Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NEYSE ÇÖZÜLMÜŞ YA BAZEN HERŞEY İSTEDİĞİNİZ GİBİ OLMUYOR MALESEF İYİ BAYRAMLAR DİLEĞİYLE...
    quote:

Orjinalden alıntı: guvens

Problem halloldu. Montajda hata yapılmış. manifolta baglı 4 memeden 1 tanesi yanlişlıkla 2mm çaplı takılmış.(normalde hepsinin çapı 2.5mm olmalıymış) Artık aracım teklemiyor. Gayet iyi. Ammaa yoktan yere haziranda degişen bujiler tekrar degisti sorunu bulmak adına .Servisten beklerdim ki ''tamamen bizim hatamız borcunuz yok'' demelerini . Maalesef oyle olmadı.
    Herkese kazasız belasız iyi bayramlar

• herkese iyi bayramlar dostlar...bugün bir şehit daha verdik miiletimizin bası sağolsun !!!

golf 4 Pasific Tartarini

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

HEPİNİZİN MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR SAĞLIK,MUTLULUK,ESENLİK,KAZASIZ VE TASARRUFLU GÜNLER DİLERİM.......
  • vay be ünal gedik te banlanmış

hepinizin RAMAZAN BAYRAMINI tebrik ederim...
  • iyi bayramlar
  • Merhaba Üstadlar,
    08.10.2007 itibariyle 2004 Model Opel Corsa 1.2 Essentia düz vites aracıma Tartarini sıralı sistemini taktırdım.
    Sistemden gayet memnunum.Performans yakıt tasarrufu vs. fakat bir tane sıkıntım var bunuda nasıl çözeceğim bilmiyorum.
    Aracıma sistemi taktıralı 70 km gitmeden arıza lambası yandı , saatte 120 km hızla giderken.Hemen ertesi günü taktırdığım yere Orbay otomotive götürdüm.Ufak bi ayarla lamba söndü.Bir problem olmadığı söylendi.
    Ertesi gün İstanbuldan Eskişehire giderken bu kezde motor arızası lambası yandı.Eskişehirde sanayiye gittim bilgisayara taktılar sonra ışık gene söndü.
    Bayramın son günü İstanbula dönerken aynı ışık tekrardan yandı ve hala yanıyor.
    Ne yapmam gerekiyor? Opellerde genelde bu sıkıntıyla karşılaşılıyormuş.Bu sorunun bir çözümü yok mudur?
    Saygılarımla...
  • Ünal bey merhaba
    97 model 5.20İA BMW aracıma 3 ay evvel Tartarini sıralı sistem taktırdım.Genel itibari ile sistemden memnunum.Ancak ilk taktırdığım gün usta ile test ederken testin sonunda arabayı yanaştırırken araç stop etti.kendisi de bunu gördü.Bir anlam veremedi ardından hemen çalıştı ve bir daha stop etmedi.Bu olaydan bu güne kadar toplamda 4-- 5 kez daha uzun aralıklarla yine stop etti ardından hemen çalışıyor ve yolumuza devam ediyoruz.Ben bunu çok dert etmediğim için şimdiye kadar servise gitmedim.Ama bayramda üst üste iki kez stop etti.Genel de arabayı park ederken veya düşük devirde ağır ilerlerken stop ediyor.Neden bunu yapar sizce şimdiden cevabınız için teşekkürler.
  • OPELLER TARTARİNİ İLE SONDERECE UYUMLU FAKAT BU CORSA LARIN 1.0 VE 1.2 MODELLERİNDE BU SIKINTI VAR.
    quote:

