Şimdi Ara

Taslak hazırlandı: İkinci el araç alım satımına yeni vergi mi geliyor? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
16.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2020'de araba ararken dedim ki "Bu ikinci el piyasasını düzeltmenin kolayı var, kasko değerinden yukarıya satış yasaklanacak". Adamlar tersini yapmış, yine ikinci el uçacak...

• binde 5 ile başlar sonra yüzde 5 olur sonra yüzde 50 olur bu böyle gider

• MR.BERK kullanıcısına yanıt

akbebe mi?   keşke şu fanatikliğiniz bitse artık bir birinize zarar veriyorsunuz sizin yüzünüzden ülkede ne düşünce özgürlüğü nede düşünceye saygı kaldı düşünce yobazı olup çıktınız. elinize geçen de 0. a partisi b partisi c partisi hangisi kafana yatıyorsa ona oy verip çıkarsın ama siz sanki futfol takımı tutuyorsunuz bir birinize yapmadığınız şey kalmadı şu forum sosyal medya ama sosyallikte kalmadı parti il binası gibi full siyaset. tartışmak normalde insanların bakış açılarını genişletir ama bizde tam tersi daha çok bağlı olduğunuz düşünceye bağlanıyorsunuz ama tabi sizin suçunuz değil koyunsunuz sizede hak veriyorum. demokrasi bu sonuçta ama a partisi iktidar olur b partililer kin kusar b partililer iktidar olur c partililer kin kusar süperlig den bi farkı kalmadı memleketin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MassMattle

akbebe mi?   keşke şu fanatikliğiniz bitse artık bir birinize zarar veriyorsunuz sizin yüzünüzden ülkede ne düşünce özgürlüğü nede düşünceye saygı kaldı düşünce yobazı olup çıktınız. elinize geçen de 0. a partisi b partisi c partisi hangisi kafana yatıyorsa ona oy verip çıkarsın ama siz sanki futfol takımı tutuyorsunuz bir birinize yapmadığınız şey kalmadı şu forum sosyal medya ama sosyallikte kalmadı parti il binası gibi full siyaset. tartışmak normalde insanların bakış açılarını genişletir ama bizde tam tersi daha çok bağlı olduğunuz düşünceye bağlanıyorsunuz ama tabi sizin suçunuz değil koyunsunuz sizede hak veriyorum. demokrasi bu sonuçta ama a partisi iktidar olur b partililer kin kusar b partililer iktidar olur c partililer kin kusar süperlig den bi farkı kalmadı memleketin.

Ben yıllardır senin bu yazdıklarını yaşadım ve savundum, bu söylediklerine inanıyor olsan bu kadar dil dökmezsin, bu duruma getiren başka bir parti olsa o sayarım o yüzden hayatından memnunsan bu tür konular altına gelip yorum yapmana gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR.BERK -- 2 Mart 2021; 18:50:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MR.BERK

Ben yıllardır senin bu yazdıklarını yaşadım ve savundum, bu söylediklerine inanıyor olsan bu kadar dil dökmezsin, bu duruma getiren başka bir parti olsa o sayarım o yüzden hayatından memnunsan bu tür konular altına gelip yorum yapmana gerek yok.

Alıntıları Göster

tam da anlatmak istediğim şeydi sende cevabınla tastikledin teşekkür ederim. düşünce yobazlığı, saygısızlık ağır bi illettir (:

-mesajını değiştirmişsin hakaretlerini geri aldığın için teşekkür ederim.siz derken fanatiklik yapanlardan bahsediyorum yani sizin değiminizle "muhalif" ve "aktrol" lerin çekişmesini eleştiriyorum ben apolitiğim siyaset için enerjimi harcamıyorum sadece insanların birbirine saygısızlık yapması düşmanlaşmasından şikayetçiyim bu yüzden yorum yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassMattle -- 2 Mart 2021; 19:20:40 >

• 2021 yılında 300 bin tl satış fiyatı olan aracın giriş fiyatı 175bin tl.

175 bin tl üzerine yüzde 45 yani 79 bin tl YETMİŞDOKUZBİNTL ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ biniyor, oluyor 254 bin tl.

