Şimdi Ara

Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımı yenilemek istiyorum. İşim gereği PC kullanıyordum şimdiye kadar. Halen daha Windows ta kullanmak zorunda olduğum bir iki yazılım var... Ayrıca programcılık ile de uğraşıyorum. Asp.Net ve VB.Net ile web ve masaüstü uygulamaları geliştiriyorum ve Objective C programlamaya da adım atmak istiyorum.

Anlayacağınız Objective C geliştirme, kullanım kolaylığı ve performans nimetlerinden yararlanmak için Macbook Pro almayı düşünüyorum.

Sormak istediğim konulara gelince.
    1. Söylediğim gibi işim gereği Windows ta kullanmam gerekiyor. İki işletim sistemi kullanacağım. Bu Mac yada Windows performansını AŞIRI etkiler mi?
    2. PC ye Vmware ile Mac yüklemiştim daha önce inceleme amaçlı. Haliyle çok kullanışsızdı ve hantaldı. Şimdi Bootcamp ile Macbook Pro'ya Windows yüklediğimde buna benzer bir etki olur mu? Windows kullanışsız olursa ikinci bir işletim sistemi yüklemeyip iki bilgisayar (PC ve Mac) taşımak zorunda kalacağım bu seferde. Kısacası Windows'un sağlıklı çalışıp çalışmadığı hakkında bir yorum istiyorum. Alacağım modeldeki tercihim için en önemli etken bu benim için çünkü.
    3. Vatan bilgisayardan (MacBookPro Core İ5 2.4Ghz-4GB DDR3-500GB-13.3"-MAX.INTEL 3000-DVDRW-CAM-BT-MCX) bu özelliklerde bir Mac alsam istediklerim için yeterli olur mu.?
    4. Son olarak ta Mountain Lion çıktığında ücretsiz güncelleyebilir miyim..?

Teşekkürler.

• bende aynı durumdayım, yeni macbookların gelmesini bekliyorumhttp://store.bilkom.com.tr/Apple-15-MacBook-Pro-Intel-Core-i7-2-3GHz-quad-core-4GB-DDR3-500GB-Sabit-Disk-Q-Turkce_4670.html#0 bunu almayı düşünüyorum almışken iyisini alıp sonrada yok çalıştırmadı açmadı gibi sorun yaşamamak için bunu tercih edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_Know

Merhabalar

Bilgisayarımı yenilemek istiyorum. İşim gereği PC kullanıyordum şimdiye kadar. Halen daha Windows ta kullanmak zorunda olduğum bir iki yazılım var... Ayrıca programcılık ile de uğraşıyorum. Asp.Net ve VB.Net ile web ve masaüstü uygulamaları geliştiriyorum ve Objective C programlamaya da adım atmak istiyorum.

Anlayacağınız Objective C geliştirme, kullanım kolaylığı ve performans nimetlerinden yararlanmak için Macbook Pro almayı düşünüyorum.

Sormak istediğim konulara gelince.
    1. Söylediğim gibi işim gereği Windows ta kullanmam gerekiyor. İki işletim sistemi kullanacağım. Bu Mac yada Windows performansını AŞIRI etkiler mi?
    2. PC ye Vmware ile Mac yüklemiştim daha önce inceleme amaçlı. Haliyle çok kullanışsızdı ve hantaldı. Şimdi Bootcamp ile Macbook Pro'ya Windows yüklediğimde buna benzer bir etki olur mu? Windows kullanışsız olursa ikinci bir işletim sistemi yüklemeyip iki bilgisayar (PC ve Mac) taşımak zorunda kalacağım bu seferde. Kısacası Windows'un sağlıklı çalışıp çalışmadığı hakkında bir yorum istiyorum. Alacağım modeldeki tercihim için en önemli etken bu benim için çünkü.
    3. Vatan bilgisayardan (MacBookPro Core İ5 2.4Ghz-4GB DDR3-500GB-13.3"-MAX.INTEL 3000-DVDRW-CAM-BT-MCX) bu özelliklerde bir Mac alsam istediklerim için yeterli olur mu.?
    4. Son olarak ta Mountain Lion çıktığında ücretsiz güncelleyebilir miyim..?

