Şimdi Ara

Taslak hazırlandı: İkinci el araç alım satımına yeni vergi mi geliyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
16.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok tabi, Türkiye çok böyüdü yiğenim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerini nereye sokacağını şaşırdı hükümet, artık el cebimizden başka yere doğru kayıyor

• bu hükümetin becereksizliğinin faturasını vatandaşa çıkarıyor demek yazıklar olsun vatandaşın cebinden resmen para çalıyorlar yazıklar olsun

• Halimizi çok güzel anlatan bir fıkra

Padişahın biri halkının vergiye karşı hangi noktadan sonra direneceklerini test etmek ister. Bunun için vezirlerini çağırır.

Vezirleri huzura çıkar, saygılı bir şekilde beklerler.

Padişah;

— Köprülere adam koyun, geçenden bir akçe alsınlar! der.

Aradan bir süre geçtikten sonra Padişah vezirlerine sorar:

— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Herhangi bir şikâyet var mı?

Vezirler:

— Hiç bir tepki yok Sultanım!

— İyi o zaman. Köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın!

Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:

— Var mı halinden şikâyet eden?

— Yok!

Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:

— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geçeni …. yapsın!

Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,

—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:

— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz?

Ses yok. Padişah tekrar :

—Taş üstünde taş omuz üstünde baş komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:

—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!

—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?

— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, mümkünse bir adam daha koysanız…

Kaynak da belirtelim:https://vergidosyasi.com/2017/04/14/mali-mizah-fikralar-padisahin-vergisi//

• her ay bir yerden vergi geliyor, bu ay es geçince bir an düşüncelere dalıyoruz acep biz kulların bir kusuru mu oldu da? bu ay bize yeni vergi şey olmadı diye.. şükür bu ay ki vergi haberi tam son gün pat diye çıkageldi, nasıl bir ruh halimiz şey oldu.. nasıl mutlu nasıl mutlu?? oldu biz kullar..

• etkinus kullanıcısına yanıt
    diyorsun.. 35 yaşındayım bu yaşıma kadar bir tane sıfır aracım olmadı, sıfır aracın nasıl alındığını bilmiyorum.. ama eskilerle tamirci ustası oldum.. hangi tamir iyidir, tamirde sanayide nelere dikkat edeceksin, yarım onarım tam onarım falan gelgör nasıl usta oldum.. çıkma nereden alınır, replika nedir, çıkma parça alınca neye bakacan falan.. kimsede 2. el araba yokmuşmuş.. efendi ikinci el otoyu bırak sıfır parça alamaz olduk.. neredeyse ikinci el buji takacağız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankaland -- 28 Şubat 2021; 23:15:0 >
  • Korkarım yakında 2. el elektronik ürünlerin satışınada vergi getirir bunlar.
  • 20 yildir uyanmamişsa oy verenler yönetenlerde suç bulamiyorum artik.Müstehak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 28 Şubat 2021; 23:25:15 >
  • 100 binlik arabaya 500 daha

300 lira alim satim noter

700 sigorta

450 muayene

Kaskosunu saymiyorum.

Ha birde 100 binlik araba deyince akliniza son model araba gelmesin. 15 yillik arabadan bahsediyom.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akasha_Ether

Binde 5 az olmuş bence %1 falan olmalıydı

Merak etme bu açılış, bunun bir de kapanışı var. Alıştıra alıştıra artıracaklar. %1 de yakındır. Dua et, %5 olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsix

Republic of Tax

Türkiye Vergi Cumhuriyeti. Bundan böyle TC yerine TVC demek daha doğru olacak.

• Alıntı

metni:
    “Maliye hem gelir ve kurumlar vergisi hem de KDV alamadı.

Araç ilk satıldığında zaten iki araba parası vergi almıyor musunuz? İkinci elde, ikinci kez satılan arabadan yine vergi almak nasıl bir yüzsüzlük?

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Olsun, biz bunu hakediyoruz.
  • Oylar Akp ye ulan baska partiye vereni vururum

• 2.el arabadan sonra 2.el telefon, laptop vb ürünlerine el atarlarsa iyice çıkılmaz bir yola girilir.
  • Vergi Cumhuriyeti

• Verginin vergisinin vergisinin vergisi olan tek ülke.

• Yeter be hep vergi biktim arkadas

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nefes alsanız vergi yakinda
  • Yazmaya anlatmaya takatım yok artık, deveye diken yaranır....
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.