Orjinalden alıntı: ekarakurum

Merhaba Üstadlar,
    08.10.2007 itibariyle 2004 Model Opel Corsa 1.2 Essentia düz vites aracıma Tartarini sıralı sistemini taktırdım.
    Sistemden gayet memnunum.Performans yakıt tasarrufu vs. fakat bir tane sıkıntım var bunuda nasıl çözeceğim bilmiyorum.
    Aracıma sistemi taktıralı 70 km gitmeden arıza lambası yandı , saatte 120 km hızla giderken.Hemen ertesi günü taktırdığım yere Orbay otomotive götürdüm.Ufak bi ayarla lamba söndü.Bir problem olmadığı söylendi.
    Ertesi gün İstanbuldan Eskişehire giderken bu kezde motor arızası lambası yandı.Eskişehirde sanayiye gittim bilgisayara taktılar sonra ışık gene söndü.
    Bayramın son günü İstanbula dönerken aynı ışık tekrardan yandı ve hala yanıyor.
    Ne yapmam gerekiyor? Opellerde genelde bu sıkıntıyla karşılaşılıyormuş.Bu sorunun bir çözümü yok mudur?
    Saygılarımla...

• HANGİ İLDE TAKTIRDINIZ AYRICA BENZİNDE YAPIYORMU AYNI ŞEYİ AYRICA KELEBEK BOĞAZINI TEMİZLETİRSENİZ SORUNUN ORTADAN KALKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM BMW LER ATEŞLEME KONUSUNDA ÇOK HASSAS ONLARADA Bİ BAKTIRIN DERİM SAYGILAR...
    quote:

Orjinalden alıntı: erten34

Ünal bey merhaba
    97 model 5.20İA BMW aracıma 3 ay evvel Tartarini sıralı sistem taktırdım.Genel itibari ile sistemden memnunum.Ancak ilk taktırdığım gün usta ile test ederken testin sonunda arabayı yanaştırırken araç stop etti.kendisi de bunu gördü.Bir anlam veremedi ardından hemen çalıştı ve bir daha stop etmedi.Bu olaydan bu güne kadar toplamda 4-- 5 kez daha uzun aralıklarla yine stop etti ardından hemen çalışıyor ve yolumuza devam ediyoruz.Ben bunu çok dert etmediğim için şimdiye kadar servise gitmedim.Ama bayramda üst üste iki kez stop etti.Genel de arabayı park ederken veya düşük devirde ağır ilerlerken stop ediyor.Neden bunu yapar sizce şimdiden cevabınız için teşekkürler.

• 2006 model 1,6 Ford Focus otomatik araç sahibiyim. Aracmdan çok memnunum. Ancak arabamın benzin sarfiyatı beni bezdirdi açıkçası. Son çare olarak sıralı LPG ye geçmeye karar verdim. Focuslarda uyumsuzluk problemi oluyormudur? Ayrıca sıralı sistem ilerde bana sorun yaratmasından korkuyorum açıkçası. Zaten garatisi olan aracımı sıralı LPG yüzünden garantisini bitirmiş olacağım. Buna gerçekten değermi? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar...
  • SELAMLAR BUKADAR ARAÇ MARKASI ARASINDA BANA TARTARİNİ İLE EN UYMLU 3 ADET ARAÇ MARKASI SÖYLEYİN DESENİZ BU ÜÇ ARAÇTAN BİRİSİ FORD FOCUS OLURDU BENCE HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN TAKTIRIN DERİM HANGİ İLDE OLDUĞUNUZU YAZARSANIZ YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI DİLER ESENLİKLER TEMENNİ EDERİM..
    quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

2006 model 1,6 Ford Focus otomatik araç sahibiyim. Aracmdan çok memnunum. Ancak arabamın benzin sarfiyatı beni bezdirdi açıkçası. Son çare olarak sıralı LPG ye geçmeye karar verdim. Focuslarda uyumsuzluk problemi oluyormudur? Ayrıca sıralı sistem ilerde bana sorun yaratmasından korkuyorum açıkçası. Zaten garatisi olan aracımı sıralı LPG yüzünden garantisini bitirmiş olacağım. Buna gerçekten değermi? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar...

