Şimdi Ara

TATA INDICA Hakkinda Tecrübeleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
10
Favori
225.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tata firmasının büyüklüğünü koçholding ve sabancıyı 10 ile çarpın okadar devasa bir yapıya sahip. türkiyede karayollarında birazdaha tanındıkça ve reklamı arttıkça tanınan markalardan hiç bir farkı kalmaz. tanınan markalar kötü araç çıkarsa bile isminden dolayı yine satar. o isme tata nında ulaşacağına inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: papatya84

tata firmasının büyüklüğünü koçholding ve sabancıyı 10 ile çarpın okadar devasa bir yapıya sahip. türkiyede karayollarında birazdaha tanındıkça ve reklamı arttıkça tanınan markalardan hiç bir farkı kalmaz. tanınan markalar kötü araç çıkarsa bile isminden dolayı yine satar. o isme tata nında ulaşacağına inanıyorum.

katılıyorum..
  • ben kullanmadımda arkadaşın arabasına binmiştim içi baya geniş ama plastik kalitesi ve göğüs çok baasit.
  • yukarda bir arkadaş 100 km/s de el freni çekmiş acaba nasıl dengeyi sağlamış merak ediyorum
  • onunki EBDli el freni abisi.. 180le paraşütü de açar üstüne el freni de çeker.çakıyla aslan da öldürür

tata markası hakkında söyleyebileceğim şey sadece ikinci el adına bile uzak durulması gerektiğidir... zamanında şirket için 30 küsür milyara 4x4 diye bir araç aldık... kendi değerinden çok masraf çıkardı.tıkanmayan takılmayan yeri kalmamış. satarken de yarı fiyatına bile satamadık. hayat boyu ne ticari ne kişisel tata markasının yanından geçmem. bu kadar insanın bilindik markalara yönelmesinin sebebi, parayı ağaçta yetiştirmiyor olduklarındandır
  • İkinci el o fiyatlara bir araba alacağıma sıfır 2 yıl garantili Tata alırım.Sanki O fiyata alınacak Lada ve Tofaşlar çok kaliteli.

Tata Kullanmadım ama Şu Bilgileri aktarayım.

Tata Dünyanın 2.Büyük Kamyon ve Ağır Yük taşıyıcı üreticisi,

Hindistan ve Asyanın En büyük otomobil üreticisi

Jaguar ve Rover Grubun Sahibi,

Parçalar çok ucuz,

Servis Yaygın,

Otomobillerin standart özellikleri fazla.

