Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: h_karaoglan

ÜNAL BEY SİZİ ŞAHSEN TANIYORUM TABİİ MÜŞTERİNİZ
    OLARAK ÇOK BEYEFENDİ İYİ Bİ ESNAF OLARAK İBRAHİM
    BEYDE ÖLE HAYIRLI İŞLER BOL KAZANÇLAR DİLİYORUM
    SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

SORUNUZA YANIT VERDİM KONTROL EDERSENİZ SEVİNİRİM SAYGOLARIMLA..
    quote:

Orjinalden alıntı: drjaan

quote:

BİRDE SİSTEMİN HANGİ MARKA OLDUĞUNU YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM...
    quote:

HERKESE MERHABALAR....

LPG ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...

Aracım 2001 1.4 clio, 1 ay önce sıralı taktırdım...
    Normalde düşük devirlerde gaza basıldığında sarsıntı olmadan araç devrini alana kadar biraz yavaş hızlanır... Ancak bende düşük devirlerde (1300, 1500 veya 1700) iken gaza bastığımda 2000 devire gelene kadar araba da 2 veya 3 kez sanki gazı yakamıyormuş gibi sarsıntı (tekleme gibi) oluyor ancak 2000 devirden sonra böyle bir problem olmuyor. Bunu 1. vites hariç hangi viteste olursa olsun yapıyor... (örneğin 4. viteste 1500 devir ve 60 la giderken hızlanmak için gaza bastığımda 2 veya 3 kez tekleme, sarsıntı gibi oluyor ve 2000 devire ulaştıktan sonra ise olmuyor) Benzine geçtiğimde ise başlangıçta yine yapıyor, ancak biraz gittikten sonra denediğimde ise yapmıyor...

bunun nedeni ne olabilir? teşekkürler, kolay gelsin...

tekrar merhabalar ünal bey...

zavoli marka kullanmaktayım... eğer etik olarak yorum yapmayı uygun görmezseniz anlayışla karşılarım... iyi çalışmalar, kolay gelsin... teşekkürler...

tekrar merhabalar Ünal Bey,

cevap yazdığınızı söylemişsiniz ama göremedim, yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim...

• 20 ekim 2007 TARHLİ SAAT 13:05 DE YAZDIĞIM YAZI SAĞLIKLI VE TASARRUFLU GÜNLER...
    quote:

quote:

SORUNUZA YANIT VERDİM KONTROL EDERSENİZ SEVİNİRİM SAYGOLARIMLA..
    quote:

quote:

BİRDE SİSTEMİN HANGİ MARKA OLDUĞUNU YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM...
    quote:

HERKESE MERHABALAR....

LPG ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...

Normalde düşük devirlerde gaza basıldığında sarsıntı olmadan araç devrini alana kadar biraz yavaş hızlanır... Ancak bende düşük devirlerde (1300, 1500 veya 1700) iken gaza bastığımda 2000 devire gelene kadar araba da 2 veya 3 kez sanki gazı yakamıyormuş gibi sarsıntı (tekleme gibi) oluyor ancak 2000 devirden sonra böyle bir problem olmuyor. Bunu 1. vites hariç hangi viteste olursa olsun yapıyor... (örneğin 4. viteste 1500 devir ve 60 la giderken hızlanmak için gaza bastığımda 2 veya 3 kez tekleme, sarsıntı gibi oluyor ve 2000 devire ulaştıktan sonra ise olmuyor) Benzine geçtiğimde ise başlangıçta yine yapıyor, ancak biraz gittikten sonra denediğimde ise yapmıyor...

tekrar merhabalar ünal bey...

zavoli marka kullanmaktayım... eğer etik olarak yorum yapmayı uygun görmezseniz anlayışla karşılarım... iyi çalışmalar, kolay gelsin... teşekkürler...

tekrar merhabalar Ünal Bey,

cevap yazdığınızı söylemişsiniz ama göremedim, yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim...

