Şimdi Ara

Tavan kaplama tavsiyesi / renk tercihi / genel bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Önümüzdeki günlerde aracımın tavanını güneş yanığı sebebiyle kaplatmayı düşünüyorum dikkat etmem gereken bir şey var mı kaplama malzemesinde öne çıkan bir marla veya firma var mı mesela

Birde renk konusunda kararsız kaldım aslında piyano black- mat siyah- mat lacivert arasında gidip geliyorum aracın rengi ruhsatta mor lila geçiyor ama ben hala ne renk olduğunu anlamış değilim

Bu arada siyah falan kaplatınca renk farkından dolayı ruhsata işletmen gerekiyor diyenler var aslı astarı varmıdır

Tavan kaplama tavsiyesi / renk tercihi / genel bilgi Araçta bu rengin adını bilen yazı versin arada rengini soruyorlar tanımlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 2 Nisan 2018; 0:23:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı renk kaplanırsa yani aracınız koyu renk ama gidip sarı kaplatırsanız çevirmede kıl bir polis renk farkından dolayı aracı trafikten men edebilir.

Ama diyelim aracınız koyu füme siz gidip siyah kaplattınız ton farkı çok oluşmadığı için zaten pek anlaşılmıyor anlayan da cam tavandır belki diye uğraşmıyor

Ama her iki durumda da vizeden geçemezsiniz.
  • Şimdiiiik. Aynı aracın yeşiline sahip ve tavanını kaplatmış biri olarak yazıyorum dostum.

Öncelikle kaliteli bir markayla hatta markalarla görüştüm. Hepsi bu yıllardaki araçların boyasının kalitesiz olduğunu ve güneş yanığı sebebiyle boyanın iyice bittiğini. Olası bir folyo sökme durumunda tavandaki boyanında geleceğini söylediler ve garnati vermediler.

Bende gittim 100 liraya zamanında karbon kaplattım. Yeşil araçta o kadar abzürt durmadı. Çünkü kendi renk tonu yada yaklaşık renk yaparsanız o kadar berbat duruyor ki. Bu yüzden karbon siyah mat siyah olur piano olur cam tavan gibi. Öyle birşey yaptırın.

Tavan kısmı aracın % de bilmem kaçından fazla olduğu için ruhsata işletmek gerekiyor diye bilgi almıştım. Vaktiniz varsa sistem o kadar basit işliyor ki. Eğer aracı uzun süre kullanacaksanız çift renk işletebilirsiniz. masrafınız ruhsat yaprağı yeniemkle falan o zamanlar 180 liraya mal olmuştu toplamda. Tabi bu siyaha kaplatacağınız için. Varsın abzürt dursun derseniz araç rengine yakın bir renkte kaplatırsınız. ruhsat muhsat hiç uraşmazssınız aynı devam.

Yaptırdığınız yerden fatura almayı unutamayın işletirken istiyorlardı çünkü.

Daha sorarsanız cevaplarım. Bazen bilidirm gelmiyor alıntı yaparsanız daha çabuk dönüş yaparım.

Dipnot. Yanık kısmını göremiyorum ancak kaputtada varsa. kaput + tavan yapıp yek pare bir parça gibi güzel bir görünüm elde edilebilir.

Yanık geniş bir alanda değilse. Araca boylu boyunca bir şerit çektirerek bunu kapatıp güzel bir görünümde elde edilebilir. Ayrıca şerit aracın % bilmem kaçlık kısmından az yer kapladığı için vize mize uraşmazssınız. Eski aracımda çift şerit ile polis çevirmesinede vizeyede girip sorunsuz çıktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 2 Nisan 2018; 12:35:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

Şimdiiiik. Aynı aracın yeşiline sahip ve tavanını kaplatmış biri olarak yazıyorum dostum.

Öncelikle kaliteli bir markayla hatta markalarla görüştüm. Hepsi bu yıllardaki araçların boyasının kalitesiz olduğunu ve güneş yanığı sebebiyle boyanın iyice bittiğini. Olası bir folyo sökme durumunda tavandaki boyanında geleceğini söylediler ve garnati vermediler.

Bende gittim 100 liraya zamanında karbon kaplattım. Yeşil araçta o kadar abzürt durmadı. Çünkü kendi renk tonu yada yaklaşık renk yaparsanız o kadar berbat duruyor ki. Bu yüzden karbon siyah mat siyah olur piano olur cam tavan gibi. Öyle birşey yaptırın.

Tavan kısmı aracın % de bilmem kaçından fazla olduğu için ruhsata işletmek gerekiyor diye bilgi almıştım. Vaktiniz varsa sistem o kadar basit işliyor ki. Eğer aracı uzun süre kullanacaksanız çift renk işletebilirsiniz. masrafınız ruhsat yaprağı yeniemkle falan o zamanlar 180 liraya mal olmuştu toplamda. Tabi bu siyaha kaplatacağınız için. Varsın abzürt dursun derseniz araç rengine yakın bir renkte kaplatırsınız. ruhsat muhsat hiç uraşmazssınız aynı devam.