Bence alacak arkadaşlar test sürüşüne çıkarsınlar ve diğerleri ile periyodik bakım fiyatlarını karşılaştırsınlar.
  • tata hakkında bir yazı, aramalarda bu konu çıktığı için yazıyomhttp://www.bilgekral.com/2011/03/tata-marka-arabalar-hakknda.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edriye -- 2 Mayıs 2011; 5:42:16 >
  • Merhaba; iki yıldır tata indigo sw kullanıyorum. yorum yazan bazı arkadaşlar kullanıcı bile değilken, sanki bu araçlar hakkında çok bir şey biliyorlarmış gibi yazmışlar.
    öğncelikle resmin tamamını göremeliyiz; arabanın tek bir özelliği yada eksikliği üzerinden aracın tamamına puan verilmez.
    Araba hakkındaki genel görüşlerim;
    1- gücü, yakıtı, makul. piyasada daha az yakanı elbetdeki vardır. ancak onlara baştan 10-15 bin fazla vermek gerekirki bu farkıda ancak 100-150 bin km'de kapatırsın, yani 20-30 kruruş fazla yaksada bunu 10-15 bin farkla karşılaştırdığında hiç birşey değildir. kaldıkıi yeni gelenler CRDİ motor yada multijet zaten.
    2- konfor makul, çoğu arabada olmayan donanımlar standarttır.
    3- bu fiyatlara alabileceğiniz en iyi arabadır
    4- bazıları demiş onu alacağına git doğan vb. al, yok kardeşim öyle değil. mantıklı olalım 0 km bi arabayı alabilmek varken neden başından neler geçtiğini bilmediğim. muhtemelen bir iki kez motor atılmış bi arabayı hemede 10-12 yaşında alayım.
    5- parçası ve servisi gayet ucuz. bi arkadaşımın 2010 fiyastası var. onun 45 bin bakımı için istenen para KDV dahil 540 tl (inanmayan sorsun) benim arabanın 20 bin bakımı ki (tüm yağ, kayış, filtreler vb. )değişti sadece 250- tl 10 bin bakımı ise sadece 150 tl.
    6- fayda maliyet analizi yaptığımda ben bu arabayı 5 yıda 70-90 bin km yaparım. artık bakım masraflarını düşünü.
    7- bi arabayı alırken kullanım maliyetlerinide hesaba katmak gerekir.
    8- doğrudur ikinci eli çok düşüktür. ama ben bu arabayı 5-7 yıl kullanacaksam bu düşüş çok da önemli olmaz.
    DAha dün bir iki yerli markaya baktık. bir akrabam için; bu özelliklerde bi arabaya istenen fiyat; 35-45 bin tl arası. onuda galeriden çıkar sonra deki pişmanım bir saatte 5 bin tl silersin.
    aradan geçer 4-5 yıl onu satarsın 20-25 bine kayıbın 15-20 bin olur. tatayı alırsın 20-25 bine onuda satarsın 10-15 bine kayıbın yine aynı. artık eski çamlar bardak oludu kardeşim,
    yok öyle 20'ye al 5 yıl sonra en az 18-20'ye sat bitti. teknoloji ve araba fiyatlarının ucuzlaması araçların değer düşüşünü artırdı. madem kaybedecem en azını kaybederim
    SON OLARAK; tata yı reno, nissan, fiatla bir mi tutuyorsunuz demiş bir arkadaş, bu markaların kim olduğunu bilmeden bir tutmayın diye birde küçümsemiş,
    biz bunları biliyoruzda bazıları tata'nın kim olduğunu bilmiyor. tata tek başına bu üç markayı alır. üstünede sıfır bir iki marka yaratır. Kaldıkı. gelecek 10-20 Li yıllarda, avrupalı çoğu marka el değiştirecek. bu kaçınılmaz.

• Arkadaşlar Bende de 2010 model tata indigo var alalı 5 ay oldu ama bu kadar güzel fiyata ve bu kadar rahat bı arabam olmamıştı sadece kötü bir yanı var oda piyasası fazla yok ama gerçekten süper tek kelimeyle alana hayırlı olsun derim saygılırınızla
  • arkadaslar kafa karisikligina bir nebze son vermek icin burdayim kimsenin cebinin zevkinin kahyasi degilim ancak bu ve buna benzer sitelere bakarak tata hakkinda bilgi edinmeye calisan arkadaslar bende sizin gibi buralardaki yazilara bakip kimine sasirip kimine uzuldum uygun fiyati dizel olmasi klimali olmasi abs olmasi hava yastiklarinin olmasi 4 cam otomatigi olmasi en onemlisi sehir icinde 185 kurus gibi yakiti olmasi sebebiyle bu araci tercih ettim ne bu marka babamin ne digerleri size en uygun olani neyse onu secin ben 1 senedir tata indica kullanicisiyim ve basima kotu hic bisey gelmedi bakimlarini zamaninda yaptirin yagina suyuna.dikkat edin yeterli ayrica parcalari gayet uygun serviside yeterli izmirde yasamaktyim e mail adresim sallayip
    kacanlardan degilim iyigunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tatanın parçası mı ucuz dacia nın mı ucuz dostlar
  • bir ornek tata hindistan firmasidir hindistan pahali bir ulke degildir dacia renault kapsamindadir reanult fransiz malidir fransa pahali bi ulkedir ancak daciada iyi arabadir tata kullandigim aractir parcasi hicte pahali degildir arastirma yaparsan servisin yarisina yaptirirsn yani sonuc tatanin parcalari pahali degil alinan iscilik yuksektir iyibi ustan varsa baya ucuzabgelir

