Şimdi Ara

Tavan dayanıklılık testinde VW Tiguan ilk sırada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobil Endüstrisine hizmet veren Sigorta Firmalarının bir organizasyonu olan Amerikan orijinli IIHS firması tarafından çarpışma ve genel dayanıklılık testleri yapılıyor. En son yayınladıkları 24 Mart tarihli yayınlarıyla SUV'lar arasında yaptıkları taklalı büyük kazalarda önem kazanan TAVAN DAYANIKLILIĞI test sonuçlarını duyurdular. Sıralama aşağıdaki şekilde gerçekleşmiş. En dayanıklı olarak Tiguan en zayıf olarakta Kia Sportage puanlanmış.Merak edenler için site ve video bağlantısı verilmiştir. İlk sıralarda yeralan markalar için aynı markaların diğer testlerdeki (önden,yandan çarpma) yüksek başarılarının gözönüne alındığında sürpriz olmadığının altı çizilmiş.

"It's not surprising that Volkswagen and Subaru earn good ratings in our new roof test because these automakers were among the first to ace our front and side tests," Lund points out.
    http://www.iihs.org/news/rss/pr032409.html
    http://www.vtunnel.com/index.php/1000110A/a61441fd635fb21af16cf6df85340531ba39d6eb94a4711d4df3a2fe4d1943e07e8e8e6596bc894e15913

TAVAN DAYANIKLILIĞI SIRALAMASI
    EN YÜKSEK DAYANIKLILIK SIRALAMASI
    Volkswagen Tiguan
    Subaru Forester
    Honda Element
    Jeep Patriot
    KABUL EDİLEBİLİR DÜZEYDEKİLER
    Suzuki Grand Vitara
    Chevrolet Equinox
    Pontiac Torrent
    Toyota RAV4
    Nissan Rogue
    Mitsubishi Outlander
    MARJİNAL SEVİYEDE OLANLAR
    Honda CR-V
    Ford Escape
    Mazda Tribute
    Mercury Mariner
    EN DÜŞÜK PUAN ALAN, ZAYIF DEĞERLENDİRİLENLER
    Kia Sportage
    Hyundai Tucson

• Niye listede büyük markalar yok acep ?? Yoksa firmalar arabalara o kadar güvenmediler mi bu test için
  • Nasıl yani? Şaka mı yapıyorsunuz? Listede ki markalar çok mu küçük göründü gözünüze? :-)
    Linki verilen yazının başlığını okursanız testin küçük SUV sınıfı arasında yapıldığını yazıyor. Yani örneğin Toyota Land Cruiser, BMW X5, AudiQ7 vs. göremezsiniz zaten bu listede, çünkü küçük SUV lar arasında ve yaygın olan markalar için yapılan bir test ve puanlama.
    Büyük marka derken acaba büyük SUV mu demek istediniz ? Ya da Levis, Lee Cooper, Mavi Jeans gibi markalar mı görmeyi bekliyordunuz.
    Konuları ve açıklanmak istenen içeriği lütfen doğru algılayalım.

quote:

Orjinalden alıntı: EmirG.

Niye listede büyük markalar yok acep ?? Yoksa firmalar arabalara o kadar güvenmediler mi bu test için

•  Tavan dayanıklılık testinde VW Tiguan ilk sırada

Honda element bilmeyenler için...

Birader fanatik olduğun çok belli oluyor yahu.Karışacak meydan gece gece...
  • ne tipsiz araba bea
  • Doğuş bu topiği duyarsa bi zam daha patlatır
  • Audi Q5, Volvo XC60, Mercedes GLK, BMW X3 ve Freelander II de bu segmentte ama, teste alınmamışlar. Neden acaba .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Honda element bilmeyenler için...

Birader fanatik olduğun çok belli oluyor yahu.Karışacak meydan gece gece...

Yahu amma yapıyorsunuz... Fanatik manatik, neyse ne.. Adam birşey paylaşmış... TIGUAN hak ederek tavanda en güvenli SUV olmuş... Tebrik et veya birşey yazma... Bitti. Niye karışsın ortalık. Hem, Fanatik muhabbetleri de çok sağlam olur.

Honda Element'te çok tipsiz bee...

EuroNCAP testlerinde de "Tavan Dayanıklılığı" testi isteriz.

İmza...

MITSUBISHI'yi kötülemeden önce iki kere düşünün...

1- Kullandığınız aracı üreten marka; Uydu, Roket, Uçak, Gemi, Hızlı Tren, Helikopter, Tank, Kamyon, Otobüs, İş Makineleri, Nükleer Enerji, Rüzgar Türbinleri, Güneş Enerji Panelleri, Otomasyon Sistemleri, Bilişim Teknolojileri, Medikal Cihazlar, Elektronik Komponentler, Robotlar, Kimyasallar, İklimlendirme Cihazları… üretiyor mu?

