Şimdi Ara

Tasarimiyla sinifina yeni bir soluk getiren, yolda ilk goruldugunde donup baktiran modelleri yazalim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012 civariydi sanirim. Kim gorse bir donup bakardi hele kirmizi olan efsane olmustu be hey gidi..

O arka kapi kollarinin cam kenarina alinip tek kapi gibi gorunmesi falan...

Benzer hislere 3008 le biraz yaklasti gibi pejo ama Clio tasarlandigi yila gore degerlendirilirse daha bi baskaydi sanki..

Var mi eklemek istediginiz modeller?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir araca dönüp bakmanız yada bakmamanızın bilimsel bir açıklaması vardır..

Dönüp bakmıyorsanız bunun neden göz eskimesidir..

Göz eskimesi nedir farklı olandan sıradanlaşana alışıla gelene bir şeyin dönüşmesi demektir..

Örnek : dubaiye katara gidersiniz her yer porsche ferrari lamborghini gibi egzotik üst sınıf pahalı araçlardan geçilmez..
    Eğerki buralara ilk.defa gidiyorsanız. Ve birazda.arabalara.ilginiz varsa adım başı her araca dönüp bakabilirsiniz çünkü yaşadığınız yada geldiğiniz kendi ülkenizde tek tük vardır..

O ülkede kaldıkça bir zaman sonra o araçların artık hiç biri ilginizi. Çekmez çünkü adım başı sokak başı heryerde bu araçlardan kaynıyordur.. Artık gözünüz de sıradanlaşır eskir bu araçlar ilginizi Çekmez olur..

Diğeri ise Algıda Seçicilik dir..

Algıda Seçiçilik ne demektir.. Alışılmışın dışında uyarıcılardan tanışıklıktır... Genelde yeni olan çok. Görmediğiniz yada sıradışı. Olan her şey insanın algısını etkiler..

Bunun illa. Yeni bir şey olmasına gerek yok az nadir fazla görülmeyen bir şey olması yeterli..

Misal deminki örnekden devam ediyim katar dubaiye gittiniz orda kalıyorsunuz yoldaki 10 arabadan 6-7 tanesi ferrari lamborghini porsche pagani gibi egzotik araçlar geri kalan 3-4 tanesise üst sınıf 4.0-5.0 V8 falan bmw mercedes ler..

Düşünün ki siz burdan çaça faça jantı bodykitli bir doğan şahini götürdünüz oraya türkiyede 1000 kişiden 999 tanesi dönüp bakmazken o araca emin olun ordaki 1000 arap dan 999 tanesi döner bakar.. Çünkü ömrü boyu görmediği farklı bir şeydir..

Göz eskimesi önemlidir.. Yollarda çok olan çok Satan her tür aracın tasarımı görüntüsü gözde eskir.. İşte o yüzden dikkat çekmek için body kit tesisat jant egzos falan yaparlar arabaya..

Ama ne yapsalar boş.. Gözde eskiyen aracın geri dönüşü olmaz..
  • 73 mustang shebly
    Yeni model hiç bir arabaya dönüp ikinci defa bakmadım daha

• Alfa Romeo modellerinin tamamı belki de. Genelde sınıfında öncüdürler. Cliodaki gizli kapı kolları 96da Alfa 156da mevcuttu mesela.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğiniz arka kapı kolunu senelerrrrrr öncesinde (15-20 sene önce) alfa romeo yapmıştı zaten.
    Benim favorim mazda 3 lantis F. Taaa 1990lı yıllarda o tasarımı yapmışlardı. Halâ severim o tasarımı.
    2. Sıraya alfa romeo guilettayı koyarım.