• İstanbul Göztepedeyim. İlginize şimdiden teşekkür ederim...

quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

SELAMLAR BUKADAR ARAÇ MARKASI ARASINDA BANA TARTARİNİ İLE EN UYMLU 3 ADET ARAÇ MARKASI SÖYLEYİN DESENİZ BU ÜÇ ARAÇTAN BİRİSİ FORD FOCUS OLURDU BENCE HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN TAKTIRIN DERİM HANGİ İLDE OLDUĞUNUZU YAZARSANIZ YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI DİLER ESENLİKLER TEMENNİ EDERİM..
    quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

2006 model 1,6 Ford Focus otomatik araç sahibiyim. Aracmdan çok memnunum. Ancak arabamın benzin sarfiyatı beni bezdirdi açıkçası. Son çare olarak sıralı LPG ye geçmeye karar verdim. Focuslarda uyumsuzluk problemi oluyormudur? Ayrıca sıralı sistem ilerde bana sorun yaratmasından korkuyorum açıkçası. Zaten garatisi olan aracımı sıralı LPG yüzünden garantisini bitirmiş olacağım. Buna gerçekten değermi? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar...

• İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA EN TECRÜBELİ USTA YUSUF USTADIR TAVSİYE EDERİM ENAZINDAN Bİ TANIŞIN DUDULLU KADOSAN SANAYİ SİTESİNDE TEL:0216 365 16 32 ANTALYA OKCANDAN ÜNAL BEYİN SELAMI VAR DERSENİZ YARDIMCI OLUR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...
  • ünal bey merhaba
    1 ay önce aracıma tartarini marka sıralı sistem lpg taktırdım aşağıda yazılan sorun hemen hemen yanısı benim aracımdada var benim aracım 2003 model 1,6 golf otomatik confortline özellikle arada bir egzos emisyon ışığı yanıyor birde soğuk motor çalışmada zorluk çekiyor (aracımı taktırdığım servise götürdüm bilgisayara bağladılar ve adaptasyon yapıldı düzeldi fakat bir hafta sonra yine yaptı herseferinde servise gidip adaptasyonmu yaptırmalıyım) ortalama şehir içi 200 ykr yakıyor normalmi?
    yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bugun problemler başgosterdi. Bilmiorum lpg ile mi alakalı,ama lpg montajından(cmt. montaj yapıldı) once boyle bi problem olmamıştı. problemim ise: sabah arabayı caliştirip bi 10 metre ilerledikten sonra ''kapı acık uyarı lambası'' yanmaya başladı kapılar kapalı oldugu halde(inip tek tek kontrol ettim). daha sonra ruhsat işlemleri icin arabamı montaj yapılan yere bıraktım ve bu problemi kendilerine aktardım. ogleden sonra geri dondugumde bu problem hallolmuştu. daha sonra evin yolunu tutarken yol bilgisayarımdaki veriler sapıtmaya başladı, 35lt/km gibi degerler yazıyo ve bu degerler 1-2saniyede bi degişiodu. bundan sonra da araba 3.ve 4. viteslerde yuksek devirlerde teklemeye başladı ama bu teklemeler saniyelikti. En sonunda da ''egzoz emisyonu uyarı lambası'' yanıp sonmeye başladı. bundan sonra araç zor gider oldu teklemeler arttı,çekiş cok duştü. Arabanın kitapcıgında yazan bu ışıgın yanıp sonmesi demek '' hatalı ateşlemeden dolayı katalizator zarar gormuş'' demekmiş.
    Unal bey her ne kadar yarın aracımı ali ustaya goturcek olsam da siz de bi yorum yapabilirseniz sevinirim.
    inşallah basit bi problemdir,ya da lpg ile ilgilidir de cozulur. İyi geceler herkese
    2003 VW GOLF 1.6 COMFORTLINE 16V

• HANGİ İLDE OLDUĞUNUZU BİLMİYORUM AMA EĞER İSTANBULDAYSANIZ BU RAKAM NORMAL BİRDE NEREDE TAKILDIĞINI YAZARSANIZ YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM...
    quote:

