Şimdi Ara

TATA INDICA Hakkinda Tecrübeleriniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
10
Favori
225.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Tata indica hb araştırmıştım bir süre herkes farklı konuşuyor araçla ilgili

Kullanmayan içine binmeyen herkes yorum yapıyor tr burası

2009 indigo sedan benzin/lpg var bende soruları olana yardımcı olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hb arıyordum hala da aklımda kronik sorunu var mıdır ? Bir de istanbul/pendik/kurtköyde oturuyorum bilindik sağlam usta veya özel servis var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben hb arıyordum hala da aklımda kronik sorunu var mıdır ? Bir de istanbul/pendik/kurtköyde oturuyorum bilindik sağlam usta veya özel servis var mı ?

Antalyadaym ben. .yetkili serviste fiyatlar diğer markalara göre çok ucuz. Sanayiye allah düşürmesin aman.

Yağ filtreler 120ye falan değişiyor . Rotil 20 - buji 20-25 falan .
    Triger v kayışı bilya komple set herşey dahil 500-600 falan.

Ucuz dediğimiz reno ya servis 2011clio'muza 1200 lira dedi triger set değişime.

• Benimde antalya da aile var iş dolayısıyla istanbuldayım ay içinde 4-5 gün antalya ya geliyorum ordan da araba bakabilirim.Araba temiz olduktan sonra istanbulda parça sıkıntısı çekilme heralde.Tek sıkıntı dizellerde km biraz yüksek kullanan nası baktı motora bilinmiyor

• quote:

Benimde antalya da aile var iş dolayısıyla istanbuldayım ay içinde 4-5 gün antalya ya geliyorum ordan da araba bakabilirim.Araba temiz olduktan sonra istanbulda parça sıkıntısı çekilme heralde.Tek sıkıntı dizellerde km biraz yüksek kullanan nası baktı motora bilinmiyor

evet yüksek km dizel çok büyük problem her marka için.

ben o yüzden benzinlisini aldım. parça fiyatlarında direk 2 katlık fiyat farkı var.

bi de ucuz arabada dizel alınması taraftarı değilim ben.

yani 15binlik arabada turboymuş enhektörmüş pompaymış hiç gerek yok bunlara.. he 40binlik araba olur değer..

benim düşüncem bu
  • Motorun lpg uyumu nasıl her hangi bir sıkıntı var mı ?
    İndica modelinde hb benzinli olarak 1.4 comfort modeli var onu araştırmaya başlıcam

• quote:

Motorun lpg uyumu nasıl her hangi bir sıkıntı var mı ?
    İndica modelinde hb benzinli olarak 1.4 comfort modeli var onu araştırmaya başlıcam

son 7 ayda 20bin km yaptım tüp filtre değiştirin diyodu herkes . servise sordum . gerek yok para koparıyolar dedi tüpçüler için.

20bin km'in yarısı şehirlerarası . ve 140-160 gidiyorum sürekli olarak 4000-4800 devirde kullandım ne tüple ilgili bi sorun ne motor ne de başka bişey

çıksa şimdiye kadar 50 kere çıkardı heralde. lovato marka benmki

antalya şehiriçi trafikte 18-22 kuruş arası-

uzun yol yüksek devir de aynı 20 civarı.

uzun yol 100-110la 15 16 kuruş
  • usta0037 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Motoru yıkamamanızı öneririm bu önerim tek tata için değil her araç için geçerli geçen gün mesala motorunu yıkatan bi arkadaşımız elektriği kesmiş o şekilde çekici ile dükkanıma geldi bırakın dışı kirli kalsın yeterki içi temiz olsun
    Diğer unsur motorlar yağ içinde derken böyle bir şey siz heralde yağ kaçağı olan arabalara hep denk gelmişsiniz
    Mercedes motoru var diyenlere inanmayın yazmıştım zaten :)
    Üst kapağı açtığınız da ne şekilde yağ attığını görmem lazım bu konuda tata'nın resmi internet sitesinde firmamızın numarası vardır ordan bakıp telefon açabilirsiniz Kocaeli Yetkili servisi bularak
    Kilometre ömrü olarak sizin kullanmanıza bağlı siz yağ bakımlarını zamanından biraz daha önce yaptırarak aracınıza özen gösterirseniz rahat 200000 görebilirsiniz
    Motor sesi gürültülüdür doğru buna diyebilecek bir şeyimiz yok :)
    Dediğiniz gibi son derece ekonomik

Teknik iş Oto Ailesi :)

