti koşullarınızı belirtir misiniz?
  • Yaklaşık 3 ay evvelde babamın 97 model 5.20İA triptonik vites aracına bu sistemi taktırdım. bir arkadaşımın tavsiyesi ile Maslak Gazman firmasında Tartarini takdırdım.1250 Euro peşin verdim.Uzun yolda 130 Ykrş şehir içinde 180 Ykrş yakyor.Araç 6 silindir 150 hp.
    Şu ana kadar gayet memnunuz.
  • herkese mrb. ben de bu cmt. uludag otogazda tartarini taktırcam. inş. dogru karar vermişimdir, olumlu ve/veya olumsuz eleştrilerimi paylaşırım sizlerle
  • 1.6 lada niva aracım var,5 yıl önce tartarini taktırmıştırdım,şuan 1 km'de 22kuruş yani 100 km'de 22 lira gibi.(bu şehir dışında) daha önceki yıllara göre daha fazla yakıyo.kafaların ömürleri kaç yıl sadece diyafram değiştirme ile iyi sonuç alınabilinir mi?(modeli g79) diyafram nerelerde bulunabilir piyasada var mı?aracım karbüratörlü.tartarini fiyatları hakkında bilgisi olan tabiki arıcıma göre.şimdiden thanks..
  • ŞEHİR İÇİ NE YAKIYO ACABA ÇOK FAZLA
    SEN TARTARİN YETKİLİ SERVİSE Bİ GÖTÜR
  • EVET ŞAMADIRA DEĞİŞİRSE GÖSTERGENİZ ÇALIŞIR TARTARİNİ ŞAMANDIRA KULLANMANIZ SİZİN AÇINIZDAN DAHA SAĞLIKLI OLUR..
    quote:

Orjinalden alıntı: mGold

S.A. Gaz göstergesi çalışmıyor.Sorunun şamandra olduğu söylendi.Tesisat tartarini marka.

Şamandra değişince göstergeler çalışırmı.Birde orjinal taratarini şamandrası mı kullanmalıyım?

Şimdiden tşk ederim.
  • BULUNDUĞUNUZ İLİ YAZMAMIŞSINIZ AMA BULUNDUĞUNUZ İLDEKİ TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİNE GİDİN VE DİYAFRAMINIZI DEĞİŞTİRTİN YAKIT SARFİYATINIZ DÜŞECEKTİR...
  • DENİZLİ TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ DİLEK OTOGAZ TEL:0258 2682908 NOLU TELEFONDAN HAKAN BEYLE GÖRÜŞÜRSENİZ SİZE YARDIMCI OLUR...
    quote:

Orjinalden alıntı: 1995xli

OKCAN OTOGAZ YETKİLİLERİ

1-Denizli deki TARTARİNİ bayiiniz?
    2-Landi renzo 1600 ytl fiyat çekiyor ve ;
    performans,
    tasarruf,
    24 saat servis ,
    memnuniyetsizlik halinde kesinti yapmadan ücret iadesi ,garanti ediyor.Bu haliyle BRC den de bir adım önde. Yani %100 müşteri mennuniyeti.....

3- TARTARİNİ olarak fiyat ve garanti koşullarınızı belirtir misiniz?

• edirnede tartarini servisi yok gözüküyo ben bulamadım parça satan bi yerde yok en yakın il veya ilçe yada diyafram fiyatları benim kafanın modeli g79 ?
  • Bursa da tafsiye edebileceğiniz bir yer varmı?

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

EVET ŞAMADIRA DEĞİŞİRSE GÖSTERGENİZ ÇALIŞIR TARTARİNİ ŞAMANDIRA KULLANMANIZ SİZİN AÇINIZDAN DAHA SAĞLIKLI OLUR..
    quote:

Orjinalden alıntı: mGold

S.A. Gaz göstergesi çalışmıyor.Sorunun şamandra olduğu söylendi.Tesisat tartarini marka.

Şimdiden tşk ederim.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.