Şimdi Ara

tavşan tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
15.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ilk defa besliyeceğim balkon ya da bahçe daha önce köpek falan besledim max 25 tl param var kaç paradır?
    hangi cins alayım ? alırken nelere dikkat etmem gerekir?

• albino alabilirsin benim tavsiyem aslanbaş almandır(bana göre)
  • Ben beyaz tüylü kırmızı gözlü alırdım 9-10 lira bişi dikkat et soğukta bırakma kolay hasta oluyorlar.Sanırım ada tavşanı diyorlardı tam emin değilim..
  • beyaz olup gözleri kırmızı olan albino cinsidir.
     tavşan tavsiyesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pridez

beyaz olup gözleri kırmızı olan albino cinsidir.
     tavşan tavsiyesi

Bana öyle dediler hocam bilmiyorum ama çok güzel...
  • albinolar kaç paradır ki?
  • Bende bu kırmızı gözlüleri nedense hiç sevmiyorum. Komşumuzun vardı, 1 hafta kadar bakmıştım. Kafeste durmayı pek sevmiyorlar, dışarı çıkartıyordum patır patır orda burda koşuyor çok tatlılar. Ayrıca elini uzattınmı elini baştan aşağı yalayabiliyor(eldeki tuzdan dolayı heralde)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en fazla 15 lira . tavşanlar güzel hayvandır yemek artıklarını öğütme makinesi gibi yer . pisliği pislik değildir top top yapar koyun gibi tuvalet eğitimi verilebiliyor
    nasıl yapacağını anlatıyım . gazeteye filan bir kere işedi hayvan o işediği alıp bir kaba koy daha sonra kokudan dolayı oraya işeyecektir pisleyecektir
  • Kaç yıl yaşıyo bu hayvanlar eminönünden alayım bitane
  • güzel bir bakımla ortalama 8-10 yıl çobuk büyüyorlar . bir dişi bir erkek alırsan paso yavrularlar :D
  • quote:

güzel bir bakımla ortalama 8-10 yıl çobuk büyüyorlar . bir dişi bir erkek alırsan paso yavrularlar :D

Peki Eti yeniyomu bunların
  • yiyenler var ama ben denemedim zaten bi çoğalsınlar ya hepsini dağıtıcan yada yiyeceksin
    ayrıca dinen yenilmesi caizdir(yani uygundur)

Tavşan eti de helaldir. (Dürer, Mecma’ul-enhür)

Abdullah ibni Abbas hazretleri buyurdu ki: Resulullah ile otururken, bir köylü tavşan kebabı hediye getirdi. Bize (Yiyin) buyurdu. Muhammed bin Safvan dedi ki: İki tavşan yakaladım, kestim. Resulullah’a sordum. İkisini de yememi emretti. (Bedayi)

Hazret-i Enes anlatır: Avladığımız tavşanı Ebu Talha’ya getirdim. O da tavşanı keskin bir taşla kesti. (Şu budu Resulullah’a götür) dedi. Hemen götürdüm. Resulullah onu yedi. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai)

Hazret-i Cabir anlatır: Kavmimden biri, taşla kestiği tavşanı Resulullah’a soruncaya kadar bekletti. Efendimiz yemesini emretti. (Tirmizi)

Halid ibn-ül Huveyris hazretleri anlatır: Bir adam, avladığı tavşanı getirip Abdullah İbni Ömer’e, (Bunun eti yenir mi?) diye sordu. O da, (Bir tavşan Resulullah’a getirildi. Ne yedi, ne de yenmesini yasakladı) dedi. (Ebu Davud)

Tavşan yemek helaldir. (Mülteka)

Her çeşit tavşan etini yemek helaldir. (Kuduri)

Tavşan etini yemek helaldir. Tavşan yırtıcı hayvan değildir ve leş yemez, geyik gibidir. (Cevhere)

•  tavşan tavsiyesi

Himalaya tavşani al bulabilirsen beyaz tüğlerini kesip oraya buz koydugunda siyah olarak çikiyor.
  • evet güzel birşey bu biliyordum . adını yazarsın öyle :D
  • quote:

yiyenler var ama ben denemedim zaten bi çoğalsınlar ya hepsini dağıtıcan yada yiyeceksin
    ayrıca dinen yenilmesi caizdir(yani uygundur)

Tavşan eti de helaldir. (Dürer, Mecma’ul-enhür)

Abdullah ibni Abbas hazretleri buyurdu ki: Resulullah ile otururken, bir köylü tavşan kebabı hediye getirdi. Bize (Yiyin) buyurdu. Muhammed bin Safvan dedi ki: İki tavşan yakaladım, kestim. Resulullah’a sordum. İkisini de yememi emretti. (Bedayi)

Hazret-i Enes anlatır: Avladığımız tavşanı Ebu Talha’ya getirdim. O da tavşanı keskin bir taşla kesti. (Şu budu Resulullah’a götür) dedi. Hemen götürdüm. Resulullah onu yedi. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai)

Hazret-i Cabir anlatır: Kavmimden biri, taşla kestiği tavşanı Resulullah’a soruncaya kadar bekletti. Efendimiz yemesini emretti. (Tirmizi)

Halid ibn-ül Huveyris hazretleri anlatır: Bir adam, avladığı tavşanı getirip Abdullah İbni Ömer’e, (Bunun eti yenir mi?) diye sordu. O da, (Bir tavşan Resulullah’a getirildi. Ne yedi, ne de yenmesini yasakladı) dedi. (Ebu Davud)

Tavşan yemek helaldir. (Mülteka)

Her çeşit tavşan etini yemek helaldir. (Kuduri)

Tavşan etini yemek helaldir. Tavşan yırtıcı hayvan değildir ve leş yemez, geyik gibidir. (Cevhere)

Taşk. Bizi aydınlattın için
    Askerde dağda nöbet tutarken bitanesi beni acayip korkutmuştu kaverengi renkleri vardı ve çok büyuktü, hava yeni aydınlaniyordu dagın yamacındaki haraketlenmeyi farkedince panik oldum silahı direk çevirdim(g3) terörist zannettim o panikle ateş edicektim nerdeyse bi baktım tavşan. Bi tavşan insanı ancak bukadar korkutabilir heralde

• bişey değil . dağ tavşanları çokbüyük oluyorlar :D

tavşan tavsiyesi
  • kaç yıl yaşar bu hayvanlar bide bu albinonun siyah gözlü olan modeli ne kadardır

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paralel Williams -- 5 Haziran 2011; 2:30:38 >
  • birader yazdım yukarıda 8-10 yıl arasında yaşıyorlar .albinoların gözünde renk pigmenti yoktur o yüzden kırmızıdır siyah gözlü albino yoktur ama belki albinoyla başka bir cinsin çaprazlanmasından siyah gözlü elde edilebilir.
  • quote:

bişey değil . dağ tavşanları çokbüyük oluyorlar :D

tavşan tavsiyesi

Aha bunun gibiydi namıssız tavşanBelki de daha büyüktü aradan 5 yıl geçti hala unutmuyorumİyiki ateş falan etmedik yoksa şuan hala askerdik bi tavşan yüzünden

• Bende niyetlendiydim ama heryeri kemirir dediler almadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.