Şimdi Ara

TATA INDICA Hakkinda Tecrübeleriniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
10
Favori
225.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arabanın alt tarafına yatıcaksın aracın altında el freninin orda arka tekerleklere doğru giden halatın son kısmında ikiye bölünen yerde bir somun olması gerekir onu bi kaç tur sıktığında işin çözülücektir ama sertken tutmuyosa balataların sıkılması gerekir.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    tamam saol :D
  • 2008 1.4 dizel indigo var bizde fabrika maksimum hız 155 iken ben en fazla 150 yapabildim yol boştu daha bassam da gitmezdi yani bu 180 yapan arkadaşınki hangi motor acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    2009 tata indigo sw lx comfort bu en yuksek modeli indigonun motor orjinal mercedes malı ayrıca bassam gidiyodu derken en fazla 190

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tata35 -- 1 Haziran 2014; 11:28:46 >
  • tata35 T kullanıcısına yanıt
    hocam 69 bg dizel değil mi aracınız

• Yaklaşık 1.5 yıldır kullanmakta olduğum 2005 model indigo aracım var, 147 bin km de. Rampalarda falan beni hiç üzmüyor. Hız konusuna gelirsek uzun yolda ortalama 110-120 arası gidiyorum ve hiçbir rahatsızlık duymuyorum. (Yakıt konusuna girmiyorum bile) Bundan önceki iki arabam 2001 Bora ve 2000 Vectra idi. Tabiki konfor ve kalite açısından bu araçlarla kıyaslanamaz. Fakat fiyat açısından 9.500 tl ye neler alınabilir kıyaslamak lazım.
    Dizel-Klima-4 cam otomatik-Abs...

Olumsuzluk olarak: Yedek parça konusunda ciddi sıkıntı var. Örneğin ön amortisör alacağım. İzmir de çifti 440 tl.
    Ayrıca her istediğim yedek parçayı bulamıyorum.
  • Arkadaşım İzmir'de TATA parçalarını en uygun fiyata alabileceğin tek adres:1.sanayide,tam atatürk stadının karşısında haluk abi var.tata yedek parçaları full.Hem tam bir esnaf,güvenilir.0530 820 85 86 numarası bu.Benimde selamımı söyleyin.Köyceğiz Belediyesinden Murat dersiniz..
  • Herkez tatayı kötülemiş ama amaçlarını anlamış değilim. Binipte kötü yorum yapan elbet olabilir ama genelleme olarak yorum yapmak bence pek sağlıklı değil Skoda Fabia aracım vardı 1.4 101hp 2001 model aracı aldım ve alır almaz beyni gitti vs derken bana 6bin tl masraf çıkartmıştı. Ben şimdi skodayı kötüleyebilir miyim ? buraya yazma amacım yanlış anlaşılmasın ne tata servisiyim ne yetkili bayi, almak isteyen kişiler genelde maddi durumu iyi olmayan kişiler diye düşünüyorum. Bir firmada hukuk departmanında çalışıyor askerden yeni geldim ve düğün hazırlıklarım olacağı için ucuz çaplı bir araba almak istedim ve 2000 hyundai accent, palio, corsa vb araçlara baktım. Genel olarak klima hidrolik direksiyon ve ön camlar otomatik olan araçların fiyatlarının 13-15 bin arası olduğunu gördüm, araç almaktan vazgeçecektim ki tata aklıma geldi. Fiyat performans düşündüm yani araçta klima, hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik, airbag ve 1.4 dizel motora sahip en önemlisi 2005 modelden aşağı değil. Tüm iyiliklerini kötülüklerini okudum hatta bi ara vazgeçtim çünkü düşük km tata bulamadım hepsi 150-200 bin arasında, artık bütçemi biraz daha zorlayıp 15bin gibi para verip 99-2001 clio alacaktım. Şans eseri bir araç karşıma çıktı hemde bulunduğum ilde 2. sahibinden 2007 model ilk sahibi 7 yıl kullanmış 2014 de benim aracı aldığım adam almış ve 1 yılda 10bin km binmiş araç 99bin km de.

