Şimdi Ara

Taş fırlatmasının sebebi lastikler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önceki aracımda şu an kullandığım araçla aynı marka ve modeldi ama önceki aracımda taş fırlatma sorunum hiç yoktu ama şimdiki aracımda şöför tarafı ön kapı ve arka kapıya taş fırlatmasından dolayı birkaç yerde küçük göçükler oluşmaya başladı.Önceki aracımda da ufak tefak taş fırlatsı sonucu bazı bölgelerde boya kalkması olurdu ama şimdiki gibi göçük oluşmazdı.Acaba bunu sebebi kullandığım lastiklerin desenleri ve şekli olabilir mi?Önceki kullandığı aracımla şimdiki kulandığım aracımın lastik ölçüleri aynı ama şimdiki lastiklerin tabanı biraz daha dar.Sizce neden böyle taş fırlaması sonucu göçük oluşuyor?

• Lastikleriniz hangi marka ? Petlas mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_warrior

Lastikleriniz hangi marka ? Petlas mı ?

Valla tam üstüne bastınız hocam.Lastiklerim petlas'ın yan ürünü olan milestone.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Orijinalden alıntı: cyber_warrior

Lastikleriniz hangi marka ? Petlas mı ?

Valla tam üstüne bastınız hocam.Lastiklerim petlas'ın yan ürünü olan milestone.

Benim corsa da da petlasın yan ürünü starmaxx var. Dediğiniz gibi yoldaki taşları mıknatıs gibi çekiyor lastik. Lastikten hocam bence.
  • Hocam sizin lastiklerin deseni nasıl?Benim aracın desenleri kar lastiklerine benziyor.Lastiğin üzerinde düz derin kanallar yanında yatay fazla derin olmayan kanallar da var.Ben bu sorunu yarım derinlikte olan yatay kanallara bağlıyorum.
  • kendi aracınıza nasıl taş sıçratıyorsunuz başka araçtan taş sıçramasını biliyoruzda kendi aracına kapıları göçürecek kadar taş sıçratanı ilk defa duydum başka nedenlerden olmuş olamazmı hocam
  • benim doblonunda kapının altları hep taş fırlatması sonucu ufak tefek izler var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende yazıcaktım lastikler petlasmı diye gerek kalmamış yazmama

Ne çektim arkaadaş ben bu petlastan.. sonra gittim attım lastikçinin kafasına kurtuldum. 4 tane michelin aldım taktım kafam rahat şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

bende yazıcaktım lastikler petlasmı diye gerek kalmamış yazmama

Ne çektim arkaadaş ben bu petlastan.. sonra gittim attım lastikçinin kafasına kurtuldum. 4 tane michelin aldım taktım kafam rahat şuan.

Hocam sizin petlas'tan yana sıkıntınız neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

kendi aracınıza nasıl taş sıçratıyorsunuz başka araçtan taş sıçramasını biliyoruzda kendi aracına kapıları göçürecek kadar taş sıçratanı ilk defa duydum başka nedenlerden olmuş olamazmı hocam

Bugün aracın sağ tarafına baktım hiç taş izi yoktu.Taşların oluşturduğu göçüklerin hepsi sol tarafta olduğuna göre göre galiba sorunun kaynağı kendi lastiklerim değil.Şöför tarafı hep yoldan gelen diğer araçlara baktığı için araçta oluşan göçükler diğer araçların fırlatığı taşlar yüzünden oluşması lazım.
  • quote:

quote:

madde madde sıralayım hocam böyle kötü bir lastik görmedim ben.. 2 arkadaş aynı anda aldık o başka modelini aldı ben velox sport modelini aldım ikimizde iade ettik. İkimizde de benzer sorunlar.

- İstediğiniz kadar balans yapın mutlaka titreme veyahut çekme sorunu yapıyor. Yapmıyorsa bile bir süre sonra yapacak. kilometrem çok olduğundan bende daha sık yapıyordu 4 defa balansa gittim hiç bir düzelme olmadı.
    - İnanılmaz bir uğultu sesi yapıyor.. asfalttaki tüm sesi alıyor aracın içine.
    - En ufak frenlerde abs yi açıyor.. Araç kızaklamaya başlıyor lastiğin fren performansı ve asfalt mukavemeti iyi olmadığından abs açıyor araç doğal olarak.
    - Taş fırlatma sorunuda ayrı bir olay zaten.. yukarıda arkadaş yazmış aynı mıktatıs gibi aynen öyle mıktatıs gibi çekiyo taşları atıyo çeşitli yerlere.. Kanal araları da çok taş doluyo zaten.