2- 1. sorunun cevabı "evet" mi?

• Teşekkür ederim. Tiguan'ı seviyorum cidden, iyi anlamda ve objektif olarak fanatikliği kabul edebilirim :-)
    Ama arkadaşlar gerçekten bu test sonuçları Reuters ten tutunda, uluslararası bir çok araç sitelerinde yayınlandı ve yayınlanıyor. Bu başlıklarla google a girilirse yeni haber olarak ( 24 Mart tarihli ) onlarca değişik sitede haberin yayınlandığı görülebilir. Nedeni basit gerçekten Avrupa'da ve Amerika'da güvenliğe yönelik testlere çok önem veriliyor. Yani bu taraflı ya da fanatik objektif olmayan bir haber ya da test uygulaması değil. O nedenle paylaşmak istedim.

Diğer taraftan SUV lar değişik isimlerle sınıflandırılıyor. Bu arada Audi Q5 ve Volvo XC60 örneğin model olarak listede görünmüyor sanırım yeni olduklarından. Tiguan örneğin Türkiye'den daha önce Amerika ve Avrupa pazarına girmiş bir araç. 2009 yılının normal çarpışma testlerinden iyi derece alan araçları ve sınıflandırmaları aşağıda ki şekilde.
    LARGE SUVs
    Audi Q7,Buick Enclave,Chevrolet Traverse,GMC Acadia,Saturn Outlook,
    MIDSIZE SUVs
    Acura MDX,Acura RDX,BMW X3,BMW X5,Ford Edge,Ford Flex,Ford Taurus X,Honda Pilot,Hyundai Santa Fe,Hyundai Veracruz,Infiniti EX35,Lincoln MKX
    Mercedes M class,Nissan Murano,Saturn VUE,Subaru Tribeca,Toyota FJ Cruiser,Toyota Highlander,Volvo XC90
    SMALL SUVs
    Ford Escape,Honda CR-V,Honda Element,Mazda Tribute,Mercury Mariner,Mitsubishi Outlander,Nissan Rogue,Subaru Forester,Toyota RAV4,Volkswagen Tiguan

Ve taklalı büyük kazalarda önemli faktör olan tavan dayanıklılığı yeni bir kriter ve 2009 da en iyiler olarak seçilen Small SUV sınıfında ki araçlar arasında yapılmış şimdilik. Diğer sınıflardaki SUV lar ya da başka sınıf araçlar içinde yapılıyor olabilir ya da yapılacaktır.
    Yani her şey bilimsel ve uluslararası ciddiyeti olan uygulamalar. Bu anlamda herhangi bir fanatiklik ya da ön yargı yok. Sadece paylaşım. İyi geceler.

Yahu amma yapıyorsunuz... Fanatik manatik, neyse ne.. Adam birşey paylaşmış... TIGUAN hak ederek tavanda en güvenli SUV olmuş... Tebrik et veya birşey yazma... Bitti. Niye karışsın ortalık. Hem, Fanatik muhabbetleri de çok sağlam olur.

Honda Element'te çok tipsiz bee...

EuroNCAP testlerinde de "Tavan Dayanıklılığı" testi isteriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rice-R

Doğuş bu topiği duyarsa bi zam daha patlatır

• Geçen ay yaptığım ve hala tedavi almama neden olan taklalı kazdan sonra burada yazılanlar bana daha da anlamlı geldi. Santa Fe düşünüyordum ama bu bilglerden sonra sanırım vazgeçtim. Çünkü ölümlü kazaların %25'i taklalı kazalara bağlıyken, SUV'lerde ise ölümlerin %59nun nedeni takla imiş. Santa Fe gibi 2 toluk aracın, tavanı 8 tonu taşımalı ki tiguan kadar korusun. Valla bu saatten sonra önden ve yandan çarpışma tetsleri dışında donanım ve görünümü bırakıp tavan sağlamlığına da bakacağım... Çünkü SUV'da ölümlerin %59'unun taklaya bağlı imiş. Bu çok önemli bilgiler için çok teşekkürler...

Tiguan ya da Forester bakacağım...