Orjinalden alıntı: boys28

ünal bey merhaba
    1 ay önce aracıma tartarini marka sıralı sistem lpg taktırdım aşağıda yazılan sorun hemen hemen yanısı benim aracımdada var benim aracım 2003 model 1,6 golf otomatik confortline özellikle arada bir egzos emisyon ışığı yanıyor birde soğuk motor çalışmada zorluk çekiyor (aracımı taktırdığım servise götürdüm bilgisayara bağladılar ve adaptasyon yapıldı düzeldi fakat bir hafta sonra yine yaptı herseferinde servise gidip adaptasyonmu yaptırmalıyım) ortalama şehir içi 200 ykr yakıyor normalmi?
    yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bugun problemler başgosterdi. Bilmiorum lpg ile mi alakalı,ama lpg montajından(cmt. montaj yapıldı) once boyle bi problem olmamıştı. problemim ise: sabah arabayı caliştirip bi 10 metre ilerledikten sonra ''kapı acık uyarı lambası'' yanmaya başladı kapılar kapalı oldugu halde(inip tek tek kontrol ettim). daha sonra ruhsat işlemleri icin arabamı montaj yapılan yere bıraktım ve bu problemi kendilerine aktardım. ogleden sonra geri dondugumde bu problem hallolmuştu. daha sonra evin yolunu tutarken yol bilgisayarımdaki veriler sapıtmaya başladı, 35lt/km gibi degerler yazıyo ve bu degerler 1-2saniyede bi degişiodu. bundan sonra da araba 3.ve 4. viteslerde yuksek devirlerde teklemeye başladı ama bu teklemeler saniyelikti. En sonunda da ''egzoz emisyonu uyarı lambası'' yanıp sonmeye başladı. bundan sonra araç zor gider oldu teklemeler arttı,çekiş cok duştü. Arabanın kitapcıgında yazan bu ışıgın yanıp sonmesi demek '' hatalı ateşlemeden dolayı katalizator zarar gormuş'' demekmiş.
    Unal bey her ne kadar yarın aracımı ali ustaya goturcek olsam da siz de bi yorum yapabilirseniz sevinirim.
    inşallah basit bi problemdir,ya da lpg ile ilgilidir de cozulur. İyi geceler herkese
    2003 VW GOLF 1.6 COMFORTLINE 16V

• orbay otomotiv yetkili tartarini servisi istanbul

sorun neyden kaynaklanıyor olabilir
    tşk.
  • ünal bey sizden konu ile ilgili cevap bekliyorum
  • Merhaba Ünal bey

Ben de opel astra aracıma 1 ay önce tartarini taktırdım güneydoğu da. Ancak başka bir servise gösterdiğimde simit olarak stepne ye taktırdığım tank üzerinde kabloların açıktan geçtiğini normalde gizli olarak montaj yapılması gerektiğini söylediler. bu haliyle olumlu rapor verilmesine de hayret ettiler. Ayrıca şamandırada bir problem oldu, şöyle ki gaz bittiği halde simit tank üzerindeki gaz göstergesi hala gaz olduğunu gösteriyordu. Baktılar ve hatalı montaj olduğunu söylediler. Artık bir şekilde tamir ettiler daha sonra tekrar gaz aldım. ancak 30 lt gaz alabildim. tankım 42 litre normalde 34 lt alması lazım. Sanırım ayarı tam yapılamadı. Gaz bitince tekrar getirin dediler.

Ben ilk sorun ile ilgili ne yapabilirim. İlgili bayiyi italyan tartarini ve altındağ a.ş'ye şikayet etmeyi düşünüyorum.

Bir de arabada tekleme var, örneğin 2. veya 3. viteste giderken ayağımı gazdan çektiğimde ve arabanın devri düşünce tekleme yapıyor. Düşük devir olmazsa problem çıkmıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Tüp taktırmadan önce çok az tekleme sorunu vardı ve ateşleme bobini arızası olduğunu söylemişlerdi, bunu özel serviste değiştirdim ancak sorun düzelmedi. Ne yapabilirim?