• SEVGİLİ KARDEŞİM ARKADAŞLARIMIZIN KONUYA ÇOKDA HAKİM OLMADAN SİZE VERDİĞİ YANITLARI BENDE BURADAN TASVİP ETMEDİĞİMİ VE BUNDAN DOLAYI DERİN ÜZÜNTÜ YAŞADIĞIMI BİLDİRMEK

BU YAZI ÜNALBEYDEN ALINTIDIR HERHALDE BENİM YAPTIĞIM Bİ YORUMA İTAFENDİR DOĞRU BULUYOR VE KENDİSİNDEN ÖZÜRDİLİYORUM SAYGILARIMI SUNUYORUM.
  • Ünal bey merhaba, aracımın tankı 60 lt. ve bugün depoyu fulledim. 55 lt. gaz aldı. Normal şartlarda 48 lt.'ye geçmemeli diye biliyorum. Problem nedir ve ne yapmalıyım. 2.si de gaz filtresini kaçıncı km.'de değiştirmemiz gerekli. Arkadaşım takdırdı 1-2 gün önce Okcan silivrikapı'da. Ona şöyle birşey söylenmiş. Filtre dolunca elektronik gösterge 3 kere öter ve susar denmiş. Doğru mudur, ya da yanlış mı anlaşılmıştır. (İlk defa duydum çünkü). Saygılar..
  • SELAMLAR HAKAN BEY O YAZIM SİZE ATFEN YAZILMAMIŞ OLUP Bİ BAYİİMİZE İSTİNADEN YAZILMIŞTIR BUNDAN DOLAYI BİR ÖZÜREDE GEREK YOKTUR NEZAKETİNİZE KARŞIN TEŞEKÜREDERİM TASARRUFLU GÜNLER...
    quote:

Orjinalden alıntı: h_karaoglan

SEVGİLİ KARDEŞİM ARKADAŞLARIMIZIN KONUYA ÇOKDA HAKİM OLMADAN SİZE VERDİĞİ YANITLARI BENDE BURADAN TASVİP ETMEDİĞİMİ VE BUNDAN DOLAYI DERİN ÜZÜNTÜ YAŞADIĞIMI BİLDİRMEK

BU YAZI ÜNALBEYDEN ALINTIDIR HERHALDE BENİM YAPTIĞIM Bİ YORUMA İTAFENDİR DOĞRU BULUYOR VE KENDİSİNDEN ÖZÜRDİLİYORUM SAYGILARIMI SUNUYORUM.
  • SELAMLAR LPG ALIMI TAMAMEN ŞAMANDIRA AYARI İLE ALAKALI OLUP HERHANGİ BİR MAHSUR TEŞKİL ETMEZ FİLTRE BAKIMI ARKADAŞLARIMIZINDA SÖYLEDİĞİ GİBİ ARACI STOP ETTİĞİNİZDE ANAHTARI ÇIKARMADAN ÖNCE SİZE 3 DEFA SİNYAL VERİR BU FİLTRE BAKIMININ GELDİĞİNE İŞARETTİR...
    quote:

Orjinalden alıntı: freesolcerman

Ünal bey merhaba, aracımın tankı 60 lt. ve bugün depoyu fulledim. 55 lt. gaz aldı. Normal şartlarda 48 lt.'ye geçmemeli diye biliyorum. Problem nedir ve ne yapmalıyım. 2.si de gaz filtresini kaçıncı km.'de değiştirmemiz gerekli. Arkadaşım takdırdı 1-2 gün önce Okcan silivrikapı'da. Ona şöyle birşey söylenmiş. Filtre dolunca elektronik gösterge 3 kere öter ve susar denmiş. Doğru mudur, ya da yanlış mı anlaşılmıştır. (İlk defa duydum çünkü). Saygılar..