19.03.2015 tarihinde aracı gittim gördüm, 2007 model 99bin km de 93bin de tüm bakımları yapılmış, 4 lastik yeni takılmış, boya ve değişen yok, motor durumu gayet güzel. Aracı 2-3 yere götürdüm tanıdık tata servisimizde vardı hatasız bir araç olduğunu ve çok iyi bir rakama aldığımı söylediler. 12.350 ye almıştım, motorda üfleme vs hiç bir şey yok yağına ve suyuna çok dikkat et bakımlarını aksatma sana hiç bir şekilde masraf çıkartmayacak bir araba dediler. Aracı aldım ve 1 haftadır biniyorum yaklaşık henüz yaşındayım ve ilk aracım bir şahine doğan'a binmektense klimalı ve yüksek modelli kaportasıyla motoruyla uğraşmayacağım bir araç almak istedim. (12 bin tl ye daha konforlu olan bir araç olmayacağını iddia ederim.)

Yakıt konusunda şuan bir şey diyemem çünkü henüz test etme fırsatım olmadı aracı test ettim çekişi vs derken çok yaktı gibi geldi bana 50TL mazot koydum 200km anca yapabildim. Ama aracı bayağı yordum devirsiz kullandım aracı tanımak amacıyla sonuçta sollama vs yaparken aracımı bilmem lazım ona göre yapacağım sollama vs düşünmeliyim. 100km de çok ses alıyor yanındakinin sesini duyamazsın dediler 140km hızla gittim daha gidermiydi bilmiyorum anlık bastım ve yavaşladım içeriye ses almıyor değil alıyor ama öyle abartılan kadar değil yanımdaki kişilerle gayet normal konuşma tonuyla konuşuyordum. Kaporta bakımından gerçekten taş gibi kliması çok iyi soğutuyor, hidrolik direksiyon clio linea vb araçlarla kıyaslanabilir derim hatta şirket araçlarından genelde fluence biniyordum fakat geçen gün 1.3 linea ya bindim ve tata ile hiç bir farkı olmadığını hissettim. Buraya yazmamda ki amaç benim gibi maddi durumdan sıkışmak istemeyen ve yüksek model donanımlı bir araca binmek isteyen kişilere yardımcı olmaktır.

Eksi yanları yok mu tabiki var ama benim gözümde 12bin liraya bu araba gerçekten bulunmaz hint kumaşı. Bagaj kapasitesi çok küçük, parçaları konusunda bir fikrim yok ama 2 bagaj amartisörü ve arka cam sileceğini 40tl ye taktırdım. Kronik olarak sinyal kollarında sıkıntı var sanırım elimde kalmasından korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Axib0y

Herkez tatayı kötülemiş ama amaçlarını anlamış değilim. Binipte kötü yorum yapan elbet olabilir ama genelleme olarak yorum yapmak bence pek sağlıklı değil Skoda Fabia aracım vardı 1.4 101hp 2001 model aracı aldım ve alır almaz beyni gitti vs derken bana 6bin tl masraf çıkartmıştı. Ben şimdi skodayı kötüleyebilir miyim ? buraya yazma amacım yanlış anlaşılmasın ne tata servisiyim ne yetkili bayi, almak isteyen kişiler genelde maddi durumu iyi olmayan kişiler diye düşünüyorum. Bir firmada hukuk departmanında çalışıyor askerden yeni geldim ve düğün hazırlıklarım olacağı için ucuz çaplı bir araba almak istedim ve 2000 hyundai accent, palio, corsa vb araçlara baktım. Genel olarak klima hidrolik direksiyon ve ön camlar otomatik olan araçların fiyatlarının 13-15 bin arası olduğunu gördüm, araç almaktan vazgeçecektim ki tata aklıma geldi. Fiyat performans düşündüm yani araçta klima, hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik, airbag ve 1.4 dizel motora sahip en önemlisi 2005 modelden aşağı değil. Tüm iyiliklerini kötülüklerini okudum hatta bi ara vazgeçtim çünkü düşük km tata bulamadım hepsi 150-200 bin arasında, artık bütçemi biraz daha zorlayıp 15bin gibi para verip 99-2001 clio alacaktım. Şans eseri bir araç karşıma çıktı hemde bulunduğum ilde 2. sahibinden 2007 model ilk sahibi 7 yıl kullanmış 2014 de benim aracı aldığım adam almış ve 1 yılda 10bin km binmiş araç 99bin km de.