• Top gear programında kucuk aracları incelemişlerdi. Tata'nın sedanı Indigo modeli de katılmıstı. Gercekten cok kotu bulmuslardı. Özellikle de stig pistte surerken virajda kontrolu kaybetmişti. Yol tutusu en kotu arac seçilmişti. Zaten sonuncu olmustu. En iyi arac olarak Suzuki Liana secilmişti. Tata videosunu bulamadım ama en iyi ve ucuz secilen Suzuki Liana'nın Stig'le pist turu videosunu bulabildim. Yoldan kopmuyor Suzuki ancak indigo kontrolden cıkmıstı. Videoyu bulursam eklerim. Şimdilik Suzuki Liana'yı koyuyorum:

http://youtu.be/6Ip2Jy29HR0
  • Almayın.Sorunuz olursa pm'den yazabilirsiniz.
  • ilizion arkadasin gonderdigi link gordum eger gercekten boyle arac kullanmayi dusunuyosaniz almayin hatta hic arac almayin ozel yaris pistinde sehir icin yavas kullanim icin tasarlanmis arabalarin limitlerinin zorlanmasi cok yanlis bir ornek sonucta vidyodaki arac bile nerdeyse ucacak sehirde bu hizlarda viraja gireseniz olursunuz hangi arac olursa olsun

• Tata alacaksanız en yeni Vista ve Manza modellerini tercih edin. Yeni modelleri avrupa araclardan bile daha kaliteli Ama eski araclarından uzak durun çin arabaları gibi eski modeller
  • herkes bi alem hala alin almayin diye mesaj yaziyolar soru tecrubeleriniz kullananlardan uzun sureli kullananlardan... himmm ozaman bana dizel km sehir ici 185 kurus yakan klimali hava yastikli 4 cam otomatigi olan bir beyni olan yani cihaza baglana bilen ki bendeki tata en full olani tahmini 90 bini gecmemis kazasiz orjinal bir arac getirin 13 bine bide koklu bi tarihi olsun firmanin almayin on yarginiz saolsun yoksa nasil bineriz bu fiyata bu arabaya tofasa sahine fiatin 20 yasindaki aracina binmeye devam edin tamam cin mallarina olan tepkinizi anliyorum tofas ve fiat ortakti bitane sahin vb gosterin bana italyada olan fikre ve tercihe saygi kimse keriz degil alanda tofasa binende kenardan cikip al alma demek yanlis ...yanliz kullanan biri olarak tdi motorunu tercih edin cift hava yastikli olan kesinlikle ideal far ayarina kadar var icerden acilan depo bagaj benzincide anahtar verme derdi yok inip acma derdi yok diger motorlarini kullanmadim bise diyemem saygilar

• Suzuki Liana pahalı alamam butcem yuzunden alamam.ben sw almak istiyorum tatanın.daha cok istanbul içi trafik hep malum.:) dolayısı ile sıkıntı olmaz.dur kalk yapıcak arac ucmucak ...bana yakıt cok önemli ist içi en az yakan arac bu mu ve parcası en ucuz dizel?
  • hayaletmavisi sw kullanmadim yanlis yonlendirme olmasin ancak parca konusunda sikinti yasamassin heleki istanbulda. temizini bulmaya calis her aracin tursusu vardir su devirde millet 35bin verdigi cruze alip almamayi soruyo guvenlikten 5yildiz almis cruze yakitindan dolayi alir almaz sati koyuyo ne oldu konfor ne oldu guven turkiyede yasiyoruz unutmayin arabadan her zaman zarar edilio neden herbindiginde daha fazla zarar edesin

• tabkan,
    kesinlikle cruze cok güzel bir arac ama dizel dgl.dizeli olsa kesinlikle borcun altına dahi girip alınır...

tatadan beklentim parça ucuzluğu ve az yakması en az 4 sene binerim araca...dolayısı ile 2. el durumu da umurumda değil.daha önce dacia kullandım ...şükür dacia nın ikinci eli var.hatta dacianın fiyatları arttı :) ben ilk benzinli dacia almıştım.millet bu ne deyip garip garip bakıyordu...sonra arac kendine yer buldu..

tata da yeni modeller hoş mesela ama bana gelmez pahalı.

parça ucuzsa
    az yakıyorsa(ki istanbul da şehiriçi ne yakar fikrim yok hala)
    o arac tamamdır.hep trafik var.olmadı max 80-100 le gidilcek kadar yogunluk var...ucmucaz yani aracla...

tatayla uzun yol yapan var mı aranızda? yılda 2 defa uzun yol yaparız ...ege akdeniz tatil için..
    arada da 200 km lik kacıslar olur sehirden :) gidiş donus 200km...buralarda da sorun yaratmaması şart tabi..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.