Şimdi Ara

Tavan Hoparlörlerin Verimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev sinema sistemlerinde tavana hoparlör yerleştirenizi var mı ?
    Verimi nasıl ayaklı veya duvara montaj daha mi iyi sonuç veriyor.

• Bende bir ara ciddi ciddi dusunmustum ama sonradan vazgectim. Sonucta sesi yukaridan almak arkadan veya yandan almakla ayni etkiyi yaratmaz diye dusundum. Ayakli veya duvar ile ilgili olarakda sunu soyleyebilirim, bu konudada farkli dusunceler var. Kulak hizasi, kulak hizasinin yarim, bir metre vs uzeri gibi. Ben kendiminkileri yerden 170 cm yukseklige duvar monte ettirdim ve hoporler yonunu asagiya dogru egim verdim. Henuz kullanmaya baslamadigim icin performans ile ilgili yorum yapamiyorum.
  • sinema sisteminde tavanda hop olmaz kulak hizası bilgiside yanlıştır şöyleki;

kule tipi hop ise zaten boy sorunu olmaz neyse boyu odur zaten
    raf tipi duvara monte edlicekse şayet ozamanda tavan taban tam ortasına monte edilmelidir
    yine raf tibi ama ayak kullanılacaksa yine tavan taban tam orta ölçüsü kıstas alınmalıdır

standart ev için geçerli bunlar extrem mimarilerde başka yerleşik uygulamalara yönelebilinir

böylece odada ses tam dengede olmuş olur tabi yerlerşim kısmı işin ondan sonra bir dünya daha başka kısımlarda ayarlaması var vs
  • tavan tipi hop olmaz demiyorum sinema sistemlerinde tavanda hop olmaz diyorum ikisi farklı şeyler istersen fullrange hopuda tavana monteleye bilirsin o kişiye kalmış birşey ben olması gerekeni söylüyorum diğer dediklerinizden ben birşey anlamadım kısaca ne hi-fi de ne sinema sistemlerinde tavanda hop falan olmaz tavan eksenli sistemde olmaz tavanın yeri yoktur yani haa istersen tüm hopları tavana döşersin dediğim gibi o kişiye bağlı ama çok saçma sapan yanlış bir durum olmuş olur gerisi size kalmış...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.