Şimdi Ara

Tavsiye Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 araç arasında kaldım.çok acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.

2011 model vw golf 1.6 tdi comfortline dsg 50.000km beyaz bir parça boya 52500 tl

2012 model vw golf 1.6 tdi bluemotion 19000 km beyaz hatasız 51000 tl

aslında otomatik golf düşünüyorum. ama bluemotion un hatasız olması beni çok kararsız bırakıyor. arkadaşlar hangisinin 2 eli daha hızlı çünkü yakın zamanda tekrar elden çıkarabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carisma069 -- 26 Ağustos 2013; 10:12:20 >

• dsg problemli bir şanzıman,manuel almanı tavsiye ederim.
  • hocam işin gerçeği korkuyorum bende dsg den.ama eşim ısrarla dsg almamı istiyor.
    peki bluemotion pazar durumu nasıl? çok fazla piyasada yok.

@shadowgeist
  • pazar dediğiniz an golf Türkiye'nin ilk 3teki esnaf arabasıdır dsg veya manuel veya moşın şu bu farketmez,hepsi elini öpene satılır saçma sapan bir fiyat çekilmedikten sonra.
    Eşinize benden hürmet edin,milletin illallah ettiği şanzıman için israr etmeyiversin.
    Forumdaki volkswagen fanlarının bile kavramaları değişiyor boyuna çatır çatır konu açıyor adamlar.
  • İlk olarak dsg şanzımanlı bir araç asla almam hele ki ikinci el dsg asla almam.

Üstüne üstlük diğer bulduğunuz araç hem 2012 hem daha düşük kilometrede hem daha ucuz ve en önemlisi bluemotion.
  • tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

performans olarak ikisinin farkı varmı bilginiz varmı ?

çünkü bluemotion 5 vites ?
  • İyi günler,

Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım.

Golf BlueMotion 5 ileri manuel vites şanzımana sahip fakat viteslerin dişli oranları uzun tasarlanmış.(Yani ekonomiye dönük bir tasarım.)Fakat yine de performans açısından bir sıkıntısı yok.Gerçekten çok hoş ve güzel bir araç.Zaten ekonomi için tasarlanmış bir araç.

Performans isterim,sürekli +130 km/h hızlarda kullanırım diyorsanız,Golf BlueMotion yerine başka alternatiflere bakın.Fakat yapacağım hız en fazla 120 km/h civarıdır diyorsanız.Araç tam size göre.

Şimdiden hayırlı olsun.

Hayırlı günler,
    Emre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carisma069

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

performans olarak ikisinin farkı varmı bilginiz varmı ?

çünkü bluemotion 5 vites ?

iki aracın fabrika verilerine baktığımızda 0.1 saniye dsg'nin 0-100 hızlanması daha iyi görünüyor. Son sürat'e baktığımızda 1 km/h bluemotion daha hızlı.

DSG'nin 7 ileri olması avantaj belki ama bluemotion hem hafifliği hem sürtünme katsayısı ile dengeliyor. Benim kararım sizin bizim gibi normal kullanıcıların aradaki performans farkını hissetmiyeceği yönünde.

Tabi profosyonel bir yarışçı piste çıkıp tur zamanı yapmaya kalksa işler değişebilir.

Ben bluemotion'un daha iyi bir seçenek oldugunu düşünüyorum.

http://www.arabalar.gen.tr/volkswagen-golf-bluemotion-i2605.html

http://www.arabalar.gen.tr/volkswagen-golf-1-6-tdi-highline-dsg-i3009.html

• çok fark yok normal kullanımda hissetmezsiniz bile.
    Sorunlu şanzımana bulaşmayın.
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim. sanırım dsg den uzak durucam.
  • Hocam dsg olumsuzlukları vs de daha evvel 1 yaş daha genç yarı kmde bile değil daha ucuza araba bulmuşsun ikisi arasında o rakamlara razı olduktan sonra hiç düşünme bence 2012 daha mantıklı
  • carisma069 kullanıcısına yanıt
    DSG'nin sorunsuzluğu tartışmaya açık bir konu.

Zaten içinde elektronik parçalar da var.Elektronik biraz şans işidir.
    Yani şimdi tertemiz kullanabilirsiniz deriz,1500 km dolmadan arıza verir.Tam tersi de olabilir.

Fakat şimdilik (en azından VW DSG'yi geliştirene kadar) manuel vitesli bir araç tercihi yapmak.

Şimdiden hayırlı olsun,

Hayırlı günler,
    Emre.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.