• 2 hafta önce kadar arabamın çekişinde bir sorun çıktı ben de lpg den şüphelendiğim için arabamı en yakın tartarini bayi olan OLGUN lpgye götürdüm.Lpg kitini taktırdığım yer istanbul yukarı dudullu kadosanda okcan lpgyeydi ama tartarinin garantisi dahilinde olduğu için en yakın lpg dönüşüm merkezi olgun lpg di.saat akşam 19.00da olguna geldim aslında kapalı olacaklarını düşünmüştüm.ama açıklardı ve çok şaşırtıcı bir şekilde oradaki arkadaşlar hemen yardımcı oldular ilgilendiler.asıl sorun lpg den deilmiş.araba 2 silindir çalışıyormuş diğer 2 silindir çalışmıyormuş.arabamı bu şekilde kullanmamın arabama zarar verebileceğini söylediler.bende arabamı gece oraya bıraktım.bir gün sonra ise seat servisinden geldiler ve arabamı oradan çektiler.
    Hiç beklemediğim güler yüz ve ilgi gördüm ayrıca orada ki arkadaşlar da çok çok yardımcı oldular.Ben bu kadar ilgileneceklerini beklemiyordum.Tartariniye,OLGUN lpg ye ve OKCAN otomotive teşekkürlerimi bir borç bilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: TURKCE

Ünal bey, ben K.Maraş'tayım. K.Maraş'ta güvenerek Tartarini taktırabileceğim, tavsiye edeceğiniz yetkili bir yer var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Sevgili Türkçe Biz Tartarini bayisi olarak Temmuz ayından bu yana K.Maraş'ta hizmet vermekteyiz.Biraz geç oldu ama en azından bu mesajı görüp diğer konularda hizmet alabilirsiniz bizden.Saygılarımla
  • Ünal bey buradan sizlerede saygılar selamlar.
  • ANTALYADAN K.MARAŞA SEVGİLER SAYGILAR...
    quote:

Orjinalden alıntı: Gaz-Tek Otogaz

Ünal bey buradan sizlerede saygılar selamlar.
  • ünal bey tekrar merhabalar....

ewet verdiğiniz cevabı az önce okudum ama yanıldığınızı belirtmek isterim....

1.si; ben arabayı bahsetttiğim şekilde zaten kullanmıyorum, ancak problemi net olarak anlatabilmek için yazdım...
    2.si; kesinlikle hiçbir benzinli arabada herhangi bir sorunu yoksa düşük devirlerde gaza bastığınız zaman böyle bir tekleme olmaz. sadece araba gazı tam yakamadığından, daha doğrusu devrini tam bulamadığından sadece araç fazla yakar ve yavaş hızlanır.... (isterseniz aracınız varsa deneyebilirsiniz) zaten dikkat ederseniz bu problemin benzinde olmadığını da yazmıştım!!!

yine de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim... problemi tespit edip sorunu giderince size de bilgi verecem... iyi günler kolay gelsin...
  • Ünal bey merhaba, bende 2007 model Accent Era 1,6 motor araç var. Tartarini marka LPG taktırmayı düşünüyorum, benim aracımla bir problem çıkarır mı? Rizede bayiniz var mı? Genel olarak beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla...
  • SELAMLAR KANDİ BÜNYEMİZDEDE ERA KULLANIYORUZ SONDERECE UYUMLU HERHANGİ BİR SORUN YAŞAMAZSINIZ FAKAT RİZEDE BAYİMİZ YOK SİZE EN YAKIN BAYİ TRABZONDA ORADA TAKTIRABİLİRSİNİZ SAYGILAR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASI DİLEĞİYLE....
    quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Ünal bey merhaba, bende 2007 model Accent Era 1,6 motor araç var. Tartarini marka LPG taktırmayı düşünüyorum, benim aracımla bir problem çıkarır mı? Rizede bayiniz var mı? Genel olarak beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla...
  • Ünal bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, aracımın uyumlu olmasına sevindim. Saygılarımla...
  • quote:

SİZİN ANLATIĞINIZ KADARI İLE HİÇBİR SORUNUNUZ YOK DÖRDÜNCÜ VİTESDE 1500 DEVİR VE 60 KM HIZLA ARAÇ KULLANILMAZ BUŞEKİLDE DEĞİL LPG DE BENZİNDE DEVİRSİZLİK NEDENİ İLE AYNI SARSINTI YAŞANIR..
    quote:

HERKESE MERHABALAR....