• o clio ya ilham veren 2000 li yılların başı efsanesi pejo 206

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 26 Nisan 2020; 13:57:41 >
  • CLS

• 8 nesilin hangi birini yazayım kıymetli kardeşim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 26 Nisan 2020; 14:2:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiat egea easy

• Mazda 323

Bir neslin hayallerini süslüyordu
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    Hyunda i20 nin su anki guncel kasasi onden bi animsatir bana 206 yi ama clio ile hic bir baglanti kuramadim dogrusu

• Bmw e46
    Ford focus mk1
    Alfa 156-159
    Opel Insignia

• fiat multipla.

o tasarımı italyanlar nasıl yapmış diye dönüp dönüp arkama bakardım
  • Astra j kasa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni Peugeot 508

• Aklımı alan iki araba 90’ların başındaki e36 ve 90’ların sonundaki 206.
    Yeşil e36 ve siyah 206. İlk gördüğüm anları bile hatırlarım

• Leon mk2 fr eskimeyen tasarımı var aracın

• F30 kasa bmw

• yeni 508, mazda lantis, ge kasa 626, isuzu vehicross, vectra b, toyota ch-r, son 2 jenerasyon camaro ulaşılabilir araçlar arasında aklıma ilk gelenler bunlar.

Gerçi son 10 yılda üretim teknolojisindeki gelişmeler tasarımcı- üretim mühendisi çekişmesini sonlandırdı, bugün pazarlama departmanı el verse en futuristik tasarım bile ekonomik olarak üretilir.

O sebeple eski modeller daha anlamlı. 508-chr camaro vs çok da bir başarı sayılmaz bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 26 Nisan 2020; 15:48:25 >
  • Bir araca dönüp bakmanız yada bakmamanızın bilimsel bir açıklaması vardır..

Dönüp bakmıyorsanız bunun neden göz eskimesidir..

Göz eskimesi nedir farklı olandan sıradanlaşana alışıla gelene bir şeyin dönüşmesi demektir..

Örnek : dubaiye katara gidersiniz her yer porsche ferrari lamborghini gibi egzotik üst sınıf pahalı araçlardan geçilmez..
    Eğerki buralara ilk.defa gidiyorsanız. Ve birazda.arabalara.ilginiz varsa adım başı her araca dönüp bakabilirsiniz çünkü yaşadığınız yada geldiğiniz kendi ülkenizde tek tük vardır..

O ülkede kaldıkça bir zaman sonra o araçların artık hiç biri ilginizi. Çekmez çünkü adım başı sokak başı heryerde bu araçlardan kaynıyordur.. Artık gözünüz de sıradanlaşır eskir bu araçlar ilginizi Çekmez olur..

Diğeri ise Algıda Seçicilik dir..

Algıda Seçiçilik ne demektir.. Alışılmışın dışında uyarıcılardan tanışıklıktır... Genelde yeni olan çok. Görmediğiniz yada sıradışı. Olan her şey insanın algısını etkiler..

Bunun illa. Yeni bir şey olmasına gerek yok az nadir fazla görülmeyen bir şey olması yeterli..

Misal deminki örnekden devam ediyim katar dubaiye gittiniz orda kalıyorsunuz yoldaki 10 arabadan 6-7 tanesi ferrari lamborghini porsche pagani gibi egzotik araçlar geri kalan 3-4 tanesise üst sınıf 4.0-5.0 V8 falan bmw mercedes ler..

Düşünün ki siz burdan çaça faça jantı bodykitli bir doğan şahini götürdünüz oraya türkiyede 1000 kişiden 999 tanesi dönüp bakmazken o araca emin olun ordaki 1000 arap dan 999 tanesi döner bakar.. Çünkü ömrü boyu görmediği farklı bir şeydir..

Göz eskimesi önemlidir.. Yollarda çok olan çok Satan her tür aracın tasarımı görüntüsü gözde eskir.. İşte o yüzden dikkat çekmek için body kit tesisat jant egzos falan yaparlar arabaya..

Ama ne yapsalar boş.. Gözde eskiyen aracın geri dönüşü olmaz..

• O zamanlar Clio 4'un dikkat çekiciliği Clio 3 ten cok farklı gelmesidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.