• Teknik iş Oto T kullanıcısına yanıt
    hocam verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim

zaten bu işleri bilen herkes motoru yıkamamak gerektiğinini söylüyor ama dedim ya motor yağ içinde bu da beni rahatsız ediyor dizel olmasına güvenerek bir şansımı deneyim dedim
    daha önce pickup kullanmıştım çift kabinli onun motoru yıkattım ( ama onun motor yağ kaçağı yoktu ) sorun yaşamamıştım
    benim araçın yag kaçagı sanırım eksantrik milin yatak yerinden üst kapak ile gövde arasından kaçırıyor
    bunu almadan önce bakdıgım bir kaç araç da da aynı sıkıntı vardı zaten

sadece oradan aşağı doğru yağlanma var birde marş motorunun motor gövdesi ile arada kalan çukur yerde toz ile karışıp reçine ye dönüşmüş durumda

isotlar bunların kronik sorunu bu abi bi şey olmaz dedi 3 senedir öyle biniyorum haa araç yag da eksiltmiyor öyle damlama filan yok ama kaçak işte can sıkıyor
    yakın olsaydınız bi çayınızı içmeye gelirdim :)

birde yag kapagını açınca atan yag böyle su dolu bir bardaga damla düşünce etrafa sıçrayan damlacıklar kadar bir şey o da gaz verince oluyor

birde 2.3. güzel hatta nisbeten 5 de idare eder ama 3 den 4 geçince devir 3000 altındaysa motor çok zor toparlıyor zaman kaybettiriyor sollamalarda filan sorun yaşatıyor
    burada motordan anlayan birine sordum sistemi temizleyen yakıt katkıları var onu kullan dedi yaptım bir depoda tek sefer araç a sanki 30 40 beygir daha ilave edilmiş gibi oldu resmen sürüş keyfi verdi ama depo bitince eskiye döndük motora zarar verir korkusuyla sürekli katkı da kullanmıyorum bu konuda bir tavsiyeniz varmı

son olarak dizellerde performans için bir depo mazota yarım litre benzin atıyorlar sende dene filan dediler ancak itimat etmedim ne gibi zararı olur yada faydası gerçekten olurmu araç için

bu kadar çok soruyla kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın malum bizim araçlardan çok anlayan yok olsa da yardımcı olmak isteyen yok :)

bizim milletimiz bilgiyi mezara götürmeyi yada nakite çevirmeyi seviyor işte yapacak bir şey

• arkadaşlar merhaba tata t 35 kamyonetim var her sene kampanalarda salgı ve fren sorunu yaşıyorum tamirciye götürdüm salgıyı ve freni yaptını söyledi frencide fren 100/18 çıktı bilgisayarda muayene istasyonunda 100/39 çıktı ve yine salgılı gözüktü bu yüzden muayenem yandı geçen senede yanmıştı bu neden oluyor nasıl giderilir bilgisi olan varsa gerçekten yardıma ihtiyacım var
  • 2009 indigo lx dizelde kayış sesine çözüm bulan oldumu ?
  • arkadaşlar çok fazla tata kullanıcıları yok facebook ve instagram üzerinden ilk kez tata sayfası açıldı katılım sağlayalım. tata kullanıcıları ve tata hakkına bilgiler için

instagram sayfası: @tataotomobilkulubu

facebook sayfası: https://www.facebook.com/tataotomobilkulubu

tataotomobilkulubu yazarakda google sayfasından erişebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Tata yerine Fiat Albea, Renault Symbol, Dacia Logan ve hatta Hyundai Accent Era bakabilirsin. Tata ne kadar bilmiyorum ama bence onu alacağına bu saydıklarımdan birini al daha iyi.

Daha iyi olduğu nereden biliyorsun?

• İlk tata aldığımda beklentilerimin üstünde bir araç çıktı. Bu paralara alınabilecek en iyi araba.
  • tipini, şeklini çok severim.
    iyi bir şehir içi araçtır.
    bir kaç gün kulanma şansım oldu,
    en beğenmediğim özelliği
    5. vitteste 2000 devirde 75 km hız yapıyor.
    (ben 90 olmasını beklerdim.)
    90 la gitmek isterseniz arabanın devrini 2000 in üzerine çıkarmanız lazım. o da motorun fazla bağırması demektir.
    ama o fiyata o donanımı hiç bir arabada bulamazsınız.
  • Sizce dizel mi yoksa benzin&lpg li modeli mi daha tasarruflu ? Özellikle şehir içi kullanım ağırlıklı... Kullanıcı arkadaşlar yorumlarsa sevinirim

• Yok mu ya Tata dan bi ses

Biz 4 arkadaş aynı anda tata almayı düşünüyoruz. Herkein yorumu iyide sorunu olan çok az. Bence arabanın tek sıkıntısı alanın elinde kalması arabaya biniceksiniz kullanıcaksınız herke sanki satıp kar etmek için alıyor arabayı. Kimse fark etmeden alınması daha iyi tabi :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.