Şimdi Ara

Taşınabilir hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde smartdiske ait 60 gb lık taşınabilir hdd var(dı).Geçenlerde nedendir bilmiyorum hdd yi taktığımda içindeki klasörlere ulaşamadım.Bilgisayarımdan girip yapmaya çalıştım yine olmadı hdd yüzünden hem sistem yavaşlamaya başladı hemde içindeki klasörlere ulaşamaz oldum.Acaba virüsmü kaptı da böyle oldu dedim virüs taramasında bile %1 de kitlendi durdu.En son olarakta ghost ile yedeğini almayı düşündüm(tehlikeli olabilir ama içindekiler önemli) bu seferde 2 saat de %3 ancak gördü.Bu olaydan sonra başımda iki adet tatlı dert var : birincisi yedeği almayı düşündüğüm d diskini (110 gb) artık göremiyorum ikincisi ben bu hdd içinden yedekleri nasıl alırım ?

Teşekkürler iyi çalışmalar...

Sahip olduğum sistem :

Asus f3sc 220dr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usiel -- 4 Şubat 2008; 15:53:06 >

• Arkadaşlar hiç fikri olan yok mu lütfen çok önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usiel -- 4 Şubat 2008; 15:54:50 >
  • Öncelikle smartdisk i başka bir pcye takarak denemelisin.İçindekileri bu sefer de göremezsen kabını söküp içindeki diski başka bir pcye ide/sata slotundan bağlayıp almayı dene.yine dosyaları görmezse eğer,ontrack easy recovery ya da recover my files programları ise datalarını kurtarmaya çalış.

İkincisi 110gb lık disk disk yönetiminde görünüyormu?Şu an için laptopuna başka bir external disk takarak içindeki verileri
    yine üstteki 2 program ile kurtarmanı tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Öncelikle smartdisk i başka bir pcye takarak denemelisin.İçindekileri bu sefer de göremezsen kabını söküp içindeki diski başka bir pcye ide/sata slotundan bağlayıp almayı dene.yine dosyaları görmezse eğer,ontrack easy recovery ya da recover my files programları ise datalarını kurtarmaya çalış.

İkincisi 110gb lık disk disk yönetiminde görünüyormu?Şu an için laptopuna başka bir external disk takarak içindeki verileri
    yine üstteki 2 program ile kurtarmanı tavsiye edebilirim.

2. sorunu halletdim dediğin gibi disk yönetiminden biçimlendirip yeni birim oluşturdum ve bu sorun ortadan kalktı.Fakat taşınabilirdeki olay çok garip klasörleri görebiliyorum fakat üzerine tıkladığım zaman açılmıyor ve makine baya yavaşlıyor.Bilgisayarımdan sağ tıklayıp araştır diyerek açmayı denedim ama yine aynı sorun hdd üzerine geldiğimde makine yine yavaşalamaya hatta kitlenmeye başlıyor.Kopyalama işlemi dahi yapamıyorum.

Yardımın için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usiel -- 4 Şubat 2008; 16:01:31 >

• Sayın Usiel;

Smartdisk te donanımsal bir hata sözkonusu olabilir.
    Bunu anlayabilmemiz için öncelikle bu vihazı başka bir bilgisayara takıp denemenizi önereceğim.
    Eğer olmazsa, smartdisk in modelini vs bilemiyorum , içini açıp bağlantılarını kontrol edip bir sorun olup olmadığına bakabilirsiniz.
    Eğer bir sorun görünmüyor ve başka pcye taktığınızda da sorun devam ediyorsa
    nod32 yükleyerek smartdiskte bir tarama yaptırınız.
    Bu smartdisk dediğiniz cihaz 2.5" olanlardan mı?modelini tam olarak yazarsanız sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Sayın Usiel;

Smartdisk te donanımsal bir hata sözkonusu olabilir.
    Bunu anlayabilmemiz için öncelikle bu vihazı başka bir bilgisayara takıp denemenizi önereceğim.
    Eğer olmazsa, smartdisk in modelini vs bilemiyorum , içini açıp bağlantılarını kontrol edip bir sorun olup olmadığına bakabilirsiniz.
    Eğer bir sorun görünmüyor ve başka pcye taktığınızda da sorun devam ediyorsa
    nod32 yükleyerek smartdiskte bir tarama yaptırınız.
    Bu smartdisk dediğiniz cihaz 2.5" olanlardan mı?modelini tam olarak yazarsanız sevinirim...

Evet arkadaşım smartdiskin 2.5" olanlardan model :ph02b.Ama başkam makineye takmama rağmen aynı sorunu vermeye devam etti.Ben virüse karşı taramayı kaspersky ile yaptıma ama bu seferde nod32 ile denerim.Donanımsal olarak sorun olabilir diyorsunuz peki bu sorunu nasıl halledebiirim.

Yardımlarınız için teşekkürler iyi çalışmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usiel -- 4 Şubat 2008; 17:03:09 >

• Ben modelini bilmediğim için kesin birşey söylemek istemedim.2.5" olduğu için durum birazdaha can sıkıcı hale geldi açıkcası.
    İlk olarak önerim "recover my files" ve/veya "ontrack easy recovery" programını kurun.smartdiskteki dataların hepsini biçimlendirdiğiniz D sürücüsüne çıkarmaya çalışın.
    Eğer başarılı olursanız bu işlemden sonra smartdisk i biçimlendirerek tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Harici disk okuma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çözüm önerilerin için teşekkürler.

Şimdi recovery programı ile klasörleri kurtarmaya sonrada yedek almaya çalışacağım.Bakalım eğer sorun halledilmezse artık pm yoluyla seni rahatsız ederim.Ya da bana öbu yöntemler başarılı olmazsa yapabileceğim diğer yolları söyleyebilirsen daha iyi olur.

Teşekküeler iyi çalışmalar ...
  • Valla hocam aklıma gelen,smartdiskin kutusundan diski çıkartıp onu masaüstü bir pcye takmak.
    Dönüştürücüler war, smartdisk i ideye dönüştürüyor.o tarz birşey denenebilir belki ama sen bir uğraş
    olmaz ise bakarız
  • tamam hocam saol ya ama varya şuanda tarama yaptırıyorum (kaspersky ile) herhal de br 2-3 gün beklemek lazım en iyisi dönüştürücülerle sabit bir pc ye takamak oradan almak verileri.Peki biçimlendirme yaptıktan sonra sence tekrar kullanabilirmiyim.Çünkü sorunun donanımsal olduğunu söyledin.

Teşekkürler iyi çalışmalar
  • Donanımsal olabileceğini söyledim sadece.
    Ayrıca 2-3 gün sürecek gibi görünüyorsa tavsiyem iptal et nod32 kur onunla tarama yaptır.
    onun sonuçlarını yazarsın
    saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.