Ben hiç memnun değildim kimseye önermem ucuz lastik alma hatasına bir kez düştüm şu saatten sonra belli başlı markalar hariç michelin,goodyear,pirelli vb. gibi hiç bir çin malı taiwan malı Türk malı farketmeksizin kalitesiz lastiği alıp da aracıma takmam. Varsın 40-50 lira fazla olsun kaliteli olsun diyenlerdenim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 5 Ocak 2014; 15:51:54 >

• quote:

quote:

quote:

madde madde sıralayım hocam böyle kötü bir lastik görmedim ben.. 2 arkadaş aynı anda aldık o başka modelini aldı ben velox sport modelini aldım ikimizde iade ettik. İkimizde de benzer sorunlar.

- İstediğiniz kadar balans yapın mutlaka titreme veyahut çekme sorunu yapıyor. Yapmıyorsa bile bir süre sonra yapacak. kilometrem çok olduğundan bende daha sık yapıyordu 4 defa balansa gittim hiç bir düzelme olmadı.
    - En ufak frenlerde abs yi açıyor.. Araç kızaklamaya başlıyor lastiğin fren performansı ve asfalt mukavemeti iyi olmadığından abs açıyor araç doğal olarak.
    - Taş fırlatma sorunuda ayrı bir olay zaten.. yukarıda arkadaş yazmış aynı mıktatıs gibi aynen öyle mıktatıs gibi çekiyo taşları atıyo çeşitli yerlere.. Kanal araları da çok taş doluyo zaten.

Ben hiç memnun değildim kimseye önermem ucuz lastik alma hatasına bir kez düştüm şu saatten sonra belli başlı markalar hariç michelin,goodyear,pirelli vb. gibi hiç bir çin malı taiwan malı Türk malı farketmeksizin kalitesiz lastiği alıp da aracıma takmam. Varsın 40-50 lira fazla olsun kaliteli olsun diyenlerdenim

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum hocam.Siz iade ettiğinizde nasıl geri aldılar acaba?Ben yaklaşık olarak 4 aydır kullanıyorum.İade etsem herhade almazlar değil mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

kendi aracınıza nasıl taş sıçratıyorsunuz başka araçtan taş sıçramasını biliyoruzda kendi aracına kapıları göçürecek kadar taş sıçratanı ilk defa duydum başka nedenlerden olmuş olamazmı hocam

Bugün aracın sağ tarafına baktım hiç taş izi yoktu.Taşların oluşturduğu göçüklerin hepsi sol tarafta olduğuna göre göre galiba sorunun kaynağı kendi lastiklerim değil.Şöför tarafı hep yoldan gelen diğer araçlara baktığı için araçta oluşan göçükler diğer araçların fırlatığı taşlar yüzünden oluşması lazım.

büyük ihtimal ondandır benimde kapımda başka aracın fırlattığı taşın hatırası var kara yolları sağ olsun yolun sağ tarafıda sol tarafıda mıcır dolu daha bugun ön camıma mermi gibi bir taş geldi

• Bu durumu ilk defa duyuyorum... Aracın kendi kendine taş sıçratması mümkün mü?

İlginç !!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum hocam.Siz iade ettiğinizde nasıl geri aldılar acaba?Ben yaklaşık olarak 4 aydır kullanıyorum.İade etsem herhade almazlar değil mi?

hocam valla her lastikçi iade almayabilir o birazda size bağlı bir durum.. İstesede istemesede iade alıcaktı o lastikleri çünkü benim isteğimle takılmadı kendi önerisiyle takmıştı. Daha sonrada petlas satışını bıraktı zaten o lastikçi.

• Kış lastiklerinin genel problemidir taş sıkışması. Geniş kanallar ve kar üzerinde tutunma sağlaması için yapısı farklıdır ve yumuşaktır. 60 - 70 km/h hızın üzerinde taşları atar lastik eylemsizlikten dolayı. Ancak kendi lastiğinizden çıkan taş kaportaya zarar vermez, çamurluk davlumbazına çarpar. Başka yerden sıçrayan taşlardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.