Yaptırdığınız yerden fatura almayı unutamayın işletirken istiyorlardı çünkü.

Daha sorarsanız cevaplarım. Bazen bilidirm gelmiyor alıntı yaparsanız daha çabuk dönüş yaparım.

Dipnot. Yanık kısmını göremiyorum ancak kaputtada varsa. kaput + tavan yapıp yek pare bir parça gibi güzel bir görünüm elde edilebilir.

Yanık geniş bir alanda değilse. Araca boylu boyunca bir şerit çektirerek bunu kapatıp güzel bir görünümde elde edilebilir. Ayrıca şerit aracın % bilmem kaçlık kısmından az yer kapladığı için vize mize uraşmazssınız. Eski aracımda çift şerit ile polis çevirmesinede vizeyede girip sorunsuz çıktım.

Anladım hocam çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Renk olarak pianoda karar kıldım cam taban gibi durup göze batmıyor bu arada tavanın 4te 3ü yanık boya kabuk kabuk dökülüyor yani komple tavanı soydurup öyle uygulama yaptırmayı düşünüyorum

05/2019a kadar vizesi var aracın o zamana kadar belki satarım belli olmaz en güzeli işletmek dediğiniz gibi

Ruhsata işletmede sistem nasıl ilerliyor peki

• https://ehliyet.co/arac-rengi-degistirme-ve-ruhsat-islemleri-2016.html

Burada anlatılanlar tamamen doğru şekilde anlatılmış bu şekilde ilerliyor.

Ek-1 belgesini ben internetten bulmuştum hocam.

Tüvtürkte de öyle niye kaplattın falan filan sormuyorlar. Arkadan soktuk aracı daha bakmadılar bile belgeyi verip yolladılar beni. Onla da şubeye gittim hallettim. O kadar uzun zaman geçti ki hocam. Hafızamı zorladım ancak pek bende hatırlayamadım o yüzden linki koydum.

D.n : Linkte hocam tavan için değiştirmenize gerek yoktur diyor. Bunu en iyi sorarak öğrenmek daha doğru olacak sanırım. Emniyete mi soruluyor yoksa muayene istasyonuna mı soruluyor bilmiyorum açıkçası. Gerek yoksa işletmeye boştan yere cebinizden neden para çıksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 2 Nisan 2018; 13:8:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asmarena6

https://ehliyet.co/arac-rengi-degistirme-ve-ruhsat-islemleri-2016.html

Burada anlatılanlar tamamen doğru şekilde anlatılmış bu şekilde ilerliyor.

Ek-1 belgesini ben internetten bulmuştum hocam.

Tüvtürkte de öyle niye kaplattın falan filan sormuyorlar. Arkadan soktuk aracı daha bakmadılar bile belgeyi verip yolladılar beni. Onla da şubeye gittim hallettim. O kadar uzun zaman geçti ki hocam. Hafızamı zorladım ancak pek bende hatırlayamadım o yüzden linki koydum.

D.n : Linkte hocam tavan için değiştirmenize gerek yoktur diyor. Bunu en iyi sorarak öğrenmek daha doğru olacak sanırım. Emniyete mi soruluyor yoksa muayene istasyonuna mı soruluyor bilmiyorum açıkçası. Gerek yoksa işletmeye boştan yere cebinizden neden para çıksın.

Eyvallah hocam tavsiyeleriniz için biraz araştırma yaptım her kafadan bir ses çıkmış vizeden geçer yada geçmez diye 200 lira fiyat verdiler kaplama için ama ruhsata işletmekte bi o kadar tutar diyorlar

Uzun lafın kısası tavanı kaplatıp ruhsata işletmicem vizede sıkıntı çıkarırlarsa kenarda 2 dk söküp tekrar girerim sonra gidip yeniden kaplatıp devam ederim

• Arkadaşlar beyaz Bmw G30 için cam tavan görünümlü tavan kaplama düşünüyorum da tavsiye edeceğiniz bu işi çok kaliteli malzeme ve işçilikle yapabilecek İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba? İyi yapıldı mı hakikaten çok güzel duruyor namuzsuz:)

Tavan kaplama tavsiyesi / renk tercihi / genel bilgi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı Geceler forumu yeni kullanıyorum soruldu mu daha önceden sorum bilmiyorum
    Opel Corsa aracım 2013 model tavanında güneş solmaları oluşmaya başladı farklı bir renk folyo takılmasında ruhsat işlemlerinin gerekli olduğu söylenmiş benim aracım siyah acaba siyah folyo yaptırirsam yine ruhsata isletmem gerekir mi yardimci olursaniz cok sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.