Sonra ÖTV vergisi binmiş halinin üstüne yüzde 18 yani 46 bin tl KIRKALTIBİNTL KDV VERGİSİ biniyor, oluyor 300 bin tl.

175 bin paraya alacağım şey için 125 bin para vergi olarak ödüyorum. Üstüne her yıl en az 2 bin tl MTV ödüyorum, buna aracı aldığım ilk senede dahil yani 125 bin tl vergi ödediğim sene de dahil olmak bir de MTV diye bir vergi ödüyorum.

Üstüne şimdi bir de aracı satarken ya da alırken binde 5 vergi ödeyecekmişim.

Bu saatten sonra iyi maaşlı bir çalışan olarak hayatın boyunca alabileceğin araç C segmenti maks 300 bin tl lik bir araç olacak.

Onu aldın diye binde 5 daha at vergisi ile olsa olsa 1500 tl daha vereceksin. Koyar mı? Tabiki de ödediğin 125 bin tl verginin yanında hiç.

Peki kimin cebinden çıkacak bu? Al satçıların mı? Tabiki de al satçı alan vatandaşa kitleyecek...

Yurtdışında bu arabanın vergi dahil taş çatlasa fiyatı 25 bin euro. Sen burada ortanın üstünde iyi maaş alıyorsun her ay kenara 5k koyuyorsun diyelim. 300 bine 5 yılda ulaşabiliyorsun o da enflasyonsuz dolar kursuz. Adamın enflasyonu yüzde 0. Normal seviyede düz bir çalışan olarak ayda 2k euro kenara koysa 1 yılda alıyor.

Hadi diyelim dedin ki sen teknoloji üretmiyorsun avrupalı adamla aynı yılda arabayı alman mantıksız, tamam okey, kardeşim 125 bin tl değil de 20 bin tl alıver vergiyi...

• MassMattle M kullanıcısına yanıt

Bu ülkenin ve gençliğinin 20 yılını çalan ve zehir eden her zihniyete her ne parti olursa olsun en ağır şekilde eleştiri ve gerekirse hakaret de ederim, bu sebeple dolu olduğum konuda daha fazla şansını zorlama çok ağır kalbini kırarım, cevap vermezsen de sevinirim.

• Vergimizi verelim. kazığı yiyeliiim. türkiye her geçen gün geriliyor.

• Müstehak bu millete , hakettikleri gibi yönetiliyorlar.

• İnsanı para harcamaktan soğutuyorlar. Bunlar bu kafayla ekonomiyi tamamen kitleyecekler. Hiç kimse hiçbir şey almayacak.

İnsan heves ediyor. Modern dünya ile aynı haklara sahip olmak, onlar gibi yaşamak istiyor ama bu hevesimiz için dikilmenin alemi yok. Alsınlar başlarına çalsınlar.

Hakkımı helal etmiyorum.

• ozmenakif kullanıcısına yanıt

yapılanı savunmuyorum ama hak ettiniz, adamlar vergi getiriyor, fiyatlar fırlıyor halen daha burda yok bilmem ne araba alıcam yok arabamı değiştiricem diye konular açılıyor...

• Yerinde bir vergi.

Geç bile kalındı.. Hedef 2023..durmak yok  aya gideceğiz para lazım, bencil olmayin.

500-1000 artık destek olun. Roket yakitinin litresi kaç para haberiniz var mı. Hep şikayet hep şikayet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 2 Mart 2021; 22:26:23 >
  • Bu ulke dualarla ayakta elhamdulillah!!!
    vergileri 0 ceksinler hepimiz dua edelim bakalim ne oluyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketiciyi olumsuz etkileyecek bir vergi daha. Dövizin alıp basını gitmesi, TL deger kaybetmesi yine TL kullanan tüketiciye giriyor   Ikinci el vergisi geldigi icin fiyatlar yine artacaktır. Satisi yapan adam her zaman satin alan kisiye kitleyecegi icin fiyat artislarini gözlemlemeye devam edeceğiz.

• Organ ticareti utusturucu servest olsun vergisi alunsa noolur
  • Şu ortamda satıcılara girer muhtemelen, kozlar alıcının elinde artık.
  • beklerim ben

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.