[simage]http://img517.imageshack.us/my.php?image=dscn3580.jpg
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 26 Mart 2009; 19:28:33 >

• Geçmiş olsun, kesinlikle haklısınız. Araç alırken güvenlik ve aracın ne kadar sağlam olduğuna mutlaka bakılmalıdır. Olması gereken donanımlar ve dizayn mutlaka aranmalıdır tabi ki ancak mutlak kriter sizi aracın ne kadar koruyabildiği, uzun ömürlülüğü ve malzeme kalitesidir. Aynı şartlarda ki testte bir aracın tavanı 2 inchten (5 cm yaklaşık) daha az eziliyorken bir diğeri 15inch ( 38 cm ) olarak resmen çöküyorsa orada durup ciddi şekilde düşünmek gerekiyor. Tabi insan limitleri aşarsa Hummer'a da binse kurtulması mümkün değil.

http://www.autoblog.com/photos/iihs-roof-strength-crash-tests/1449302/
    http://www.autoblog.com/photos/iihs-roof-strength-crash-tests/

SUV bakarken bazı kore ve malezya menşeili alternatiflere de baktım ama açıkçası kapılarını açıp kapadığımda bana yeterince fikir verdiler. Malzeme kalitesi de keza o şekilde. Servis vs. ziyaret sıklığından bahsetmiyorum.
    Diğer taraftan japon örnekleri arasında Subaru nun hem otomobilde hem de SUV segmentlerinde yeri ve farkı ortada.
    Ama şahsen ben kişisel tercih olarak Alman üretimlerini daha çok seviyorum. Ama Subaru da gerçekten çok güzel.

quote:

Orjinalden alıntı: cmax

Geçen ay yaptığım ve hala tedavi almama neden olan taklalı kazdan sonra burada yazılanlar bana daha da anlamlı geldi. Santa Fe düşünüyordum ama bu bilglerden sonra sanırım vazgeçtim. Çünkü ölümlü kazaların %25'i taklalı kazalara bağlıyken, SUV'lerde ise ölümlerin %59nun nedeni takla imiş. Santa Fe gibi 2 toluk aracın, tavanı 8 tonu taşımalı ki tiguan kadar korusun. Valla bu saatten sonra önden ve yandan çarpışma tetsleri dışında donanım ve görünümü bırakıp tavan sağlamlığına da bakacağım... Çünkü SUV'da ölümlerin %59'unun taklaya bağlı imiş. Bu çok önemli bilgiler için çok teşekkürler...

Tiguan ya da Forester bakacağım...

[simage]http://img517.imageshack.us/my.php?image=dscn3580.jpg
    [/simage]

• teşekkürler tekrar

unutmadan siz ne kadar dikkatli olursanız olun benim kazamdaki gibi bazen kaçınılmaz olyor.

90'la en sağdan giderken ve gidiş geliş 5 şerit olan boş yolda bir alkollü size arkadan 200 KM hızla çarpar ve size 60metre kadar 5-6 takla attırırsa, hele yanınızda eşiniz ve çocuklarınız varsa, güvenlik herşeyden önce geliyor...
  • http://www.autoblog.com/photos/iihs-roof-strength-crash-tests/1449302/
    http://www.autoblog.com/photos/iihs-roof-strength-crash-tests/

Yalnız bu lınktekı fotolara bakınca sankı tıguan ın tavanına hıc test yapılmamıs gıbı geldı bana.
  • videoyu izlerseniz, edilmiş olduğunu göreceksiniz...

büyük fotolarda hepsinin tavanlarını çökertmişler ama çökertecek gücü hesaplamışlar, en çok güç (ağırlığının 4 katının üstünde) tiguan, forester ve elementte uygulanmış...
  • Yurdum insanının 1 numarası taklacı Sorento'yu da soksalardı keşke teste .

• Sorento ya da Captiva içinde sonuç pek parlak olmayacaktır. Dışarda bu markaların pek tutulmadığını düşünüyorum, bir çok iyi alternatifleri var çünkü.Ama ülkemizde dediğiniz gibi nedense jipe biniyor olmak için biraz iri kıyım olsun, diğer büyük abilere göre ucuzda olsun yeter mantığı var.

quote:

Orjinalden alıntı: vincentvega

Yurdum insanının 1 numarası taklacı Sorento'yu da soksalardı keşke teste .

• Diğer taraftan zaten ön ve yan çarpma testlerinde en iyiler listesinde değil Sorento.

Orjinalden alıntı: oscarmiller

Sorento ya da Captiva içinde sonuç pek parlak olmayacaktır. Dışarda bu markaların pek tutulmadığını düşünüyorum, bir çok iyi alternatifleri var çünkü.Ama ülkemizde dediğiniz gibi nedense jipe biniyor olmak için biraz iri kıyım olsun, diğer büyük abilere göre ucuzda olsun yeter mantığı var.

Orjinalden alıntı: vincentvega

Yurdum insanının 1 numarası taklacı Sorento'yu da soksalardı keşke teste .

• http://forum.donanimhaber.com/m_28895659/mpage_1/key_//tm.htm#28899953

burada olduka etraflı bilgiler verilmişti SUV güvenliği üzerine
  • burada da takla testleri var...
    http://www.xprts-llc.com/
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.