Şimdi Ara

Tatil Tavsiyesi (Yurt Dışı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arkadasim ile kafa dinlemek için tatile gidicez tavsiye edebileceğiniz ülkeler nereleri bölgeler amerika vs. O tarafı düşünmüyoruz malum oralar pahali öğrenci adamiz :) bol bol fotoğraf çekiniriz gezmelik yerleri iyi olsun birde doğa harikası bi kac yeri olursa sevinirim :) bide önerdiğiniz yerler için toplamda ne kadar tutar bunuda belirtirseniz sevinirim.(yaklaşık 1-2hafta kalicaz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu sıralar İtalya uçak biletlerinde kampanya var, belki tercih edebilirsiniz.

• Başka bi Tavsiyeniz Var Mi Biraz tuhaf Kaca bilir ama yunanistan'i merak etmiyorum değil

• Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz ve bütçeniz ne kadar? Yunanistan'a sadece yazın gitmenizi öneririm. Yaz kış çok farkediyor. Ayrıca Yunanistan öğrencilerden vize ücreti almıyor. Öyle de bir avantajı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 24 Eylül 2013; 2:27:52 >
  • Hocam cumartesi 55 Euro vize ücreti verdim öğrenci olduğum halde. Yunanistan da bana göre bazı şeyler sistemli ilerlemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz ve bütçeniz ne kadar? Yunanistan'a sadece yazın gitmenizi öneririm. Yaz kış çok farkediyor. Ayrıca Yunanistan öğrencilerden vize ücreti almıyor. Öyle de bir avantajı var.

Çok abartiya kacmadigi sürece bütçe önemli değil çünkü birde profesyonel makine alicam ayriyetten telefon bu yüzden biraz dara düşe bilirim ama iki kişi gideceğimiz arkadaşım pej sıkıntı çıkarmaz paranin önemi yok ama bide şu visesiz ülkeler varsa daha iyi olabilir hani

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Hocam cumartesi 55 Euro vize ücreti verdim öğrenci olduğum halde. Yunanistan da bana göre bazı şeyler sistemli ilerlemiyor.

Peki dostum sence gitmeye değer bi yer mi yunanistan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kayseri Özel Yurt Tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet o anki duruma göre iş yapıyorlar. Ben alırken direk söylemişlerdi ücret almadıklarını. Benim duyduğum bazı kişilere öğrenci misiniz diye sormuşlar hiç para almamışlar, bazılarından parayı almışlar vizeyi teslim almaya gittiğinde öğrenciden vize ücreti almıyoruz deyip iade etmişler. Sizinki biraz arada kaynamış.
  • Kesinlikle öyle oldu, Yunanistan maceram biraz enteresan kısa zamanda eklemek istiyorum. :)
  • ben 2 sefer seychelles adalarina gittim.kafa dinlemek icin muthis bir yer.ustelik turklerden vizede istemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokernl

ben 2 sefer seychelles adalarina gittim.kafa dinlemek icin muthis bir yer.ustelik turklerden vizede istemiyor.

Toplam ne kadar bi ücret çıktı dostum

• Vizesiz ülkelere gitmek kolay göründüğü için cazibesi çok ama vizeyle gidilen ülkeler kadar da güzel bir tatil yapılacağına inanmıyorum. Tabi 10-15 saatlik uçuşla gidilen Güney Amerika ve okyanus ülkelerini hariç tutarsak... Ankara İstanbul İzmir gibi konsoloslukların bulunduğu bir ilde yaşıyorsanız bence vize almaktan kaçınmayın.
    Gidebileceğiniz yakın vizesiz ülkeler Kosova, Bosna-Hersek, Sırbistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Makedonya, Arnavutluk vs... Avrupa'yı pek görmeyenlerin kafasında fikir oluşması için hep şu karşılaştırmayı yaparım. Eğer İtalya, İspanya, Fransa'ya İstanbul-İzmir gibi dersek vizesiz gidilen Avrupa ülkeleri Bartın, Bayburt, Niğde gibi kalır.
    Yurtdışına ilk çıkışımdan önce vize olayı benim için çok büyük bir engel gibi görünürdü ama aldıktan sonra insan öğrenip rahatlıyor. Vizeyi dert etmeyip uğraşarak İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerine gitmenizi tavsiye ederim.
    Yurtdışına gitmeyi planlayıp yer konusunda karar veremeyenlere şunu söylerim. Önce İtalya ve İspanya'yı gör ondan sonra bir daha yurtdışına çıkma fırsatın olursa diğer alternatifleri değerlendirirsin.

Gideceğiniz yer ve gün sayısı tam belli olmadan masraflar konusunda yuvarlak bir rakam söylemek bile zor. Sonuçta kişiden kişiye ve plana göre çok değişiyor. Bunlara karar verdikten sonra birşey söylenebilir.

Yazın gitmeyi planlayan, bütçesi ve zamanı yeterli olan birisi için bence en güzel rota Ege'den Yunan adaları, Atina, oradan gemiyle doğu İtalya, Roma, Floransa, Siena, Milano, Güney Fransa, Barcelona, Madrid, Güney İspanya ve oradan direk uçakla Türkiye'ye dönüş. Ya da tam tersi... Fakat öğrenci haliyle insanın bu kadar yeri gezmesi zor. Fransa ve Yunanistan'ı çıkarıp İtalya'yı gezdikten sonra uçakla direk Barcelona, Madrid ve Türkiye'ye dönüş de yapılabilir.

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Vaktini Ayırıp Bu Yazıyı Yazdığın İçin Teşekkür Ederim Kafamda Baya Birşeyler Netleşti Çok Saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.