19.03.2015 tarihinde aracı gittim gördüm, 2007 model 99bin km de 93bin de tüm bakımları yapılmış, 4 lastik yeni takılmış, boya ve değişen yok, motor durumu gayet güzel. Aracı 2-3 yere götürdüm tanıdık tata servisimizde vardı hatasız bir araç olduğunu ve çok iyi bir rakama aldığımı söylediler. 12.350 ye almıştım, motorda üfleme vs hiç bir şey yok yağına ve suyuna çok dikkat et bakımlarını aksatma sana hiç bir şekilde masraf çıkartmayacak bir araba dediler. Aracı aldım ve 1 haftadır biniyorum yaklaşık henüz yaşındayım ve ilk aracım bir şahine doğan'a binmektense klimalı ve yüksek modelli kaportasıyla motoruyla uğraşmayacağım bir araç almak istedim. (12 bin tl ye daha konforlu olan bir araç olmayacağını iddia ederim.)

Yakıt konusunda şuan bir şey diyemem çünkü henüz test etme fırsatım olmadı aracı test ettim çekişi vs derken çok yaktı gibi geldi bana 50TL mazot koydum 200km anca yapabildim. Ama aracı bayağı yordum devirsiz kullandım aracı tanımak amacıyla sonuçta sollama vs yaparken aracımı bilmem lazım ona göre yapacağım sollama vs düşünmeliyim. 100km de çok ses alıyor yanındakinin sesini duyamazsın dediler 140km hızla gittim daha gidermiydi bilmiyorum anlık bastım ve yavaşladım içeriye ses almıyor değil alıyor ama öyle abartılan kadar değil yanımdaki kişilerle gayet normal konuşma tonuyla konuşuyordum. Kaporta bakımından gerçekten taş gibi kliması çok iyi soğutuyor, hidrolik direksiyon clio linea vb araçlarla kıyaslanabilir derim hatta şirket araçlarından genelde fluence biniyordum fakat geçen gün 1.3 linea ya bindim ve tata ile hiç bir farkı olmadığını hissettim. Buraya yazmamda ki amaç benim gibi maddi durumdan sıkışmak istemeyen ve yüksek model donanımlı bir araca binmek isteyen kişilere yardımcı olmaktır.

Eksi yanları yok mu tabiki var ama benim gözümde 12bin liraya bu araba gerçekten bulunmaz hint kumaşı. Bagaj kapasitesi çok küçük, parçaları konusunda bir fikrim yok ama 2 bagaj amartisörü ve arka cam sileceğini 40tl ye taktırdım. Kronik olarak sinyal kollarında sıkıntı var sanırım elimde kalmasından korkuyorum.

DOSTUM ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN ALLAH KAZA BELA VERMESİN
    BEN YAKLAŞIK 3 SENEDİR BİNİYORUM 20000 KM DE ALMDIM ARACI 2012DE 2009 MODEL KOLTUKLARININ NAYLONLARINI BEN SÖKTÜM DESEM YERİDİR O DERECE İYİ BİR ARAÇ NASİP OLDU
    ŞU ANDA 53000 KM DE VE MEMNUNUM BAKIMLARINI KENDİM YAPIYORUM İLK BAKIMI SERVİSİNE YAPTIRDIM 220 TL TUTMUŞTU PARA DEGİL TABİ AMA FORUMDA SICAKFIRSATLARDAN BİRKAÇ ÜRÜN ALDIM VE SON İKİ BAKIMI KENDİM YAPTIM ( ELİM YATKINDIR BÖYLE İŞLERE ) ŞİMDİ TRİGİYER KAYIŞ SETİNİ NETTE 14O TL YE BULDUM SERVİSİ 650 TL İSTEDİ BU BİRAZ BENİ AŞAN Bİ KONU OLDUGU İÇİN SETİ KENDİM ALIP Bİ MOTOR USTASINA DEGİŞTİRTİRİCEM NEYSE KAFANIZI FAZLA ŞİŞİRMİYİM KÖTÜLEYEN ARKADAŞLARA SORMAK İSTİYORUM
    BANA 13750 TL YE 25000 DE DİZEL 2009 MODEL BİR ARAÇ GÖSTERİRİMİSİNİZ ?
    ARKADAŞLAR KABUL EDELİM ÇİRKİN NE KADAR ÇİRKİN OLSA OLSUN GENÇ SE YAŞLI GÜZELDEN İYİDİR :) BİRAZ FARKLI BİR YAKLAŞIM OLDU AMA GERÇEK BÖYLE