Teşekkürler.

1. İki işletim sistemi birbirinden bağımsızdır. Sistem içinde, sistem çalışmadığından stabildir.
    2. Bootcamp le win yüklersen bağımsız çalıştığından bir etkisi olmaz. Aynı özellikte başka bir marka laptop (sony,acer,asus,lenovo v..s.s.s.s) nasılsa o bootcamptaki de win de aynı olur.Hatta daha stabil. Çünki bootcamptaki driverler , o laptoptaki donanımlar için yazılmışlardır.
    3. Yeterli de ne demek. Fazlasıyla. Bizim insanlar niye hep en üst düzey olsun derler anlamadım gitti. Zamanında 3Dmax program kitabını, vatandaş celeron 400Mhz işlemcili bilgisayar ile yazmıştı.
    4. Evet , ücretsiz güncelleyebilirsiniz. Ama bence su an gerek yok.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Peki Bootcamp ta Windows'un lisanslaması nasıl oluyor. Şuan kullandığım bilg. da Vista var. Mac a vista yükleyip bunun lisansını mı kullanıyoruz yoksa elimizi kolumuzu sallayarak Windows 7 yi yükleyebiliyor muyuz..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_Know

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Peki Bootcamp ta Windows'un lisanslaması nasıl oluyor. Şuan kullandığım bilg. da Vista var. Mac a vista yükleyip bunun lisansını mı kullanıyoruz yoksa elimizi kolumuzu sallayarak Windows 7 yi yükleyebiliyor muyuz..?

Herhangi bir pc'ye nasıl windows kurup lisanslıyorsanız aynı şekilde. Kurulum sırasında lisans sorar, girersiniz. Aktivasyon da her pc ye nasıl windows kuruyorsanız öyledir.

Bootcamp dediğimiz şey aslında biraz pazarlama amaçlı isim, aslında temel olarak biraz süslenmiş bir partition ayırma işleminden farklı birşey değil. Bilgisayarın harddiskinin boş alanından ayarladığınız kısmı ikinci bir partitoin olarak bölüyorsunuz (ve bootcamp uygulaması burayı boot edilebilir bir partition olarak ayarlıyor) ve buraya windows kuruyorsunuz. Üstüne apple'ın "bootcamp drivers" dediği aslında mac ürünlerine ait windows sürücülerinin olduğu bir paketi kuruyorsunuz.

Herhangi bir windows kurulumundan farklı değil. Zaten bootcamp assistant adından da anlaşılabileceği gibi sizi yükleme adımları ile ilgili yönlendiriyor, orada yazanları güzelce okuyup yaptığınız sürece sorun yok.

• 4. Sorunuzun yanıtı olarak Mountain lion' a ücretsiz güncelleyebilmeniz için Haziranın 11 den sonra ürün almış olmanız gerekiyor(yetkili apple mağzalarından)Haziranın 11 inden sonra alacağınız her ürün ücretsiz güncellenecektir. Diğer türlü gene parasını ödeyip yükseltmeniz gerekir.

buda linkihttp://www.apple.com/osx/uptodate/
  • Teşekkürler ilginiz için... Bahsettiğim modeli aldım.

MacBookPro Core İ5 2.4Ghz-4GB DDR3-500GB-13.3"-MAX.INTEL 3000-DVDRW-CAM-BT-MCX

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye
    5 ay önce açıldı
    ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM
    13 yıl önce açıldı
    Tavsiye??
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun, bende aynı cihazın güncellenmiş Ivy Bridge işlemci ve HD4000 yongalısını bekliyorum :)

Hangi fiyata aldınız acaba?
  • Darty'den 2.430 TL'ye aldım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.