< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 13 Haziran 2024; 10:12:46 > |
Taşra bile olsa Tıp yazın
-
-
hocam isviçrede doktorluk yapan kuzeniniz hangi üniversiteden mezun oldu? taşra tıptan mezun olup o kadar iyi yerlere gelen var mıdır ki? benim de sıralamam tıp tutmuyor maalesef
-
Türk değil alman. Ama emin ol hizmet sektörünün büyüdüğü bu tarz ülkelerde doktor açlığı var denklik aldığın gibi havada kaparlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim tahminim bu sene tıp sıralamalarınd iyileşme olacağı yönünde. Çünkü mühendislik sektörü ekonomik daralma ile kötü bir dönemde. Yazılımdan aağır sanayiye kadar yoğun çalışmalara çok da hak edilen maaşlar verilmiyor. Herkes yurt dışına çıkamıyor Kaldı ki doktorlar da mühendisler kadar yurtdışına çıkma oranına sahip. Ama doktorun garantisi devletten maaş alacak olması ve devlette en çok maddi kazancı doktorlar alabiliyor. Bu sebeple tıplar biraz da iyi sıralara gelecektir.
-
4 sene mühendislik vs minimum 10-12 senelik eğitim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 13 Haziran 2024; 11:5:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğitim süreci devam ederken para kazanmıyor değil mi doktorlar? Evet bro sen böyle düşünmeye devam.
-
4 senelik eğitim içinde bile işe girip para kazanan mühendislik öğrencileri tanıyorum. Doktorluk pasif insanlar için. Mühendislikte rekabeti kaldırıp çalışan insanlar alıp başını gidiyor tıpçılar devekuşu gibi kafayı kitaba gömüp masada oturuyorlar 10 sene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675DD2D5F -- 13 Haziran 2024; 11:42:22 >
Senin dediğini 10 mühendisten 2si 3ü anca yapabiliyor ve mühendislerin o seviyeye gelmesi için devekuşu olmasına gerek yok dimi sana göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 13 Haziran 2024; 13:42:30 >
10 mühendisten
1i microsoft gibi yerlere girer
2si türkiyede iyi ölçekte firmalar iyi maaş alır
5 tanesi orta veya bilinmedik şirketler orta düzey mühendis maaşı alır(genelde asgari ücretin 2-3-4 katı arası olur)
2si adam akıllı iş bulamaz ya farklı sektöre girer ya da ucuza çalışır
Ama gözler sadece microsofta giren birini görür. Microsofta giren adam standart tıpçıdan katlarca fazla çalışmıştır.
avrupa vatandaşı değilsen isviçre gitmesi ve kalması en zor ülkelerden. epfl'de doktora yapıp çalışma izni alamayan duydum.
-
Top tier mezunları bile başlangıçta 30-40k alıyomuş değmez harbi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeforeIforget -- 13 Haziran 2024; 14:21:33 >
o kadar değildir la itü falan 50kdan başlıyor diye duydum. Ama yine de yükseleceği max 150k o çabaya değmiyor.
50 de az.
tıptan hedef yurt dısıysa Avrupa aşırı tatmin edici degil, konforlu memur yasamı sunuyor. trye kıyasla kafa cok daha rahat tabi burası kaos
Bizde ki temel asistanları bile sizden çok kazanıyo
Aradaki makas yaş ilerledikçe açılıyor, zamanla bunu sen de tecrübe edersin Sonra odana gidip günde 200 hastayı muaneye etmeye devam edersin. Arada bir odadan çıkıp randevusuz hasta almayacağım artık falan demeyi unutma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
10 mühendisten
1i microsoft gibi yerlere girer 2si türkiyede iyi ölçekte firmalar iyi maaş alır 5 tanesi orta veya bilinmedik şirketler orta düzey mühendis maaşı alır(genelde asgari ücretin 2-3-4 katı arası olur) 2si adam akıllı iş bulamaz ya farklı sektöre girer ya da ucuza çalışır Ama gözler sadece microsofta giren birini görür. Microsofta giren adam standart tıpçıdan katlarca fazla çalışmıştır. |
Eğitim süreci devam ederken para kazanmıyor değil mi doktorlar? Evet bro sen böyle düşünmeye devam. |
mühendiste başlangıç 30-35k hayat boyu max 100k
Farklı durumlar olabilir ama genel olarak çoğu bilgisayar mühendisi muhtemelen en deneyimli olduğu zamanda 100k alacak. Ayrıca bilgisayar mühendisliğinde gençken değerlisin 30a kadar parayı vurdun vurdun 40a geldiğinde yeni teknolojileri takip edemeyeceğinden değerin azalmaya başlayacak. Tıpta tam tersi mevcut. Başlangıçta 6.sınıfta 17k asgari, sonrasında 120k uzman, sonrasında özel hastanelerde 400-500e kadar rahat çıkıyor uzmanlaştığın alana bağlı. Zamana bağlı da sürekli artış gösterir 60 yaşındaki bir doktor 30 yaşındakinden daha değerlidir. Ceng verilerini itü odtü boğaziçi hariç verdim. Bu okullarda başlangıç 50kdan aşağı değil zamanla deneyimle 150kyı görmek muhtemel. |
Senin dediğini 10 mühendisten 2si 3ü anca yapabiliyor ve mühendislerin o seviyeye gelmesi için devekuşu olmasına gerek yok dimi sana göre |
Korkuluk argümanını kendine sakla canım. Herkes aşağı yukarı her meslek için gelir dağılımının kabaca nasıl olduğunu biliyor. Sen de biliyorsun ama tabii 20 sene sonrası için gayet iyimser bir tahminle bile ortalama uzman tabip maaşına ancak erişebiliyor olmanı kabullenmek hazımsızlık yaratıyor illaki. Bir de hangi üniversitede okuduğunu öğrensek hazımsızlığının muhtemel kaynağını daha net anlayacağız ama
|
benim tahminim bu sene tıp sıralamalarınd iyileşme olacağı yönünde. Çünkü mühendislik sektörü ekonomik daralma ile kötü bir dönemde. Yazılımdan aağır sanayiye kadar yoğun çalışmalara çok da hak edilen maaşlar verilmiyor. Herkes yurt dışına çıkamıyor Kaldı ki doktorlar da mühendisler kadar yurtdışına çıkma oranına sahip. Ama doktorun garantisi devletten maaş alacak olması ve devlette en çok maddi kazancı doktorlar alabiliyor. Bu sebeple tıplar biraz da iyi sıralara gelecektir. |
Bizde ki temel asistanları bile sizden çok kazanıyo |
Sen hala burda mısın la 3 yıldır girmiyorum bu foruma hala bu forumdasın hala aynı şeyleri konuşuyorsun npc misin sen ankarazıpzıplı
|
Top tierla kıyaslasan bile ortalamada doktorlar daha çok kazanıyor, bahsettiğim profildeki insan sayısı çok fazla değil. Top tierda okuyunca alacağın maaş uzm. dr. maaşından fazla değildir, eğer işin ekonomik boyutunu tartışıyorsak. Taşra tıp puanı top tier mühendislik puanından daha düşük olmasına rağmen top tier mühendislik maaşına denk hatta çoğu durumda daha fazla para kazanıyorlar. Bu gidin tıp seçin demek değil bu arada bir kez daha tekrarlayayım, işin ekonomik boyutu bu. |
Benzer içerikler
- istatistik okunur mu
- matematiğin ilacı zorluk seviyesi
- koç ilk 100 bursu
- hocalara geldik dershane yorumları
- kaf 1-2-3-4 pdf indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X