• usta0037 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bende 3 bin km sonra bakıma sokacağım. Maddi durumu kötü olanlar için 95 model şahin alınacağına bu aracın alınmasını tavsiye ederim açıkcası sağlam bir araç yani kaportası falan plastik değil.
  • Arkadaşlar 2006 Model Tata İndica alma arefesindeyim ve hala düşünüyorum. 13000 verilirmi sizce?

• djcetin kullanıcısına yanıt
    13000 TL için bence alınabilecek bir araç. Günümüz piyasısı öyle arttı ki 13bin TL'ye şahin doğan satıyorlar. Klima, abs, airbag daha ne olsun o fiyata. Ben 12350'e alıp 13250'e satmıştım 3 ay kullandım. 2-3 viteste iyi fırlıyor araba ancak sonrasında bassan da gitmiyor gibi. Yakıt konusunda yanlış hesap mı yaptım bilmiyorum 17 kuruş gibi çıkartmıştım birdaha test ettiğimde 30 kuruşlara çıkmıştı. Çok agresif kullanıyordum ama çok seri bir araç olmadığı için.
  • Enistem yeni indica aldi. Araci bir kere kullandim. Oncelikle malzeme kalitesi zayif doğan sahinden iyidir. Cam krikolari cok iyi hizli inip kalkiyor. Kasaya gore motor guzel. Gazs basinca ivmeleniyor. Dik yokustan 2.vitesle bayilmadan ciktik. Biraz gurultulu. Ama 12-13 bin liraya alinabilir heleki bu piyasada bedava.

• quote:

Orijinalden alıntı: Axib0y

13000 TL için bence alınabilecek bir araç. Günümüz piyasısı öyle arttı ki 13bin TL'ye şahin doğan satıyorlar. Klima, abs, airbag daha ne olsun o fiyata. Ben 12350'e alıp 13250'e satmıştım 3 ay kullandım. 2-3 viteste iyi fırlıyor araba ancak sonrasında bassan da gitmiyor gibi. Yakıt konusunda yanlış hesap mı yaptım bilmiyorum 17 kuruş gibi çıkartmıştım birdaha test ettiğimde 30 kuruşlara çıkmıştı. Çok agresif kullanıyordum ama çok seri bir araç olmadığı için.

ksr bakmayın ama 3 ayda neden sattınız ....samimi yorumlarınızı gördügümden soruyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 22 Şubat 2016; 22:57:40 >
  • aviregal kullanıcısına yanıt
    Estafurullah. 3 ay sonra satma nedenim aslında param yettiği için aldım aklımda Clio 2 vardı ancak 3-4 bin daha pahalı olduğu için alamadım ve 3 ay sonra elime para geçti değiştirmeye karar verdim. Satma nedenimden birisi ise bugüne kadar kendimim olmasa da babamın abimin vs. Araçlarını kullandım. Civic 2006 astra 2006 elantra 2012 vs. Birçok saymadığım model alışmışım araçların birden hızlanmasını falan 1.4 dizel de olsa 90-100e araç zor çıkıyordu sanki 150 - 160 gördüm bu araçla biraz zor oldu ancak güven konusunda sıkıntı yaşatmadı ağırlığından olsa gerek. Ama bana düşük viteste daha randımanlı ve iç aksamı daha kaliteli bir araç olsun diye clio2 ye geçiş yaptım. Ama yine 10-12 bütçem olsa yine alır binerim.