• HERKESE MERHABALAR....

LPG ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...

Aracım 2001 1.4 clio, 1 ay önce sıralı taktırdım...
    Normalde düşük devirlerde gaza basıldığında sarsıntı olmadan araç devrini alana kadar biraz yavaş hızlanır... Ancak bende düşük devirlerde (1300, 1500 veya 1700) iken gaza bastığımda 2000 devire gelene kadar araba da 2 veya 3 kez sanki gazı yakamıyormuş gibi sarsıntı (tekleme gibi) oluyor ancak 2000 devirden sonra böyle bir problem olmuyor. Bunu 1. vites hariç hangi viteste olursa olsun yapıyor... (örneğin 4. viteste 1500 devir ve 60 la giderken hızlanmak için gaza bastığımda 2 veya 3 kez tekleme, sarsıntı gibi oluyor ve 2000 devire ulaştıktan sonra ise olmuyor) Benzine geçtiğimde ise başlangıçta yine yapıyor, ancak biraz gittikten sonra denediğimde ise yapmıyor...

bunun nedeni ne olabilir? teşekkürler, kolay gelsin...

• SELAMLAR SİZİN SORUNUNUZ TAMAMEN AYAR İLE İLGİLİ OLUP BİR MÜDDET BENZİNDE BİNDİKDEN SONRA PROGRAM SİLİNİP YENİDEN PROGRAM ATILMASI GEREKİR...
    quote:

Orjinalden alıntı: boys28

orbay otomotiv yetkili tartarini servisi istanbul

sorun neyden kaynaklanıyor olabilir
    tşk.
  • ÖNCELİKLE TAKTIRDIĞINIZ YERE GİDİN VE TANKINIZIN SÖKÜLEREK STANDARTLARA UYGUN OLARAK MONTEEDİLMESİNİ SÖYLEYİN ARDINDAN TEKLEME PROBLEMİNİZİN GİDERİLMESİ İÇİNDE ENJEKTÖRLERİN SIKIŞIK OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM BUNUNDA AYARLANMASI LAZIM BUNUN İÇİN HERHANGİ BİR TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSE GİTMENİZ YETERLİ OLACAKTIR..
    quote:

Orjinalden alıntı: kaxq

Merhaba Ünal bey

Ben de opel astra aracıma 1 ay önce tartarini taktırdım güneydoğu da. Ancak başka bir servise gösterdiğimde simit olarak stepne ye taktırdığım tank üzerinde kabloların açıktan geçtiğini normalde gizli olarak montaj yapılması gerektiğini söylediler. bu haliyle olumlu rapor verilmesine de hayret ettiler. Ayrıca şamandırada bir problem oldu, şöyle ki gaz bittiği halde simit tank üzerindeki gaz göstergesi hala gaz olduğunu gösteriyordu. Baktılar ve hatalı montaj olduğunu söylediler. Artık bir şekilde tamir ettiler daha sonra tekrar gaz aldım. ancak 30 lt gaz alabildim. tankım 42 litre normalde 34 lt alması lazım. Sanırım ayarı tam yapılamadı. Gaz bitince tekrar getirin dediler.

Ben ilk sorun ile ilgili ne yapabilirim. İlgili bayiyi italyan tartarini ve altındağ a.ş'ye şikayet etmeyi düşünüyorum.

Bir de arabada tekleme var, örneğin 2. veya 3. viteste giderken ayağımı gazdan çektiğimde ve arabanın devri düşünce tekleme yapıyor. Düşük devir olmazsa problem çıkmıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Tüp taktırmadan önce çok az tekleme sorunu vardı ve ateşleme bobini arızası olduğunu söylemişlerdi, bunu özel serviste değiştirdim ancak sorun düzelmedi. Ne yapabilirim?

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.