Şimdi Ara

Egea ve Megane 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Egea 1.4 Urban ile Megane 4 Joy paketi karşılaştırdığımızda, fiyat-donanım-konfor-yakıt gibi durumları göz önüne aldığımızda hangisi daha alınası bir araçtır acaba? Bu aralıkta bir de Astra Sedan var ancak kasa eskidi diye düşünüyorum.

• Megane 4 ile Egea aynı sınıfta değil haliyle karşılaştırmak yanlış olur.

Megane 4 joy sedan ile Astra sedan karşılaştırdığınızda bile Megane 4 her konuda daha üstün bir araç.
  • Megane alınır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlike fersah fersah Megane 4 önde. Egea nın rakibi ancak Clio olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea güvenlik fakiri bir araba kesinlikle Megane her konuda daha üstün
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Herhalde otomobil bölümünde ilk kez böyle net cevaplar geldi :)

Peki bu 1.6 joy nasıl performans ve donanım olarak ? Yokuşlarda üzer mi, şu özellik de olsa iyi olurdu dedirtir mi, bilgi verebilir misiniz deneyiminiz varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Herhalde otomobil bölümünde ilk kez böyle net cevaplar geldi :)

Peki bu 1.6 joy nasıl performans ve donanım olarak ? Yokuşlarda üzer mi, şu özellik de olsa iyi olurdu dedirtir mi, bilgi verebilir misiniz deneyiminiz varsa.

Size fikir verebilir mi bilmem bizde Megane 3 hb cvt benzinli 1.6 var. Yokuşlarda falan hiç sorun yaşamadık araba gayet atak hızlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam fiyat-donanım-konfor-yakıt gibi durumlar demişsin fakat en önemlisi GÜVENLİK hiç mi önemli değil? fiyat:egea donanım:egea konfor: megane yakıt: egea.o zaman sen egea al hocam. ama bu ikisinden egea yı seçenler varsa ya hiç arastırmamış yada vw poloyu savunanlarla aynı kafadadır :)
  • Öncelikle Megane ile Egea aynı sınıfta ancak bende Megane 4 Alırdım.Egea bence Lounge veya Lounge Plus donanım alınmalı.
  • Bende akşam karşılaştırmıştım

Egea ve Megane 4

Egea ve Megane 4

Kağıt üstünde fark göremiyorum

1,6 astra gitmiyor diyenler 1,6 megane gidiyor diyor 🤷‍♀️

• manisali0645 kullanıcısına yanıt
    Gidip gitmemesini bilemem ancak sıfır olunca astra kasa olarak eski kalıyor

• manisali0645 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorlar aslında.İkiside 1.6 Atmosferik Benzinli ve güçleri benzer ancak Renault'un Benzinli motoru daha atak ve az yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

Bende akşam karşılaştırmıştım

Egea ve Megane 4

Egea ve Megane 4

Kağıt üstünde fark göremiyorum

1,6 astra gitmiyor diyenler 1,6 megane gidiyor diyor 🤷‍♀️

Gidip gitmeme durumunu basit olarak anlatayım . Her daim aracı 0-100 de hız rekoru denemeye yönelik kullanmıyoruz. Megane 1.6 motoru atik hissettiriyor yani 3.000 devir bandına kadar daha seri hızlanıyor ve üst vitese geçince motor hiç zorlanmadan seri şekilde devrini çeviriyor. Yani gaza az basarak daha iyi hızlanan bir araba. Astra ise hatta tüm opel grupları teknik olarak iyi performans sunsalarda arabalarının yürümesi için gaza daha fazla basmak gerekiyor. Az gaz verince arabayı sanki bişey tutuyormuş gibi nazlı nazlı hızlanıyor. Tüm olay bundan ibaret. Renault'un her modeli mükemmel performans vermeyebilir fakat neredeyse hepsi seri arabalardır. Devir ekonomi devri . Araba dediğin gaza azıcık dokunduğunda gidecek . Malesef Astra'da bu yok

• Astra da Megane da kağıt üzerinde 1.6 115 bg. Bu size aynı motor gibi görünebilir. Fakat Megane'ın atmosferik motoru yeni nesil. Bildiğim kadarıyla SCE (Smart Control Effiency (Akıllı Verimlilik Kontrolü)) isimli bir motor. Çok güzel bir ivmelenmesi var. Kullanmasıda çok zevkli. Ha yokuşlarda dizel gibi olmaz ama normal bir kullanıcıyı üzmez. Yalnız rodaj süresince (yaklaşık 3000 km.) kadar tam performansını vermiyor. Daha sonrasında çok değişiyor.

Ayrıca bazı farklar kağıt üzerinde hiç görünmüyor. Motor kaput keçesi, kaput hidroliği, karter koruma, arka oturma alanında aydınlatma, arkada 3 başlık gibi.

Bu Megane'ı kesinlikle küçümsemeyin. Malzeme kalitesi alman araçlarından aşağı kalmaz. Tok ve detay isçiliğide özenli. Bursa'da Türk işçisi ve mühendislerinin emeği takdire şayan. Zaten ülkemizde yılın aracı seçilmiş bir arac. Mahalle ağzı yorumları da es geçin. Bizzat kendiniz test edin ve farkı görün.

Eksiklerine gelirsek 6.vites, önde kolçak ve bide aynalar elektrikle katlansaydı 4x4 lük araba olurmuş.

Sonuç olarak ülkemiz şartlarında kalitesiyle, fiyatıyla en uygun araçlardan biri Megane'dir. Ben de tercihimi Megane Sedan 1.6 Joy alarak yaptım. Çok da memnunum. Size de tercihiniz şimdiden hayırlı olsun.

• Formdas F kullanıcısına yanıt
    Yakıtı ile ilgili bilgi vermeniz mümkün mü, bir süredir kullanıyorsunuz sanırım

• Tabi seve seve.

Toplam km 4800 ortalamam 7.2 oldu. ECO modu çok kullanmadım. Yaklaşık %50 şehir içi %50 şehir dışı diyebilirim. Fakat çok dikkatlice kullanmadım. Biraz performans testleri yaptım. Km. yaptıkça değerler oturur diyorlar.

Uzun yolda anlık denemeler yaptım biraz. 90 km sabit hızla 5.50-6 arası, 82 km ile 5-5.50 ve 72 km ile 4.50-5 arası hız sabitleyici ve düz yolda gördüm. Şehir içi şartlar çok değişken sağlıklı olmaz sanırım. Fakat şehir içi ağırlıklı ve çok km. yapanlar için LPG şart gibi.

• Formdas F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, 68500 teklif aldım beyaz+görüş paketli

• Aynı durumdaydık ;

https://forum.donanimhaber.com/arac-aliyoruz-secenekler-ikiye-dustu-acil-yardim--129514665#129514665

Megane 4 joy teslim aldık dün, benim tavsiyem de megane olur. Ancak biz oyak indirimi ve fiat bayisinde çalışan tanıdığımız olduğu için çok uygun fiyat aldık her ikisine de. Eğer 75000 gibi fiyatlar verecekseniz ikinci el 0 gibi araçlara da bakmanızı öneririm.
  • Megane tabiki ama joy donanım vasat casio saat gibi teyp vardı yanlış hatırlamıyorsam. ...

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Megane tabiki ama joy donanım vasat casio saat gibi teyp vardı yanlış hatırlamıyorsam. ...

diğer muadil rakiplerinin teypleri nasıl ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.