• Axib0y kullanıcısına yanıt
    tşk ederim...bende tatanın inanın türkiyede tutulmasını istiyorum biraz olsun buyuk fırmalar tatanın olması sebebıyle belkı fiyatları bir tık aşşagıya cekerler düşüncesindeydim ama yıllar geçti pek tutulmadı malesef....
  • Neredeyse bir yıldır kullanıyorum. Bir problem yaşamadım. Periyodik bakımını yapın ömür boyu kullanın. Ben de alırken tedirgin olmuştum ama bu fiyata bu konforu başka araçta göremedim. Akıl var mantık var. Kendiniz değerlendirin karar verin. Gayet güzel her gün kullanıyorum. Servisi de mevcut, arıza halinde ortada kalmazsınız.
  • Arkadaşlar İzmitte Tata Yetkili Servisiyim Tata için yorum yapan arkadaşlara bakıyorum çoğu kullanmamış kulaktan duyma şeylerdir.Bu aracı almaya düşünen kişilere tavsiyem arabayı sıkıştırmamak ve sakin kullanmak bakımlarını zamanında yaptırmak siz bu arabaya basa bas giderseniz aracı üzerseniz sizide üzecektir.En önemli şey aracı sakin kullanın ve bakımlarını aksatmayın bunlardan eminseniz binmeye devam edebilirsiniz.Mercedes motoru var diyen arkadaşlarımızı gördüm böyle bir şey yok tata vistalarda fiat'ın multijet motoru vardır herşeyi aynıdır.Fiat ile benzer yönleri vardır bu da Tata'nın Hindistan'da Fiat'ın distribütör olmasından kaynaklıdır.Yeni model tata almayı düşünen arkadaşlar var ise gayet rahat ve ekonomik olduğunu söyleyebilirim.

Teknik iş Oto Ailesi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknik iş Oto

Arkadaşlar İzmitte Tata Yetkili Servisiyim Tata için yorum yapan arkadaşlara bakıyorum çoğu kullanmamış kulaktan duyma şeylerdir.Bu aracı almaya düşünen kişilere tavsiyem arabayı sıkıştırmamak ve sakin kullanmak bakımlarını zamanında yaptırmak siz bu arabaya basa bas giderseniz aracı üzerseniz sizide üzecektir.En önemli şey aracı sakin kullanın ve bakımlarını aksatmayın bunlardan eminseniz binmeye devam edebilirsiniz.Mercedes motoru var diyen arkadaşlarımızı gördüm böyle bir şey yok tata vistalarda fiat'ın multijet motoru vardır herşeyi aynıdır.Fiat ile benzer yönleri vardır bu da Tata'nın Hindistan'da Fiat'ın distribütör olmasından kaynaklıdır.Yeni model tata almayı düşünen arkadaşlar var ise gayet rahat ve ekonomik olduğunu söyleyebilirim.

Teknik iş Oto Ailesi :)

merhaba hocam hazır TATA dan anlayan bulmuşken fırsatı degerlendirelim :)

benim araba TATA İNDİGO 1.4 DİZEL sedan kasa

ben yaklaşık 3 senedir her gün kullanıyorum işe gidiş geliş için tatil günleri gezmeler için bir de yılda bir kere yada iki kere memlekete giderim o kada yani yılda 1200 km filan anca yaparım
    merak etdigim bir kaç husus var bu arada meslegim geregi elim anahtar tutar bazı ufak arızalarını kendim giderip filitre ve yag degişim bakımlarını kendim yapıyorum

mesela motor yıkasam sorun olur mu nerelere dikkat etmem gerekiyor
    bu güne kadar gördügüm bütün tara motorları yag içinde sebebi nedir
    benim motorda öyle canımı sıkıyor üst yag konulan kapağını açtığım zaman biraz gaz verince bariz damlama yag atıyor normal mi
    birde km olarak bu motorların şehir içi ömrü ne kadardır alırken bizi mercedes motoru var dediler ama tabi tabi diyorum şimdilerde :)

genel olarak arabadan memnunum konfor yok ekonomi son derece zaten ekonomik olan konforlu olmuyor malesef
    birde motor sesi olmasa biraz daha iyi izole edilseymiş güzel olurmuş
    3 senedir her işime kullanıyorum alacak olan arkadaş varsa kesinlik tavsiye ederim
    artık 90 modellere bu araba fiyatı istiyorlar şahin dogn ve tüm kuş serisi arabalar yerine tercih edilir reno 9 dan 19 a kadar tüm modeller içn de aynı şey geçerli benim için

• Tata indica hb araştırmıştım bir süre herkes farklı konuşuyor araçla ilgili

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.