ünal bey tekrar merhabalar....

Daha net anlaşılması için 20. Ekim 13.05 te yukarıdaki yazmış olduğunuz cevapla birlikte yorumumu yazıyorum....

ewet verdiğiniz cevabı önce okudum ama yanıldığınızı belirtmek isterim....

1.si; ben arabayı bahsetttiğim şekilde kullanmıyorum, ancak problemin tarafınızca net olarak anlaşılabilmesi için ek bilgi olarak yazdım... Çünkü takdir edersiniz ki bazı sorunlar ancak bazı manevralardan sonra daha belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. örnek vermek gerekirse, eski karbüratörlü arabalarda 3000 devirden sonra açılan 2. kelebek arızası sık görülmekteydi. bu problemi net anlayabilmek için 4000 hatta 6000 devirlerde araba kullanmak gerekir, çünkü o zaman aracın ihtiyacı olan bensin tek kelebekten sağlanamayacağından problem daha da belirgin hale gelir....

2.si; kesinlikle hiçbir benzinli arabada eğer arabanın herhangi bir sorunu yoksa düşük devirlerde gaza bastığınız zaman böyle bir tekleme olmaz. sadece araba gazı tam yakamadığından, daha doğrusu devrini tam bulamadığından sadece araç fazla yakar ve daha yavaş hızlanır.... (isterseniz aracınız varsa deneyebilirsiniz) zaten dikkat ederseniz bu problemin benzinde olmadığını da yazmıştım!!!

yine de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim... problemi tespit edip sorunu giderince size de bilgi verecem... iyi günler kolay gelsin...

• RİCAEDERİM ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN TASARRUFLU GÜNLER...
    quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Ünal bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, aracımın uyumlu olmasına sevindim. Saygılarımla...
  • Merhaba 2001 model scenic rxt aracım var. Tartarini lpg takılı. Sabah çalışmada problem yaşıyorum. Lpg takılı scenic veya megane kullanıcıları ile paylaşalım aynı sorunu olan varmı? Ben bir kaç ustaya gösterdim ama net çözüm olmadı sadece geçici 1 ay falan çözebildik. yine aynı sorun devam. Forumda okudum 300-400 km benzinle yol yapın diye onuda denedim geçici süre düzeldi ama değişenbirşey yok yine problem devam. Araç zamanla 2 marş 3 marş derken 15 marşa kadar çıkıyor. Ve problem zamanla büyüyor. Soğuk havalarda problem daha artacak çünkü bu problemler araç soğukken daha çok oluyor. iyi havalarda tek seferde çalışıyor.
    Yardımlarınızı bekliyorum.......
  • Ünal bey merhaba. Aracım 98 Laguna. Yazın şehiriçi tüketimi 165 ykr. civarındaydı ancak şu anda 190 ykr. a çıktı. Havaların soğuması sebebiyle sarfiyat biraz artacaktır ancak bu rakam bana biraz fazla geldi. Aracımda 1900 proğram yüklü. En son proğramı yükletsem sarfiyatta düşme olur mu?
  • merhaba
    2000 model skoda octavia 1.6 gli aracıma tartarini sıralı sistem otogaz taktırdım. izmirde anı otogaza.
    ilgi alaka herşey çok çok iyi. 5. vites 100-130 civarı giderken, gaz pedalının bir aralığında araç teklemeye başlıyor, içinde oturanları
    baya bi sarsmaya başlıyor. bu arada göstergeye baktığımda benzine geçme durumu filian da göremedim. bu önemli bir sorunmudur
    bi de, araç tamammen gaza geçtiğinde ABS lambası yanmaya başlıyor.
    bu lambanın yanması ABS nin devre dışı olduğu anlamında mıdır??
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.